FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

GAL
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la GAL » 20 maj 2012, 15:28

Sta reci tesko je sve opisati rijecima veliko je raozcarenje, tuga zal za propustenom prilikom koju smo imali da se upisemo u besmrtne da postanemo prvi tim u ligi evropskih prvaka u zadnjih 20 godina od kada postoji u ovom formatu koji je osvojio trofej na svome terenu.ne znam tuga i zalost sinoc sam se osjecao koda mi se celi svet srusio u jednom trenutku neopisiv osjecaj radot nakon pogodka milera imas sve i tada taj jedan jedini prokleti korner na citavoj utakmici i pogodak drogbe u djelic sekunde unisti sve sve postane pepeo.nadas se haj dobro dali su gol to je fudbal idemo u produzetke .krecu momci gde su stali napadaju redaju prilke i na samo pocetku taj king igraca ribery izbori penal roben uzima loptu prolaze svakojake misli finale 2010 i mnogosta sta roben uzima loptu to je to sada ili nikad ako pogodi ulazimo u besmrtne u historiju ako promasi izgubljena sansa da ude medju velikane bayerna svih vremena uzima loptu stavlja na belu tacku uzima zadah kao da mu je posljednji suta promasuje govorim sebi to je to kraj nakon ovoga nema povratka previse smo prilika propustili da vi slavili i to se pokazalo tako .seldili su penali i bilo je sta je bilo celzi je bio sretniji nafakaski i to je to izgleda da je se obistinila ona stara izreka po ko zna koji put "ko je sretan ni u hali nije gladan "to je sinoc upravo demonstriraop celzi sudbina i sreca im ovaj put nije okrenula ledja a nama po ko zna koji put jeste izgleda da nismo bas miljenici njihovi ali sta je tu je bilo je sta je bilo promjeniti se ne moze moramo se dici podici glavu jer zaista imamo razloga biti ponosni na nase momke odigrali su momacki hrabro nadigrali celzi u svim segmentima sudbina je nesto dr.na to se ne moze utjecati zamo mi je najvise bastiana videlo se da je duboko skrhan dobro bas ,vidim par forumas osuduje robena vidite nije lako u tako bitnoj utakmici izvoditi penal ili ce postati slavan ili tragicar Bog sami zna sta je se njemu vrtilo u glavi hiljadu misli veliki je pritisak mnogi zboravljaju njegove golove sezone 2009/10 kada nas je on sam fakticki doveo do finala fiorentina man.utd lyon prva tekma itd...razumljivo je da su nas njegovi promaseni penali u b.ligi i sada u finalu kostali titula a i da je pogodio sta bi bilo kad bi bilo upitno je da li bi osvojili protiv sudbine se ne moze jed.preveliki je pritisak na njemu i odg.bila,gomez total.razocarenje hvala mu na svim golovima koje je dao ali jedn.ovakav igrac za bayerna nije previse je odigrao los tekmi kada je bilo naj najpotrebnije nama treba napadac koji u svakoj utakmici kada treba i ne treba zna odg. neocekuje savrsenstvo jer samo je Bog savrsen ali nam treba napadac koji je izuzetno pokretan sa daleko boljom napadackom tehnikom jeste da je gomez kopija fakticki pipia inzagija ali to je nekada prolazilo a sada tesko.za kraj bavarci dignimo glavu jer imamo se ponositi cime dosli su momci do finala svojim,trudom i radom i pokazali mnogima kako se igra fudbal idemo u nove pobede ocekujem par vrhunskih igraca obavezno krilo jedno i napadaca vrh.klase i idemo momci u nove pobede.Cestitam svim navijacima celzija osvojili su titulu kako su je osvojili njohova je mi moramo se trgnuti i pokusati ponovo doci do finala u sta sam ubjeden da mozemo sa ovim nasim momcima .jos jednom bavarci poz svima ponosni smo sto navijamo za FC BAYERN MUNCHEN.

van gall
Kontakt:

Post Postao/la van gall » 20 maj 2012, 15:31

Genghis je napisao/la:
van gall je napisao/la:
Genghis je napisao/la:uh jesi mi se nagovorio, opet me ubi argumentima :lol: jel istina da je BvB pobijedila bayern u zadnjih 5 utakmica ? jel istina da vam je uvalila 5 komada zadnje finale ? jel istina da bayern nije osvojio ništa 2 godine ? jel istina da strašni njemci koji su ko fol najjači kad je najteže gube 2 finala LP u par godina ? ako su to lazi, ok onda se stvarno svi boje bayerna ...
Necu puno da ulazim u raspravu stobom jer ocito ne znas sta pricas...svaki navijac Juventusa bi dao titulu prvenstva za igranje finala lige prvaka..toliko o tome...a sad mi reci kada je Juve zadnji put osjetio tu cast? I kakve koristi imas ti sto nas BVB gazi i pobjedjuje,kad to Juve uradi onda imas pravo glasa,neka je BVB i bolji od nas ali Juve nije i to je bitno ,tako da ne znam otkud tebi pravo da se javljas cccc ,boze svakakvih ljudi ovdje ;)
ti opet ne shvataš da niti ja imam kakve veze sa Juventusom ili BvB , isto kao što ti nemaš nikakve veze sa Bayernom. Ti samo navijaš, a da ne postojimo i ti i ja nikakvog impakta to ne bi imalo na konačan ishod bilo kojeg rezultata u historiji ovih klubova. Tako da kada sebe staviš u istu rečenicu sa uspjehom bayerna , u maniru da si ti dio tog uspjeha i ako nisi imao apsolutno nikakvog uticaja, je samo odraz tvog neuspjeha u privatnom/stvarnom životu, te opravdavanje istog dopisivanjem tuđeg uspjeha sebi. Zato ja imam pravo da komentarišem i BvB i juventus i geteborg ako treba, ali ništa više - nećeš vidjeti mene u fazonu "kada ti osvojiš X titula javi se" , isto kao da sam ih ja osvajao ... nisam - isto kao što ih nisi ni ti ...
Naravno da mi nemamo nista od toga i da mi ne utjecemo na to ali imal smisla da ti govoris ista za poraze od BVB,,nemas,jer to nisu porazi od kluba kojeg ti da kazem simpatises,tako da ispadas smjesan,vidjelo se sinoc ko je bolji i zna se ko je bolji.,isto tako znamo da ce svi manje htjet Bayerna za protivnika nego li Chelsea..tako da ja pricam realno a ne kao ti provokativno i da nabijam na nos neke titule i to...imas pozdrav s takvima ne vredi dalje ;)
Fudbal okuplja dve vrste muškaraca: one koji nemaju devojke i one koji imaju žene.

BAYERN MUNCHEN

Nisam tu da pametujem ali svako pametan zna da je Bayern najbolji klub na svijetu !

Genghis
Kontakt:

Post Postao/la Genghis » 20 maj 2012, 15:32

@effe_sa - Moji postovi su namjenjeni nerealnim navijačima (u ovom slučaju Bayerna), koji gaje neke iluzije (ima takvih i na temi barcelone). Tako da moje "preuveličavanje" neuspjeha se odnosi na njihovo veličanje bayernovog uspjeha, iako su i oni sami svjesni da su dvije sušne sezone daleko od uspjeha ... sa normalnim forumašima (effe_sa) ću uvijek normalno diskutovati, a sa drugim ... na drugi način.

