FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Buu
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Buu » 13 maj 2012, 00:47

Sarajlijc@ je napisao/la:Husejinovic nije kalibar Bekrica i Zebe hahahaha, a dobro jbg mislim svako moze otici u Bundesligu i provesti 4 godine tamo, nije to strasna Ruska 2 liga ili Kazahstanska :mrgreen:
4 god provedenih, ukupno 90 minuta skupljenih.
Zeba 13 asistencija i 6 golova.
Bekric 5 golova i 4-5 asistencija.
NO PYRO NO PARTY

nanek

Post Postao/la nanek » 13 maj 2012, 00:49

Buu je napisao/la:
Sarajlijc@ je napisao/la:Husejinovic nije kalibar Bekrica i Zebe hahahaha, a dobro jbg mislim svako moze otici u Bundesligu i provesti 4 godine tamo, nije to strasna Ruska 2 liga ili Kazahstanska :mrgreen:
toliko o obelixu idemo dalje 8-)

Buu
Kontakt:

Post Postao/la Buu » 13 maj 2012, 00:50

Buu je napisao/la:
Greska Zeba 17 asistencija i 7 golova
NO PYRO NO PARTY

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 13 maj 2012, 00:51

Pa rekoh ja ipak je to strasna 2 ruska liga ne moze svako tamo igrati.
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 13 maj 2012, 00:52

Sarajlijc@ je napisao/la:Husejinovic nije kalibar Bekrica i Zebe hahahaha, a dobro jbg mislim svako moze otici u Bundesligu i provesti 4 godine tamo
I za to vrijeme nastupiti ukupno 11 puta, tačnije 358 minuta (što nisu ni pune 4 utakmice) uključujući i nastupe u Cvajti...
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

nanek

Post Postao/la nanek » 13 maj 2012, 00:55

Sarajlijc@ je napisao/la:Pa rekoh ja ipak je to strasna 2 ruska liga ne moze svako tamo igrati.
Ali kako ne shvatas ovi su IGRALI ? Pa dosli onda ovamo u lijepi seher da tebi niste tvoje djetinjstvo, i to u punoj formi ! I tebe evo terorisu 3 godine a ti traume imas! A drugi je jeo hamburgere u macdonaldsu i pio pive u bremenu :)
Kontas ?

MinjonKocka
Kontakt:

Post Postao/la MinjonKocka » 13 maj 2012, 00:57

@nanek -svaka ti je na mjestu, stvarno vise treba stati u kraj onom kristicu, ne smije i ne moze biti onako subjektivan kada prenosi utakmice(da ne pricam o tome koliko je kompetentan i strucan-aj da je to pa da mu covjek ne zamjeri), drugo molim vas ne raspravljajte se s maskotama, jest deba je bolji od citavog tima Želje, ubio nas je danas, sve mu salo izlazi kroz nos ;) ne citirajte budale, pisite nam nesto lijepo o nasem Želji, hocemo li docekivati igrace poslije uzvrata u Sirokom, sta se planira za proslavu titule, za koga se nadate da nece biti prodan sad u prelaznom roku...Ja bih iskreno voljela da ostanu naravno Zeba i Bekric, Kvesic, Nijema, Bogi da ne pricam...pa da uz nekog boljeg napadaca( hvala Eldinu za sve, ali sto @nanek kaze malo je zalutao u toj zlatnoj mladezi i furkama gradskim sa raznim manekenkama i sminkerima) pa da uz povoljan zdrijeb mozemo korak naprijed, ako nam ne dodje kakva babaroga ko sto kaze gospodin Osim:D
Manijače izdrži!

Zolotić Nermin

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 13 maj 2012, 01:00

Da hoće onaj ćelo što izvlači protivnike fasovati kakvu boleščugu pa da nam neko drugi izvuče protivnika.Onaj ako bude izvlačio dobićemo reprezentaciju Izraela :twisted:
DRUG NEBI TI PUNCA

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 13 maj 2012, 01:11

slika
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

BlueBoy1921
Kontakt:

Post Postao/la BlueBoy1921 » 13 maj 2012, 01:20

Pokušavam da složim sve u glavi ali rezimirat ću ovako: SIR AMAR OSIM, a evo i zašto, danas je čovjek (i juče) dokazao da je vrhunski velemajstor igre loptanja.

