FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials
-
- Kontakt:
Re: FK Sloboda Tuzla
Ma ja sam se radovao da ćemo dobiti u prvu ligu Slobodu pa sad vidim da od ntoga nema ništa jer ćemo dobiti jedan šugavi Gošk koji radi onakve prestave od kojih se treba zastiditi svaki pošteni navijač.Čestitam Slobodi na pobjedi i vjerojatno na opstanku i da se više nikad ne dovede u ovakvu situaciju.
Nisi u pravu caremarseille_unique je napisao/la:nije istina cojk koji je pogodio za dva jedan dao je gol koji nije bio iz penala i a taj igrac je djedovic skojim gotovu svaki mjesec posjedim i kojeg sam slucajno upozno a da nisam ni znao da je igro za nasu Slobodu, on je modricanin a sada zivi blizu mene daleko od Tuzle i Modrice cak kada sam to cuo poklonio sam mu od mene i moj jedini sal Slobode koji sam imao, nije istina da su bila dva penala, meni je zao Veleza sto nije tada bio prvak, ali mi smo se morali boriti za opstanak, ja bih volio da smo mogli pustiti Velezu tada jer ipak ja volim Velez to je nas BIH klub pravi sa dusom, a kada je ta utakmica bila ja sam imao samo godinu dana a sada uzivam da slusam price o toj utakmici od ljudi kao i od Djedovica koji je tada zabio gol zlata vrijedan za SloboduForza velez je napisao/la:.Jedan od prvih incidenata na stadionima bivše domovine, koji je u medijima dobio veliki publicitet i čak nazivan Yugo-Hejselom, vezan je za Red Army i dogodio se 1987. godine u Tuzli, na utakmici Sloboda - Velež. To je bilo zadnje kolo koje je sve odlučivalo. Veležu je pobjeda trebala za titulu, a Slobodi za opstanak u društvu najboljih. Čak 3 - 4000 pripadnika Red Army je otišlo u Tuzlu.
Kada je na utakmici Velež poveo, nastala je prava ludnica. Ograda se tresla, a ljudi su letjeli preko nje. Nešto kasnije, očigledno dobro plaćeni sudija iz Klisa je izmislio dva penala za Slobodu i ona je povela sa 2:1. Velež je bio šampion samo 13 minuta!. Tada su navijači Veleža počeli gadjati pomoćnog sudiju, a uprava Slobode je pozvala specijalce u akciju. Počeli su preskakati ogradu i udarati. Stadion u Tuzli je imao vrlo usku kapiju. Tri hiljade navijača je tada krenulo kroz nju, a drotovi su i dalje tukli bez milosti. Nisu gledali ni koga ni gdje udaraju. Počela je opsta tuča i Red Army su bili izbačeni sa stadiona. To je bio ujedno i kraj utakmice, a tek početak haosa po gradu. Veležovi tifozi su tada rušili sve pred sobom. Razvalili su robnu kuću i usput sve lomili, a stradali su i obični gradjani.

Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA
Svoj ulazak u elitno društvo jugoslavenskog nogometa osigurala je 1959. godine, a od 1969. godine stalni je član Prve lige bivše države, a kasnije i Prve, te Premijer lige BiH i ostace tako 

Live for nothing or die for something
<3 FC Barcelona | mes que club <3
<3 FK Sloboda <3
<3 Mercedes Mclaren <3
<3 FC Barcelona | mes que club <3
<3 FK Sloboda <3
<3 Mercedes Mclaren <3
Još sam pod dojmom jučerašnje pobijede ..ne vjerujem, korak smo do opstanka u PLBiH (kako to jadno zvuči)
Nemam riječi za Ibrakovića, pa zar se ovo nije moglo napraviti na početku sezone, zašto se to moralo desiti 5 kola prije kraj ???
Kako su bolidi uspjeli pustit' Smajlovića, Mujića, Stanu, Tareta ..
Više nikad' da se ne ponovi ovakva sezone i situacija, to je dno dna.
Sada jedva čekam subotu, pun Tušanj, vrhunsku atmosferu, te poneki gol u mreži starih sportskih rivala, Veleža.

