Bundesliga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Koji klubovi neće izboriti opstanak

1) HSV
0
Nema glasova.
2) Borussia (M)
0
Nema glasova.
3) Heidenheim
2
33%
4) St.Pauli
0
Nema glasova.
5) Mainz
2
33%
6) Augsburg
2
33%
7) Union Berlin
0
Nema glasova.

Ukupno glasova: 6

Omerbavarac
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la Omerbavarac » 16 maj 2012, 17:52

Zelimo ostanak Herthe jer su sinoc pokazali da su kvalitetnija ekipa i da zasluzuju igrati u drustvu najboljih. ;)

Za Fortunu nemam previse komentara, neorganizovanost im je na samom dnu, barem sto se tice navijaca a tim kao tim nije toliko los, ali po meni zasluzuju da jos jednu godinu kubure u drugoj ligi. Kad je Furth mogao toliko godina cekati zasto ne bi i Fortuna cekala?
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 16 maj 2012, 17:54

herta ima osnova za svaku zalbu, treba ih razumiti, ko bi igrao kad su protivnicki navijaci bili skoro na aut liniji i sigurno da su igraci herte bili pod strahom i da daju gol, jer hiljade navijaca su bili tik do terena i prijetila je opasnost od uleta u teren i marisanaj igraca herte da su dali i treci gol

opet s druge strane, oni navijaci sto su usli u teren, po meni i nisu neki huligani, ne vjerujem da bi bilo veceg belaja da je herta prosla, ali ipak strah hertinih igraca je opravdan jer s masom se nikad ne zna, mada vidjelo se da ta mesa samo zeli proslaviti ulazak u bundes ligu, a ne praviti neke belaje

ima osnova za zalbu, al brat bratu zasluzila je herta ispadanje tako da nista posebno nije nepravedno bilo,
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 16 maj 2012, 18:06

Onda moze i Fortuna uloziti zalbu i reci nase je igrace bilo strah da ih pogodi jedna od baklji koje su zapalili navijaci Herthe. Jednostavno sto se tice navijaca jucer je bilo 1:1 i DFB/DFL ce kazniti obje strane i pojedine igrace kao Lell, Lambertz i Kobiaschwili i tako ovu situaciju rijesti na diplomatski nacin.

Hertha je na terenu zasluzila ispadanje i tu se sva prica treba zavrsiti. Celnici klubova i saveza proslost ne mogu promjeniti, ali mogu dosta toga uciniti da se ovo u buducnosti vise ne dogadja. Kao prvo treba ukinuti baraz, kao drugo svako ulijetanje na teren treba znaciti prekid utakmice i kazniti ekipu sa 5 utakmica bez prisustva gledaoca, a isto tako DFB/DFL treba klubovima zabraniti tocenje alkohola na stadionima - ja mislim da jedino kod HSV-a i Bayern-a na stadionu nema alkohola.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

sonik24
Kontakt:

Post Postao/la sonik24 » 16 maj 2012, 18:50

ako Fortunu vrate u cvajtu, to ce biti jedna od najvecih nepravdi u historiji fudbala :roll: gotivim Herthu, al Fortuna je zasluzila da udje u elitu!!!

meho-medo
Kontakt:

Post Postao/la meho-medo » 16 maj 2012, 21:13

A jesi onda i neki navijaci od Fortune sto nisu cekali ko ljudi da sudija svira kraj i onda slavili a ne uletili minut- dva prije kraja
"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 17 maj 2012, 00:03

Ne pratim puno cvajtaru, pa bih volio da mi neko objasni po cemu bi mrtva herta trebala igrati u Bundesligi, a Fortuna ne?
Kod Fortune slab igracki kadar? Slab je i kod Augsburga i Freiburga, pa su zavrsili ispred herte. Po cemu Greuther Furth ima bolji sastav?
Slab im kadar, a dosli do 1/4 finala kupa i BVB ih izbacila tek poslije penala :?

Ja koliko se sjecam da je kod ove Fortune prije 6-7 godina u 3. ligi bilo po 50-60.000 ljudi na stadionu. I da su po tome bili fenomen.
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

golgeter242
Kontakt:

Post Postao/la golgeter242 » 17 maj 2012, 00:07

Kao sto komentator na eurosportu rece, navijaci (pojedini) Fortune su maloumnici. Umjesto da sacekaju kao ljudi jos 1 minut i da onda slave oni se naprave pametni i nesto ranije uljecu.. H
Hertha je ulozila zalbu al sumnjam da ce ista od toga da bude s obzirom da je sudija donio odluku da ce se utakmica nastaviti i da su uvjeti za to bili steceni.
Fortuna ce svakako biti kaznjena utakmicama bez publika ili vrlo vjerovatnije novcano, tako da sav novac koji zarade od ulaska u prvu ligu moraju vratiti nazad savezu. Ako ne sav, onda 1 dobar dio sigurno.