Uvod: Jučerašnja press konferencija i izvrtanje pile naopako sa riječima ;"kako bi on pristao da izgubi 4:3 :lol: " uz presiju pitarske vrhuške da je njima ovo vadiona sezone i da MORAJU pobijediti da ih ne bi izgazili vlastiti navijači. ;)
Svjedoci smo bili otvorenog treninga Želje i zatvorenog treninga Sarajeva (ko da su Real).

Zaplet: Počinje utakmica Željo bolji poništen go, pitice se sasrale, doduše fizički su igrali jer im je sudija dopuštao, par startova na Zebi i Svraki čisto da im pokažu da će im slomiti noge ako budu igrali kako treba. Golovi Sarajeva iz kontranapada 2:0 za njih Koševo u derilijumu već prizivaju 5 komada. Ali onda Osim pravi potez utakmice: mali Čola izlazi a ulazi Tuce (malog su fizičkom igrom izlomili).

Kulminacija: Željo daje dva gola kombinacija 2 Bekrić-Selimović a pitice ko popišane, naši u derilijumu čeka se završetak.

Rasplet: Pitarima gorak ukus u ustima, jer još jednom nisu uspjeli (NEMA TiTULE, KUPA, POBJEDE U DERBIJU, mozda ni evrope) i njihovi žvižgaju svojima jer su podbacili OPET a naši se zezaju, proslavljaju titulu i divnu utakmicu gdje su došli da se igraju i to ostvarili.

MinjonKocka
Kontakt:

Post Postao/la MinjonKocka » 13 maj 2012, 01:23

bilo bi dobro ne primiti go u ove zadnje dvije tekme da oborimo i taj rekord-najmanje primljenih golova 8-)
Manijače izdrži!

Zolotić Nermin

ThE_mAnIaCs_1987
Kontakt:

Post Postao/la ThE_mAnIaCs_1987 » 13 maj 2012, 01:26

MinjonKocka je napisao/la:
Sarajlijc@ je napisao/la:
Za sve , gluposti valjas. Kod nas se niko ne tuce, ne odvaja na druge tribine, a sa parolama uvijek u srz pogodimo ;)
nisi upucen onda, necu se sigurno raspravljati sa maskotama ovog foruma, pogotovo posto nije tema za isti. Itekako se razvajaju, posto vjerovatno nemas veze s tribinom onda je logicno da ne znas nista o tome.
@aS_Roma isto za tebe vazi, cim ne znas, nisi dio tribine.

Koreografiju prvu ste posvetili sami sebi isto, a druga nema veze s nama, nego ste iznova pokusali vrijedjati najvecu legendu Bh fudbala. To dovoljno govori o vama. O koreografijama da pricam s pitarima, mi pravili koreografije koje vi na sjeveru mozete samo u photoshopu napraviti :) pusa
jest, to sto se pola podgrupa prebacilo iz prvih redova, mislim onih nazovi jacih podgrupa na sjeveru, to nista, jel, samo gledate nase probleme ccc, jadna vam majka kad vasi izadju na vidjelo
Za zivot cijeli!

kloc86
Kontakt:

Post Postao/la kloc86 » 13 maj 2012, 01:34

ThE_mAnIaCs_1987 je napisao/la:
jest, to sto se pola podgrupa prebacilo iz prvih redova, mislim onih nazovi jacih podgrupa na sjeveru, to nista, jel, samo gledate nase probleme ccc, jadna vam majka kad vasi izadju na vidjelo
pustite ih :mrgreen: ponestaje im "argumenata" jer ih je zeljo prekucao na svim mogucim nivoima pa ih sada zestoko pucaju kompleksi....hvataju se za slamke kao utopljenik
Zadnja izmjena: kloc86, dana/u 13 maj 2012, 01:36, ukupno mijenjano 1 put.

