@amho: Vidio sam tvoj post, al' nisam bio kući, tako da ti sad tek rahat mogu odgovoriti.
amho je napisao/la:
begovic, buric
mujdza, subasic, o. vranjes, zukanovic, cocalic, jahic, pandza, bicakcic (ako ima pravo nastupa), spahic (ako moze igrat')i papac (da je zdrav)
lulic, pjanic, salihovic, misimovic, alispahic, visca, stevanovic, hadzic (ako ima pravo nastupa), vrancic, ljevakovic, zahirovic
dzeko, ibisevic, mahmutovic (ako je zdrav)
Vidiš sad ovo...Što bi zvao Stevanovića, a ne Hajrovića ili Šovšića? Što bi zvao Alispahića, a ne bi Bukvu? Što bi zvao Bičakčića a ne bi Mravca? Mahmutovića a ne Zeca? Vrančića, a ne Štilića? Mahmutovića, a ne Kujovića i tako dalje.
Ne moraš odgovarati, al' eto tek da vidiš da se uvijek može naći onih nezadovoljnih. Još neko napisa kao nešto u fazonu
Šta samo Svraka? Trebao je zvati najmanje Svraku, Zebu i Kvesića. Mislim, to su budalaštine. Jedni su nezadovoljni opet zbog Huseinovića i aj ti budi pametan? Huseinović ima više bundesligaškog iskustva nego recimo Vrančić.
amho je napisao/la:odgovornost za spisak reprezentativaca i rezultate reprezentacije iskljucivo snosi selektor.. on bira igrace, odredjuje taktiku, postavlja formaciju, odredjuje kriterije i postavlja pravila...
ko bi to drugi trebao biti odgovoran? svi pomalo, pa da onda niko ne mora snosit' posljedice??
Pomiješ'o si. Odgovornost za spisak nose samo selektor i njegov stručni štab. Ja sam prič'o o drugoj odgovornosti, o odgovornosti prema naciji/državi/reprezentaciji.
Kažeš, svojevremeno je Baka nalazio hiljade razloga da ne pozve Rahimića, ali da pozove Jakirevića. Kažem da je to oke, al' treba gledati i drugu stranu medalje. Svojevremeno je Begović izradio reprezentaciju, kako do sada niko nije. Gdje su sankcije? Nigdje. Malo se nešto muhalo okolo i utišalo. I zato kažem, moguće je toga i prije bivalo. Mi nismo ti koji znaju istinu. Čak i da znamo ili selektora ili igrača, koji su to radili, oni će je (istinu) opet malo prilagoditi, da bi ispali makar ili manji zločinci ili nevini. Istinu je u ovakvom primjeru teško saznat.
I zato ja nisam okrivljiv'o ni Begovića, ni gripu, a ni Safeta. U ovakvoj našoj praksi svi dijele krivicu zbog te neodgovornosti. Pod Papetom se samo nastavilo ono što je nakon Dejtona u nogometnoj praksi započeto.
@nihco: Prijateljsku za precizno odredjeni dio, cilj, a kraj kvalifikacija za isto tako tačno utvrdjen cilj. Govorim zato što je Safet bar za ovu prijateljsku pozvao veliki broj veznih igrača. Možda pokušava selektivno, utakmicu po utakmicu isprobavati igrače za odredjene dijelove ekipe. Vezni red je ionako motor svake ekipe, a možda zbog toga hoće da odigraju 180 minuta zajedno, da bi neke otpis'o, a neke uzeo. Onda će možda i odbranu profilirati u tam, posljednoj prijateljskoj utakmici.
Ovo nisu tvrdnje iza kojih stojim, ovo su pretpostavke, jer da ne bi bilo poslije
trčali pred rudu.
I za kraj, jedna zanimljivost: Transfermarkt.de smješta Mehmeda Alispahića medju desna krila. Odavno sam prest'o HNL gledati, tj. otkako je proširena, al' ima li ko da prati još uvijek HNL pa da nam to i potvrdi?
U Šibeniku je 100% u nekim tekmama koje sam ja gled'o igr'o tamo, samo da vidim je l' nastavio, budući da je on univerzalac na sredini.
A ako je tako, znači još jedno preĆerivanje sa 14 pozvanih veznjaka (već smo skontali kako Lulić, Salihović, Stevanović, a evo sad i Alispahić, a u reprezentaciji ni Pjanić to nisu. Oni su u repci krila.).