Hertha nije zasluzila da ostane u ligi. Ova zalba sto su poslali im je cista glupost, samo daju laznu nadu svojim navijacima da bi mogli igrati i sljedece godine sa glavnim timovima. Neka se pomire da su u drugoj ligi, traze nove igrace i spremaju se da se sto prije vrate. Nisu se mogli izvaditi tokom citave sezone a da se na kraju vade sa one 2 minute poslje prekida.. ma bjezi.
Manchester United! FK Sarajevo! Roger Federer! Miami Heat!
Dok Sarajevo postoji i Miljacka tece, Horde tvoje ime zaboraviti nece!
VEDRAN PULJIC!

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 17 maj 2012, 02:35

Svaka cast Klopp-u koji je upravi Herthe na diplomatski nacin odgovorio sljedece:

Protiv toga sam da se ponovi utakmica. Navijaci Fortune prilikom ulaska u teren nisu imali namjeru da napadnu igrace - iako je tu napravljen ogroman propust - za razliku od navijaca Frankfurta i navijaca HERTHE koji su baseball palicima krenuli na igrace i da ruse imovinu stadiona.

Svako ima razlicita misljenja po ovom pitanju, no konacnu odluku DFB-a cemo znati u Petak navecer, jer komisija tek zasjeda u 13.30 h.

milomlat
Kontakt:

Post Postao/la milomlat » 17 maj 2012, 03:11

Ne znam cemu rasprava? Pa u dvije tekme je Fortuna pokazala da je ne samo bolji tim, nego da su vise nego zasluzili da budu prvoligasi, za razliku od bezlicne Herte koja nije uspjela sastaviti dva postena napada. Ukoliko ne bude neke podvale i Fortuna nezasluzeno bude eliminirana iz prve bundesice, predvidjam im sjajnu sezonu. Mozda negdje oko 6-7 mjesta. U svakom slucaju posjeduju kvalitet.

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 17 maj 2012, 12:46

Luhukay mozda novi trener Herhte . Steta za ovog covjeka moze on mnogo mnogo bolji tim vodit, sjajan je strucnjak recimo u Werderu da zamjeni brku Schaffa mogao bi lagano .
BvB Echte Liebe !!!

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 17 maj 2012, 12:55

Izgleda da je ovo s Luhukayem gotova stvar i da još danas potpisuje ugovor koji će važit i za prvu i drugu ligu (s obzirom da se ne zna kakva će još odluka saveza biti).
Inače ovo je svjetlo na kraju tunela za berlinski klub, nešto bolje im se nije moglo desit, Luhukay je ekspert da uvede klubove u viši rang, u BuLi je uveo Gladbacha, pa je uveo i Augsburg. Zahvaljujuči gluposti uprave Augsburga, on je uopšte i postao slobodan za druge klubove i Hertha je to sada sjajno iskoristila.
Holanđanin je svoje umijeće i taktičko znanje pokazao i tokom sezone u Bundesligi, jer je maestralno zadržao ekipu Augsburga u najvišem rangu. Maestralno je na primjer postavio i taktiku u duelu s Bvb-om kad je Kagawu uštopao skroz i inače uspio zatvorit sve prilaze golu, tako da je tad Augsburg odigrao 0-0. Dosta puta je Luhukay pokazao sjajno taktičko znanje, na kojem mu mogu pozavidjet mnogi treneri u Bundesligi.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 17 maj 2012, 18:32

Odlican potez Herthe je dovodjenje Luhukaya i ovo je konacno za njega prilika da dokaze da javnost u Njemackoj ima pogresno misljenje o njemu kada kazu da je trener za male sredine.
Hertha BSC ukoliko zeli napredovati mora se rijesiti najveceg ZLA kluba, i na poziciju Sportskog direktora postaviti kompetentnu osobu. Ukoliko isti ostane Luhukay ce prije vremena dici ruke i napustiti klub, jer Preetz ne voli kada sva paznja i slava nije usmjerena ka njemu i zato je otjerao Babbela.

Isto tako Herthi ce ove sezone biti mnogo teze da se vrati u Bundesligu, jer ima 5-6 ekipa koji ce ravnopravno konkurisati za prva tri mjesta. Tu su Jarcevi, zatim Kaiserslautern (koji po meni ima hendikep kada je trener u pitanju), zatim 1860 München, St.Pauli i Hertha, a isto tako imaju dvije nagazne mine u vidu Duisburga i Bochuma koji svim mogu zagorcati zivot.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 18 maj 2012, 01:18

Policija je potvrdila da je Stark podnio prijavu na civilnom sudu protiv Kobiaschwili-ja, koji ga je udario sakom u predijelu vrata (iako je prvobitno bilo receno da je sudija udaren u lice). Ovo je prvi takav slucaj zabiljezen u Bundesligi.

Kazna za igraca za ovaj slucaj u savezu iznosi od 8 sedmica do 2 godine zabrane igranja zvanicnih utakmica pod okriljem DFB-a/DFL-a. Da se ja pitam igrac bi dobio maksimalnu kaznu u iznosu od 2 godine i uplatio 100.000 € u dobrotvorne svrhe, a ako na civilnom sudu dobije uslovnu kaznu, onda je svoju karijeru zavrsio u Bundesligi, jer po zakonu osobe koje imaju krivicne prijave ne mogu dobiti radnu dozovolu - naravno rijec je o stranim drzavljanima.

