Bundesliga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Koji klubovi neće izboriti opstanak

1) HSV
1
11%
2) Borussia (M)
0
Nema glasova.
3) Heidenheim
3
33%
4) St.Pauli
1
11%
5) Mainz
2
22%
6) Augsburg
2
22%
7) Union Berlin
0
Nema glasova.

Ukupno glasova: 9

GelsenkirchenTuzla
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la GelsenkirchenTuzla » 15 maj 2012, 22:57

Evo kraj utakmice.Sad navijaci Dizeldorfa slave na terenu.Igraci od Hertha odma pobjegli u slvacionicu :D.
Ali ovo jos nije gotovo ko zna sta ce njemacki savez na kraju odluciti

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 15 maj 2012, 23:03

Cestike Fortuni na zasluzenom plasmanu u Bundesligu. Pobjedila je ekipa koja je u ova dva susreta napravila manji broj gresaka, iako su skupo mogli kostati promasaji Matuschyk-a i sebicnost strijelca drugog gola Jovanovica.

Nadam se da su ovi ruzni dogadjaji na jucerasnjoj i danasnjoj utakmici veliki podsticaj upravi DFL-a da ukine ovo sr.anje zvano baraz jer samo salje ruznu sliku kada je Bundesliga u pitanju (nakon jos jedne uspjesne sezone na terenu i van njega), a to se posebno odnosi na cinjenicu ako se u barazu nadju dvije ekipe sa velikom armijom navijaca.

Sto se kazni tice po meni Fortunu treba kazniti sa 100.00 € zbog propusta u organizaciji, i zatim ih pustiti da u prevenstvo krenu sa -3 boda. Herthu takodjer treba kazniti jer i pored procjene sudije i delegata su odbijali da izadju na teren, i za njih ocekujem ogormnu novcanu kaznu.

Gospodinu Rauballu ako je stalo do jos veceg broja utakmica onda nek fino organizuje utakmice izmedju prve i druge ekipe BVB-a, jer ovaj baraz donosi vise stete neko koristi, jer je potrebno platiti policijske snage, pa onda neko mora odgovarati sto huligani razbijaju izloge po gradu itd itd.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 15 maj 2012, 23:06

Kako ce fortuna uci ako sudija ni kraj nije odsvirao. Nebi me iznenadilo da ovo registruju 3 0 za herthu

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 15 maj 2012, 23:15

gruezi je napisao/la: Nebi me iznenadilo da ovo registruju 3 0 za herthu
Nista od toga. Ulozit ce oni zalbu i u najgorem slucaju bit ce ponovljena utakmica (baz navijaca - vjerovatno).
Prije svega mislim da ce ovako ostati i da ce klub/ovi proci sa novcanim kaznama.
Vom Jäger zum Gejagten

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 15 maj 2012, 23:16

Kakav kraj tekme :o

slika
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 15 maj 2012, 23:16

gruezi je napisao/la:Kako ce fortuna uci ako sudija ni kraj nije odsvirao. Nebi me iznenadilo da ovo registruju 3 0 za herthu
Sudija je odsvirao kraj. ;) ;) Nakon sto su se igraci Herthe vratili na teren odigrano je jos minut i pol koliko je i prvobitno ostalo i utakmica je gotova. Sanse Herthe kod DFL-a su minimalne, jer su i njihovi navijaci napravili belaj, pa tako ce saopstenje glasiti 1:1 sto se huligana tice i da ce se pozivati na rezultate na terenu.

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 16 maj 2012, 00:30

Zarada od televizijskih prava:

Arsenal Ł56.2m
Aston Villa Ł42.1m
Blackburn Ł40.3m
Bolton Ł40.6m
Chelsea Ł54.4m
Everton Ł48.9m
Fulham Ł47.4m
Liverpool Ł54.4m
Manchester City Ł60.6m
Manchester United Ł60.3m
Newcastle Ł54.2m
Norwich Ł45.6m
QPR Ł43.3m
Stoke Ł43.6m
Sunderland Ł44.4m
Swansea Ł45.9m
Tottenham Ł57.3m
West Brom Ł46.6m
Wigan Ł42.8m
Wolves Ł39.1m

Ukupno: Ł968.2m

Mozel neko naci zaradu Bundesligasa , radi uporedbe ?
Ako se ne varam Man City zaradio vise od BvB i Bayerna zajedno...OVO JE PORAZAVAJUCE !

Buducnost
Kontakt:

Post Postao/la Buducnost » 16 maj 2012, 00:33

U Bundesligi je ako se nevaram kolektivna tv prava kao u Svicarskoj. Mislim da nema pojedinacno.. Barem tako ja mislim..

