RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

Eagles_OldSchool
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la Eagles_OldSchool » 18 maj 2012, 14:31

ŠB_Fidelis je napisao/la:Osudjujem i ja napad kao takav, al treba i istaknuti da je doticni imao 3,66 promila u krvi (!). Mislim, haj samo zamislite kolika je to kolicina, vecina ljudi bi u nesvijesti bila, pitam se uopce kako je stajao na nogama i cisto sumnjam da ga je iz cista mira netko tek tako napao.
Istina je najvjerovatnije tu negdje izmedju, najvjerovatnije ovaj u ekstremno pijanom stanju svasta izgovorio, ovome drugom pijanom zasmetalo nesto sto je rekao, porijeckali se, posvadjali, potukli, i to je to, bespotrebno politiziranje situacije, odnosno kafanske tuce pijanih sudionika.
Ok, sto osudujes ali se pitam ko je konstatovao da ima toliko promila jer je to ravno smrti ako nisi znao i nevjerujem da je toliko ima ali vjerujem 100 % da je bio pijan ... Da mu nije mozda rekao policajac za sankom da mora puhati koji je pustio da ga mlate ili da nije mozda policajci koji su ubicu Knezevica pustili da pobjegne ili mozda policajac kojem je fazon uzeo pistolj Knezevic itd itd ... SB Fidels zna se kakvih ljudi gore ima prijatelju i onda za vrijeme Tita a kamo li sada ... Svaka cast izuzecima jer gore kad kazes NDH svi pjene isto kad ja vidim dobru zensku ...
Anti Nakarada

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 18 maj 2012, 14:37

nemoguće je da ima 3.66 promila :lol: :lol: jer je to SMRT.....to znači da nema otriježnjena i da to vodi ravno u GROB.....razmislite malo ljudi, kada tih 3.66 promila prevedete u piće, to vam dođe 2 - 3 gajbe piva ( u svakoj ima 20 flaša) i jedan litar štoka.........i da svo ov piće piješ bez prestanka, što je nemoguće.......... :lol: :lol: :lol:

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 18 maj 2012, 14:56

Titova-Juga je napisao/la:
ŠB_Fidelis je napisao/la:Osudjujem i ja napad kao takav, al treba i istaknuti da je doticni imao 3,66 promila u krvi (!). Mislim, haj samo zamislite kolika je to kolicina, vecina ljudi bi u nesvijesti bila, pitam se uopce kako je stajao na nogama i cisto sumnjam da ga je iz cista mira netko tek tako napao.
Istina je najvjerovatnije tu negdje izmedju, najvjerovatnije ovaj u ekstremno pijanom stanju svasta izgovorio, ovome drugom pijanom zasmetalo nesto sto je rekao, porijeckali se, posvadjali, potukli, i to je to, bespotrebno politiziranje situacije, odnosno kafanske tuce pijanih sudionika.

Sama činjenica što je napadnut radi pripadnosti klubu koji je na tom prostoru i više nego omražen daje odgovor na sva postaljena ali i nepostaljena pitanja, bio isti u pijanom ili trijeznom stanju.
SB Fidelis, nije BiH Saudijska Arabija pa da ima IKAKVE veze jeli zrtva napada bio pjan, trijezan, **** ili go. Nebitno je u kakvom je stanju bio profesor. Bitnije je sto taj isti gospodin nema nikakve nasilne historije, ne tuce se po kafanama, bavi se borbom za prava gradjana BiH i vjerovatno je najpoznatiji pravnik u drzavi koji stvara akcije i organizacije da tebi i meni niko nebi mogao napakostit diskriminacijom.

Zar covjek koji popije nema pravo zakonske zastite? Pa ti mora da si neki super-musliman.
Zadnja izmjena: MostaracVelezovac, dana/u 18 maj 2012, 14:57, ukupno mijenjano 1 put.
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 18 maj 2012, 14:57

ŠB_Fidelis je napisao/la:Kako ti znas zbog cega je napadnut i sta se tocno dogodilo da isprovocira sukob? Imas samo njegovu izjavu o tome, dok ce vjerujem masa drugih reci drugacije, i sta sad, kazneno goniti jedan drugog pa cija rijec bolje prodje? Pa mislim, dajte molim vas, covjek ne da je pijan nego mrtav pijan, i nadje se isti takav u njegovoj blizini, u kafani gdje i dalje nastavljaju piti, i mi sad kao imamo sve dokaze i vjerovat cemo na rijec nekome tko je proveo noc trijeznjeci se (pri cemu mislim na obojicu) poslije kafanske tuce? Besmislice. Kazem, ne opravdavam, al ovdje je rijec o cistom politiziranju situacije i namjernom svrstavanju na jednu stranu, gdje je istina vjerujem sigurno negdje izmedju svega toga.

