FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

SaltCityAttack
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la SaltCityAttack » 13 maj 2012, 01:00

ma znam volim i ja care baklje ebiga, ali ipak akd nam ljudi izadju u susret i kad dobijemo tribinu onda ti trebaju da se pridrzavaju..naranvo protiv Zelje nisi mogao kontrolisait ti masu ljudi to je nas i problem...ebiga alkohol t eobuzme i ond alikovi bacaju flase po tribini i ljudi vise nisu ludi da nas pustaju....sami smo sebe zajebali i niko vise ebiga...steta majkemi a ludnica je sa one tribine grmi..onako kad je tv prenos ne cujes nista kad je kamera sa nase strane ...vjeruj mi protiv Zelje je grmilo, pa na momente ne cujes ni komentatora :)..jos kad one petarde i topovski udari puknu tamo care to je detonacija ziva :)
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

wwwkenanba
Kontakt:

Post Postao/la wwwkenanba » 13 maj 2012, 01:05

Bravo Slobodo, ipak vi niste za druge lige ;) Cestitam na pobjedi!

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 13 maj 2012, 01:08

Danas kad smo primili gol suze su mi krenule jer sam nas vec vidjeo u nizem rangu :(...kad smo ga zabili mislim da da mi je osjecaj bio kao da mi neko kaze da sam postao otac tolika sreca :(...ljudi moji ne znam ja ovakav osjecaj vjerovanto nebi imao kad bi titulu osvajali, jer ovo se ipakr adi o ispadanju iz lige iz koje nismo ispali od 1969.

ali posotji ipak ono :

"SA VJEROM U BOGA SLOBODA DO GROBA"
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Tuzlakk
Kontakt:

Post Postao/la Tuzlakk » 13 maj 2012, 01:15

Evo sa prozora iz kuce cujem navijanje pred stadionom,neko je rekao dns na portalu da ce bit docek igraca nisam vjerovao da ce biti docek jer je kasno al evo ipak su ispostovali.

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 13 maj 2012, 01:18

Tuzlakk je napisao/la:Evo sa prozora iz kuce cujem navijanje pred stadionom,neko je rekao dns na portalu da ce bit docek igraca nisam vjerovao da ce biti docek jer je kasno al evo ipak su ispostovali.

ja kad kazem nesto onda je to tako.. naravno da je docek igracima :)
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 13 maj 2012, 01:24

Cestitke na pobjedi i sretno u nastavku :D
Pozz iz Mostara

Tuzlakk
Kontakt:

Post Postao/la Tuzlakk » 13 maj 2012, 01:26

Jel ko ima link golova sa utakmice sa goskom,trazio sam po netu nisam uspio naci ili ako je ko gdje vidio golove sa tekme pa da napise kako smo ih zabijali :D

tzboy
Kontakt:

Post Postao/la tzboy » 13 maj 2012, 01:56

drotovi nam nisu dali da docekamo igrace onako kako su zasluzili, ali par nas je uspijelo doc do igraca i do ibrakovica....... :mrgreen: :mrgreen:

Forza velez
Kontakt:

Post Postao/la Forza velez » 13 maj 2012, 02:10

.Jedan od prvih incidenata na stadionima bivše domovine, koji je u medijima dobio veliki publicitet i čak nazivan Yugo-Hejselom, vezan je za Red Army i dogodio se 1987. godine u Tuzli, na utakmici Sloboda - Velež. To je bilo zadnje kolo koje je sve odlučivalo. Veležu je pobjeda trebala za titulu, a Slobodi za opstanak u društvu najboljih. Čak 3 - 4000 pripadnika Red Army je otišlo u Tuzlu.
Kada je na utakmici Velež poveo, nastala je prava ludnica. Ograda se tresla, a ljudi su letjeli preko nje. Nešto kasnije, očigledno dobro plaćeni sudija iz Klisa je izmislio dva penala za Slobodu i ona je povela sa 2:1. Velež je bio šampion samo 13 minuta!. Tada su navijači Veleža počeli gadjati pomoćnog sudiju, a uprava Slobode je pozvala specijalce u akciju. Počeli su preskakati ogradu i udarati. Stadion u Tuzli je imao vrlo usku kapiju. Tri hiljade navijača je tada krenulo kroz nju, a drotovi su i dalje tukli bez milosti. Nisu gledali ni koga ni gdje udaraju. Počela je opsta tuča i Red Army su bili izbačeni sa stadiona. To je bio ujedno i kraj utakmice, a tek početak haosa po gradu. Veležovi tifozi su tada rušili sve pred sobom. Razvalili su robnu kuću i usput sve lomili, a stradali su i obični gradjani.
Na jugu drzave,na jugu grada šalove nosi najaca banda DoG Tekija'81

turbo1
Kontakt:

Post Postao/la turbo1 » 13 maj 2012, 02:18

Upravo sa lica mjesta :mrgreen:

Jao koje ludilo u gradu veceras...ne bih da pricam i spominjem imena :mrgreen:

Jedna dobra hard corn ekipa na Solnom, na Edinom koncertu...prozivka trajala jedno 2 sata dok se policije nije skupilo dovoljno da pometu cijeli trg.
Nevjerovatna scena, pjana djevojka preko muske ekipe baca flasu na muriju 8-)

Provozamo se do stadiona oko 1h, dole pa bar 150 momaka (i djevojki naravno) cekaju igrace..al ne lezi vraze...u roku od 2min skupi se opet bruka drotova...da se izbjegne obracun krene se lakapo, al u tom trenutku dolazi bus sa igracima i par kola momaka sto je islo u Gabelu ...iz marice se cuje na razlaz "poceraj" i kornjace krecu u pohod...ganja prema slatini i Mejdanu...

Bilo je i 30-tak momaka koji ispod zenice na foru se prikrali igracima, pozdravili Ibraka...

EXTRA je bilo

A noc za nezaborav

p.s. vratim se nekad kasnije na solni, kad neka djevojka trazi torbicu...kaze zaganjala je murija pa razgulila :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

SLOBODA DO GROBA
Zadnja izmjena: turbo1, dana/u 13 maj 2012, 21:19, ukupno mijenjano 1 put.

turbo1
Kontakt:

Post Postao/la turbo1 » 13 maj 2012, 02:24

Forza velez je napisao/la:.Jedan od prvih incidenata na stadionima bivše domovine, koji je u medijima dobio veliki publicitet i čak nazivan Yugo-Hejselom, vezan je za Red Army i dogodio se 1987. godine u Tuzli, na utakmici Sloboda - Velež. To je bilo zadnje kolo koje je sve odlučivalo. Veležu je pobjeda trebala za titulu, a Slobodi za opstanak u društvu najboljih. Čak 3 - 4000 pripadnika Red Army je otišlo u Tuzlu.
Kada je na utakmici Velež poveo, nastala je prava ludnica. Ograda se tresla, a ljudi su letjeli preko nje. Nešto kasnije, očigledno dobro plaćeni sudija iz Klisa je izmislio dva penala za Slobodu i ona je povela sa 2:1. Velež je bio šampion samo 13 minuta!. Tada su navijači Veleža počeli gadjati pomoćnog sudiju, a uprava Slobode je pozvala specijalce u akciju. Počeli su preskakati ogradu i udarati. Stadion u Tuzli je imao vrlo usku kapiju. Tri hiljade navijača je tada krenulo kroz nju, a drotovi su i dalje tukli bez milosti. Nisu gledali ni koga ni gdje udaraju. Počela je opsta tuča i Red Army su bili izbačeni sa stadiona. To je bio ujedno i kraj utakmice, a tek početak haosa po gradu. Veležovi tifozi su tada rušili sve pred sobom. Razvalili su robnu kuću i usput sve lomili, a stradali su i obični gradjani.
Poznata prica...tad je to odradjeno vise da Velez ne bude prvak, a ne daSloboda ostane...

;)

slani grad
Kontakt:

Post Postao/la slani grad » 13 maj 2012, 04:29

sta reci...koju poruku poslati :D :D ..ekipa koja na 13 gostovanja zabije 3 gola u utakmici decenije se vrati iz rezultatskog minusa i demolira domacina sa 4 gola u mrezi i to zahvaljujuci najvise golobradim mladicima sigurno je zasluzila opstanak.....ako se Sloboda spasi ispadanja ova sezona ce biti duboko urezana u istoriju ovog velikog kluba..i to najvise 2 utakmice....sa zrinjskim kuci i ova istorijska protiv GOSK...veliki dio zasluga ide i Fukarama koji su uvijek bili uz klub....i veceras su momci i djevojke u 1 sat iza ponoci smogli snage i to uz veliku policijsku represiju da pozdrave igrace i trenera kao da su osvojili LP....ove momke sto nose Slobodin dres najbolje cemo ispostovati ako u subotu ponovo dodzemo u velikom broju..nadam se slamanju svih rekorda sto se posjecenosti tice...bez pretjerivanja ocekujem 7000 do 8000 hiljada ljudi 8-) 8-) ..i na kraju...

NEKA CAROLIJA POCNE :D

IBRAKADABRA ;) :D :D :lol:
UZ TEBE KROZ ZIVOT CIJELI-FKR 1987

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 13 maj 2012, 09:17

ne znam stvarno sto drotovi seru, ako momci zele docekati igrace?...pa u pm pusti ba da se proslavi pobjeda sa igracima sta vise seru..pa majkemi bas kao da neko uziva da sloboda propada i da neko zeli da se ugasimo...pa nece moci SLOBODA je nasa svetinja
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

kengur
Kontakt:

Post Postao/la kengur » 13 maj 2012, 09:25

Bordo cestitke Slobodi za pobjedu iz Sarajeva.

Leotar ili Slavija ispadaju

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 13 maj 2012, 09:33

hvala svakom na cestitkama i svakom ko nam pruza podrsku u nadi da sacuvamo premierligaski status...ne zamjerim ni onima koji misle drugacije to je njihov izbor
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

turbo1
Kontakt:

Post Postao/la turbo1 » 13 maj 2012, 09:40

SaltCityAttack je napisao/la:ne znam stvarno sto drotovi seru, ako momci zele docekati igrace?...pa u pm pusti ba da se proslavi pobjeda sa igracima sta vise seru..pa majkemi bas kao da neko uziva da sloboda propada i da neko zeli da se ugasimo...pa nece moci SLOBODA je nasa svetinja
Situacija na stadionu je bila posljedica drame koja se desila jedno 45min prije, na solnom...ma opsadno stanje u gradu...

tu i tamo
Kontakt:

Post Postao/la tu i tamo » 13 maj 2012, 09:46

Poslije derbija sjedim cugam u kaficu nedaleko od stadiona Kosevo, sa jaranom pitarom, on kuka sto su spustili 2 gola prednosti, popilo se vec dosta, gledali Borusiju kako ruzi bajerna, kad neko upita "kakvi su ostali rezultati?"
i udjem na na livescore na mobitelu, i govorim na glas "....u Gabeli, Sloboda uzela 1:4!" :shock:
svi se isfurase, odjednom tema derbija se zavrsi i raja poce haman da slavi pobedu Slobode, svima drago pravo,ne mogu da vjeruju, a bilo je tu par manijaka i par pitara, smijeh,na licima se vidi neko zadovoljstvo, ko da je njihov tim pobijedio na derbiju, odmah ide nova tura, ona "...da se Sloboda izvuce iz go**na..." (naravno vec nakon 5min i analize sta Slobodi jos treba za opstanak, vratili smo se derbiju)
anegdota iz jednog sarajevskog kafica na sred Koseva sa izmjesanom rajom navijaca Zelje i pitara.

Fkr.87
Kontakt:

Post Postao/la Fkr.87 » 13 maj 2012, 09:55

tu i tamo je napisao/la:Poslije derbija sjedim cugam u kaficu nedaleko od stadiona Kosevo, sa jaranom pitarom, on kuka sto su spustili 2 gola prednosti, popilo se vec dosta, gledali Borusiju kako ruzi bajerna, kad neko upita "kakvi su ostali rezultati?"
i udjem na na livescore na mobitelu, i govorim na glas "....u Gabeli, Sloboda uzela 1:4!" :shock:
svi se isfurase, odjednom tema derbija se zavrsi i raja poce haman da slavi pobedu Slobode, svima drago pravo,ne mogu da vjeruju, a bilo je tu par manijaka i par pitara, smijeh,na licima se vidi neko zadovoljstvo, ko da je njihov tim pobijedio na derbiju, odmah ide nova tura, ona "...da se Sloboda izvuce iz go**na..." (naravno vec nakon 5min i analize sta Slobodi jos treba za opstanak, vratili smo se derbiju)
anegdota iz jednog sarajevskog kafica na sred Koseva sa izmjesanom rajom navijaca Zelje i pitara.
Sam si reko popilo se :lol:
Za tvoje boje zivim ja, Sloboda Tuzla !!

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 13 maj 2012, 09:58

ja sam reko jos kad nismo bili u poasnoj zoni, da se bolje borit za opstanak nego biti u sredini :).. razlog jer se raja nalozi dolazi na utakmice jer kad vrag odnese salu vise ne razmisljs o kojekakvim bojkotima, ebenim upravama i td :)... naravno pored opstanka u najboljem slucaju je ona borba za evropu :)...da me ne skontate pogresno ne zelim ja da se mi borimo za opstanak naravno, ali ebiga ovakve stvari nas nekako mnoge privuce nazad (mislim na one koji godinama bojkotuju utakmice)
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

turbo1
Kontakt:

Post Postao/la turbo1 » 13 maj 2012, 10:06

Fkr.87 je napisao/la:
tu i tamo je napisao/la:Poslije derbija sjedim cugam u kaficu nedaleko od stadiona Kosevo, sa jaranom pitarom, on kuka sto su spustili 2 gola prednosti, popilo se vec dosta, gledali Borusiju kako ruzi bajerna, kad neko upita "kakvi su ostali rezultati?"
Sam si reko popilo se :lol:
Sportska zelja svakog normalnog u ovoj zemlji je uspjeh Zelje,Sarajeva,Slobode,Celika,Veleza,Borca.
Iako i ja mislim da je za osmijeh uticalo koja casica vise 8-)

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.