FC Bayern München - Arhiva postova
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
Re: FC Bayern München
Kada Romarioo govoriš o sudbini i nafaci onda se tu s tobom moram složit. Jednostavno nekad sudbina mora biti na tvojoj strani. U stvari sve je sudbina, samo što nekad ta sreća, ta kap sreće, ta nafaka zafali i to se desilo sinoć nama.
Ispravno je i što si stao u odbranu Robbena, jer ne može se jedan igrač stavljat odmah na stub srama. Samo kod Robbena imaju dvije strane medalje (o tome malo kasnije).
Ali prvo, mi govorimo ovde o sudbini, o onom nečemu što je nedostajalo, ono neopisivo i neobjašnjivo, ali vratimo se malo i u normalnije sfere, koje čovjek svojim umom može shvatit.
Na prvi pogled , pa i dubljom analizom bi čovjek mogao reči da je Bayern sve sinoć dobro odradio a da samo nije dovoljno puta pogodio gol. Pogodio je samo jednom....
Međutim, jako dugo pratim Bayern, ko što svi i mogu primijetit i mnogi će i drugi koji to isto čine primijetit, da jednostavno ova ekipa ima malo drugačiji mentalitet i karakter od one prije , tako uspješne koja je podigla zadnji put za Bayern pehar Lige prvaka.
Kao prvo kada se sve sabere ova sad ekipa je možda individualno, gledajući po igračkim elementima i potencijalu svakog igrača u smislu fudbalskog potencijala jača od one sjajne generacije, ali je mentalno i karakterno slabija.
Oni su onda bili psihički, mentalno, karakterno jači. Jedan Effenberg npr. puca penal ko da čovjek nema živaca opšte, hrabro, staloženo (znao je on neke penale i fulit, ali govorim o finalu LP sada), jedan Kahn uvijek bodri ekipu na nevjerovatan način, a svi su bili kao tim jedinka, svi su bili kao jedno.
Schweinsteiger i ostali igrači Bayerna imaju velikog potencijala, imaju veliku dozu i karaktera, znali su dobit i velike utakmice, i Schweini i Lahm su osvojili sve po pitanju domaćih takmičenja, obojica za svoje godine imaju dosta titula, ali jednostavno ono malo vjere, ono malo još mentaliteta fali u ovim odlučujučim utakmicama. Po tim momcima ne treba udarat, nego oni moraju biti ohrabreni, njih treba dalje podržat da dođu do veliki internacionalni titula.
Mediji i ljudi će uvijek tražit dlaku u jajetu. Na primjer sad bi po nekima onda ispalo da Nedved i Van Nistelrooy nisu veliki igrači jer nisu osvojili veliku internacionalnu titulu, pa isto tako i Ballack, a svaki od njih je osvajao nacionalna takmičenja i pokupio brojne trofeje. Znači na toj razini su već Lahm i Bastian, a imaju vremena još za veliki trofej, veliki internacionalni mislim.
Znači momci su sinoć dali sve od sebe, ali ono još nešto malo je falilo, ono još malo u mentalitetu. Ja sam sinoć po prvi put vidio toliku nesigurnost jedne njemačke ekipe u izvođenju penala. Prosto su bili poljuljani, valjda i zbog brojni fula tokom utakmice.
Znači jeste nedostajalo sreće, sreće mora biti, ali Bayern je fulio mnogo prilika (za jednu Bayernovu ekipu i previše), ekipa je bila srozana time svime (a ne smije nikad biti) i onda se odrazila nesigurnost u izvođenju penala. I tako je to u fudbalu, u Madridu mentalno jaki, psihički odlični, velike ličnosti, a sad jednostavno zakazalo se. Ali ak se na terenu dosta toga pruži i bori se i pokaže se želja onda se ne smije nešto puno zamjerat.
Udara se i po Gomezu ponovo, a zašto je to više Gomez kriv, nego neki drugi igrač, čovjek je opet hladno izveo penal, opet pokazao petlju, pokazao muda. Napadač je tu i da daje velike golove i da fula i to udaranje po njemu je toliko bezpotrebno, toliko grozno i ogavno. Ja sam znao i njega kritikovat, znao sam govorit o njegovim manama, nije možda najbolji napadač, ali jeste u krugu, širem krugu, najboljih. To će dokazat i budućnost.
A gdje su svi oni koji su Tymoshchuka gurnuli u amatersku ligu i rekli da je propali fudbaler, da od njega ništa nema, pa neka se uhvate za srce i svoju čast, pa nek kažu da je čovjek fenomenalno odigrao. Zašto se uvijek udara po istim igračima? Treba čovjek u životu sve hladne glave analizirat, ovo je jedna moja preporuka svima, pogotovo najmlađim, jer kod nas su u državi brojne stvari na povuci-potegni, sve bi htjeli preko noći. Ne treba biti sebičan pa mislit na svoju bol, pa hebavat mater igračima, ko tako razmišlja nek ode, nek se prijavi na trening Bayerna , nek ode igrat umjesto tih momaka. Ja sam siguran da svi ovi koji kritikuju Gomeza, da sa 10 metara ne bi gola pogodili 1 iz 5 pokušaja. Treba u životu znati mnogo o psihologiji, treba poznavat život, treba znati razlikovat uspjeh od neuspjeha, pa se onda može pričat. Meni je žao radi ljudi, koji su dobri ljudi, a ovo ne ukapiraju na vrijeme. Šok ono jeste sinoć, ali ide se dalje, Bayern je toliko puta osvajao i nije na odmet malo strpljenja jer nije Bayern zadnji trofej evropskog prvaka osvojio prije 40 godina, nego prije 11...Prema tome....
Ispravno je i što si stao u odbranu Robbena, jer ne može se jedan igrač stavljat odmah na stub srama. Samo kod Robbena imaju dvije strane medalje (o tome malo kasnije).
Ali prvo, mi govorimo ovde o sudbini, o onom nečemu što je nedostajalo, ono neopisivo i neobjašnjivo, ali vratimo se malo i u normalnije sfere, koje čovjek svojim umom može shvatit.
Na prvi pogled , pa i dubljom analizom bi čovjek mogao reči da je Bayern sve sinoć dobro odradio a da samo nije dovoljno puta pogodio gol. Pogodio je samo jednom....
