Bundesliga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Koji klubovi neće izboriti opstanak

1) HSV
1
11%
2) Borussia (M)
0
Nema glasova.
3) Heidenheim
3
33%
4) St.Pauli
1
11%
5) Mainz
2
22%
6) Augsburg
2
22%
7) Union Berlin
0
Nema glasova.

Ukupno glasova: 9

FRANK RIBERY
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la FRANK RIBERY » 14 maj 2012, 21:37

Felipe iz Standarda u Hannover za 2,5 mil eura.RAdi se o odbrambenom igraču.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 14 maj 2012, 22:16

Ne mogu da vjerujem da ce Karlsruher u trecu ligu

2-2 85. minut

Edit : 2-2 gotova prica

ipak nista od duela Herte i KSC u Cvajti
Thomas Müller - Fußballgott

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 14 maj 2012, 22:41

Cvaja je na kraju utakmice ostetila KSC jer im nije sviran cist penal, kada je igrac Regensburga igrao rukom. Igraci Regensburga su imali srece jer ih njihova glupost nije kostala ispadanja.
Prvo Efren u roku 13 minta pravi dva glupa prekrsaja i dobiva drugi zuti karton u 87.minuti, zatim minut kasnije Patrick Müller ne realizuje 100% priliku (odnosno poigrava se pred golom KSC-a), da bi na pocetku sljedeceg napada KSC-a dobio neopravdan crveni karton.

Stvarno steta za KSC, no za ovu situaciju su sami krivi i mislim da ce im trebati dugo vremena da se oporave.

Inace Holger Stanislawski je novi trener Köln-a. Bit ce zanimljivo naredne sezone gledati dvoboje izmedju St.Pauli-ija i Jarceva, a to se posebno odnosi na onaj u Hamburgu.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 14 maj 2012, 22:43

don_burza je napisao/la:Ne mogu da vjerujem da ce Karlsruher u trecu ligu

2-2 85. minut

Edit : 2-2 gotova prica

ipak nista od duela Herte i KSC u Cvajti
Idiotski ispadose. :evil: Koliko samo tradition ekipa ode u drittu ove sezone. :(
Der Mann für die entscheidenden Tore.

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 14 maj 2012, 22:46

Bio sam ubjedjen u pobjedu KSC-a al nije se dalo

Jaran mi salje poruku "Udjose autobusi u drugu ligu " :D jer sam ja sedam dana govoro da je Regenzburg samo da se odmori u njemu kad se ide za SvedCku :D

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 14 maj 2012, 22:47

Jaka treća liga! No najveće iznenađenje je što superbogati RB Leipzig ne moze do treće lige ni drugu godinu zaredom, a njihov vlasnik Dietrich Mateschitz je najavljivao osvajanje Bundeslige u roku od pet godina.Neće moći ove noći Dietrich.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 14 maj 2012, 23:22

amerosm je napisao/la:Inace Holger Stanislawski je novi trener Köln-a. Bit ce zanimljivo naredne sezone gledati dvoboje izmedju St.Pauli-ija i Jarceva, a to se posebno odnosi na onaj u Hamburgu.
Bice yebeno Staniju, u Kolnu vlada nesnosljiv pritisak javnosti kao u Hambrugu i Munchenu. Svaku palac se petlja i pita u ovom velegradu. Nezdrava atmosfera u i oko kluba je pojela mnoge u ne tako davnoj proslosti. Ajde, jedan problem su rijesili, sad da nadju sportskog direktora i predsjednika, pa mogu krenuti s radom. :lol:

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 14 maj 2012, 23:39

Hare_BvB je napisao/la:
amerosm je napisao/la:Inace Holger Stanislawski je novi trener Köln-a. Bit ce zanimljivo naredne sezone gledati dvoboje izmedju St.Pauli-ija i Jarceva, a to se posebno odnosi na onaj u Hamburgu.
Bice yebeno Staniju, u Kolnu vlada nesnosljiv pritisak javnosti kao u Hambrugu i Munchenu. Svaku palac se petlja i pita u ovom velegradu. Nezdrava atmosfera u i oko kluba je pojela mnoge u ne tako davnoj proslosti. Ajde, jedan problem su rijesili, sad da nadju sportskog direktora i predsjednika, pa mogu krenuti s radom. :lol:
Vec su nasli predsjednika, koji je izabran na sjednici krajem Aprila - ako se ne varam. Covjek se zove Werner Spinner - koja ironija bgt. :D :D Takodjer podpredsjednik kluba je Harald Schumacher i jos je ostalo upraznjeno mjesto sportskog direktora. Bili su poslali ponudu Beiersdorferu, ali je isti odbio tu mogucnost.

FRANK RIBERY
Kontakt:

Re: TSG 1899 Hoffenheim

Post Postao/la FRANK RIBERY » 14 maj 2012, 23:45

Još jedna bomba u seocetu.Takashi Usami novi igrač Hoffenheima.Ovaj dragulj će napokon dobiti priliku da se izbrusi.

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 15 maj 2012, 10:11

amerosm je napisao/la: Covjek se zove Werner Spinner - koja ironija bgt. :D :D
:mrgreen: :mrgreen:

Vidis, to mi je promaklo. :D
amerosm je napisao/la:Takodjer podpredsjednik kluba je Harald Schumacher i jos je ostalo upraznjeno mjesto sportskog direktora. Bili su poslali ponudu Beiersdorferu, ali je isti odbio tu mogucnost.
Cini mi se da je toj poziciji najblizi sadasnji glavni skaut H 96 - Jorg Jakobs! Bas su navalili da hape nekog iz Hannovera, Schmadtke ih je vec odbio. Nadam se da ce i Jakobs ostati, covjek je odradio strasan skauting u poslijednjih par godina.

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 15 maj 2012, 14:36

Na završnom turniru juniora naći će se Wolfsburg, Hertha, Schalke i najvjerovatnije Bayern.KAd su kadeti u pitanju (uzrast do 17 godina) Hertha je sigurna i Koln , a borba za preostala dva mjesta vodiće se između Nurnberga, Stuttgarta, Minhena 1860 i Frankfurta u ligi Jug/Jugozapad.

Aktuelni prvak kod juniora je Wolfsburg koji će ponovo važiti za prvog favorita, dok je kod kadeta Koln.Zanimljvo je istaći da ekipe koje daju najviše igrača U-17 reprezentaciji Njemačke nisu se plasirale u doigravanje (BVB - Benkarit, Dudziak , Schalke - Dittgen , Meyer i Bayer - Schnitzler i Sarr ).

Za one koji ne znaju u oba uzrasta klubovi su podjeljeni u tri lige (Jug/Jugozapad , Zapad i Sjever/Sjeveroistok) sa po 14 klubova.U regularnom dijelu igra se 26 mečeva, a onda pobjednici svih liga + drugoplasirani kod juniora (Sjever/Sjeveroistok) i kod kadet (Jug/Jugozapad) idu u doigravanje.

Iako Hertha dominira u omladinskim ligama , seniorski tim će vjerovatno u drugu ligu.Žalosno!

Lista strijelaca juniori:

- Samed Yesil (Bayer) 19 golova
- Robert Leipertz (Aachen) 16 golova
- Moritz Göttel (Gladbach) 15 golova
- Philipp Max (Schalke) 15 golova
- Lucas Röser (Mainz) 15 golova
- Bastian Fischer (Unterhaching) 15 golova
- Philip Hauck (Wolfsburg) 14 golova

Najbolji asistenti juniori:

- Ridvan Balci (Schalke) 13 asistencija
- Patrick Göbel (Rot-Weiß Erfurt) 11 asistencija
- Tobias Ahrens (Rot-Weiß Erfurt) 10 asistencija
- Thomas Pledl (Munchen 1860) 10 asistencija
- Vincenzo Grifo (Karlsruher) 10 asistencija
- Hasan Pepic (Karlsruher) 9 asistencija
- Robert Leipertz (Aachen) 7 asistencija
- Sead Kolašinac (Schalke) 7 asistencija

