RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

AlemC85
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la AlemC85 » 17 maj 2012, 23:36

???
Ne postoje 2 Veleza, samo 1. RSD Velez stvoren 1922 da bude voljen. :D[/quote]

VELEŽA će biti sve dok ne bude sunce počelo izlaziti na zapadu, dok zvijezde ne popadaju s neba, dok mora i rijeke ne presuše, dok se planine ne istope, tj. bit će ga do KIJAMETSKOG DANA.....TAKO je BOG odlučio, i tako će biti......

Eagles_OldSchool
Kontakt:

Post Postao/la Eagles_OldSchool » 18 maj 2012, 00:10

Imam jedno pitanje za ove sto dolaze na ovu temu tj sto probaju da stvore neku sliku novi stari Velez . Na osnovu cega oni smatraju da su to dva razlicita Veleza?

1. Postoji jedan Velez koji je osnovan 1922 godine koji nikad nije mjenjao svoj naziv prije rata i poslje rata
2. Sto se tice grba on je mjenjan i prije i poslje rata jednom znaci nema ni tu osnove

Ove dvije stvari su najbitnije pogotovo ova prva na cemu se moze zakljuciti da li se radi o istom klubu ili ne ...
Postojanje kluba se nikad nije mjerilo niti po igracima a niti po navijacim e sad sto je nekolicina ljudi napustila klub tj vise nenavijaju za njega s nekakvim izgovorima za koje nemaju prave argumente osim da su ti ljudi poceli sljediti ideologiju Fasizma i nacionalizma tj politiku koja im se nametnula od 1991 godine tome nije Velez kriv. Kad kazete stari Velez ukazujete na zamisao tj ono sta se je trebalo desiti sta su gospoda bila zamislia na celu sa Bobanom tj da se Velez i sve sto ima ikakve veze s njim satare unisti ... Ta politika je otjerala Velez s njegovog stadiona njegov stadion je bio zloupotrebljen kao zivi stit u kojem sam i sam bio unistili su mu sve stvari ali su se zeznuli u jednoj stvari da nikad nisu uspjeli niti ce ikad uspjeti istjerati Velez iz naroda ... Moze se osnovati milion klubova s bilo kakvim predznakom oni koji su Velez voljeli istinski voljece ga zauvijek ...
Ljudi manite se gluposti manite se fasizma pogledajte malo oko sebe pogledajte na ostatak svijeta pa taj fasizam svako prezire samo se u nas u nekim mjestima uzdize ...

FORZA VELEZ
Anti Nakarada

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 18 maj 2012, 00:31

Evo bola ja cu prvi stat i reci NEMOJ, zaprijetit ako treba, ali oce li mene neko stajat kad se ta majmunska rulja sukne...Hoce li neko reci halo, momak je u pravu a ne vi sto stetite ("voljenom") Velezu... Hoce karinu !
Cak mislim da securitasi ne bi okom pomakli a kamoli necim drugim da se nesto slicno desi.
S previse rezervisanosti se prate neke stvari, tome mora stati kraj !
I sta, je li treba da ja i neko deseti ovdje gubi glavu zbog dobronamjernog cina, dok ovi postavljeni lafo zastitari, (prije receno sminkeri) nece da obavljaju svoj posao !
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

BolanBolan
Kontakt:

Post Postao/la BolanBolan » 18 maj 2012, 11:09

Hah, niđe veze, čuj da bi se istina sakrila... :D Ljudi izbrisali post, vijest, koja je bila ovdje postavljena (baš sam ovdje prvo pročitao) jer se ipak radilo o tekstu sa konkurentskog portala, i reklami za isti; zašto bi oni ovdje pravili besplatnu reklamu nekom "najposjećenijem (al' u qrcu) portalu"?

slika slika
"...gledam na svaki preživljeni dan svog života kao na neku veliku pobjedu, a poderotine na mojoj duši sve su veće i niko ih ne može zakrpiti."

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 18 maj 2012, 12:45

FK Velež: Osuđujemo fizički napad na profesora Grebu

Sa žaljenjem smo primili vijest da je napadnut profesor Zdravko Grebo. Bez obzira što je po izjavama aktera uzrok napada bilo isticanje pripadnosti našem klubu, smatramo da se iz tog razloga ne smiju vrijeđati i fizički napadati ljudi koji dolaze na stadione kako bi gledali fudbal i uživali u igri fudbalera bilo kojeg kluba. Sigurno da potez službenih predstavnika Širokog Brijega, koji su pokušali da pomognu gospodinu Grebi, pokazuje da klubovi pokušavaju da se izbore sa ovakvim huliganskim potezima. Osoba koja je fizički napala gospodina Grebu, samo zbog toga što on navija za Velež ne može biti navijač nijednog kluba, niti takvi trebaju bilo kojem klubu.

Profesoru Grebi, našem dragom Veležovcu koji je to uvijek pokazivao i na ligaškim i na reprezentativnim utakmicama, želimo brzo ozdravljenje, sa nadom da ćemo ga uskoro vidjeti i na utakmicama „Rođenih“. Naravno u dresu njemu najdražeg kluba.