Međutim, jako dugo pratim Bayern, ko što svi i mogu primijetit i mnogi će i drugi koji to isto čine primijetit, da jednostavno ova ekipa ima malo drugačiji mentalitet i karakter od one prije , tako uspješne koja je podigla zadnji put za Bayern pehar Lige prvaka.
Kao prvo kada se sve sabere ova sad ekipa je možda individualno, gledajući po igračkim elementima i potencijalu svakog igrača u smislu fudbalskog potencijala jača od one sjajne generacije, ali je mentalno i karakterno slabija.
Oni su onda bili psihički, mentalno, karakterno jači. Jedan Effenberg npr. puca penal ko da čovjek nema živaca opšte, hrabro, staloženo (znao je on neke penale i fulit, ali govorim o finalu LP sada), jedan Kahn uvijek bodri ekipu na nevjerovatan način, a svi su bili kao tim jedinka, svi su bili kao jedno.
Schweinsteiger i ostali igrači Bayerna imaju velikog potencijala, imaju veliku dozu i karaktera, znali su dobit i velike utakmice, i Schweini i Lahm su osvojili sve po pitanju domaćih takmičenja, obojica za svoje godine imaju dosta titula, ali jednostavno ono malo vjere, ono malo još mentaliteta fali u ovim odlučujučim utakmicama. Po tim momcima ne treba udarat, nego oni moraju biti ohrabreni, njih treba dalje podržat da dođu do veliki internacionalni titula.
Mediji i ljudi će uvijek tražit dlaku u jajetu. Na primjer sad bi po nekima onda ispalo da Nedved i Van Nistelrooy nisu veliki igrači jer nisu osvojili veliku internacionalnu titulu, pa isto tako i Ballack, a svaki od njih je osvajao nacionalna takmičenja i pokupio brojne trofeje. Znači na toj razini su već Lahm i Bastian, a imaju vremena još za veliki trofej, veliki internacionalni mislim.
Znači momci su sinoć dali sve od sebe, ali ono još nešto malo je falilo, ono još malo u mentalitetu. Ja sam sinoć po prvi put vidio toliku nesigurnost jedne njemačke ekipe u izvođenju penala. Prosto su bili poljuljani, valjda i zbog brojni fula tokom utakmice.
Znači jeste nedostajalo sreće, sreće mora biti, ali Bayern je fulio mnogo prilika (za jednu Bayernovu ekipu i previše), ekipa je bila srozana time svime (a ne smije nikad biti) i onda se odrazila nesigurnost u izvođenju penala. I tako je to u fudbalu, u Madridu mentalno jaki, psihički odlični, velike ličnosti, a sad jednostavno zakazalo se. Ali ak se na terenu dosta toga pruži i bori se i pokaže se želja onda se ne smije nešto puno zamjerat.
Udara se i po Gomezu ponovo, a zašto je to više Gomez kriv, nego neki drugi igrač, čovjek je opet hladno izveo penal, opet pokazao petlju, pokazao muda. Napadač je tu i da daje velike golove i da fula i to udaranje po njemu je toliko bezpotrebno, toliko grozno i ogavno. Ja sam znao i njega kritikovat, znao sam govorit o njegovim manama, nije možda najbolji napadač, ali jeste u krugu, širem krugu, najboljih. To će dokazat i budućnost.
A gdje su svi oni koji su Tymoshchuka gurnuli u amatersku ligu i rekli da je propali fudbaler, da od njega ništa nema, pa neka se uhvate za srce i svoju čast, pa nek kažu da je čovjek fenomenalno odigrao. Zašto se uvijek udara po istim igračima? Treba čovjek u životu sve hladne glave analizirat, ovo je jedna moja preporuka svima, pogotovo najmlađim, jer kod nas su u državi brojne stvari na povuci-potegni, sve bi htjeli preko noći. Ne treba biti sebičan pa mislit na svoju bol, pa hebavat mater igračima, ko tako razmišlja nek ode, nek se prijavi na trening Bayerna , nek ode igrat umjesto tih momaka. Ja sam siguran da svi ovi koji kritikuju Gomeza, da sa 10 metara ne bi gola pogodili 1 iz 5 pokušaja. Treba u životu znati mnogo o psihologiji, treba poznavat život, treba znati razlikovat uspjeh od neuspjeha, pa se onda može pričat. Meni je žao radi ljudi, koji su dobri ljudi, a ovo ne ukapiraju na vrijeme. Šok ono jeste sinoć, ali ide se dalje, Bayern je toliko puta osvajao i nije na odmet malo strpljenja jer nije Bayern zadnji trofej evropskog prvaka osvojio prije 40 godina, nego prije 11...Prema tome....
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
- Omerbavarac
- Kontakt:
Meni je najvise zasmetalo ono uvodjenje Buytena nakon postignutog gola, kukavicka igra se obila od glavu.
Kazu da je napad najbolje odbrana, pa sto se nije moglo nastaviti u istom ritmu i sa istim igracima tih preostalih 5 minuta?
Jos uvijek sam utucen i ko zna kad cu se oporaviti.
Ako me ista raduje je to sto ce sad zdrobiti brdo para u nadi da u dogledno vrijeme ponove isti uspjeh, mada sam siguran da ce biti vrlo tesko.
AUF GEHTS DIE BAYERN!!!
Kazu da je napad najbolje odbrana, pa sto se nije moglo nastaviti u istom ritmu i sa istim igracima tih preostalih 5 minuta?
Jos uvijek sam utucen i ko zna kad cu se oporaviti.
Ako me ista raduje je to sto ce sad zdrobiti brdo para u nadi da u dogledno vrijeme ponove isti uspjeh, mada sam siguran da ce biti vrlo tesko.
AUF GEHTS DIE BAYERN!!!
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
-
Bundesliga
- Kontakt:
U jednu ruku sam ponosan, na drugu tuzan naravno. Tuzan jer klempa nije stigla tamo gdje je trebala, ako je ijedan klub ove sezone u Ligi Prvaka zasluzio titulu najboljeg onda je to definitivno Bayern. Sretan sam zbog toga sto imam priliku gledati kako ovaj Bayern igra nogomet, jedino Barcelona po meni ima razvijeniji sistem trenutno od Bayerna, niti Real to nema, a vjerujem da nece ni imati jer Bayern ima sve predispozicije da postane jos i bolji. Boli me ovaj poraz, jer je to vec drugo izgubljeno finale za Bayern u posljednje 3 godine i boli me zbog toga jer znam kako se vi navijaci Bayerna u koje spadam i ja osjecate. Znam koliko ovaj klub znaci za vas sve i koliko vam znaci ova titula Lige Prvaka, bas kao i meni ali neda nam se jednostavno. Takva je sreca, odnosno nesreca. Govori se o tome kako je Chelsea zasluzio ovu titulu i prije, slazem se s time ali sinoc je nije zasluzio. Samo mi nije jedna stvar jasna, je li to Bayern u ove posljednje 3 godine nije zasluzio ovaj pokal ? Ako je Chelsea zasluzio da osvoji klempu, onda je i Bayern.
Eh sada nema smisla optuzivati tu neke igrace zbog ovog poraza, jer se jednostavno vidjelo da se Bayernu neda da osvoji ovu titulu sinoc, Bog je bio protiv nas (ako ga uopste i ima, poslije ovoga vise nisam siguran u bilo sta), a protiv Boga se ne moze, kao sto su navodili mnogi prije @ Romariooo ta sreca je Chelsea pratila tokom cijelokupne Lige Prvaka, a takav je slucaj bio i sinoc i kao sto je rekao @ Roy Maakay siguran sam i da je Robben zabio taj gol opet nebi pobijedili jer nam jednostavno nije bilo sudjeno. Zao mi je zbog Riberya i Robbena pogotovo, jer pitanje je koliko godina ce oni jos moci igrati na razini kojoj su igrali prethodnih godina i razini na kojoj igraju sada. Ne znam stvarno je li mora biti ta treca sreca pa da se osvoji Liga Prvaka ili sta, Bayern je izgubio ta prethodna 2 finala red je da se osvoji jedno. Ako je to neko zasluzio onda je to definitivno Bayern. Ja sam jednom plakao od tuge, a to je bilo onda kada je veliki Bayern dozivio potop od tamo nekog Wolfsburga 5:1 i sto je jos gore ne samo da su izgubili vec je taj Bayern igrao ocajno i u njemu su igrala imena poput Ottla,Lella i takvih specijalaca. Sada kada vidim koliko je ovaj Bayern bolji i mocniji od tog toplo mi je oko srca. Vidim spominje se Lahma kao kapiten i njegove "mane", ne znam poslije Riberya on mi je najdrazi igrac Bayerna, a kao osoba i licnost je daleko najbolji, kazete to nisu osobine za jednog kapitena. Nisu svi rodjeni da budu prgavi poput Effenberga ili Kahna, Lahm je drugaciji tip i profil osobe ali je kao igrac vrhunski i drago mi je sto Bayern ima jednog takvog igraca, igraca koji je po meni daleko najbolji na svojoj poziciji. Ne znam samo zasto i mi navijaci Bayerna jednom ne mozemo uzivati u tituli Lige Prvaka, a toliko puta nam je bila nadohvat ruke. @ Stefan Effenberg Smatram te jednim od najboljih forumasa ovdje bas kao i vecina Bavaraca, a i drugih forumasa, pored tebe tu su jos i Effe, Omerbavarac, Geronimo, a uvidio sam i jednu gresku koju sam ja napravio jer sam toliko puta kudio Romaria koji ima dosta tih svojih izleta, medjutim mnogo je kvalitetan forumas i zna znanje o fudbalu. Nego Spomenuo si Kroosa i nedovoljnu trku s njegove strane i kako on ne moze igrati tu poziciji zadnjeg veznog koju je vecinom sinocnje utakmice obavljao, medjutim po meni je on odigrao dosta dobro trudio se, dijelio je lopte a usto je dosta mlad i nedavno se vratio u Bayern s posudbe i odlicno se prilagodio Bayernovom sistemu, po meni njegova buducnost je na 10-ci i moze da postane samo jos i bolji igrac, a vec sada je mnogo bolji nego li Bastian u njegovim godinama. Jedno je sigurno Bayern ce iduce sezone biti jos i jaci i to dosta jaci i ocekujem jos pokoje pojacanje, a ta pojacanja bi trebala da budu jedan napadac i to profil brzog,okretnogi tehnicki dobro potkovanog napadaca, zatim jedan igrac u vezni red (takodjer brzi i okretniji od sadasnjeg veznog reda), te jos jedno krilo. Eto toliko od mene, uz napomenu da se Bayern voli i kad gubi i kad vodi, tako da Bavarci glavu gore imat cemo priliku da se veselimo klempi svi zajedno, a do sljedeceg posta pozdravlja vas Bavarac.
Eh sada nema smisla optuzivati tu neke igrace zbog ovog poraza, jer se jednostavno vidjelo da se Bayernu neda da osvoji ovu titulu sinoc, Bog je bio protiv nas (ako ga uopste i ima, poslije ovoga vise nisam siguran u bilo sta), a protiv Boga se ne moze, kao sto su navodili mnogi prije @ Romariooo ta sreca je Chelsea pratila tokom cijelokupne Lige Prvaka, a takav je slucaj bio i sinoc i kao sto je rekao @ Roy Maakay siguran sam i da je Robben zabio taj gol opet nebi pobijedili jer nam jednostavno nije bilo sudjeno. Zao mi je zbog Riberya i Robbena pogotovo, jer pitanje je koliko godina ce oni jos moci igrati na razini kojoj su igrali prethodnih godina i razini na kojoj igraju sada. Ne znam stvarno je li mora biti ta treca sreca pa da se osvoji Liga Prvaka ili sta, Bayern je izgubio ta prethodna 2 finala red je da se osvoji jedno. Ako je to neko zasluzio onda je to definitivno Bayern. Ja sam jednom plakao od tuge, a to je bilo onda kada je veliki Bayern dozivio potop od tamo nekog Wolfsburga 5:1 i sto je jos gore ne samo da su izgubili vec je taj Bayern igrao ocajno i u njemu su igrala imena poput Ottla,Lella i takvih specijalaca. Sada kada vidim koliko je ovaj Bayern bolji i mocniji od tog toplo mi je oko srca. Vidim spominje se Lahma kao kapiten i njegove "mane", ne znam poslije Riberya on mi je najdrazi igrac Bayerna, a kao osoba i licnost je daleko najbolji, kazete to nisu osobine za jednog kapitena. Nisu svi rodjeni da budu prgavi poput Effenberga ili Kahna, Lahm je drugaciji tip i profil osobe ali je kao igrac vrhunski i drago mi je sto Bayern ima jednog takvog igraca, igraca koji je po meni daleko najbolji na svojoj poziciji. Ne znam samo zasto i mi navijaci Bayerna jednom ne mozemo uzivati u tituli Lige Prvaka, a toliko puta nam je bila nadohvat ruke. @ Stefan Effenberg Smatram te jednim od najboljih forumasa ovdje bas kao i vecina Bavaraca, a i drugih forumasa, pored tebe tu su jos i Effe, Omerbavarac, Geronimo, a uvidio sam i jednu gresku koju sam ja napravio jer sam toliko puta kudio Romaria koji ima dosta tih svojih izleta, medjutim mnogo je kvalitetan forumas i zna znanje o fudbalu. Nego Spomenuo si Kroosa i nedovoljnu trku s njegove strane i kako on ne moze igrati tu poziciji zadnjeg veznog koju je vecinom sinocnje utakmice obavljao, medjutim po meni je on odigrao dosta dobro trudio se, dijelio je lopte a usto je dosta mlad i nedavno se vratio u Bayern s posudbe i odlicno se prilagodio Bayernovom sistemu, po meni njegova buducnost je na 10-ci i moze da postane samo jos i bolji igrac, a vec sada je mnogo bolji nego li Bastian u njegovim godinama. Jedno je sigurno Bayern ce iduce sezone biti jos i jaci i to dosta jaci i ocekujem jos pokoje pojacanje, a ta pojacanja bi trebala da budu jedan napadac i to profil brzog,okretnogi tehnicki dobro potkovanog napadaca, zatim jedan igrac u vezni red (takodjer brzi i okretniji od sadasnjeg veznog reda), te jos jedno krilo. Eto toliko od mene, uz napomenu da se Bayern voli i kad gubi i kad vodi, tako da Bavarci glavu gore imat cemo priliku da se veselimo klempi svi zajedno, a do sljedeceg posta pozdravlja vas Bavarac.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
Mislim da je ovim sve receno. Ekipa Bayerna je odlicna, ima odlicne igrace koji imaju jos 5-6 godina karijere na vrhunskom nivou - neki i vise - ali jednostavno u svojim redovima nema tzv. drecksack-a.Uli Hoeneß: Ich habe heute keinen Jens Jeremies gesehen, der schon beim Einlaufen den Gegner in die Waden beißt.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
Nisam baš u najboljem raspoloženju da pišem nešto ali pokušat ću.
Utakmica kao utakmica očekivana.Kad ekipa sa određenom taktikom dođe do finala jasno je k'o dan da tu taktiku neće mijenjat ni u posljednjoj utakmici sezone.Nije je promijenila ni jedna ekipa.Bayern napadao kao i protiv ostalih.Chelsea se držao onoga u čemu su najbolji i to im se isplatilo.Teška srca ću im ipak čestitati ovu titulu u kojoj treba dugo da uživaju pogotovo veličine poput Terrya,Drogbe i Lamparda.
Mnogi spominju sreću ali ja baš i ne vjerujem u nju mnogo.No ako ona zaista postoji kao neki relativan pojam, ovaj Chelsea onda više nikada titule neće osvojit.
Druga stvar, svi kažu: "Neka su osvojili, šteta je da ovakvi igrači(misleći na Lamparda, Cecha, Drogbu i ostale u ovim poznim godinama) ne osjete kako je to podići trofej lige prvaka", trofej koji najviše vrijedi.Donekle se slažem sa tim no ako pogledamo s druge strane, nije šteta da jedan Ribery ili Lahm to ne uspiju?Pogotovo nakon što odigraju 2 finala(možda i više) a ni njima nije ostalo baš toliko puno vremena.
O prikazanoj igri Bavaraca ne treba trošiti mnogo riječi.neću nikoga kriviti, svi su odigrali odlično i na terenu su mnogo bolje stajali od svojih protivnika ali je Bog odredio drugačije(ne sreća nego Bog).Počevši od Neuera, preko kapitena, do prvog Nijemca koji je zabio u Finalu od 2001.Ako bih birao nekoga ko je najviše podbacio to bi bio Mario.Meni jako drag igrač ali sinoć nije bila njegova noć, imao je protiv sebe Luiza koji je bio "nespreman", kojeg je Džeko u onoj prijateljskoj utakmici protiv Brazila pravio budalom a opet nije uspio mnogo napraviti.S druge strane svi pričate o Robbenu kao glavnom krivcu.Ja to ne gledam tako i ne mogu to prihvatiti.Arjen je igrao odlično, u nekim trenucima drugog poluvremena i tokom produžetaka bio je jedini naš igrač koji je pokušavao nešto napraviti, ostali jednostavno nisu mogli vjerovati šta im se dešava.Zaslužio je da puca onaj penal i da ga je zabio definitivno bi on bio taj koji je donio titulu Bayernu, bio bi HEROJ!Ali život je takav, tanka je linija od Heroja do tragičara.
E sad ako izuzmemo sreću i Božije određenje iz ove utakmice onda možemo pričati o "najvažnijoj" stvari ovog finala a to su mu*a.Bayern neprepoznatljiv u tom segmentu, jedini Neuer pokazao da ih ima, ostali ništa u što ja lično ni sada ne mogu da povjerujem.Da je tu bila ona generacija iz 2001-e sada bismo slavili titulu i to već u prvih 90 minuta a da ne govorim o penalima jer ako je ona generacija išta imala to su bila mu*a, OGROMNA mu*a.Nije ih pokazao ni Jupp(a kada to jest?).Smatram ga dobrim trenerom ali on u svijetu fudbala neće ostati upamćen po nekim toliko zapaženim rezultatima upravo zbog toga.I njega je malo dijelilo od toga da osvoji 2 titule sa 2 različita kluba ali...
Istina, postavio je on dobro taktiku, samo su golovi falili ali je napravio neke greške zbog kojih se u Munchenu sada ne slavi 5. titula.Da je samo još više napao nakon gola Mullera, korner se ne bi desio, gol ne bismo primili siguran sam(možda bismo čak i dali još koji) no on je pokušao odigrati na "sigurno".Dobro, većina trenera bi isto tako postupila ali takvih se kasnije malo ko sjeća.Izbacio je Mullera nakon gola, ostao bez Riberya i penali su bili sve izvjesniji tokom produžetaka a tada je imao drugu priliku da pokaže mu*a.Znalo se da Robben neće pucati još jedan penal, zašto onda u 120-oj minuti nije ubacio Butta.Koliko bi to samo značilo tom čovjeku a koliko tek Bayernu.Imali bi 2 golmana-izvođača a ne treba pričati koliko je samo hladnokrvan ovaj drugi.
I za kraj, Bayern ne bi bio Bayern kada se iz ovoga ne bi digao još jači i bolji.Ova ekipa to može i ja vjerujem u njih, pokazat će oni to na Euru, pokazat će i u Ligi prvaka kad tad.Moramo vjerovati, ostajte jaki i još jednom...
AJMOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
Utakmica kao utakmica očekivana.Kad ekipa sa određenom taktikom dođe do finala jasno je k'o dan da tu taktiku neće mijenjat ni u posljednjoj utakmici sezone.Nije je promijenila ni jedna ekipa.Bayern napadao kao i protiv ostalih.Chelsea se držao onoga u čemu su najbolji i to im se isplatilo.Teška srca ću im ipak čestitati ovu titulu u kojoj treba dugo da uživaju pogotovo veličine poput Terrya,Drogbe i Lamparda.
Mnogi spominju sreću ali ja baš i ne vjerujem u nju mnogo.No ako ona zaista postoji kao neki relativan pojam, ovaj Chelsea onda više nikada titule neće osvojit.
Druga stvar, svi kažu: "Neka su osvojili, šteta je da ovakvi igrači(misleći na Lamparda, Cecha, Drogbu i ostale u ovim poznim godinama) ne osjete kako je to podići trofej lige prvaka", trofej koji najviše vrijedi.Donekle se slažem sa tim no ako pogledamo s druge strane, nije šteta da jedan Ribery ili Lahm to ne uspiju?Pogotovo nakon što odigraju 2 finala(možda i više) a ni njima nije ostalo baš toliko puno vremena.
O prikazanoj igri Bavaraca ne treba trošiti mnogo riječi.neću nikoga kriviti, svi su odigrali odlično i na terenu su mnogo bolje stajali od svojih protivnika ali je Bog odredio drugačije(ne sreća nego Bog).Počevši od Neuera, preko kapitena, do prvog Nijemca koji je zabio u Finalu od 2001.Ako bih birao nekoga ko je najviše podbacio to bi bio Mario.Meni jako drag igrač ali sinoć nije bila njegova noć, imao je protiv sebe Luiza koji je bio "nespreman", kojeg je Džeko u onoj prijateljskoj utakmici protiv Brazila pravio budalom a opet nije uspio mnogo napraviti.S druge strane svi pričate o Robbenu kao glavnom krivcu.Ja to ne gledam tako i ne mogu to prihvatiti.Arjen je igrao odlično, u nekim trenucima drugog poluvremena i tokom produžetaka bio je jedini naš igrač koji je pokušavao nešto napraviti, ostali jednostavno nisu mogli vjerovati šta im se dešava.Zaslužio je da puca onaj penal i da ga je zabio definitivno bi on bio taj koji je donio titulu Bayernu, bio bi HEROJ!Ali život je takav, tanka je linija od Heroja do tragičara.
E sad ako izuzmemo sreću i Božije određenje iz ove utakmice onda možemo pričati o "najvažnijoj" stvari ovog finala a to su mu*a.Bayern neprepoznatljiv u tom segmentu, jedini Neuer pokazao da ih ima, ostali ništa u što ja lično ni sada ne mogu da povjerujem.Da je tu bila ona generacija iz 2001-e sada bismo slavili titulu i to već u prvih 90 minuta a da ne govorim o penalima jer ako je ona generacija išta imala to su bila mu*a, OGROMNA mu*a.Nije ih pokazao ni Jupp(a kada to jest?).Smatram ga dobrim trenerom ali on u svijetu fudbala neće ostati upamćen po nekim toliko zapaženim rezultatima upravo zbog toga.I njega je malo dijelilo od toga da osvoji 2 titule sa 2 različita kluba ali...
Istina, postavio je on dobro taktiku, samo su golovi falili ali je napravio neke greške zbog kojih se u Munchenu sada ne slavi 5. titula.Da je samo još više napao nakon gola Mullera, korner se ne bi desio, gol ne bismo primili siguran sam(možda bismo čak i dali još koji) no on je pokušao odigrati na "sigurno".Dobro, većina trenera bi isto tako postupila ali takvih se kasnije malo ko sjeća.Izbacio je Mullera nakon gola, ostao bez Riberya i penali su bili sve izvjesniji tokom produžetaka a tada je imao drugu priliku da pokaže mu*a.Znalo se da Robben neće pucati još jedan penal, zašto onda u 120-oj minuti nije ubacio Butta.Koliko bi to samo značilo tom čovjeku a koliko tek Bayernu.Imali bi 2 golmana-izvođača a ne treba pričati koliko je samo hladnokrvan ovaj drugi.
I za kraj, Bayern ne bi bio Bayern kada se iz ovoga ne bi digao još jači i bolji.Ova ekipa to može i ja vjerujem u njih, pokazat će oni to na Euru, pokazat će i u Ligi prvaka kad tad.Moramo vjerovati, ostajte jaki i još jednom...
AJMOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
41.21.1.
25.05.2013. - First treble
23.08.2020. - First (*) treble
11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick
11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick
Nabolja konstatacija koju sam procitao danas na ovoj temi.amerosm je napisao/la:Mislim da je ovim sve receno. Ekipa Bayerna je odlicna, ima odlicne igrace koji imaju jos 5-6 godina karijere na vrhunskom nivou - neki i vise - ali jednostavno u svojim redovima nema tzv. drecksack-a.Uli Hoeneß: Ich habe heute keinen Jens Jeremies gesehen, der schon beim Einlaufen den Gegner in die Waden beißt.
Mi navijaci Bayerna moramo jednostavno shvatiti da ova ekipa ima gubitnicki mentalitet, tj. glavni igraci ove ekipe su u svim velikim finalima izgubili.
Ribery- poraz u finalu Sp-a 2006. u Njemackoj, dva izgubljena finala LP-a (mada u jednom nije igrao)
Roben-poraz u finalu SP-a 2010. u Juznoj Africi, dva izgubljena finala LP-a
Schweinsteiger-poraz u finalu EP-a 2008. u austriji i Svicarskoj, dva izgubljena finala LP-a. I mogao bih tako dalje da nabrajam, jedini koji je sinoc pokazao da je rodjeni pobjednik i lider je Neuer, i sada u toku ljetnog prelaznog roka ne treba samo dovoditi igrace koji imaju odgovarajuce igracke sposobnosti nego one koji i maju pobjednicki mentalitet.
Upravo mi je pao sinoć na pamet Jeremies.amerosm je napisao/la:Mislim da je ovim sve receno. Ekipa Bayerna je odlicna, ima odlicne igrace koji imaju jos 5-6 godina karijere na vrhunskom nivou - neki i vise - ali jednostavno u svojim redovima nema tzv. drecksack-a.Uli Hoeneß: Ich habe heute keinen Jens Jeremies gesehen, der schon beim Einlaufen den Gegner in die Waden beißt.
Ja sam gore spomenuo Effenberga, ali možemo se mi tu sjetit i jednog Van Bommela, jer vrlo zanimljiva je stvar, da od kako je Holanđanin otišao mi nismo više titule osvojili, a s Van Bommelom smo osvojili 2 duple krune i igrali to finale Lige prvaka. Često se govorilo o njegovoj igračkoj limitiranosti, ali on je bio dobar dok je još bio mlađi (kad je napuštao Bayern bio je na zalasku, samo nisam bio tad za to da napusti ekipu u pola sezone). Znači čovjek je sjajno funkcionisao sa Schweinijem na šestici i znao je faulovima ispresijecat igru protivnika, a imao je i fudbalski kvaliteta.
Agressive leader fali, još se Schweini u tu ulogu mora unijet....A Neuer mi je lik i po, jedna gromada, pa čovjek još uzme penal da izvodi, za malo je opet bio heroj, a ionako su njegove velike zasluge što smo ušli u finale. On bi mogao u budućnosti biti jedan od bitnih lidera, samo dok se potpuno integriše u ekipu.
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
effe
tako to dodje kao sto govoris otprilike, i ja cesto govorio kako je bayern nestabilan psihicki, da nije to ni blizinu one generacije baslera efenberga itd, znas da ste me i napadali radi toga, sve to stoji, ali ono sinoc je tolika sreca da ne mozes ni psihu tu kriviti, jednostavno previse sretnih okolnosti za celzi da bi iko mogao ijedna argument iznijeti, igracki, trenersko, psiholoski, vremenski, bilo kakav
slab je psiholoski ovaj bayern to sam i ja uvijek govorio, al slab za neki veliki kontonuitet i to se ogleda u bundes ligi, nema veze s ligom prvaka, s izuzetkom one utakmice protiv bazela, ligu prvaka bayern je odigrao i psihicko i na sve druge nacine odlicno
jbg, celzi je sinoc da gol pred kraj utakmice, iz kornera, prije toga niti jednu izgledniju priliku nije imao niti jedan korner, osim onog jednog pokusaja neopsasnog kalua, i taj korner i gol, a prije toga bayern fulao barem 5-5 odlicnih prilika, pa kasniej i penal i sve to, i onda na penalima bayern odma imao prednost, i opet poraz
ajd sve ono da se desilo da je celzi normalno dosao do finala pa da kazemo jedna utakmica i sreca, to se desava, al ljude vile nosaju od osmine finala, i da zanematimo benficu i napoli, da gledas kako su igrali dvije protiv barce i sinoc protiv bayerna, mene niko ne moze ubijediti da nije cista nafaka i nista drugo
ne moze se desiti normalna da ni roben ni messi ne mogu dati gola, pogotovo messi ako ima psihicki jak igrac onda je on koji daje hladnokrvno golove da ne trepne, i koji je poobarao sve moguce i nemoguce rekorde
sta sve celzi nije primio, i kako je samo iz 4 prilike dao 4 gola, svaka cast svakome, al logicno objasnjenje ne postoji, da je sinoc mjesto gomeza igrao messi, mjesto timoscuka bekenbauer, da je penal puno cak noris, da je trener aristotel, bayern bi izgubio,
ti govoris o gramu srece, celzi je u ligi prvaka imao tonu srece, i to je to
meni je ovo celzijevo osvajanje majke mi veca sreca nego ono unitedovo na kamp nou, ajd i dva gola u dvije minute, al toliko srece i to konstatno u vise utakmica, to ja za svog zivota ne pamtim
tako to dodje kao sto govoris otprilike, i ja cesto govorio kako je bayern nestabilan psihicki, da nije to ni blizinu one generacije baslera efenberga itd, znas da ste me i napadali radi toga, sve to stoji, ali ono sinoc je tolika sreca da ne mozes ni psihu tu kriviti, jednostavno previse sretnih okolnosti za celzi da bi iko mogao ijedna argument iznijeti, igracki, trenersko, psiholoski, vremenski, bilo kakav
slab je psiholoski ovaj bayern to sam i ja uvijek govorio, al slab za neki veliki kontonuitet i to se ogleda u bundes ligi, nema veze s ligom prvaka, s izuzetkom one utakmice protiv bazela, ligu prvaka bayern je odigrao i psihicko i na sve druge nacine odlicno
jbg, celzi je sinoc da gol pred kraj utakmice, iz kornera, prije toga niti jednu izgledniju priliku nije imao niti jedan korner, osim onog jednog pokusaja neopsasnog kalua, i taj korner i gol, a prije toga bayern fulao barem 5-5 odlicnih prilika, pa kasniej i penal i sve to, i onda na penalima bayern odma imao prednost, i opet poraz
ajd sve ono da se desilo da je celzi normalno dosao do finala pa da kazemo jedna utakmica i sreca, to se desava, al ljude vile nosaju od osmine finala, i da zanematimo benficu i napoli, da gledas kako su igrali dvije protiv barce i sinoc protiv bayerna, mene niko ne moze ubijediti da nije cista nafaka i nista drugo
ne moze se desiti normalna da ni roben ni messi ne mogu dati gola, pogotovo messi ako ima psihicki jak igrac onda je on koji daje hladnokrvno golove da ne trepne, i koji je poobarao sve moguce i nemoguce rekorde
sta sve celzi nije primio, i kako je samo iz 4 prilike dao 4 gola, svaka cast svakome, al logicno objasnjenje ne postoji, da je sinoc mjesto gomeza igrao messi, mjesto timoscuka bekenbauer, da je penal puno cak noris, da je trener aristotel, bayern bi izgubio,
ti govoris o gramu srece, celzi je u ligi prvaka imao tonu srece, i to je to
meni je ovo celzijevo osvajanje majke mi veca sreca nego ono unitedovo na kamp nou, ajd i dva gola u dvije minute, al toliko srece i to konstatno u vise utakmica, to ja za svog zivota ne pamtim
NE DAJTE MI LAGAT' !!!
Romariooo je napisao/la:
Iskreno se nadam da ce Bayern dovesti Dzeku na ljeto. Od sinocnjih 20 ubacaja iz kornera on bi zabijo bar 2 komada. A Gomez se u velikim utakmicama redovno izgubi, samo protiv malih ekipa zna zabiti po 3-4 komada a kad je potreban nema ga nigdje.
Tesko jest posle svega,korak nam je falio,nama je trebalo komad srece koju Chelsea ima vec citavu godinu u ligi prvaka! Nema potrebe trazit krivce u igracima treneru,svi su dali sve od sebe i odigrali kako najbolje mogu i bilo je najbolje ali protiv boga se ne moze !Trebam im cestitati bilo to zasluzeno ili ne,ali svi ovde znaju nacin,mada mnogi kazu da je bitan trofej! Ebo i klempu kad ce sledece godine opet svako se bojat Bayerna a ne ovih nafakasa,koja im je utjeha trofej kad ih niko ne smatra "najboljim" kad ih se niko nece bojati i reci halo ovi su osvojili ovih se treba cuvati,svi ce prizeljekivat njih a nas izbjegavat jer svako zna da ne mozes svake godine imati takvu srecu,nek im je utjeha ovaj trofej jer ce proci godin i godina da opet bar do finala dodju,a nas tim nasi igraci su tu,imaju igru i kvalitet da se ubrzo opet nadju u finalu i osvoje ga...

Fudbal okuplja dve vrste muškaraca: one koji nemaju devojke i one koji imaju žene.
BAYERN MUNCHEN
Nisam tu da pametujem ali svako pametan zna da je Bayern najbolji klub na svijetu !
BAYERN MUNCHEN
Nisam tu da pametujem ali svako pametan zna da je Bayern najbolji klub na svijetu !
Pogotovo će vas se BvB bojati koja vas redovno uništava s peticama ... neki "bavarci" stvarno trebaju malo doći sebi, nisu osvojili 2 godine nikakvog trofeja, a ko fol ih se neko boji ... strašno ...van gall je napisao/la:Tesko jest posle svega,korak nam je falio,nama je trebalo komad srece koju Chelsea ima vec citavu godinu u ligi prvaka! Nema potrebe trazit krivce u igracima treneru,svi su dali sve od sebe i odigrali kako najbolje mogu i bilo je najbolje ali protiv boga se ne moze !Trebam im cestitati bilo to zasluzeno ili ne,ali svi ovde znaju nacin,mada mnogi kazu da je bitan trofej! Ebo i klempu kad ce sledece godine opet svako se bojat Bayerna a ne ovih nafakasa,koja im je utjeha trofej kad ih niko ne smatra "najboljim" kad ih se niko nece bojati i reci halo ovi su osvojili ovih se treba cuvati,svi ce prizeljekivat njih a nas izbjegavat jer svako zna da ne mozes svake godine imati takvu srecu,nek im je utjeha ovaj trofej jer ce proci godin i godina da opet bar do finala dodju,a nas tim nasi igraci su tu,imaju igru i kvalitet da se ubrzo opet nadju u finalu i osvoje ga...![]()
![]()
★ 32 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★
Ovo je bilo na nivou dijeta iz obdanista,mislim na provokaciju,al sta ocekivati od drugoligasa koji se sjeca cak i onih 4-1 sa pranjicem i ostalim "klocovima" Bayerna....tesko jest znam ali glavu gore momak,imat ces kad shvatiti o cemu pisemGenghis je napisao/la:Pogotovo će vas se BvB bojati koja vas redovno uništava s peticama ... neki "bavarci" stvarno trebaju malo doći sebi, nisu osvojili 2 godine nikakvog trofeja, a ko fol ih se neko boji ... strašno ...van gall je napisao/la:Tesko jest posle svega,korak nam je falio,nama je trebalo komad srece koju Chelsea ima vec citavu godinu u ligi prvaka! Nema potrebe trazit krivce u igracima treneru,svi su dali sve od sebe i odigrali kako najbolje mogu i bilo je najbolje ali protiv boga se ne moze !Trebam im cestitati bilo to zasluzeno ili ne,ali svi ovde znaju nacin,mada mnogi kazu da je bitan trofej! Ebo i klempu kad ce sledece godine opet svako se bojat Bayerna a ne ovih nafakasa,koja im je utjeha trofej kad ih niko ne smatra "najboljim" kad ih se niko nece bojati i reci halo ovi su osvojili ovih se treba cuvati,svi ce prizeljekivat njih a nas izbjegavat jer svako zna da ne mozes svake godine imati takvu srecu,nek im je utjeha ovaj trofej jer ce proci godin i godina da opet bar do finala dodju,a nas tim nasi igraci su tu,imaju igru i kvalitet da se ubrzo opet nadju u finalu i osvoje ga...![]()
![]()
Fudbal okuplja dve vrste muškaraca: one koji nemaju devojke i one koji imaju žene.
BAYERN MUNCHEN
BAYERN MUNCHEN
uh jesi mi se nagovorio, opet me ubi argumentima
jel istina da je BvB pobijedila bayern u zadnjih 5 utakmica ? jel istina da vam je uvalila 5 komada zadnje finale ? jel istina da bayern nije osvojio ništa 2 godine ? jel istina da strašni njemci koji su ko fol najjači kad je najteže gube 2 finala LP u par godina ? ako su to lazi, ok onda se stvarno svi boje bayerna ...
Necu puno da ulazim u raspravu stobom jer ocito ne znas sta pricas...svaki navijac Juventusa bi dao titulu prvenstva za igranje finala lige prvaka..toliko o tome...a sad mi reci kada je Juve zadnji put osjetio tu cast? I kakve koristi imas ti sto nas BVB gazi i pobjedjuje,kad to Juve uradi onda imas pravo glasa,neka je BVB i bolji od nas ali Juve nije i to je bitno ,tako da ne znam otkud tebi pravo da se javljas cccc ,boze svakakvih ljudi ovdjeGenghis je napisao/la:uh jesi mi se nagovorio, opet me ubi argumentimajel istina da je BvB pobijedila bayern u zadnjih 5 utakmica ? jel istina da vam je uvalila 5 komada zadnje finale ? jel istina da bayern nije osvojio ništa 2 godine ? jel istina da strašni njemci koji su ko fol najjači kad je najteže gube 2 finala LP u par godina ? ako su to lazi, ok onda se stvarno svi boje bayerna ...
BAYERN MUNCHEN
BAYERN MUNCHEN
Razumijem da se ne mozes rijesiti ovih provokatora ali ne mogu da vjerujem da ih je ovoliko.Svaki dan neki novi naleti.Ovaj ako ovako nastavi prevazit ce i amella.Napisao je 1000 postova od sinoc a ni u jednom nista pametno...
41.21.1.
Nemam snage puno da čitam komentare niti da opširno pišem, samo ću postaviti sliku koja govori hiljadu, a Boga mi i tisuću riječi... Ostale dopune uskoro...

Sent from my Philips Smart TV.
Ovako ...naftasi su imali srece kao malo ko do sada...ova utakmica je pokazala da gomez uopste nije svjetska klasa kao sto ga neki ovdje predstavljaju...Bajern da je imao dzeku sinoc zabio bi tricu vec na poluvremenu...definitivno je gomez najveca rak rana ovog tima... Sto se ostalih tice pozitivno su me iznenadili tymo I contento a lahm je masina kakvu dugo nisam vidio... Scweini pokazao klasu kroos odlican dok se nije umorio, ribery I robben nako ,... Najveca greska heynkessa sinoc je vadzenje mullera a ostavljanje gomeza koji je samo smetao
ti opet ne shvataš da niti ja imam kakve veze sa Juventusom ili BvB , isto kao što ti nemaš nikakve veze sa Bayernom. Ti samo navijaš, a da ne postojimo i ti i ja nikakvog impakta to ne bi imalo na konačan ishod bilo kojeg rezultata u historiji ovih klubova. Tako da kada sebe staviš u istu rečenicu sa uspjehom bayerna , u maniru da si ti dio tog uspjeha i ako nisi imao apsolutno nikakvog uticaja, je samo odraz tvog neuspjeha u privatnom/stvarnom životu, te opravdavanje istog dopisivanjem tuđeg uspjeha sebi. Zato ja imam pravo da komentarišem i BvB i juventus i geteborg ako treba, ali ništa više - nećeš vidjeti mene u fazonu "kada ti osvojiš X titula javi se" , isto kao da sam ih ja osvajao ... nisam - isto kao što ih nisi ni ti ...van gall je napisao/la:Necu puno da ulazim u raspravu stobom jer ocito ne znas sta pricas...svaki navijac Juventusa bi dao titulu prvenstva za igranje finala lige prvaka..toliko o tome...a sad mi reci kada je Juve zadnji put osjetio tu cast? I kakve koristi imas ti sto nas BVB gazi i pobjedjuje,kad to Juve uradi onda imas pravo glasa,neka je BVB i bolji od nas ali Juve nije i to je bitno ,tako da ne znam otkud tebi pravo da se javljas cccc ,boze svakakvih ljudi ovdjeGenghis je napisao/la:uh jesi mi se nagovorio, opet me ubi argumentimajel istina da je BvB pobijedila bayern u zadnjih 5 utakmica ? jel istina da vam je uvalila 5 komada zadnje finale ? jel istina da bayern nije osvojio ništa 2 godine ? jel istina da strašni njemci koji su ko fol najjači kad je najteže gube 2 finala LP u par godina ? ako su to lazi, ok onda se stvarno svi boje bayerna ...
Nisam te oko toga napadao, raspravljao sam se po pitanju neki drugih stvari, oko kojih se nisam s tobom slagao.Romariooo je napisao/la:effe
Ja sam odavno govorio o tom problemu psihe i karaktera ove trenutne ekipe, njima fali to nešto u karakteru i mentalitetu što su ovi gore nabrojani imali. Ova prije ekipa se vratila nakon tako tragično izgubljenog finala protiv ManU-a i osvojila titulu Lige prvaka. Dosta sam puta to gledao i slušao kako su se zakleli da će osvojit, inat je i ogromna želja i volja u njima proradila. E sad je ova trenutna ekipa izgubila 2 finala u 3 godine, sad mora još više porasti, izdići se iznad sebe i doći uskoro do tog velikog trijumfa.
Boldirano pročitaj i onda poruka moja: Ispeci pa reci, pa nakon ove izjave stvarno čovjek stekne utisak da si samo nešto htio izvalit a da ništa nisi pratio.Genghis je napisao/la: Pogotovo će vas se BvB bojati koja vas redovno uništava s peticama ... neki "bavarci" stvarno trebaju malo doći sebi, nisu osvojili 2 godine nikakvog trofeja, a ko fol ih se neko boji ... strašno ...
A riječ bojanje je možda malo pogrešna, ali i dalje je veliki respekt u Evropi prema Bayernu, 2 finala u 3 godine, mislim malo je ekipa koje se mogu pohvalit s više uspjeha. A ekipa finalista se sinoć protiv nas brani i onda ti počneš osporavat kvalitet Bayerna. Mora da si ti sinoć vidio i punu incijativu Chelsea, njihove prečke i stative, čim više petica vidiš nego što treba.
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.