Lista strijelaca kadeti:

- Timo Werner (Stuttgart) 24 gola
- Federico Palacios-Martinez (VfL Wolfsburg) 23 gola
- Mike Ott (Munchen 1860) 19 golova
- Julien Rybacki (Duisburg) 19 golova
- Marcel Hilßner (Werder) 18 golova
- Marvin Schulz (Gladbach) 18 golova
- Gian-Luca Waldschmidt (Frankfurt) 18 golova
- Said Benkarit (BVB) 16 golova
- Keskiner Keskin (Hannover) 16 golova
- Arif Akin (Augsburg) 16 golova
- Stephan Schreiber (Nurnberg) 16 golova
- Faton Ademi (Hertha) 15 golova

Najbolji asistenti kadeti:

- Hany Mukhtar (Hertha) 18 asistencija
- Tim Gerhards (Koln) 14 asistencija
- Sinan Kurt (Gladbach) 12 asistencija
- Leroy-Jacques Mickels (Gladbach) 11 asistencija
- Maximilian Meyer (Schalke) 10 asistencija
- Christian Brückers (Koln) 9 asistencija
- Faton Ademi (Hertha) 9 asistencija
- Felix Lohkemper (Stuttgart) 8 asistencija
- Bilal Kamarieh (Hertha) 8 asistencija

-Boldirani su trenutni reprezentativci.

Zanimljivo je naglasiti da dva najbolja tima u regularnom dijelu Koln (aktuelni prvak) i Hertha nemaju reprezentativce u U-17 rep. Njemačke.Već je utvrđen čudan način selektiranja igrača, ali bitni su trofeji, a Njemačka je u finalau.

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 15 maj 2012, 18:19

Meyer je odigrao 6 utakmica u juniorima I imao 4 gola I 4 asistencije mislim.prekomandovali su ga iz kadeta zato I nije lider u asistencijama I golovima u kadetima. Ovaj lainpertz se natrpa golova protiv slabijih ekipa I ko fol talenat a lik je prosjek zesci. Ja bi volio da vidim u 19 ligu na teritoriji cijele njemacke. Jbt koje bi to takmicenje bilo , sigurno bi bilo jace od pola profi liga u evropi. Sto se tice selektiranja za repku moras skontat da je northrine westfalia liga najjaca tako da golovi imaju drugaciju tezinu. Sad o schalkeu u 19... Ja nevidim ko bi mogao da nas zaustavi ove godine. Hoffman je vracen u juniore iz schalke 2, meyer ce igrat iza njega, max I ditgen po krilima kolasinac I baus u sredini pozada ayhan,korzowski(oba igrala za u 17 svjetskom prosle godine),zander I borgman. Jos kad se tu dodaju balci I harder kao zamjene ja nevidim ko to moze zaustavit schalke

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 15 maj 2012, 19:00

gruezi je napisao/la: Sto se tice selektiranja za repku moras skontat da je northrine westfalia liga najjaca tako da golovi imaju drugaciju tezinu. Sad o schalkeu u 19...
Najača je liga Nord/Nordost i ona daje dva predstavnika u doigravanju , a ostale po jedan .U toj ligi igraju Hannover, HSv, Wolfsburg , Hertha, Werder...(govorim o juniorima)

VFL Wolfsburg je najači po meni.Bildirci, Arnold, Hauk, Jovanović, Park, Millemaci, Güleryüz, Chamorro su druzina koja je po meni najača u ligi jer je većina ovih igrača i prošle godine igrala za juniore i došla do titule.Mislim da Vukovi imaju najaču odbranu predvođenu fantastičnim golmanom Patrickom Drewesom koji će sigurno sljedeće sezone dobiti šansu kao drugi golman Wolfsburga.Schalke je prekomandovao pojedine igrače i biće opasan u doigravanju. Herthu i BAyern ne treba podcijeniti.

