FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

HZ_ilidzaa
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la HZ_ilidzaa » 20 maj 2012, 12:05

slika :mrgreen:

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 20 maj 2012, 12:05

Genghis je napisao/la:
FRANK RIBERY je napisao/la:
Genghis je napisao/la:BvB zasluženo savladala (da ne kažem satrala) Bayern u ligi i u kupu, a i Čelzi je sasvim zasluženo osvojio LP, tako da ovo pozivanje na neku sportsku sreću ne pije baš previše vode ... kad vam BvB uvali pet komada, te osvoji duplu krunu u sezoni u kojoj odbrani BL , a što se nije desilo još 17 godina (da Bayern ne osvoji prvenstvo makar jednom od dvije vezane sezone), onda bi se ja zapitao ... Bayern je očigledno daleko od onog što je nekad bio, a da li će uspjeti sljedeće sezone osvojiti neki kupić ili slučajno nešto više , veliko je pitanje ... (ako ne računamo audi kup, bekenbauer kup i tako to ...)
KAo sto je Juventus svjetlosnim godinama daleko do 1/4 finala LP, a kamoli finala.To je u dijelu za naučnu fantastiku.HAlo, vi ste kupovali titule .Gamad mafijaška!
Juventus ove sezone osvojio Serie A, a konkurenti su im bili Milan, Inter, Napoli, itd , s druge strane Bayern ove sezone NIJE osvojio aposlutno NIŠTA a konkurenti pored BvB koja je ispala u grupi LP su bili Wolfsburg, Schalke, Monchengladbach i tako te ekipe vrhunskog kalibra ... takođe Juventus igra finale kupa, te tako ima priliku da osvoji duplu krunu ... s druge strane Bayern u finalu prima 5 komada :D
Stim da Juve igra u ligi koja je slabija od Bundeslige.Jel ti sad jasno!
Zadnja izmjena: FRANK RIBERY, dana/u 20 maj 2012, 12:07, ukupno mijenjano 1 put.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

Genghis
Kontakt:

Post Postao/la Genghis » 20 maj 2012, 12:06

Monchengladbach i Šapke 04 su bolji od Intera i MIlana ... ok ako tako kažeš onda se slažem s tobom ...
★ 32 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★

Juventus (32) ★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
Sebastian Vettel (4) ¤ ¤ ¤ ¤
Jose Mourinho (7+4+1+2) + * # + ★ + + * + + * ★ * +

JetSet_Hantraga
Kontakt:

Post Postao/la JetSet_Hantraga » 20 maj 2012, 12:07

Genghis je napisao/la: Juventus ove sezone osvojio Serie A, a konkurenti su im bili Milan, Inter, Napoli, itd , s druge strane Bayern ove sezone NIJE osvojio aposlutno NIŠTA a konkurenti pored BvB koja je ispala u grupi LP su bili Wolfsburg, Schalke, Monchengladbach i tako te ekipe vrhunskog kalibra ... takođe Juventus igra finale kupa, te tako ima priliku da osvoji duplu krunu ... s druge strane Bayern u finalu prima 5 komada :D
Dobro eto mi smo izgubili od ekipe koja je ispala u grupnoj fazi LP, ali Juve je ekipa koja nije ni igrala LP. Sta se javljas stari?

I nemoj uopste porediti Juve i Bayern.
Bayern je veci, Bayern je trenutno mnooogoooo jaci i Bayern je zadnjih godina imao puno bolje rezultate.

Ciao!
Đipke sa Bara, zakačio se sa nama, Crnim vranama.

roy_makaay
Kontakt:

Post Postao/la roy_makaay » 20 maj 2012, 12:09

Genghis je napisao/la:Monchengladbach i Šapke 04 su bolji od Intera i MIlana ... ok ako tako kažeš onda se slažem s tobom ...
Ne Juventus je bolji al u namještanju titula

[youtube][/youtube]
Auf die Frage, wovor er Angst habe, sagte Mehmet Scholl einmal: "Vor Krieg und Oliver Kahn."

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 20 maj 2012, 12:09

Genghis je napisao/la:Monchengladbach i Šapke 04 su bolji od Intera i MIlana ... ok ako tako kažeš onda se slažem s tobom ...
Schalke je razapeo Intera 5:2 i 2:1.Ne radi se o jačini prvih 4 već o jačini ostalih klubova.Na kraju Bundesliga ima 4 predstavnika u Lp-u, a Seria A tri.Da ne duljim dalje godine će pokazati.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

Genghis
Kontakt:

Post Postao/la Genghis » 20 maj 2012, 12:10

JetSet_Hantraga je napisao/la:
Genghis je napisao/la: Juventus ove sezone osvojio Serie A, a konkurenti su im bili Milan, Inter, Napoli, itd , s druge strane Bayern ove sezone NIJE osvojio aposlutno NIŠTA a konkurenti pored BvB koja je ispala u grupi LP su bili Wolfsburg, Schalke, Monchengladbach i tako te ekipe vrhunskog kalibra ... takođe Juventus igra finale kupa, te tako ima priliku da osvoji duplu krunu ... s druge strane Bayern u finalu prima 5 komada :D
Dobro eto mi smo izgubili od ekipe koja je ispala u grupnoj fazi LP, ali Juve je ekipa koja nije ni igrala LP. Sta se javljas stari?

I nemoj uopste porediti Juve i Bayern.
Bayern je veci, Bayern je trenutno mnooogoooo jaci i Bayern je zadnjih godina imao puno bolje rezultate.

Ciao!
Naravno , jer apsolutno ništa je bolje od duple krune :lol:

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 20 maj 2012, 12:14

Momci spustite loptu jer nikoga ne zanima Juventus a ni liga u kojoj se takmiče.Ovdje se piše o gigantu.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

JetSet_Hantraga
Kontakt:

Post Postao/la JetSet_Hantraga » 20 maj 2012, 12:17

Po toj logici je Zeljo bolji od Bayerna, a vala i od Manchestera.
Tesko je pogledati sastav Juventusa, a uz to se ne nasmijati. Sve neki polovnjaci.

Sine 9 finala i od toga 4 titule. Valja jos pure jest' da se to dostigne. VELIKI BAYERN!

Ovo je moj zadnji posta na ovu temu. Da sam u malo boljem raspolozenju, sigurno ti ne bih uopste odgovorio na provokatorske postove.
Đipke sa Bara, zakačio se sa nama, Crnim vranama.

IlPrincipino
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipino » 20 maj 2012, 12:28

ove komentare gore ću zanemariti..mogu reći da ste se pošteno isprosipali..medjutim nije tema trenutno to i ne želim da se uplićem u to..

da se vratim onome što sam htio da kažem...

i prije početka finala znao sam ko će biti pobjednik...znao sam kako će se to odvijati...Bayern će napadati, Chelsea će se braniti i pokušati zavaliti neku na sreću i uzeti klempu..to se i desilo..

ali jbg..sada je gotovo..Bayern će sigurno da se digne..pojačat će se...konačno bi trebali srediti tu odbranu..trebaju par stopera tu i bila bi to kompletna ekipa...siguran sam da će i slijedeće godine igrati jako bitnu ulogu u LP...
C’e una stella al cielo che indica il cammino, forza Juve vincere e’ il tuo destino.
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
It is never too late to be what you might have been. -George Eliot

ribery
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la ribery » 20 maj 2012, 12:29

6 minuta smo trebali da izdrzimo, primimo gol iz prvog kornera.
Roben ima penal u produzetku, promasi.
20 kornera, 43 udarca na gol, 7 u okvir... I na kraju ne uzeti titulu... Sto rece Drogba, sudbina. Protiv nekih stvari se ne moze, i to je tako. Steta domaceg terena, ovakve prilike se rijetko kome pruze u karijeri...
Ali eto, iskreno se nadam da cemo ih uskoro gledati u nekom novom finalu, nadam se na kraju sa peharom u rukama.

I da, znao sam da ce ga Robben promašiti, kao sto sam imao osjecaj i za Schweinsteigera. Po Schweini nije mogao gledati Robena kako izvodi penal, vec se okrenuo Neueru, a onda preuzima odgovornost za posljednji penal...

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 20 maj 2012, 12:54

Meni se cini da ovaj Robben stvarno nema hrabrosti u vecim utakmicama, i za Holandiju je promasio dvije odlicne prilike u finalu i tako ih kostao finala, i sinoc penal.
Celik!3,2,2.

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 20 maj 2012, 12:57

Kažu da je jutro pametnije od noći. Lažu! Razlika je samo u količini alkohola u krvi :mrgreen:
Kako objasniti sinoćnje finale? Čovjek je sklon da u razbacanosti stvari i događaja u prostoru i vremenu traži nekakvu zakonitost, red, pravilnost. To se zove mitologija. Valjda čovjeku bude lakše kad zna (ili misli da zna) kako nije sve slučajnost.

Nakon što je Chelsea osvojio titulu, svima je jasno (pa i navijačima tog kluba) da je najveći udio u trijumfu Plavaca imala sreća, i to enormna količina sreće. Onda krenu pitanja: zašto? čime su to zaslužili? čime je Bayern zaslužio tu nesreću? Oni koji vjeruju u Boga, karmu, pravdu i sl. će pronaći odgovor u svim Čelzijevim nesrećama u polufinalima (od Monaca, preko Liverpoola, do Barcelone) i finalu s Manchester Unitedom. Sad im se sve vratilo. Bayern je kolateralna šteta, na nekom se moralo slomiti.

Ja tu teoriju i taj način razmišljanja odbacujem. Chelsea je imao sreće, jer je sreća takva, uvijek je neko ima više od drugog. No, Bayern je kriv što je dopustio da sreća presudi u ovoj utakmici. Utakmici, u kojoj su dominirali 2 sata nisu zabili više od 1 gola- to je razlog poraza. Izveli su 20 kornera, a nisu stvorili niti jednu opasnost iz tih kornera. Zašto se nije više treniralo i uvježbavalo izvođenje kornera?
Druga stvar, najveća greška Yuppa na utakmici: zašto je vadio Mullera i ubacio Van Buytena? Znao je da su prekidi i svijeće na Drogbu jedina šansa Engleza i zbog toga je odlučio uvesti visokog Belgijanca. No, nije trebao vaditi Mullera jednog od dvojice najraspoloženijih ofanzivaca svog tima. Veliki trener mora uvijek da ima u glavi najgori scenarij i spreman odgovor na njega, a to je u ovom slučaju bilo da Chelsea zabije gol i da se ode u produžetke. To se i desili, a šta tamo? Sreća mu je okrenula leđa još jednom i ostao je i bez drugog najraspoloženijeg ofanzivca i tako su penali postali izvjesnost.
Treća stvar: zašto se ranije nije odredilo ko će šutati penale(pa i onaj u igri, jer Robben nije zračio samouvjerenošću posljednjih dana)? Na osnovu izjave Olića se vidi da su neki igrači odbili da pucaju (Tymo, Kroos), a činjenica da je Neuer morao pucati treći penal govori o manjku vjere u sebe kod pojedinih igrača Bayerna.

Ima još par "sitnica" koje su mi pale na pamet, ali sam ih u međuvremenu poboravio :mrgreen: Da ponovim na kraju: Chelsea je pobijedio zahvaljujući sreći, ali je Bayern kriv što je dopustio da sreća ovdje igra presudnu ulogu. Takav način razmišljanja je bolji od pomirenja sa sudbinom koja im je okrenula leđa i koja će se nekad morati vratiti. Treba analizirati sve greške i ispraviti ih već u idućoj sezoni, a ova utakmica može poslužiti kao dobra škola i iskustvo Elfu za predstojeće prvenstvo Europe.
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

SPY
Kontakt:

Post Postao/la SPY » 20 maj 2012, 13:08

http://sportsport.ba/galerija/fudbaleri ... ala/2410#6" onclick="window.open(this.href);return false;

robben potono ko brod, ova hoće da se mazi.. :mrgreen:

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 20 maj 2012, 13:14

ljudi robben nije nista kriv, sta je samo messi masao protiv ovih nafakasa, pustite covjela

isto ni trener bayerna nista nije kriv, odlicno je pripremio ekipu i taktiku, bayern odavno nije nekoga oderao kao sinoc celzi

ali...

sudbina je htjela drugacije
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 20 maj 2012, 13:22

Romariooo je napisao/la:ljudi robben nije nista kriv, sta je samo messi masao protiv ovih nafakasa, pustite covjela
Messi šuti i trči a ovaj se diže u nebesa. On glumi alfu i omegu a kad treba da se istakne tuta i onda još uje*e tim, prigovaranjem, bunjenjem, nezalaganjem, šamaranjem (Muller-a) itd...

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 20 maj 2012, 13:27

thulkazal je napisao/la:
Romariooo je napisao/la:ljudi robben nije nista kriv, sta je samo messi masao protiv ovih nafakasa, pustite covjela
Messi šuti i trči a ovaj se diže u nebesa. On glumi alfu i omegu a kad treba da se istakne tuta i onda još uje*e tim, prigovaranjem, bunjenjem, nezalaganjem, šamaranjem (Muller-a) itd...
zna biti pak su, al sinoc i protiv reala je bio napaljen do bola, nema mu se sta prigovorit, ona hamelj je morala osvojiti
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Genghis
Kontakt:

Post Postao/la Genghis » 20 maj 2012, 13:32

ta hamelj vam je dala dva komada s igračem manje :lol:

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 20 maj 2012, 13:35

@ gero

bilo je u pitanju domace. ;) ;)
Eh sada da se osvrnem sto se tice Lahma i sto smatram da se sinoc pokazalo da nema te liderske kvalitete da bude kapiten jedne ekipe kao sto je Bayern, iako su ti vec @ Stefan Effenberg (mislim na forumasa :D :D ) i @ Bilall dali odgovor.
Jednostavno kada je dosudjen penal Lahm mu je trebao prici i oteti loptu. Protiv Dortmunda je sutirao veoma lose, protiv Reala Cassilas je umalo odbranio penal, kada je doslo do izvodjenja penala on nije imao hrabrosti da isti puca i onda kapiten i trener ne reaguju kada puca najvazniji penal sezone. Lahm kao produzena ruka Heynckesa je trebao imati na umu sve ove cinjenice koje sam naveo i trebao je on kao siguran izvodjac penala i kapiten preuzeti odgovornost. Sjeti se samo 2001.godine kada je Scholl promasio prvi penal, ali kada je drugi dosudjen Effenberg mu nije dao lopti prici iako je ovaj bio krenuo.

@ spielführer_21

Heynckes je morao zamjeniti Müllera jer se zalio na povredu, a prvobitno je bilo planirano da onaj tzv. napadac napusti igru.

Za mene licno jedan od najvecih krivaca za sinocnji poraz je Gomez, jer u prvom poluvremenu morao dati bar jedan gol iako je imao dvije fenomenalne prilike. Nije dzaba njega van Gaal drazo na klupi, a istom je nedostajala trunka da ovoji triple.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

roy_makaay
Kontakt:

Post Postao/la roy_makaay » 20 maj 2012, 13:41

Nisu ni Lahm,ni Gomez ni Robben a ni Jupp krivi,niti je iko kriv,jednostavno ovu utakmicu nismo mogli dobit i uvjeren sam da je i Robben zabio da ne bi pobjedili.

Jedino malu krivicu dajem Juppu što nije uveo Butta da puca penal ali, šta je tu je.Sad je gotovo.
Auf die Frage, wovor er Angst habe, sagte Mehmet Scholl einmal: "Vor Krieg und Oliver Kahn."

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.