Nemam riječi za Ibrakovića, pa zar se ovo nije moglo napraviti na početku sezone, zašto se to moralo desiti 5 kola prije kraj ???
Kako su bolidi uspjeli pustit' Smajlovića, Mujića, Stanu, Tareta ..
Više nikad' da se ne ponovi ovakva sezone i situacija, to je dno dna.
Sada jedva čekam subotu, pun Tušanj, vrhunsku atmosferu, te poneki gol u mreži starih sportskih rivala, Veleža.
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!
NON MOLLARE MAI
NON MOLLARE MAI
- Crni gavran
- Kontakt:
Ma ko kaze da ce Sloboda ispast
.
Sve cestitke za pobjedu, ima u vama jos hljeba

Sve cestitke za pobjedu, ima u vama jos hljeba

"Dao sam po dva i po tri gola na jednoj utakmici i to golmanima koji su bili reprezentativci bivše Jugosl,, Pantelić, Svilar i dr., svojim sam pogocima odlučivao pobjede Čelika u mečevima protiv timova velike četvorke" - Mehmed Buza - Majstor
- sef_mafije
- Kontakt:
poslusajte najavu tekme gosk - Sloboda
[youtube][/youtube]
" onclick="window.open(this.href);return false;
[youtube][/youtube]
FK Buducnost - Ljumani - Banovici.net
Eno dole u kuglani, moji drugovi, vino piju i pjevaju mene cekaju...
Eno dole u kuglani, moji drugovi, vino piju i pjevaju mene cekaju...
Stara vijest druzesef_mafije je napisao/la:poslusajte najavu tekme gosk - Sloboda
[youtube][/youtube]

- Probisvjet
- Kontakt:
Bob Marley Nogomet je Sloboda
Bob Marley Football Is Freedom
[youtube][/youtube]
Malo opustanja poslije jucer, sada dosao
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Bob Marley Football Is Freedom
[youtube][/youtube]
Malo opustanja poslije jucer, sada dosao

Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.
- Probisvjet
- Kontakt:
Mi ne trebamo podobne, trebamo samo one koje ce vratiti FK Slobodu u vrh, a navijace na Tusanj!
Ako nece da naplacuju ulaznice sa Velezom, stavite kutije neka plati koliko ko zeli. Ima nas koji cemo dati. Neko ce marku, dvije, tri, a neko i 20, 50. Pokazimo da zelimo bolju, jacu, snazniju FK Slobodu!
Ako nece da naplacuju ulaznice sa Velezom, stavite kutije neka plati koliko ko zeli. Ima nas koji cemo dati. Neko ce marku, dvije, tri, a neko i 20, 50. Pokazimo da zelimo bolju, jacu, snazniju FK Slobodu!

Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.
Cito sam negdje izajvu Davuda.Z koji kaze svejedno mu je dal bilo dvije hiljade il dvjesto ljudi on u kasi dobije sto, dvjesto maraka.Zato bolje je pun stadio sa besplatnim ulaznicama jer on nista od njih ne dobija
- SaltCityAttack
- Kontakt:
care fino od Devuda, li mi gledajmo klub kako ce stati na noge, a ne jeli nekome stalo da zaradi ili ne....Sloboda je u krizi finansiski svi to znamo tako da pare trebaju, ali onda kad se klub stavilizuje i kad se bude znalo ko ce sta raditi ovdje ..ja koliko znam puno toga ce se srediti bez obzira kako mi zavrsimo ovu sezonu ispali ili ne...ima ljudi koji bi se jos uvjek uhvatili u kostac i pokusali da brane cast Slobode...nije Ibrakovic tu tek tako dosao vjerujte...ima nade da ovaj klub stane na noge ako bog daTRUST je napisao/la:Cito sam negdje izajvu Davuda.Z koji kaze svejedno mu je dal bilo dvije hiljade il dvjesto ljudi on u kasi dobije sto, dvjesto maraka.Zato bolje je pun stadio sa besplatnim ulaznicama jer on nista od njih ne dobija
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
Ja bi prvi volio da se placa ulaznica jer od toga se mogu plate podijelit kad je pun stadio
Ne valja kad poganjaju jos kad se masa rastrci..nikad brze do parka nisam dosaoFkr.87 je napisao/la:Zaganjale njinja turtles a?harry_90 je napisao/la:Hvala svima na cestitkama i podrsci u ovih par sedmica koje su teske za nas klub![]()
Bem ti ostao sam bez patike sinoc,ko glupan necu da vezem jee..