@van gaAl - znam ko je bolji ... onaj ko je osvojio .
★ 32 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★

Juventus (32) ★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
Sebastian Vettel (4) ¤ ¤ ¤ ¤
Jose Mourinho (7+4+1+2) + * # + ★ + + * + + * ★ * +

United Rule
Kontakt:

Post Postao/la United Rule » 20 maj 2012, 15:32

Pa vi sad recite da je i 99te pobijedio antifudbal! :D
>--- There are hundreds of clubs in the world.....but One United....
<- KNVB -> World Cup 2010

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 20 maj 2012, 15:36

S-Y-L-A-R je napisao/la:Razumijem da se ne mozes rijesiti ovih provokatora ali ne mogu da vjerujem da ih je ovoliko.Svaki dan neki novi naleti.Ovaj ako ovako nastavi prevazit ce i amella.Napisao je 1000 postova od sinoc a ni u jednom nista pametno...
Pacenici su ti to brate moj :D
Njegova mrznja prema Bayernu prevazilazi bilo koju ljubav na ovom svijetu. Ne moze ti to izlijeciti niko, i zbog toga ne treba pridavati takvima neku paznju. Uostalom, znas da uvijek kada je neko velik, nadje se neka budala koja pokusava da ga skrati.
Bayern je svoju velicinu pokazao i sinoc ako cemo iskreno a igrati dva finala LP u zadnje tri godine nije mala stvar.
Glavu gore idemo dalje. Doci ce taj peti naslov ;)

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 20 maj 2012, 15:41

United Rule je napisao/la:Pa vi sad recite da je i 99te pobijedio antifudbal! :D
Nije, imam tu tekmu na racunaru United je igrao otvoreno, eh sada druga je stvar srece odnosno nesrece. Bayern je dva puta u toj utakmici jos pogadjao okvir gola ali nije imao srece te je kaznjen u sudiskoj nadoknadi zbog toga.
Tada sam tek vidio sta je sve u fudbalu moguce

tech
Kontakt:

Post Postao/la tech » 20 maj 2012, 15:44

Protiv viših sila se ne može. Nafakašima je bilo suđeno i predodređeno da zabiju iz jednog kornera taj gol, da Bayern ispromašuje sve živo cak i penal Robbena i tako ostane bez titule. Dakle, ponovi se isto kao i sa Barcom, jedni napadaju i fulaju - drugi iz jedne šanse zabiju gol i to je fudbal. Protiv toga se ne može, rekoh Više sile :?
Šteta jer je Bayern dosta bolja ekipa koji ima šta ponuditi od fudbala, ali ne pobjeđuje uvijek bolji.
Zadnja izmjena: tech, dana/u 20 maj 2012, 15:44, ukupno mijenjano 1 put.

zlatandr
Kontakt:

Post Postao/la zlatandr » 20 maj 2012, 15:44

Cestitke Čelziju ali bii smo bolji veceras, međutim Bajern NIKAD nece osvojiti ligu prvaka dok mu u timu igraju Timoscuk, Bastuber, Van bujten, Olici i Pranjici (ne komentarsiem igru npr. Timoscuka u sinocnoj tekmi nego inace), i bez trenera koji ima autoritet za razliku od Hejnkesa. Također, konacno se treba zahvaliti Robenu, koji iako je beton igrac, vise steti Bajernovoj igri kao timu, nego sto imamo od njega koristi. On je davno procitan igrac, sebican i bez timskog duha i po meni treba ga pod hitno prodati. Pa sjetite se prosle sezone ono kad je bio Roben povrijedjen kako je Bayern dobro igrao bez njega. I iskreno trebamo prodat Gomeza pod hitno dok mozemo ekstra lovu uzetza njega, iako je dao kamaru golova, on ce meni uvijek biti kloc, nesto na fazon njemackog Adilovica iz Zelje.
Volim te Zeljo!!!

index
Kontakt:

Post Postao/la index » 20 maj 2012, 16:31

vendeta87 je napisao/la:Iskreno se nadam da ce Bayern dovesti Dzeku na ljeto. Od sinocnjih 20 ubacaja iz kornera on bi zabijo bar 2 komada. A Gomez se u velikim utakmicama redovno izgubi, samo protiv malih ekipa zna zabiti po 3-4 komada a kad je potreban nema ga nigdje.
sinoc se mario nije vidio,ali je zato protiv Reala odlicno odigrao,i nije problem samo u njemu..ekipa nema sirine,tri fronta iznijela su 12-13 igraca,nadam se da cemo se rijesit usamija pranjica petersena i tako tih igracica koji su igraci za mainza i nunberga a dovesti dobre i provjerene igrace s kojima cemo moci nesto vise uraditn ;)

brzitesanj
Kontakt:

Post Postao/la brzitesanj » 20 maj 2012, 16:35

Nama su se sinoc izleda obile o glavu one silne fulane sanse tjekom meca 7.minuta nas je djelilo od osvajanja LP. ali ovi nafakasi iz LONDONA su uspjeli 2. minute prije kraja izjednaciti pa onda Robben i njegov penal svasta se izdesavalo protekle noci u Münchenu,ali sto je nabitnije Bayern iz ovoig meca nije izasao kao pobjednik nekako je Bayern ove godine osuđen na druga mjesta BICE JOS UTAKMICA,BICE JOS FINALA zivot pici dalje... :)
I ♥ Bayern!
25.05.2013g.

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 20 maj 2012, 16:56

Moj stari je sinoć mobilni razbio kad je Robben promašio onaj penal... derao se kako je lik igrač manje i ne gotivi ga nikako, a prati Bayu od '70-ih...

Nesreća i to ti je, ne pobjeđuje uvijek bolji kao što rekoh na Chelseovoj temi, to je čar fudbala.
Ne dajte se i no sikiriki, znam kako vam je momci ali tako je kako je, više sreće drugi put.
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

ribery
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la ribery » 20 maj 2012, 17:54

Dobro neko spomenu kornere... Nevjerovatno.
Od 20 kornera, je*o me i Drogba i Ramires i Terry i Malouda i Torres i Di Mateo ako Dzeko ne bi pet komada uvalio. Pa ni na jednom korneru Gomez nije bio ni na lopti. :)
Kad smo protiv Intera zijanili prije dvije godine, zasluzeno je bilo. Pricali smo samo u propustenoj prilici Mullera na pocetku drugog poluvremena, koja nas je mogla vratit u igru, i to je bilo to. Nista znacajnije nismo napravili u toj utakmici... Sinoc obratno, i zato jos vise boli ovaj poraz.
Ali, idemo dalje!
MIA SAN MIA.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 20 maj 2012, 18:09

Sinoć se vidjelo da nam je kupa skroz tanka jednostavno nema igrača koji bi svojim ulaskom mogao nešto promjeniti.Zamjene za Gomeza su oronuli Olić i mladi Petersen, kad se samo sjetim kakve smo igrače imali u napadu Elber,Zickler,Jancker,Paolo Sergio.

Uvjeren sam da ova ekipa uz dva tri kvalitetna pojačanja može naredne sezone opet krenuti u lov na CL.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Toxicity
Kontakt:

Post Postao/la Toxicity » 20 maj 2012, 18:18

Saurman je napisao/la:Uvjeren sam da ova ekipa uz dva tri kvalitetna pojačanja može naredne sezone opet krenuti u lov na CL.
Naravno, zašto ne. Samo očekuj dogodine gladne Manchestere, uvijek gladnog Mourinha, zatim tu su i Italijani na čelu sa najgladnijim od svih - Juventusom. Ove je godine trebao uzeti Bayern zato što su bili najbolji i zato što se konkurenti poispadali relativno rano. Ali nije htjelo i gotovo.
"Give me what I want and I'll go away"

"See you in another life, brother."

Real Madrid

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 20 maj 2012, 18:24

Toxicity je napisao/la:
Saurman je napisao/la:Uvjeren sam da ova ekipa uz dva tri kvalitetna pojačanja može naredne sezone opet krenuti u lov na CL.
Naravno, zašto ne. Samo očekuj dogodine gladne Manchestere, uvijek gladnog Mourinha, zatim tu su i Italijani na čelu sa najgladnijim od svih - Juventusom. Ove je godine trebao uzeti Bayern zato što su bili najbolji i zato što se konkurenti poispadali relativno rano. Ali nije htjelo i gotovo.
Naredne sezone isti timovi će voditi glavnu riječ Bayern,Real,Man Utd,Chelsea i Barcelona za koju vjerujem da neće biti toliko dominantna kao prethodnih godina, italijani su stepenica niže Milan i Juventus nisu ozbiljna prijetnja.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 20 maj 2012, 18:36

Ono što sam ja sinoć vidio je da Bayern ne umije napraviti kontru.