A evo recimo da si realan po ovome pitanju, kako si onda toliko siguran za njegovo alkoholizirano stanje ? I to je isto neko napisao... A ti si naravno odlucio vjerovati toj strani ? Zar ne ?
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 18 maj 2012, 15:13

Ma ŠB_fidelis ima odgovor na sve. Čovjek u tim godinama, profesor, intelektualac bez ikakvih ekscesa ranije otišao da se bije po Širokom radi navijačke pripadnosti ? Čuo sam da je i pištolj imao i da je pucao po kasabi ? :roll: Daj bola, providni ste više. Obična bagra, zadojena nacionalizmom koja mrzi druge i drugačije, i ništa više. Fuj, fuj, fuj.

I gospodin Grebo tvrdi da nije toliko popio ali eto, na Širokom sve dobije drugačije razmjere. Svi su krivi, samo oni nisu.
Who dares, wins !

astra1922
Kontakt:

Post Postao/la astra1922 » 18 maj 2012, 15:22

onaj profesor fakat ima problema sa organizmom 3,66 promila nije lako postici ;)
per aspera ad astra ..Zvijezda Gradacac

Nova sezona nova nafaka

kajl
Kontakt:

Post Postao/la kajl » 18 maj 2012, 15:26

kaže zdravko da nije uopšte puno pio, a nešto nisam navikao da vjerujem policijskim izvještajima (čuj 3,66), što je pravo tužno... ali to je opet druga priča. nije bitno, potpisujem veležovo osuđivanje napada i idemo dalje, nemojte sad kvariti temu

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 18 maj 2012, 15:28

Da je stvarno bilo 3,66 vjerovatno bi sad bio u Sutini :roll:

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 18 maj 2012, 15:30

vm22 je napisao/la:Da je stvarno bilo 3,66 vjerovatno bi sad bio u Sutini :roll:
APSOLUTNO TAKO!!!!!!!

oldbridge
Kontakt:

Post Postao/la oldbridge » 18 maj 2012, 15:42

bekicamir je napisao/la:Istina je da istocnjaci po kafanama tuku igrace Veleza koji su druge nacionalnosti a ljudi sa brda tuku pijane profesore koji su pjevali u sred brijega :procvijetala bijela lala,Velez nosi kup Marsala! :lol: :lol:

Ja mislim da je vrijeme da priznas koji ti je klub na srcu :mrgreen: :twisted:
Umro stari pjesnik, umrla Emina
ostala je pusta bašća od jasmina
salomljen je ibrik, uvehlo je cvijeće
pjesma o Emini nikad umrijet' neće.

MUSVDG

nisko
Kontakt:

Post Postao/la nisko » 18 maj 2012, 15:45

oldbridge je napisao/la:
bekicamir je napisao/la:Istina je da istocnjaci po kafanama tuku igrace Veleza koji su druge nacionalnosti a ljudi sa brda tuku pijane profesore koji su pjevali u sred brijega :procvijetala bijela lala,Velez nosi kup Marsala! :lol: :lol:

Ja mislim da je vrijeme da priznas koji ti je klub na srcu :mrgreen: :twisted:
:lol: :lol: :mrgreen:
JA VOLIM SAMO VELEŽA ALKOHOL I ŽENE NIŠTA VIŠE U ŽIVOTU NE ZANIMA MENE!!!

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 18 maj 2012, 15:47

Kaznjeni ste sa 3.500 KM zbog prekida i ubacivanja predmeta na utakmici protiv Zelje.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

kajl
Kontakt:

Post Postao/la kajl » 18 maj 2012, 15:54

Elegant je napisao/la:Kaznjeni ste sa 3.500 KM zbog prekida i ubacivanja predmeta na utakmici protiv Zelje.

to smo već apsolvirali :)

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 18 maj 2012, 16:15

NeToBoLa je napisao/la:Ma ŠB_fidelis ima odgovor na sve. Čovjek u tim godinama, profesor, intelektualac bez ikakvih ekscesa ranije otišao da se bije po Širokom radi navijačke pripadnosti ? Čuo sam da je i pištolj imao i da je pucao po kasabi ? :roll: Daj bola, providni ste više. Obična bagra, zadojena nacionalizmom koja mrzi druge i drugačije, i ništa više. Fuj, fuj, fuj.