SvenZ
Kontakt:

Post Postao/la SvenZ » 13 maj 2012, 01:36

kloc86 je napisao/la:
ThE_mAnIaCs_1987 je napisao/la:
pustite ih :mrgreen: ponestaje im "argumenata" jer smo ih prekucali na svim mogucim nivoima pa ih sada zestoko pucaju kompleksi....
DIVOVSKI kompleksi
(see what I did there? :D )

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 13 maj 2012, 01:55

Niti smrdi, niti mirise.

Ovom bih recenicom opisao nas danasnji nastup na derbiju. Ima li smo ih, ali nismo znali zavrsiti zapocet posao.
Pozitivna cinjenica je svakako sto smo se uspjeli vratiti nakon zaostatka od 2 gola - sto u ovakvim utakmicama nije mala stvar, iako smo kod istih pravili amaterske greske. Pa hebote zivot kod prvog gola Selimovic gubi loptu na najopasnijem dijelu terena i to u trenutku gdje se vecina igraca ukljucila u napad, a kod drugog gola Suljuc dobija vazdusni duel protiv Vasilica - eh sada se postavlja pitanje sta isti radi na sredini terena.
Negativni aspekt danasnje utakmice je cinjenica da olahko propustamo prilike. U prvom poluvremenu Adilovic je imao priliku da smanji zaostatak, ali je sutirao traljavo, prije toga je Selimovic na ubacaj Colica imao priliku da poravna rezultat ali nije uspio, a u nastavku smo takodjer imali tri odlicne prilike kada je prvo Zeba sutirao i lopta otisla pored desne stative, zatim kada Svraka nakon ubacaja Zebe iz kornera Bogicevicu sa glave skida cist pogodak, i naravno u samom finisu utakmice prilika Elvira Colica koji iz dosta izgledne pozicije sutira preko gola.

Ukoliko zelimo nesto napraviti u Evropi moramo biti hladnokrvniji pred golom protivnika, jer mi nemamo kvalitet da smo u stanju protiv tih ekipa stvoriti 10-tak odlicnih prilika da bi dvije iskoristili.

Inace i pored toga sto nismo ostvarili pobjedu pokazali smo da imamo najboljeg trenera u ligi i koje GAZDA u ligi i u samom gradu.

PS: Lijepo je u gradu bilo vidjeti navijace Sarajeva nakon utakmice kako u raznim alkoholnim napitcima lijece svoje frustracije i pricaju o tome da im sudija nije svirao dva ocigledna prekrsaja. :lol: :lol:
"My Favorite Ring is Always the Next One"

katzenbrummen
Kontakt:

Post Postao/la katzenbrummen » 13 maj 2012, 06:42

harishp je napisao/la:
spielführer_21 je napisao/la:
harishp je napisao/la: Dusa ti je u cenifi,trenutno je zauzeta.Koji mi i vi,nema potrebe persirati.Navijam za sebe i svoj stomak,samo ti prepotetnost i satro biti saldjija na tudzi racun a odmah se hvatati i drvlja i kamenja ako se dotakne svog dvorista ide na onu stvar.
Kako rekoh Guzo ti ne broji na nepar vec na par ,jos kad se uslifa na petice,sestice o sedmicama da ne pisem :mrgreen:Sigurno nece brojati sedmicu jer je to neparan.
Joj Hareta, toliko ga sram sarajeva da ne smije ni priznati da navija za njih :lol: Još se uskuh'o, svaki post mora prepravljati... Lafo, one voli Bosnu i bosanski nogomet, a raduje se potopima bosanskih klubova u Europi i likuje nad njima.
Navijati je jedno a fuhrerisati sa dvije tOcke na u i to jos sa spielom sasvim nesto drugo.Ne drkaj ovaj ne brkaj pojmove.
Nego znaci nista od opela....rekorda :mrgreen:
Svakom si loncu poklopac.. Majke mi moje.. Svakome nesto prigovaras, "spustas nas na zemlju" kojekakvim izjavama koje su samo tebi razumljive.. Eto, k'o biva, najpametniji si.. Nema niko bolji i pametniji od tebe na cijelom dunjaluku..
Ohladi malo, zivota ti tvoga.. Pisi malo razumljivije.. Citkije.. Koristi zareze (,) i tacke (.), pa da se raja bar moze snaci u tim tvojim postovima..
Tamo su slike djetinjstva moga, tamo je sve sto je moje.