Imali su par prilika i sve se svodilo na to da primi igrač sa sredine loptu, okrene se na jednu stranu, trči do igrača i preda mu loptu u for. Sam sebi oduzme mogućnost da doda igraču na drugoj strani (lijevoj ili desnoj.

Robben napravi sve dobro, fin prodor i onda kad dodje vrijeme za završni udarac, on ga upućuje korak ranije. Namjesto da napravi jedan korak prema unutra, on šuta dok je još tijelo pošteno nageto i naravno lopta završi na tribinama. Promjena pravca na unutra za samo jedan korak bi pošteno popravila preciznost. Na onaj način kako je to on sinoć radio, možeš imati preciznost jedino ako lopti maksimalno oduzmeš jačinu.

Za kornere i prekide ste već spominjali i sami. Robben je tonu kornera centrir'o na prvu stativu. Pa majku mu, nju je i najlakše branit. Isto tako stoji da je Chelseau jako teško dati gol iz prekida.

Profulano tona prilika i dat gol iz ničega. Onaj gol Mullera je sretan gol. Onde se bar meni čini da nema mrva znanja. Po meni sreća + greška Cecha. Neobjašnjive stvari. Preslaba završnica očigledno.

Schweinsteiger je bio nikakav vodja sredine terena. Jednostavno on nije vodja. Lahm je bio pravi kapiten sinoć i to je za mene najsvjetlija tačka i najbolji pojedinac Bayerna sinoć (pored Franka).

Izlaskom dotičnog, Riberya, i meni je bilo jasno da će ovo otići na penale. Kroos je igrao dosta solidnu tekmu. Meni lično nakon Lahma najdraži igrač Bayerna, a iza njih dvojce Muller. Moram vas razočarati i reći da četvrtog nema. :mrgreen:

Eto drugovi i drugarice, tako sam ja vidio Bayernovo finale. :D
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 20 maj 2012, 18:38

Arnelinho je napisao/la:Ono što sam ja sinoć vidio je da Bayern ne umije napraviti kontru.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 20 maj 2012, 18:39

Pojasni drug?
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 20 maj 2012, 18:40

Sta reci, a ne zaplakati. Sta reci da bude sazeto, a u isto vrijeme i opsirno :mrgreen:

Imam 2 tumacenja sinocnje utakmice. Prvo je da Celzi igra totalni anti-fudbal i da ih treba biti stid sto su pobijedili, a drugo vidjenje je da mi nismo iskoristili svoje sanse, oni jesu i to je to.

Ako gledamo utakmicu u cjelini, zaista smo (i to nemoze niko poreci) rastavili Celzi na proste faktore, ali zavrsnica je izostala. Plavci su se branili cijelim tokom utakmice i da smo znali iskoristiti svoje prilike, sve bi rijesili u prvom poluvremenu. Ovako ostaje samo zal za zivotnom sansom da se uzme LP. Shvatam ja da se Robben hoce dokazati protiv svog bivseg kluba, ali ako si vec promasio jedan tako vazan penal, onda nemoj opet pucati. Takodjer i Heynkesu se moze zamjeriti uvodjenje van Bytena kada je to bilo najmanje potrebno. Nije bilo potrebe da nakon datog gola se povucemo i pokusamo sacuvati rezultat. Trebalo je opet napasti i privesti utakmicu kraju. Ipak su sve to price, sta bi bilo kad bi bilo. Celzi je novi prvak Evrope i to treba prihvatiti.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 20 maj 2012, 18:44

Arnelinho je napisao/la:Pojasni drug?
pa kako se može uraditi kontra protiv ekipe koja provede 90% vremena sa 9 igrača na svojoj polovini ... pojasni ti meni ...

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.