I gospodin Grebo tvrdi da nije toliko popio ali eto, na Širokom sve dobije drugačije razmjere. Svi su krivi, samo oni nisu.
Dobro opisano !
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 18 maj 2012, 16:28

Pa eto sada ja nerealan, a vama ne postoji ni najmanja mogucnost da nije bilo tako, ma ni gram mogucnosti. :roll: Eto, jedino moguce je da su krvozedne ustase dosle mu se krvi napiti cim su ga skontali... Ovo sto netobola napisa, pa daj bolan molim te, o cemu ti pises?! Jesam ja rekao da je dosao na obracun ili sta vec? Evo ti si tipican primjer ovoga gore sto napisah, s jedne strane intelektualac, ovo ono, s druge strane linc rulja. I nema sanse da je drugacije, od kafanske tuce ti napravis nacionalni incident, a kad su se ovi tukli na pravoslavni Uskrs sa vasim igracima, to nije imalo nacionalnu identifikaciju i predznak, nego je podmetanje Velezu, politiziranje, ma sve, samo ne jos jedna pijana glupost i kafanska tuca. Aj molim te samo mi objasni koja je razlika onda? Pa sta je ovo nego predrasuda i glupost?

Jesam li ja jedno ili drugo tvrdio? Nisam, ja sam rekao da je istina najvjerovatnije negdje izmedju dvije krajnosti, i tako i jest gotovo sigurno, pa sad vi nastavite o nacionalizmu, ustastvu, NDH, partizanima, komunistima, cime vec, do jutra ako hocete, smijesna vam prica.
Nisam mu ja mjerio promile, otkud ja znam, govorim samo sto se navodi, valjda nije nitko lupnuo cifru ako je takva dosla sluzbena potvrda (navodno) iz MUP-a ZHŽ, pa eto nek netko trazi sluzbeni policijski zapisnik ako je bitno da se ne moramo raspravljati, iako nije istina da ta cifra ne moze biti, osobama sa takvim organizmom ili osobama koje su recimo redoviti konzumenti to je sasvim moguce, iako nevjerovatno zvuci, dok nekoga ''obaraju'' dva pica. Pa 'ebote nedavno je cura iz Posusja, 20ak godina, kaznjena u policijskoj akciji kontrole prometa jer je imala skoro 3 promila u krvi za volanom koliko se sjecam, a zensko, dijete, pa eto ziva bila. Mislim, NEBITNO UOPCE da se razumijemo, al daj bolan stani malo, taman kao da ja izmisljam cifre ili taman da ja znam tko, kad i gdje, govorim samo da nije SIGURNO tako crno-bijelo kako se hoce predstaviti sa ove ili one strane i da NIJE realno, objektivno i normalno sa vase strane automatski skociti po defaultu u neciju obranu bez da znate sta je eventualno sve bilo.
Necu se uopce raspravljati oko novinskih natpisa, ali valjda po logici da ovaj moze nesto reci po tom pitanju, po istoj logici su svjedoci ovdje izjavili da je bio vidno pijan, sto je alkotest i pokazao. I sta sada, ovi lazu, druge nema, ipak su to ustase sa Širokog Brijega, a nema nikakve mogucnosti da jedan gospodin, zaboga profesor k tome i jos fan Veleza, moze slucajno biti pijan, da moze eventualno neku glupost izvaliti u takvom stanju te da moze naletjeti na jos kakvog pijanca i da se porijeckaju i potuku u kafani kao stotine, tisuce i milijune pijanaca prije njih? Haj molim vas, taman kao da pod staklenim zvonom zivite...
Zadnja izmjena: ŠB_Fidelis, dana/u 18 maj 2012, 16:37, ukupno mijenjano 1 put.
...Život za Široki...