Hertha BSC ovaj slucaj nije htjela komentirati.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 18 maj 2012, 14:28

Kaiserslautern je danas otpustio Balakova ! Kao moguci nasljednici se spominju Franco Foda, Ciriaco Sforza i Roger Schmidt.
Po meni sasvim logican potez Kuntza, jer isti nista nije pokazao, pa cak nije bio u stanju motivisati ekipu, a u Cvajti bi bili u podredjenom polozaju sto se trenera tice - mislim na ekipe koje konkurisu za ulazak u Bundesligu.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 18 maj 2012, 15:16

Stark: „Kobiaschwili hat mit ausgestreckter Faust geschlagen"

Schwere Anschuldigungen von Stark: „Der Spieler Lewan Kobiaschwili hat mit ausgestreckter Faust in meine Richtung geschlagen. Ich habe mich weggeduckt, bin dann am Hinterkopf getroffen worden. Einzig das Treppengeländer verhinderte einen Sturz, und das wären fünf bis sechs Meter gewesen.“

Von Christian Lell sei er zudem „aufs Schärfste attackiert und am Arm gepackt worden“, sagte Stark. „Die Beleidigung, die dabei gefallen ist, war: Du feiges Schwein!“ Auf dem Weg zur Schiedsrichterkabine seien die Unparteiischen dann von weiteren Spielern von Hertha BSC abgefangen worden. Andre Mijatovic habe ihn als „Wichser“ bezeichnet.

Die Berliner hätten „die Kabine stürmen“ wollen. „Wir mussten die Türen immer wieder zudrücken. Ich konnte Mijatovic und Kraft (Torhüter Thomas Kraft, d. Red.) erkennen. Dabei fielen weitere Beleidigungen: ’Stark, Du Arschloch!’ Ich hatte Angst und war den Tränen nahe und musste mir auf die Lippen beißen. So etwas habe ich noch nicht erlebt“, sagte der 42 Jahre alte FIFA-Schiedsrichter.
Krafta, Mijatovica i Lella poslati dvije godine na hladjenje pod okriljem DFB-a/DFL-a, a Kobiaschwili-ju preko FIFA-e zabraniti dvije godine nastupanje na zvanicnim utakmicama.

I opet STOKA predvodjena Preetzom ima obraz traziti da se utakmica ponovi, a isti nece da spomenu da je tih 6 minuta nadoknade izazvano bakljadom njihovih navijaca.

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 18 maj 2012, 15:27

amerosm je napisao/la:Kaiserslautern je danas otpustio Balakova!
:lol: :lol:

Ovi direktori po BuLi su postali pravi klauni. :evil: Najpametnije bi im bilo vratiti Kurconju. :mrgreen:

Kostolomce i poganćere iz Berlina treba poslati u drittu. :twisted: Fuj stoko pogana! :evil:
Der Mann für die entscheidenden Tore.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 18 maj 2012, 15:32

Ali ovdje su najaci Preetz i advokat Herthe koji su zalbu obrazlozili rijecima da su igraci strahovali za vlastite zivote. :lol: :lol: :lol:
Ovo je malo prije bas izjavio u glavni sudac ovog procesa i mislim da je u ovom slucaju Hertha sama sebe zahebala.

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 18 maj 2012, 19:18

smiješno...

i one male simpatije koje sam imao prema Herthi su nakon ovih događanja sasvim potonule
Agieren statt reagieren

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 19 maj 2012, 00:14

- Kobiasvili me udario u zadnji dio glave. Da se nisam uhvatio za ogradu, pao bih niz stepenice pet do sest metara - izjavio je Stark na saslusanju, a potom se dotaknuo i drugih igraca berlinskoga kluba.

- Christian Lell me uhvatio za ruku i vikao da sam kukavicki gad. Potom me Mijatovic nazvao kretenom. Nakon toga su mi igraci Herthe pokusali provaliti u svlacionicu. Vidio sam Mijatovica i Thomasa Krafta. Bojao sam se, skoro sam i zaplakao. Nikad mi se u karijeri nije dogodilo takvo sto - dodao je jedan od najpoznatijih njemackih sudija.

Sta je ovo bilo, rat :shock: :shock: :shock:
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

brzitesanj
Kontakt:

Post Postao/la brzitesanj » 19 maj 2012, 00:18

Poslije Xherdana Shaqrija, koji je potpisao za Bayern Munchen, još jedan Švicarac albanskog porijekla prešao je iz Basela u Njemačku, a riječ je o Granitu Xhaki.

Xhaka je potpisao petogodišnji ugovor sa Borussijom Moenchengladbach, nakon što je uspješno prošao ljekarske preglede.
IZVOR:SC
Navala Švicaraca albanskog porijekla u Bundesligu,prvo Shaqri u Bayern pa Xhaki u Gladbach :mrgreen:
I ♥ Bayern!
25.05.2013g.

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.