PL BiH -1
Kontakt:

Post Postao/la PL BiH -1 » 13 maj 2012, 06:53

Da prvo malo pricam o navijacim i komentarima pa cu onda o utakmici. Bice ovo malo duze kome se ne cita odma neka preleti.

Sto se navijaca tice moram pohvaliti Manijake koji su ostali dostojni svoga renomea. Ja koliko se sjecam igrao se i derbi na Grbavici i bio sam tamo i vidio sam 200 navijaca Sarajeva iako je prostor za njih bio odredjen ne mogu se porediti sa Manijacima koji su se lijepo organizovali i lijepo ponasali na tribini danas. Ali pohvalu zasluzuju i Horde na lijepoj koreografiji. Treba biti covjek i cestitati im ali mogu samo reci da se kroz njhove parole koje se dizu moze zakljuciti o kakvom se sklopu i mentalitetu radi. Neka svako za sebe donese zakljucak da nebi bilo vrijedjanja.

Navijaci Zeljeznicara moraju biti ponosni na svoj tim. Ne zbog derbija nego zbog nacina na koji ih druge ekipe i drugi navijaci gledaju. Zeljeznicar se izdigao na jedan visi nivo. Kako? Pa recimo kada je Zeljo primio prvi gol nakon 1700 i kusur minuta to je prepricavao sve ijedan clan foruma. Evo recimo golcina koju je postigao momak za Slaviju se vrtila na tv-u i puna usta Krstica kako je Guso opet matiran dok sve ijedan golman lige bude "opet" matiran svako kolo. Recimo danasnji derbi, navijaci bordo tima slave cinjenicu da su vodili 2:0. Ipak je to za njih golemo. Ipak igralo se protiv najjace ekipe. Mene zovu prijatelji i kazu mi provukli ste se. Reko kako nismo mogli smo jos 2 dati ali mrzim koristiti rijeci "da je", "da su" tako da sam tu stao. Kad neko ko vodi 2:0 i na kraju izvuce remi kaze da je zadovoljan tim rezultatom onda znas da imas ekipu koja ce te jos dugo ciniti sretnim.

Sto se same utakmice tice, napokon cestitke i jednim i drugima na igri koja je napokon bila za raju. Sarajevo je imalo vise volje i zelje da pobjedi ovu utakmicu. Odlucnije su usli u ovu utakmicu. Htjeli su pobjedu vise. Zeljeznicar je u utakmicu usao kao da nije derbi kao da je sa druge strane neka manje kvalitetna ekipa. Da ne misli neko da je ovo izgovor ali se previse lezerno igralo vidjelo se to. Golovi su bili i sretni i spretni u isto vrijeme. Svidja mi se sto Amar kaze onakve dvije greske se nisu desile gotovo nikad. I svaka cast Sarajevu sto ih je iskoristilo. Trebalo je ono znati zavrsiti. Ali sad dolazi otvaranje ociju mimo toga Sarajevo apsolutno nista vise nije napravilo na terenu. Jesu se borili i grizli i vise zalagali od Zeljeznicara ali su bili nakaradni. To se puno ne primjeti jer su bili agresivni ali igre uopste nisu imali.

Bekric je donio ono sto je upravo Zelji trebalo. Rasteretio je Zebu. A izgleda da su pojedinci zaboravili da je Bekric svojevremeno bio opasniji od zebe zato sto je brzi i pogadja sa obje noge. Iskoristio je svoje fudbalsko znanje. Prva asistencija i bacanje igraca je majstorija a tek onda dolazi asistencija lijevom nogom. Druga asistencija isto tako. Vernes Selimovic smireno pogodio oba puta. Svraka se dohavizao u drugom, a odbrana odlucila da igra onako kako je igrala i do sada. I imao je Zeljo sansu da sve ovo preokrene i da pobjedi ali po mom misljenju bilo bi ne samo nepravedno nego nezasluzno. Jer ipak Sarajevo se vise borilo. Nesto se kontam da se Zeljo u Evropi bori koliko se Sarajevo borilo danas Zeljo bi dar mar pravio po Evropi. Sarajevo je svoje nedostatke nadomijestilo borbom. A Zeljo svoju lijenost/lezernost iskupio kvalitetom. Svako ima pravo da se raduje svome timu ali ako cemo iskreno velika je razlika u kvaliteti ova dva tima. Sto ne znaci da Sarajevo nije kvalitetno ali ipak nije na levelu na kojem se nalazi Zeljeznicar.