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 16 maj 2012, 00:35

Buducnost je napisao/la:U Bundesligi je ako se nevaram kolektivna tv prava kao u Svicarskoj. Mislim da nema pojedinacno.. Barem tako ja mislim..
Ma bilo je nesto ako se ne varam skoro Bayern 31 mil eura a BvB 29 mil ...a ovamo ManC 60 mil ali funti :)

Buducnost
Kontakt:

Post Postao/la Buducnost » 16 maj 2012, 00:44

To je ja mislim za kup, europske utakmice i tako to.. Jer ligu nema niko pravo prenositi osim sky-a. Koliko god ponudio, lupam, ZDF Bayernu za prenos oni nemogu prihvatiti.

To su mislim novci od kupa i europe. Jer Sat 1 je kupio tv prava lige prvaka i europa lige a te pare odnosno dio ide Bayernu, Hanoveru, Salkeu,..

- U saopsstenju DFL navodi se da će novi ugovor donijeti ukupno oko 2,5 milijarde eura, što je u prosjeku oko 628 miliona godisnje.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 16 maj 2012, 00:50

Bayern za tv prava dobio 30 mil eura, BvB 28 mil eura dok npr Wolves dobiju 39 mil funti. :?
1974---1975---1976---2001---2013---2020

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 16 maj 2012, 00:57

Večeras je ovo bio veliki skandal i mislim da Bundesliga koja je toliko napredovala u mnogo aspekata, sad se susreće s problemom navijača, huliganski navijača...Radi se o manjim grupama, ali te grupe povuku određenu grupu sa sobom i na tome će DFL i njemački fudbalski savez poradit. Danas sam još prije ove utakmice naletio negdje na tekst gdje je pisalo da će sekretar DFB-a uskoro sazvat sastanak, još tokom ovog mjeseca, na kojem će se diskutovati o problemu sa učestalim nemilim scenama, po pitanju navijača. Vjerovatno će se donijeti mjere kojima će se stanje normalizovati.

Amerosm ti si spomenuo da je ovo problem baraža, ali nije samo ovakvih stvari u baražu bilo, znamo šta su navijači uradili u Koelnu, pa onda prošle sezone još u Frankfurtu. E sada su vidjeli i neki drugi da mogu, pa nastavljaju s ovakvim postupcima. Do sad je njemački fudbal huligane držao pod kontrolom, taj problem nikad nije eskalirao ko nekad u Engleskoj, ali je evidentno da je stanje sada eskaliralo i da se to mora spriječiti. Inače Fortunini navijači su večeras ispali najveći glupani, pa zamalo da zavale svoj klub. Ovoliku glupost, pogotovo na njemačkim stadionima još nikad nisam vidio. Totalna glupost, totalno ludilo.
Herthini navijači prije toga isto su se kretenski ponašali, ali opet kod njih ima revolta prema menađmentu kluba. Menađment i uprava su najodgovorniji za ispadanje Herthe, da je Babbel ostao trener berlinski klub ne da bi izborio opstanak, nego bi ga izborio još i prije baraža. Preetz bi sada trebao dobit nogu.

Bilo bi sad jadno da Hertha ostane slučajno u ligi za zelenim stolom, a njihov advokat izjavio kao da će do sutra razmislit o protestu. Međutim, ako nisi izborio opstanak na terenu, onda i nezaslužuješ da igraš u elitnom društvu.
Sad je bar šansa da se sve konsoliduje, ali Hertha je sad u gorem haosu nego kod onog ispadanja prije 2 godine.
Sad će se trebat naći novi trener (Rangnick bio raspoložen vodit ekipu i u drugoj ligi, ali pregovori propali, Preetz i tu zasro), Raffaela nemoguće sad zadržat, a pitanje je da li će i navijači klubu pomalo okrenut leđa. Naime Hertha je u drugoj ligi prošle sezone imala rasprodat stadion, znači podrška bila tu, a naravno da kad vidiš da ti menađment vodi klub u propast, onda nisi spreman davat bezrezervnu podršku više.
Ipak možda se ipak neke snage mobiluzuju i onda se krene u konsolidovanje redova. Uz promjenu vodećih ljudi i uz pravi koncept, Hertha bi se trebala uskoro vratit i onda se borit najmanje za sredinu tabele.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

High

Post Postao/la High » 16 maj 2012, 00:59

Ne smijem ni zamisliti čega bi sve bilo kad bi Dynamo Dresden ušao u Bundes.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 16 maj 2012, 01:00