Sad mec protiv Veleza ocekujem minimalno 6000-7000 ljudi na stadionu,zasluzili su to momci..

Zadnja izmjena: harry_90, dana/u 13 maj 2012, 19:10, ukupno mijenjano 1 put.
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!
Najjace kad te ganjaju pa poslje igras sa njima fudbala na domskom. Tako je meni bilo poslije one tekme sa Sarajevom kad nam nisu dali na sjever.
nemojte širiti dezinformacije, jer su bila dva penala kontra VELEŽA te 1987. godine, a evo dokaza za to:
STADION TUŠANJ
34. kolo 14.06.1987.
Glavni sudija : Stjepan Glavina (KLIS - SR HRVATSKA)
SLOBODA - VELEŽ 2:1 (1:1)
Strijelci: 0:1 Semir Tuce (5 min.), 1:1 Cvijan Milošević (7 min. - 11 m), 2:1 Miljanović (79 min. - 11m)....
STADION TUŠANJ
34. kolo 14.06.1987.
Glavni sudija : Stjepan Glavina (KLIS - SR HRVATSKA)
SLOBODA - VELEŽ 2:1 (1:1)
Strijelci: 0:1 Semir Tuce (5 min.), 1:1 Cvijan Milošević (7 min. - 11 m), 2:1 Miljanović (79 min. - 11m)....
u 22:15 gledaj bht sportFkr.87 je napisao/la:Pa imal tog izvjestaja?

PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!
-
- Kontakt:
I ja ga cekam cijeli dan nigdje nista :S :SFkr.87 je napisao/la:Pa imal tog izvjestaja?
- SaltCityAttack
- Kontakt:
eto za 2 sata ce izvjestaj
..moramo mi ovo vidjet ebiga
pojedini ste aleksandar_velikog naoali kako misli da cemo ispasti, a covjek vam evo otisao docekao igrace na benzinskoj slikao i td ...a ebiga juce kad smo gubili 1:0 nema ko nije pomislio da smo jendom nogom u Federalnoj ligi ebiga

pojedini ste aleksandar_velikog naoali kako misli da cemo ispasti, a covjek vam evo otisao docekao igrace na benzinskoj slikao i td ...a ebiga juce kad smo gubili 1:0 nema ko nije pomislio da smo jendom nogom u Federalnoj ligi ebiga
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
haj nek neko objasni sta se sinoc desilo u gradu, koga su dirali ovo onoharry_90 je napisao/la:Ne valja kad poganjaju jos kad se masa rastrci..nikad brze do parka nisam dosaoFkr.87 je napisao/la:Zaganjale njinja turtles a?harry_90 je napisao/la:Hvala svima na cestitkama i podrsci u ovih par sedmica koje su teske za nas klub![]()
Bem ti ostao sam bez patike sinoc,ko glupan necu da vezem jee..vidim vec se pocelo pisat o sinocnjem dogadjaju,razlog njihovog je upada je sto su bili neki incidenti jala - solni trg .. nasao sam patiku danas ne moram kupovati novee
Sad mec protiv Veleza ocekujem minimalno 6000-7000 ljudi na stadionu,zasluzili su to momci..

Nullius in verba
Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.
Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.