Sto se igraca Sarajeva tice pa tamo ima par fantasticnih fudbalera. Husejinovic nije moj broj jedan jer sam uvjeren da nece dugo ostati u Sarajevu i da ce ga brzo stici njegva stara boljka lijenost. Ali mali Husic, i Haskic su fantasticni igraci. Pravo mi se svidjaju i ako ih Sarajevo uspije zadrzati i na vrijeme placati onda se imaju cemu nadati.

Sto se trenera tice nije Jovic nadmudrio Osima jer sumnjam da je postavio taktiku sa nacinom razmisljanja da se ceka Zeljina greska. U to sam uvjeren. Jovic cak sto vise treba biti optuzen za gubljenje bodova. Kad od 2:0 napravis veresiju za takvo nesto je samo trener kriv. Jer igraci su odradili svoje napravili rezultat sad trener sa potezon-dva treba da promjenit taktiku i da to zadrzi. Ali cinjenica da to nije uradio mi govori da on bas nije imao taktiku nego se racunalo na Husejnovica da on sve zavrsi.

Amar Osim nije uspio da utuvi u glavu svojim igracima da je ipak rijec o derbiju i da moraju da zapnu, ali je "na vrijeme" po mom misljenju vec kasno shvatio gdje skripi i nakon 2:0 odstranio je 2 problema. Beka koji nije razmisljao i napadaca koji nije mogao pogoditi da se jos 2 dana igralo. Zato je i uspio stici velikih 2:0. Svi vi sto puno pricate a vidim ima vas sto imate i po 3000 komentara i onaj Red Devil sto je od prvog maja nabio 200 komentara ne znate sta znaci gubiti 2:0 u derbiju i vratiti se.

dino lj
Kontakt:

Post Postao/la dino lj » 13 maj 2012, 09:47

@sarajlijic@

Za sve , gluposti valjas. Kod nas se niko ne tuce, ne odvaja na druge tribine, a sa parolama uvijek u srz pogodimo ;)[/quote]

SRZ SVIH VASIH PAROLA JE DA NEMA PARA NI ZA MUBERU A KAMO LI ZA NESTO VISE.
Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil
življenja i ponašanja.

gavran
Kontakt:

Post Postao/la gavran » 13 maj 2012, 09:48

ooooooooooooooooooooooo ŽELJEZNIČAR ŠAMPION
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012 ,2012/2013
Kup BIH : 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-1971/1972, 1/2-1984/1985

tu i tamo
Kontakt:

Post Postao/la tu i tamo » 13 maj 2012, 10:05

dino lj je napisao/la:@sarajlijic@

Za sve , gluposti valjas. Kod nas se niko ne tuce, ne odvaja na druge tribine, a sa parolama uvijek u srz pogodimo ;)
SRZ SVIH VASIH PAROLA JE DA NEMA PARA NI ZA MUBERU A KAMO LI ZA NESTO VISE.[/quote]

hahahah "....za napredak Bh fudbala OSNOVNI PROBLEM SU NAVIJACI"
tribina iznosi stavove 16-to godisnjaka, i to drzi kao cerntralu parolu na najvecoj utakmici ove sezone, za njih.
znaci imaju ogranicen pogled na stvari ono ko iz bunara, zar nije bio osnovni problem sto u gostima nisi mogao pobjediti, sto sudije niko do sada nije kaznjavao, sto klubove nije niko kaznjavao, sto se politika bila umijesala u klubove i tribine....
smijesan stav Hordi.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: ErosViverosViv, WeekendOffender i 74 gosta.