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 18 maj 2012, 16:35

[quote="ŠB_Fidelis"]Pa eto sada ja nerealan, a vama ne postoji ni najmanja mogucnost da nije bilo tako, ma ni gram mogucnosti. :roll: Eto, jedino moguce je da su krvozedne ustase dosle mu se krvi napiti cim su ga skontali...
Jesam li ja jedno ili drugo tvrdio? Nisam, ja sam rekao da je istina najvjerovatnije negdje izmedju, i tako i jest gotovo sigurno, pa sad vi nastavite o nacionalizmu, ustastvu, NDH, partizanima, komunistima, cime vec, do jutra ako hocete, smijesna vam prica.
Nisam mu ja mjerio promile, otkud ja znam, govorim samo sto se navodi, valjda nije nitko lupnuo cifru ako je takva dosla sluzbena potvrda (navodno) iz MUP-a ZHŽ, pa eto nek netko trazi sluzbeni policijski zapisnik ako je bitno da se ne moramo raspravljati, iako nije istina da ta cifra ne moze biti, osobama sa takvim organizmom ili osobama koje su recimo redoviti konzumenti to je sasvim moguce, iako nevjerovatno zvuci, dok nekoga ''obaraju'' dva pica. Pa 'ebote nedavno je cura iz Posusja, 20ak godina, kaznjena u policijskoj akciji kontrole prometa jer je imala skoro 3 promila u krvi za volanom koliko se sjecam, a zensko, dijete, pa eto ziva bila. Mislim, NEBITNO UOPCE da se razumijemo, al daj bolan stani malo, taman kao da ja izmisljam cifre ili taman da ja znam tko, kad i gdje, govorim samo da nije SIGURNO tako crno-bijelo kako se hoce predstaviti sa ove ili one strane i da NIJE realno, objektivno i normalno sa vase strane automatski skociti po defaultu u neciju obranu bez da znate sta je eventualno sve bilo.

šta na uradiše MASONI, iluminati, templari, pagani, pa nas zavadiše, a mi k'o ovce nasjedamo na sve ovo. :lol: :lol:

samolijevo
Kontakt:

Post Postao/la samolijevo » 18 maj 2012, 16:35

Da se malo odmaknemo od teme oko napada na profesora Grebu. Upravo sam vidio da su na sluzbenoj stranici u rubrici sponzori dodane jos neke firme. I kad pogledam listu sponzora malo mi nelogicno izgleda da su Velezu sponzori cetri konkurentske gradjevinske firme kao npr. Hering, HP investing, Deling. Ili recimo tri banke. Zar nije logicnije da to bude jedna banka, ali koja ce davati 50 000, a ne kao sada ugovori od po par hiljada KM. I isto je totalno nelogicno da na press konferencijama bhtelecom ima baner iste velicine kao recimo Frigoterm, a znamo da bhtelecom daje 50 000 KM. Da se razumijemo svaka cast upravi na sponzorima i znam da nam je svaka marka potrebna i ovo je samo bio prijedlog. Jos jedno pitanje, zna li se ko ce nam biti generalni sponzor za slijedecu sezonu, s obzirom da nam je Bosnalijek okrenuo ledja?

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 18 maj 2012, 16:36

Mi smo vehabije, mi ne pijemo. :mrgreen:

Kao što sam i rekao, imaš odgovor na sve. :?
Who dares, wins !

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 18 maj 2012, 16:39

Haj dobro, ako ti je lakse tako razmisljati i smatrati, zatvori oci na stvarnost oko sebe i realnost, najlakse sebe u mislima oprati i zivjeti pod staklenim zvonom. Daleko ces stici.
Sreca pa nema nedavnih napada na vase igrace po kafanama i da nema tih pijanih kafanskim tucnjava u Mostaru na pravoslavne Uskrse i slicnih automatskih medijskih natpisa o nacionalnim motivima istih pa da se takvo sto ne politizira i provlaci i svrstava u torove dok pojedinci traze razloge i nalaze samo krajna stajalista poput tebe, a cijelo vrijeme se pritom kao drze za realnost i moralnost. U pravu si, moja pogreska, to se samo desava uglednim intelektualcima na Ustaskom Brijegu, drugacije ne moze.
Zadnja izmjena: ŠB_Fidelis, dana/u 18 maj 2012, 16:45, ukupno mijenjano 1 put.
...Život za Široki...

oldbridge
Kontakt:

Post Postao/la oldbridge » 18 maj 2012, 16:44

Prvo :
ŠB_Fidelis je napisao/la:Kako ti znas zbog cega je napadnut i sta se tocno dogodilo da isprovocira sukob? Imas samo njegovu izjavu o tome
pa zatim :
ŠB_Fidelis je napisao/la: govorim samo sto se navodi
Sam sebi se kenj.as usta.

Prvo govoris kako te izjave ne mogu biti pouzdane , a kasnije i sam tvrdis nesto na osnovu tih izjava.
Najgore od svega je sto pokusavas ovaj incident okarakterisati kao, eto jos jedna kafanjska tucnjava i to je to. :roll:

Jes garant, Grebo seljacina ode do Sirokog muhajem da devar napravi.

Pih... :oops:
Umro stari pjesnik, umrla Emina
ostala je pusta bašća od jasmina
salomljen je ibrik, uvehlo je cvijeće
pjesma o Emini nikad umrijet' neće.

MUSVDG

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []