FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Narin
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Narin » 19 maj 2012, 14:37

Nakon što je u medijima objavljena vijest da će grupa Zabranjeno pušenje nastupiti na Željinoj proslavi u nedjelju, iz mamagementa grupe stiglo je saopštenje koje vam prenosimo u cjelosti.

"Zbog niza najava u BH medijima, a vezano uz nastup grupe Zabranjeno pušenje na proslavi FK Željezničar, koja je najavljena za nedjelju 20.5.2012. ovim putem management grupe Zabranjeno pušenje demantira navedene najave.

Naime, organizatori proslave nisu bili u mogućnosti osigurati neophodne tehničke uvjete za nastup grupe te su inzistirali da grupa Zabranjeno pušenje nastupi na playback. S obzirom da grupa Zabranjeno pušenje ne nastupa na playback do dogovora o navedenom nastupu nikad nije došlo.

Ovim putem grupa Zabranjeno pušenje sve svoje fanove, medije i javnost Bosne i Hercegovine obavještava da ne nastupa na sutrašnjoj proslavi iskljucivo zbog gore navedenih tehničkih manjkavosti", stoji u saopštenju.

Mijau
Kontakt:

Post Postao/la Mijau » 19 maj 2012, 14:41

Od Amara Osima su kvazi novinari ,ispunjeni ličnom frustracijom i papanlukom, stvorili sliku covjeka(trenera)-babroge , ne ulazeći u te njihove lične karakterne probleme , jedan od meni dražih intervjua koje je Amar Osim dao novinaru lista BH Dani neposredno pred utakmicu sa Newcastle-om , pokazujući da : sa papkom da bi pričao moraš biti još veći papan , a Amar je gradsko dijete lišeno tih primitivnih odlika koji u takvim situacijama ili pametno šuti ( ko da bi ga pitarski papan od komentatora i shvatio da mu šta normalno kaže... ;) ) ili ti šibne neki šuk tek da te izbaci iz kolosjeka :D U intervjuu koji je dao tada za BH Dane, Osim pokazuje da nije nemoguće razgovarati sa novinarom , ali samo ako je osoba preko puta njega zaista novinar , čovjek od struke, da se uspjeh ne postiže preko noći .... Oni koji su tada bili uz Željezničar , ostali su to i do dana današnjeg ,a to je najbitnije od svega. Lako je navijati za svoj klub kada dobija , ali duguješ tom istom klubu čak i veću odanost i potporu onda i kada gubi. Ovo se odnosi i na navijače FK Sarajeva , koji su očito izgubili one temeljne vrijednost koje odlikuju pravog navijača.

'' Najmlađi trener prve ekipe u historiji Željezničara sasvim podsjeća na oca Ivicu po demistificiranju svega što je vezano uz njegov posao. Za samo dvije godine, koliko je na čelu Želje, uspio je nametnuti svoju osobnost, postao je zaštitni znak kluba i neprikosnoveni autoritet kako igračima tako i navijačima
Onome ko poznaje Ivicu Osima nije teško u karakteru njegovog sina Amara prepoznati neke od njegovih osobina. To odsustvo olakog oduševljavanja najčešće se zove sarajevskim terslukom, ali u slučaju mlađeg Osima vidljiva je i nota svijesti o tome da su oči svih onih koji se bave fudbalom u BiH uprte u njega i ekipu koju je stvorio. I tako, dok smo svi očekivali da ovdašnji fudbal ubiju analfabeti koji danas vode Savez ili ga čarobnim štapićem spasi neko od naših trenera koji svoj lagodni život u zemljama EU-a ne bi mijenjali za neizvjesnu bosansku svakodnevicu, pojavio se čovjek koji za sebe kaže i to da je njegova osnovna fudbalska filozofija da, zapravo, nema filozofije. Zvuči li vam to odnekle poznato?

DANI: Četiri utakmice u evropskim takmičenja i isto toliko pobjeda. Tako Željo nije igrao ni pod dirigentskom palicom Ivice Osima?!

OSIM: Biti u vrhu našeg nogometa znači da imaš nekoliko obaveza. Moraš razmišljati o tome kako ostati prvi i preveslati ostale, i još moraš paziti da se ponašaš tako da ljudi u tebi vide nešto što će im imponirati, za šta će se uhvatiti, što će im mnogo značiti… Ovo jeste velika stvar jer smo najuspješnija ekipa u dosadašnjem dijelu takmičenja. Ali, šta s tim? Može se dogoditi i da dobijemo prvu protiv Newcastlea, onda izgubimo šestu i ispadnemo, a prođe, recimo neka ekipa koja je imala dva neriješena rezultata. Hoću da kažem da je to šta je uspjeh vrlo relativno. Važno je da smo počeli dobijati i u gostima: tu, istina, ima malo prevare, šibice, kako ja volim reći, ali pobjedi se u zube ne gleda. Na kraju, svako dobije ono što zasluži, sve ostalo su stvari koje ti pomognu ili odmognu da se nečeg jače prihvatiš ili od nečeg brže odustaneš. Vjerovatno me je u toku fudbalske karijere moglo nekad kočiti to što sam sin poznatog igrača i trenera, ali to iskustvo je pomoglo i naučio sam to nositi.

DANI: Šta je osnov nogometne filozofije Amara Osima?

OSIM: Ništa. Osnov je da nema filozofije, da svako radi ono što zna. Kad nešto znaš, onda to radi i drži se nečeg svog. Kod nas ništa ne smiješ mistificirati, jer te odmah provale. Kad si takav, onda ti to vjerovatno malo više kida živce, ali ništa nema od blefiranja. Drugo je kad si negdje vani, pa ti je posao i to da se smješkaš, i to da si po svaku cijenu fin i … Ovdje je teško raditi, ali ima nekih čari u tom stalnom potvrđivanju, u tome da su najveći majstori svog posla u Sarajevu najčešće skromni ljudi koji ne idu okolo i ne šepure se. Tamo gdje su svi zaštićeni i gdje je normalno da kad radiš mnogo i doprinosiš klubu i zarađuješ mnogo, i shodno tome plaćaš i veliki porez, tamo je u redu da postoje zvijezde, neki, uslovno rečeno "veliki" i "mali". Ali, kod nas toga nema. Pokušajte zamisliti kako je "teško" sada skautima Newcastlea, plaćenima po recimo dvije ili tri hiljade eura za dvodnevni put, koji moraju pratiti nekog Željezničara za kojeg su do jučer jedva i znali… Mi ćemo podijeliti po 10. 000 maraka svakom igraču i to u našim uslovima izgleda puno. I Klub će možda zaraditi milion, što je skoro cjelokupni njegov budžet u prošloj sezoni, po čemu ni u BiH nije na vrhu. Tako da nekad nisam siguran je li puno kad Manchester United, recimo, plati Ria Ferdinanda 43 miliona eura, kad približno znamo koliko im može donijeti. ''

http://www.bhdani.com/arhiva/269/t26917.shtml" onclick="window.open(this.href);return false; Intervju radjen pred utakmicu Newcastle United - Željezničar

pintol_TM87
Kontakt:

Post Postao/la pintol_TM87 » 19 maj 2012, 14:43

Pored ulaznica, domaćin je za učenike osnovnih škola Novog Sarajeva obezbijedio i poseban ulaz, te pozicioniranje na istočnu tribinu stadiona, koja je namijenjena samo za njih.
Ulaznice će po školama biti adekvatno podijeljene, a učenici će sa po jednim nastavnikom, koji će biti u svojstvu pratioca, organizirano doći na slavljeničku utakmicu, saopćeno je iz Općine Novo Sarajevo.
Zaigraj, zaplesi na terenu i zabi tom kretenu da bude ludnica !!

123456
Kontakt:

Post Postao/la 123456 » 19 maj 2012, 14:47

pintol_TM87 je napisao/la:Pored ulaznica, domaćin je za učenike osnovnih škola Novog Sarajeva obezbijedio i poseban ulaz, te pozicioniranje na istočnu tribinu stadiona, koja je namijenjena samo za njih.
Ulaznice će po školama biti adekvatno podijeljene, a učenici će sa po jednim nastavnikom, koji će biti u svojstvu pratioca, organizirano doći na slavljeničku utakmicu, saopćeno je iz Općine Novo Sarajevo.
A sa sa djecom navijacima Sarajeva?Joj hoce ih loziti raja iz razreda ovi Zeljovci :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfini

*19.05.1995
*31.08.1996
*02.11.1997
*15.07.2000

madridista
Kontakt:

Post Postao/la madridista » 19 maj 2012, 14:49

zna li neko hoće li možda već danas kod stadiona biti karte puštene u prodaju, a ako neće kad će se sutra početi sa prodajom???

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 19 maj 2012, 14:56

Zna li neko kada je danas trening ???
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 19 maj 2012, 14:56

avlami97 je napisao/la:
Alipasino je napisao/la:Bio sam na ovoj tekmi.Mladi Pavlovic sjecam se sutra u novinama dobio 10.Jebote tad je napad Zvjezde komlet repka Yuge tadasnje.Prosinecki,savicevic,stojkovic pancev.Zato sutra vracamo se na stare dane ova buranija iz premijer lige nam nije dorasla.
Za tu utakmicu smo imali problema sa golmanima. Ne mogu se tačno sjetiti ko je tada bio prvi golman (Đelilović, Cvitanušić). Uglavnom, malog Pavlovića su iz juniora prekomandovali u prvi tim, a mali Pavlović je bio na odmoru na moru. Digli su ga sa mora i pravo na gol. Momak je u svim novinama dobio desetke. To mu je bio debi za seniore Želje.

Sutra akoBogda pokušati utrpati što više komada. Maksimalno se naložiti, jer će stadion biti prepun, a to će ovim novim (djeci) navijačima biti podstrek da i dalje dolaze na Željine utakmice.
Djelilovic je otisao godinu ili dvije ranije,a Skrba je bio prvi golman Zelje tada.Desile su se neke sudbinske stvari samo u par dana za mladog golmana Pavlovica koji je kao junior te dane provodio na moru,na odmoru od treninga.Imao je tada cini mi se 17 godina.Skrba je na utakmici prije zaradio crveni karton,ne mogu da se sjetim da li je to bilo u Ljubljani protiv Olimpije,gdje smo primili glatko tri gola.A Skrba je tada izletio izvan 16 metara i zaustavio cisti gol,ali je prekrsajem zaustavio i igraca i automatski dobio crveni karton.Usao je Riza Viteskic tada rezervni golman,isto tako mlad i kvalitetan golman za buduce vrijeme,bar je tako obecavao.Ipak je Skrba bio neprikosnoven a Riza je cekao svoju sansu.Dolazio je duel protiv Zvezde i sve je bilo predvidjeno za momenat da Viteskic odigra utakmicu.Sudbina je htjela da se povrijedi,a Zeljo nije imao rjesenje,pa je morao posegnuti za juniorom Pavlovicem,kojeg su jedva nekako uspjeli pronaci,posto u to vrijeme naravno nije bilo mobitela.Ostalo je sve legenda.Taj mali se postavljao kao da ima 35 godina i 15 sezona branjenja.Bio je fenomenalan.I bio je proglasen za igraca te utakmice protiv Zvezde.Branio je vec sljedece kolo opet,ali je primio tri gola,mada je spasio nekoliko cistih golova.Onda je Skrba ponovo preuzeo,a Riza Viteskic je presao kao treci golman.Viteskic je bio prvih dana rata u Zelji i radio je zestoke treninge sa Cikom Radovicem.Bio sam tu,prisutan.Igrao je i mali fudbal,tj.branio u onoj ekipi gdje su igrali Adzem,Dzelo,Said Fazlagic,ne mogu da se sjetim kako su se zvali,nesto kao dragulji bosne,otprilike,dobijali su sve redom.
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 19 maj 2012, 15:03

adoni je napisao/la:
123456 je napisao/la:Ne on je puno mladji od te generacije.Jeste Paclovic igrao tada za mlade YU al ne golman vec igrac Zeljeznicara i mislim da je bio kapiten "Cileanaca".Igrao stopera mislim no poslije se "izgubijo".
Moguce je da sam malo pobrkao,ipak davno je to bilo..al sam 100% siguran da nam je u to doba Skrba bio prvi golman,a Viteskic rezerva..a same tekme se sjecam k'o da je juce bila...mislim da su sa nama skupa na Jugu tad i Horde bile,a u isto vrijeme Partizan ih deracio 5-0 u Beogradu.
Zeljko Pavlovic je bio taj mladi golman,kasnije igrao par susreta za Hrvatsku repku.Bio u Anderlechtu,pa dugo u Austriji.Mislim da je tamo i zavrsio karijeru.
A ovaj "Cileanac" je malo stariji i bio je kapiten te repke,a zove se Milan Pavlovic,koji je kod nas igrao sve do rata i bio je na pozicijama centralnog veznog,i zadnjeg veznog po potrebi.Bio visok i mrsav,strasno talentovan a inace je iz Sabca.Kako je nastavio igrati za Zelju,tako je poslije te generacije bio i zaboravljen u reprezentaciji,tada su prosli Savicevic,Boban,Prosinecki,Boksic itd...On nije bio pozivan za A repku.Kasnije je cini mi se igrao po Grckoj i Mislim malo u Srbijanskoj ligi,mozda lazem,a bio je prije par godina dolazio u Sarajevo,pa je malo svratio i do kluba.Ako se dobro sjecam,negdje je u to vrijeme napravljen i jedan intervju sa njim za neki nas stampani medij.Hvalio je uveliko te dane provedene u Zelji i pricao puno o "cileancima" i toj strasnoj generaciji koja je osvajala svijet.
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

partibrejker1921
Kontakt:

Post Postao/la partibrejker1921 » 19 maj 2012, 15:06

Trening je u 17.00 sati, a karte su već puštene u prodaju.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 19 maj 2012, 15:06

Kakav se ovo tombola priprema ? Neke nagrade i za navijace ? 8-)
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Cincinnatus
Kontakt:

Post Postao/la Cincinnatus » 19 maj 2012, 15:09

Elegant je napisao/la:Kakav se ovo tombola priprema ? Neke nagrade i za navijace ? 8-)
Ma najveca nagrada je ova sezona :D
"On a football team, it's not the strength of the individual players, but it is the strength of the unit and how they all function."

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 19 maj 2012, 15:11

@avlami - nisam ja nista govorio o Amaru kao igracu, niti imam za pravo kada nisam ni bio rodjen kada je igrao prije rata u Željezničaru, ali kazem da mi je bilo simpaticno kako on to tvrdi, sada ovako pa onako, zbunjeno mi je djelovao i bas sam se iskreno tome nasmijao :)

Curva_SUD
Kontakt:

Post Postao/la Curva_SUD » 19 maj 2012, 15:15

Sutra pokazati da smo najjaci... Kozaru uvaliti najmanje 5 komada
Da proslava bude vrhunska i da slika sa proslave obidje cijeli SVIJET!

ŽELJEZNIČAR ŠAMPION!
...krvlju odbranjeni FK ŽELJEZNIČAR

Marokanac
Kontakt:

Post Postao/la Marokanac » 19 maj 2012, 15:31

Sutra obavezno pozdraviti Stoleta iz Bora najvjernijeg plavog navijača u Republici Srbiji. Poslije 21 godinu dočekao je da dođe na Grbavicu i proslavi duplu krunu sa voljenim klubom. Go Stole go :D
Utakmica za treće mjesto je zaista nepotrebna

hamo_pipa
Kontakt:

Post Postao/la hamo_pipa » 19 maj 2012, 15:43

Posto nece biti prenosa, a na Vogosci je snimak, hoce li biti taj snimak poslije stavljen na youtube ili negdje?
Man can hardly even recognize the devils of his own creation.

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 19 maj 2012, 15:45

Tribun band svira na proslavi 8-)

istina1981
Kontakt:

Post Postao/la istina1981 » 19 maj 2012, 15:47

Ako nekog interesuje lijepa vijest sa Grbavice. U derbiju pionira nasi tukli pitare sa 4:0.
FORZA ZELJO !!!

Amar TM'87
Kontakt:

Post Postao/la Amar TM'87 » 19 maj 2012, 15:54

donekle je i opravdano sto nema organizovano nesta ispred vjecne, ipak se ljudi brinu da ko ne padne ili nogu ne slomi(ako ste zaboravili rade "grasovci" tramvajsku prugu) :P :D :D

pinki
Kontakt:

Post Postao/la pinki » 19 maj 2012, 15:55

Hajmo svi na trening, ja ne mogu dočekati tekmu :x

BlueTiger
Kontakt:

Post Postao/la BlueTiger » 19 maj 2012, 16:09

U zivotu nisam vidio BOLJU i LJEPSU proslavu od ROMINE 2001! :D Volio bih kada bi mi ponjeli ko je god u mogucnosti kakvu zastavu od kuce, pa da bude ludnica! :D :D

[youtube][/youtube]
Zadnja izmjena: BlueTiger, dana/u 19 maj 2012, 18:02, ukupno mijenjano 2 puta.
U boj, u boj za Zeljuuu SVOG!!!!!! FORZAAAA ZELJOOOO!!!! MANIJAK NE MOZE BITI SVAK!!!!

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Pablo11, Proximic i 38 gostiju.