Buducnost je napisao/la:To je ja mislim za kup, europske utakmice i tako to.. Jer ligu nema niko pravo prenositi osim sky-a. Koliko god ponudio, lupam, ZDF Bayernu za prenos oni nemogu prihvatiti.
Ova gore navedena cifra je bila samo koliko je Bayern zaradio od tv prava u Bundesligi, jer u Ligi prvaka samo od tv prava već imaju 50 miliona eura zagarantovano. Za Kup Njemačke nisam sad siguran koliko tačno, tu je još neki par miliona.
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 16 maj 2012, 01:10

@ effe_sa

naravno da su se ove situacije desavale i ranije i kada nisu bile u pitanju utakmice baraza, ali jednostavno u istom cijela buducnost kluba, pa i emocije navijaca se svode na tih 180 minuta sto zna biti pogubno.
Vjeruj mi vecina ce navijaca bolje podnijeti ispadanje svog kluba nakon 34 odigrana kola, nego nakon baraza. Dakle u tim utakmicama navijaci ocekuju da igraci spase sezonu jer su dobili priliku u dvije utakmice, i onda ukoliko igrace ne pruze svoj maksimum ili ne odigraju kako treba onda oni nadju nacin da svoj bijes jos vise iskazu. Isto tako sa druge strane navijaci treceplasirane ekipe Cvajte u slucaju negoatvnog rezultata u te dvije utakmice smatraju da njihov rad tokom sezone nije nagradjen i ispoljavaju bijes. Jednostavno mogucnost nereda se u utakmicama baraza znatno povecava.

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 16 maj 2012, 02:09

HzBvB je napisao/la:Zarada od televizijskih prava:

Arsenal Ł56.2m
Aston Villa Ł42.1m
Blackburn Ł40.3m
Bolton Ł40.6m
Chelsea Ł54.4m
Everton Ł48.9m
Fulham Ł47.4m
Liverpool Ł54.4m
Manchester City Ł60.6m
Manchester United Ł60.3m
Newcastle Ł54.2m
Norwich Ł45.6m
QPR Ł43.3m
Stoke Ł43.6m
Sunderland Ł44.4m
Swansea Ł45.9m
Tottenham Ł57.3m
West Brom Ł46.6m
Wigan Ł42.8m
Wolves Ł39.1m

Ukupno: Ł968.2m

Mozel neko naci zaradu Bundesligasa , radi uporedbe ?
Ako se ne varam Man City zaradio vise od BvB i Bayerna zajedno...OVO JE PORAZAVAJUCE !

Evo da se ne patite:

Rang Club TV-Geld
1. Bayern München 30,935
2. Borussia Dortmund 28,111
3. FC Schalke 04 26,854
4. Bayer Leverkusen 26,624
5. Werder Bremen 24,988
6. Hannover 96 23,164
7. VfB Stuttgart 23,048
8. 1899 Hoffenheim 20,889
9. FSV Mainz 05 20,566
10. Hamburger SV 20,516
11. Bor. Möchengladbach 19,916
12. VfL Wolfsburg 19,003
13. 1.FC Nürnberg 17,801
14. 1. FC Köln 16,470
15. SC Freiburg 15,733
16. 1. FC Kaiserslautern 14,996
17. Hertha BSC 14,983
18. FC Augsburg 13,523

Naravno radi se o eurima.Morao sam hakirati neke arhive, ali nije problem kad je Bundesliga u pitanju. :D
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 16 maj 2012, 16:14

Skandalu iz Düsseldorfa izgleda nema kraja. Nakon sto je Stark zvanicno odsvirao kraj utakmice kapiten domaceg sastava Andreas Lambertz je na terenu slavio ulazak u Bundesligu sa bakljom u ruci, dok je kapiten Herthe Kobiaschwili udario suca Starka sakom u glavu.

Da se ja pitam Kobiaschwili-ju bih zabranio igranje utakmica pod okriljem DFB-a/DFL-a, a Lambertz-a bi trebao dobiti 5 utakmica suspenzije i novcanu kaznu. Takodjer slazem se sa navijacima u Njemackoj gdje je vecina da oba kluba u narednu sezonu krenu sa minusom sto se bodova tice i par utakmica bez gledaoca.

