Evo ja ci ti odgovoriti,navijac sam Sarajeva ali Komitet je nesto sto je spasilo fudbal u BIH.Narocito kad vidis koje velicine tu sjede (a za koje sam mislio da nikad nece doci) od Osima,Bajevica,Hadjibegica, Barbe do Papeta.za_zivot_cijeli je napisao/la:U pravu si. Komitet je taj koji je donio odluku o zabrani dolaska gostujucim navijacima. Medjutim, u kontekstu parole koju su razvile Horde, pa i u kontekstu konstantnog pritiska na sudjenje od strane Jovica, te u kontekstu navijacke pjesme "slagiranom" tvoj komentar ne dozivljavam na jedan normalan nacin.VanBasten je napisao/la:Zahvali se Komitetu.slavko njegus je napisao/la:Zelim da se zahvalim upravi fk SARAJEVO, koja je jednom podlom i prevarantskom akcijom htjela da ponizi nas, malo starije navijace i neutralne posjetioce stadiona KOsevo. Prvo - platili smo kartu 15 maraka na zapad, a poslalo nas na dio prema jugu. Nisu nam dali da sjedemo blize centralnom dijelu jer je to - zaboga, zona razdvajanja. Ko da smo u nekakvom, Boze sacuvaj ratu, prijatelji i komsije... Posto smo nas nekolicina stariji likovi i nije nam bila zelja da budemo u kopu zajedno sa skinutim do pasa mladjahnim navijacima Zelje, to smo na kraju i morali biti...I sada kad pogledam unazad i nije mi zao. Covjek se podsjeti mladih dana.
Vozdra.
Dozivljavam ga kao podmukao i dvosmislen komentar sa skrivenom porukom koja se cita izmedju redova.
Da te pitam, kako ocjenjujes dosadasnji rad Komiteta za normalizaciju? Mislis li da postoji odredjeni napredak u BiH ligi, prvenstveno u sudjenju, kazanjavanju za nacionalizam i huliganstvo, kaznjavanju nesportskih poteza pojedinih igraca kojima je Fair Play misaona imenica, sprjecavanju eventualnih nereda zabranom dolaska gostujucih navijaca? Mislis li da je Komitet odradio dobar posao u skidanju suspenzije nasoj reprezentaciji te da je normalizovao stanje i smanjio kriminal u svim strukturama Saveza? Mislis li da je Komitet na dobrom putu da otkloni problem sa usvajanjem novog Statuta Saveza?
I na kraju, ono najvaznije, jesi li ti za nastavak rada ovog Komiteta ili nisi?
Samo lud covjek moze reci nesto protiv (u tom slucaju zasluzuju da im u savezu sjede Uske,Iljo i co).
Nikako ne podrzavam parole protiv komiteta,zabrana potpuno opravdana jer je bilo bruka incidenata,a rastjerali su i ono malo gledalaca na stadionima.
Znam da ovo nece naici na odobravanje,ali ne zanima me,znam da svako dobronamjeran i realan misli isto jer je u interesu naseg fudbala.
I na kraju mislim da ne zasluzujemo ove ljude, ni Osima ni Papeta.Pozz
bravo za dijamanta