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 18 maj 2012, 12:56

Osudjujem i ja napad kao takav, al treba i istaknuti da je doticni imao 3,66 promila u krvi (!). Mislim, haj samo zamislite kolika je to kolicina, vecina ljudi bi u nesvijesti bila, pitam se uopce kako je stajao na nogama i cisto sumnjam da ga je iz cista mira netko tek tako napao.
Istina je najvjerovatnije tu negdje izmedju, najvjerovatnije ovaj u ekstremno pijanom stanju svasta izgovorio, ovome drugom pijanom zasmetalo nesto sto je rekao, porijeckali se, posvadjali, potukli, i to je to, bespotrebno politiziranje situacije, odnosno kafanske tuce pijanih sudionika.
...Život za Široki...

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 18 maj 2012, 13:39

ŠB_Fidelis je napisao/la:Osudjujem i ja napad kao takav, al treba i istaknuti da je doticni imao 3,66 promila u krvi (!). Mislim, haj samo zamislite kolika je to kolicina, vecina ljudi bi u nesvijesti bila, pitam se uopce kako je stajao na nogama i cisto sumnjam da ga je iz cista mira netko tek tako napao.
Istina je najvjerovatnije tu negdje izmedju, najvjerovatnije ovaj u ekstremno pijanom stanju svasta izgovorio, ovome drugom pijanom zasmetalo nesto sto je rekao, porijeckali se, posvadjali, potukli, i to je to, bespotrebno politiziranje situacije, odnosno kafanske tuce pijanih sudionika.

Sama činjenica što je napadnut radi pripadnosti klubu koji je na tom prostoru i više nego omražen daje odgovor na sva postaljena ali i nepostaljena pitanja, bio isti u pijanom ili trijeznom stanju.
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

Smrt nacionalizmu !!

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 18 maj 2012, 13:47

Kako ti znas zbog cega je napadnut i sta se tocno dogodilo da isprovocira sukob? Imas samo njegovu izjavu o tome, dok ce vjerujem masa drugih reci drugacije, i sta sad, kazneno goniti jedan drugog pa cija rijec bolje prodje? Pa mislim, dajte molim vas, covjek ne da je pijan nego mrtav pijan, i nadje se isti takav u njegovoj blizini, u kafani gdje i dalje nastavljaju piti, i mi sad kao imamo sve dokaze i vjerovat cemo na rijec nekome tko je proveo noc trijeznjeci se (pri cemu mislim na obojicu) poslije kafanske tuce? Besmislice. Kazem, ne opravdavam, al ovdje je rijec o cistom politiziranju situacije i namjernom svrstavanju na jednu stranu, gdje je istina vjerujem sigurno negdje izmedju svega toga.
...Život za Široki...

bekicamir
Kontakt:

Post Postao/la bekicamir » 18 maj 2012, 13:57

Istina je da istocnjaci po kafanama tuku igrace Veleza koji su druge nacionalnosti a ljudi sa brda tuku pijane profesore koji su pjevali u sred brijega :procvijetala bijela lala,Velez nosi kup Marsala! :lol: :lol:

VELEZDOGROBA
Kontakt:

Post Postao/la VELEZDOGROBA » 18 maj 2012, 14:06

eto ti si bio u kafani i znas sta je ko pjevao....
imate temu svojih klubova pa vas lijepo molim da napustite nasu temu.....
izgleda da stara ljubav ponovo boli zelite da joj se vratite jednog dana pa da ste u toku.
jel tako bekicu*? :P :P

Eagles_OldSchool
Kontakt:

Post Postao/la Eagles_OldSchool » 18 maj 2012, 14:31

ŠB_Fidelis je napisao/la:Osudjujem i ja napad kao takav, al treba i istaknuti da je doticni imao 3,66 promila u krvi (!). Mislim, haj samo zamislite kolika je to kolicina, vecina ljudi bi u nesvijesti bila, pitam se uopce kako je stajao na nogama i cisto sumnjam da ga je iz cista mira netko tek tako napao.
Ok, sto osudujes ali se pitam ko je konstatovao da ima toliko promila jer je to ravno smrti ako nisi znao i nevjerujem da je toliko ima ali vjerujem 100 % da je bio pijan ... Da mu nije mozda rekao policajac za sankom da mora puhati koji je pustio da ga mlate ili da nije mozda policajci koji su ubicu Knezevica pustili da pobjegne ili mozda policajac kojem je fazon uzeo pistolj Knezevic itd itd ... SB Fidels zna se kakvih ljudi gore ima prijatelju i onda za vrijeme Tita a kamo li sada ... Svaka cast izuzecima jer gore kad kazes NDH svi pjene isto kad ja vidim dobru zensku ...
Anti Nakarada

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 18 maj 2012, 14:37

nemoguće je da ima 3.66 promila :lol: :lol: jer je to SMRT.....to znači da nema otriježnjena i da to vodi ravno u GROB.....razmislite malo ljudi, kada tih 3.66 promila prevedete u piće, to vam dođe 2 - 3 gajbe piva ( u svakoj ima 20 flaša) i jedan litar štoka.........i da svo ov piće piješ bez prestanka, što je nemoguće.......... :lol: :lol: :lol:

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 18 maj 2012, 14:56

Titova-Juga je napisao/la:

Sama činjenica što je napadnut radi pripadnosti klubu koji je na tom prostoru i više nego omražen daje odgovor na sva postaljena ali i nepostaljena pitanja, bio isti u pijanom ili trijeznom stanju.
SB Fidelis, nije BiH Saudijska Arabija pa da ima IKAKVE veze jeli zrtva napada bio pjan, trijezan, **** ili go. Nebitno je u kakvom je stanju bio profesor. Bitnije je sto taj isti gospodin nema nikakve nasilne historije, ne tuce se po kafanama, bavi se borbom za prava gradjana BiH i vjerovatno je najpoznatiji pravnik u drzavi koji stvara akcije i organizacije da tebi i meni niko nebi mogao napakostit diskriminacijom.

Zar covjek koji popije nema pravo zakonske zastite? Pa ti mora da si neki super-musliman.
Zadnja izmjena: MostaracVelezovac, dana/u 18 maj 2012, 14:57, ukupno mijenjano 1 put.
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 18 maj 2012, 14:57

ŠB_Fidelis je napisao/la:Kako ti znas zbog cega je napadnut i sta se tocno dogodilo da isprovocira sukob? Imas samo njegovu izjavu o tome, dok ce vjerujem masa drugih reci drugacije, i sta sad, kazneno goniti jedan drugog pa cija rijec bolje prodje? Pa mislim, dajte molim vas, covjek ne da je pijan nego mrtav pijan, i nadje se isti takav u njegovoj blizini, u kafani gdje i dalje nastavljaju piti, i mi sad kao imamo sve dokaze i vjerovat cemo na rijec nekome tko je proveo noc trijeznjeci se (pri cemu mislim na obojicu) poslije kafanske tuce? Besmislice. Kazem, ne opravdavam, al ovdje je rijec o cistom politiziranju situacije i namjernom svrstavanju na jednu stranu, gdje je istina vjerujem sigurno negdje izmedju svega toga.

A evo recimo da si realan po ovome pitanju, kako si onda toliko siguran za njegovo alkoholizirano stanje ? I to je isto neko napisao... A ti si naravno odlucio vjerovati toj strani ? Zar ne ?

Smrt nacionalizmu !!

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 18 maj 2012, 15:13

Ma ŠB_fidelis ima odgovor na sve. Čovjek u tim godinama, profesor, intelektualac bez ikakvih ekscesa ranije otišao da se bije po Širokom radi navijačke pripadnosti ? Čuo sam da je i pištolj imao i da je pucao po kasabi ? :roll: Daj bola, providni ste više. Obična bagra, zadojena nacionalizmom koja mrzi druge i drugačije, i ništa više. Fuj, fuj, fuj.

I gospodin Grebo tvrdi da nije toliko popio ali eto, na Širokom sve dobije drugačije razmjere. Svi su krivi, samo oni nisu.
Who dares, wins !

astra1922
Kontakt:

Post Postao/la astra1922 » 18 maj 2012, 15:22

onaj profesor fakat ima problema sa organizmom 3,66 promila nije lako postici ;)
per aspera ad astra ..Zvijezda Gradacac

Nova sezona nova nafaka

kajl
Kontakt:

Post Postao/la kajl » 18 maj 2012, 15:26

kaže zdravko da nije uopšte puno pio, a nešto nisam navikao da vjerujem policijskim izvještajima (čuj 3,66), što je pravo tužno... ali to je opet druga priča. nije bitno, potpisujem veležovo osuđivanje napada i idemo dalje, nemojte sad kvariti temu

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 18 maj 2012, 15:28

Da je stvarno bilo 3,66 vjerovatno bi sad bio u Sutini :roll:

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 18 maj 2012, 15:30

vm22 je napisao/la:Da je stvarno bilo 3,66 vjerovatno bi sad bio u Sutini :roll:
APSOLUTNO TAKO!!!!!!!

oldbridge
Kontakt:

Post Postao/la oldbridge » 18 maj 2012, 15:42

bekicamir je napisao/la:Istina je da istocnjaci po kafanama tuku igrace Veleza koji su druge nacionalnosti a ljudi sa brda tuku pijane profesore koji su pjevali u sred brijega :procvijetala bijela lala,Velez nosi kup Marsala! :lol: :lol:

Ja mislim da je vrijeme da priznas koji ti je klub na srcu :mrgreen: :twisted:
Umro stari pjesnik, umrla Emina
ostala je pusta bašća od jasmina
salomljen je ibrik, uvehlo je cvijeće
pjesma o Emini nikad umrijet' neće.

MUSVDG

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.