Ova Hertha stvarno nije nista bolje zasluzila, i koje sve smece od igraca igra u tom klubu. Lell pljuje igraca protivnicke ekipe, kapiten Kobiaschwili fizicki napada sudiju uatkmice i jedini koji je u ovoj situaciji pokazao velicinu je Otto Rehhagel i tom covjeku skidam kapu.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 16 maj 2012, 16:37

A javnost u Njemačkoj traži čak i ponavljanje utakmice. Na mnogim anketama većina se izjasnila za tu opciju.
Bild vrši isto pritisak na DFL i DFB i traži faktički u svojim tekstovima da savez donese neku pametnu odluku, zanimljivo da je njihov urednik u jednoj kolumni napisao da bi ta pravedna odluka bila čak i liga od 19 klubova. :)

Hertha će izgleda uložiti protest. Još će se izgleda odlučivat za zelenim stolom o ovoj utakmici. Jedna zaista nesvakidašnja i nevjerovatna situacija.

A što se tiče Fortune, većinu sezone su mi bili i simpatični, samo sinoć su pokazali da ne znaju organizovat utakmice kako treba, pa ono je bio žešći amaterizam. Ne znam svi oni što su željno očekivali Fortunu u BuLi, da li zaista misle da ova ekipa može donijeti povećanje kvaliteta ligi?
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 16 maj 2012, 16:58

@ effe_sa

BILD pise puno kada je dan dug. ;) ;) Moras uzeti u obzir da je za njih bolje da Hertha bude u BL, jer to donosi i njima tiraz i zaradu. Nisu oni bez razloga na strani Herthe, iako za njihovo pisanje nema nekog osnova.

Ono jucer su bile ruzne scene koje su narusile ugled Bundeslige, ali ja sam misljenja da Fortuna moze podici kvalitet Bundeslige, jer ce biti dosta tzv. derbi utakmica - posebno protiv ekipa iz te regije (mislim na NRW) - a isto tako sto se tice navijaca ce biti ludnica i na svakoj utakmici ce biti stadion rasprodat - za razliku od navijaca Herthe koji bi se mogli okarakterisati kao sminkeri.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 16 maj 2012, 17:38

amerosm je napisao/la:@ effe_sa

BILD pise puno kada je dan dug. ;) ;) Moras uzeti u obzir da je za njih bolje da Hertha bude u BL, jer to donosi i njima tiraz i zaradu. Nisu oni bez razloga na strani Herthe, iako za njihovo pisanje nema nekog osnova.
Tu ima naravno istine...
S jedne strane sam i ja rekao da je Hertha kada se cijeli kadar uzme u obzir morala izborit opstanak (pokazala je jedno lice pod Babbelom a drugo poslije), ali ga s druge strane po prikazanom u drugom dijelu sezone nije zaslužila.
Međutim, argumenata za protest Hertha ima, jer ne uliječu navijači svaki dan u teren, ipak to može uplašiti igrače...Znači ja sad govorim o tim argumentima, na šta bi mogao ići berlinski klub. A vidim među fanovima u Njemačkoj je generalno mišljenje da bi trebalo ponovit utakmicu. Znači ovde ti sad govorim o tim stvarima, ne ulazeći u ono koliko su zaslužili opstanak ili nisu....
amerosm je napisao/la: Ono jucer su bile ruzne scene koje su narusile ugled Bundeslige, ali ja sam misljenja da Fortuna moze podici kvalitet Bundeslige, jer ce biti dosta tzv. derbi utakmica - posebno protiv ekipa iz te regije (mislim na NRW) - a isto tako sto se tice navijaca ce biti ludnica i na svakoj utakmici ce biti stadion rasprodat - za razliku od navijaca Herthe koji bi se mogli okarakterisati kao sminkeri.
To su bile nemile scene koje ne smiju više ponovit.
Derbija će svakako biti, tu se slažem, uzbuđenja će biti.
Samo gledaj sad kad posmatramo dobrobit BuLi, o kojoj često pričamo, realno gledajući je bolje da je Hertha u BuLi nego Fortuna, opet bi Hertha prije bila konkurent za Evropu i više je igrala u Evropi nego Fortuna na primjer.
E sad je druga stvar što su u berlinskom klubu u zadnje vrijeme toliki debili koji su možda Herthu udaljili od BuLi nekoliko godina, a da ne govorimo o nekoj borbi za viši plasman. Opet u Herthi ima nekog potencijala i sad, a Fortuna skoro da nema pravog imena u ekipi, niti će ga najvjerovatnije dovesti.
A Duseldorf je moderan grad, grad koji zaslužuje da ima prvoligaša, ima i tu faktora koji bi mogli dovest do napretka kluba. A veliki dio sezone je Fortuna igrala dobro, tako da ulazak u BuLi je i zaslužen.
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.