Ipak moraš priznati da nema logike da se ne pozove nijedan igrači iz prvaka Njemačke (Koln).Zamisli sad da Jogi Low iz BVB-a ne pozove nijednog igrača.Nerazumna odluka selektora.NA kraju uvijek su bolji bili napadači u slabijim klubovima.Lahko je dati gol za Schalke koji pravi veliki broj prilika, a sta je sa napadačima koji igraju u slabije rangiranim timovima gdje su šanse na kapaljici pa se opet zabije 20 golova (mislim na Juliena Rybickog koji se smatra velikim talentom, ali sansu nije dobio ni u prijateljskim utakmicama).

Svake kvalifikacije se forsiraju igrači iz 4-5 klubova pa makar oni bili i u sredini tablice.Slična situacije je bila i prošle godine kad je iz juniorskog prvaka Njemačke pozvan samo jedan igrač.Naravno u19 reprezentacija je lose prošla.
Zadnja izmjena: FRANK RIBERY, dana/u 15 maj 2012, 19:26, ukupno mijenjano 3 puta.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 15 maj 2012, 19:11

Veceras je na rasporedu odlucujuca utakmica baraza za opstanak/ulazak u Bundesligu izmedju Fortune Düsseldorf i Herthe. Domacini iz prve utakmice brane prednost od 2:1 i Herthi je doslovno potrebno cudo kako bi izbjegli ekspersni povratak u Cvajtu.

Ukoliko Fortuna izbori ulazak u drustvo najbolje jedno je sigurno grad ce da gori i navijace ce u slavlju predvoditi Die Toten Hosen. Takodjer od strane kluba u slucaju pozitivnog rezultata je planiran party koji ce se odrzati u Subotu na Esprit Areni.

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 15 maj 2012, 20:13

Veceras i ja slavim vise nego raja iz Düsseldorfa. Herta ode u drugu ligu ! ;) 8-)

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 15 maj 2012, 20:15

don_burza je napisao/la:Veceras i ja slavim vise nego raja iz Düsseldorfa. Herta ode u drugu ligu ! ;) 8-)
Samo nek proliju vodu za njom!

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 15 maj 2012, 20:17

Jok kakva voda onda ce imati nafake sto nije dobro

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 15 maj 2012, 20:22

Zavidim momcima koji prate ove pjetlice :shock:
Ne znam, i kada bih imao viska vremena, da bi to mogao pratiti. Ali ko voli nek´izvoli. :D

Sto se tice baraza, potpuno mi je svejedno ko ce biti pobjednik u ovom susretu. S jedne strane jako cijenim Otta i mislim da metropola kao sto je Berlin zasluzuje prvoligasa. Preetz mi djeluje izgubljeno i odvratno - razlog zasto bi volio da potonu. Ah da, tu je i Kraft. I zbog njega cu biti na strani Herthe, kao i sto mislim da "glavnogradjani" imaju jaci tim (mada nisam toliko kompotentan, jer sam Fortunu rijetko gledao).

I na kraju (posto mi je svejedno) radi @effe-a bi mi bilo draze da HBSC ostane, jer ´oce covjek kada ode u Berlin da odgleda koju prvenstvenu (jaku) utakmicu. :D
Cak mislim da je i @principatus za to da Hertha ostane.
Jos neko? :? :lol:
Vom Jäger zum Gejagten

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 15 maj 2012, 20:36

geronimo je napisao/la: Jos neko? :? :lol:
Ja mislim da je jos @omerbavarc na straniBerlinaca. :D :D
Ja sam misljenja da ovaj baraz treba ukinuti, jer ekipe koje su lose igrali tokom sezone dobiju priliku da se izvuku iz g..... sto nije fer prema ekipama koje su se trudile cijele sezone da bi izborile status Bundesligasa.
Inace Pizzaro je danas objavio da napusta Bremen - koji ce naredne sezone biti jedan od glavnih kandidata za ispadanje kako je krenulo.

Edit: Kakva golcina Beistera u vec 24.sekundi utakmice na svojoj oprostajnoj utakmici. ;)

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 15 maj 2012, 20:38

1-0 iz hotela :lol:

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.