Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

Viking
Kontakt:

Re: Juventus F.C.

Post Postao/la Viking » 21 maj 2012, 01:36

Saurman je napisao/la:Nepobjedivosti Juventusa mora doći kraj i to se baš desilo u zadnjoj utakmicu sezone, Napoli zasluženo uzeo trofej mada je penal bio dosta sumnjiv ali da se ne završi sve na penalu pobrinuo se Hamsik.
cestitke za duplu krunu :D ...malo sale ;)

Nije nas puno pogodio ovaj poraz, puno je gore izgubiti dobijenu utakmicu, znas o cemu govorim :D . Nepobjedivost kad -tad mora biti prekinuta, mada taj niz i dalje traje ako uzmemo u obzir prventvo.

Svaki poraz znaci neka nova pouka, nas trener je mlad i ovakve greske sigurno utica na brze sazrijevanje nove zvijezde talijanskog trenerskog scene :D

Penal za Juve pred kraj 1 dijel nije sviran, a bio je toliko ocigledan da su svi vidjelo osim ljudi u crnom :D. Da ne duljim, Napoli uz malo srece dosao do trofeja koji ima veliku vrijednost za navijace koji ne znaju za trofej vide od 20 godina, cini mi se...
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
The Old Lady is back on TOP...

Viking
Kontakt:

Post Postao/la Viking » 21 maj 2012, 02:10

ovo nas boli :roll: , a za kup nas zaboli neka stvar 8-). Ale uplakan :roll:
slika
The Old Lady is back on TOP...

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 21 maj 2012, 02:26

@Viking

Upravo to brate :cry: :cry: , hebo kup.
1992-1995 nikad zaboraviti...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

FC Ljuta Krajina

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 21 maj 2012, 08:27

Et' sad... kad pogledam ovu sliku i vidim Alexa uplakanog i ja se zijanim.
Conte hvala za sve dobre partije ove sezone, ali hebemu miša nekad nije vrijeme za hazardersko eksperimentisanje.

Jedina svijetla tačka u ovom porazu je saznanje koje svi vide : neki igrači nisu vrijedni dresa kojeg nose, ne mogu odgovoriti jednostavnim zadacima koji se stave pred njih, pa tako ne bi mogli ni odgovoriti u ''većim'' utakmicama Lige prvaka.

Storari nije kriv za gol, skrivio je penal, ali i to je sastavni dio utakmice
Barzagli i Bonucci ostavljeni na streljani protiv brzanaca Napolija, mnogo su im ulijetali protivnički napadači i pravili probleme, razvlačili ih, a nisui mimali podršku od sredine terena.
Caceres se također uklopio u igre ove dvojice.
Licht nije mogao pokriti dovoljno kvalitetno, Marchisio i Vidal su na momente bljesnuli i presjekli koju loptu, ali organizacija i presing = 0, Pirlo mahmuran i nedovoljno pripremljen, iz aviona se vidio njegov umor.
Estigarribbia imao onaj prodor u drugom kad je šutao pored gola, nevidljiv lik.
Del Piero i nije mogao više pružiti, Borriello nije vrijedan komentarisanja.

Kad smo gol primili ulaskom Quagliarele, Vučinića i Pepea podigli smo ritam, povezala se igra, iako se moralo više rizika poduzeti i ostaviti prostora njihovim napadačima.

Onaj start nad Marchisiom je bio penal i nije mi jasno kako nije svirao, međutim ni to ne opravdava lošu i anemičnu igru koju smo pružili sinoć.

Žao mi je vidjeti Capitana uplakanog i nadao sam se da će dati sve od sebe trener i ekipa da makar zbog odlaska Del Piera smognu snage da pobijede i odrade tekmu korektno, kad je slavlje neka je slavlje.
Žao mi je Alexa... al' et' ne pitam se ja... Mogao je ostati još jednu i ući sa klupe odmoran zadnjih 20 minuta kada može podići ritam utakmice...

Borriello noga, Esti noga, Krasić svakako ide...
Ostajemo sa Matrijem, Vučinićem i Quagliarelom... mada me strah za Matrijev status jer sve rjeđe igra i doprinosi ekipi.
Ko će doći, ko ostati vidjećemo, ja bih najviše volio sa Brku kutarišu prije večeri ove.

FORZA JUVE!
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

Marchisio
Kontakt:

Post Postao/la Marchisio » 21 maj 2012, 13:11

Predsjednik Santosa je rekao da se JUVENTUS interesuje za Neymara...

Cisto sumljam iskreno se nadam da bi moglo nesto biti od ovoga...

http://www.goal.com/en/news/10/italy/20 ... -president
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★★★

“Be my Juventus, I’ll be your Del Piero.”

Amauri > Mandžukić

Soni
Kontakt:

Post Postao/la Soni » 21 maj 2012, 13:43

Marchisio je napisao/la:Predsjednik Santosa je rekao da se JUVENTUS interesuje za Neymara...

Cisto sumljam iskreno se nadam da bi moglo nesto biti od ovoga...

http://www.goal.com/en/news/10/italy/20 ... -president
Sta ce nam ovaj paucak, kol'ko ih je samo ovakvih propalo.
Jos Juventus i Brazilci nikad nisu bili dobra kombinacija.

Ale :cry:
Jᴜᴠᴇ, sᴛᴏʀɪᴀ ᴅɪ ᴜɴ ɢʀᴀɴᴅᴇ ᴀᴍᴏʀᴇ
Ale Del Piero aleee

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 21 maj 2012, 15:00

Sada u potpunost razumijem zašto je Vidal slabo trčao sinoć, i Conte je to rekao, izgleda da ima problema sa bruhom, kakav peh, a još ima da igra 2 meča za Čile. Valjda će se oporaviti jer to je veliki problem za igrača, sjetite se da je i Caceres imao to i bio je to jedan od razloga što nije otkupljen ili jedan Kaka koji se dugo mučio sa tim. :|
"Pravi džentlmen nikad ne napušta svoju damu" A. Del Piero
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░ ★3★0★
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
Grazie a Dio non sono un Prescritto!

Marchisio
Kontakt:

Post Postao/la Marchisio » 21 maj 2012, 16:33

Za sad je to uredu kada se govore o njima al' kad ih vec pocnu dovoditi to ce biti smijesno ...
Od svih silnih napadaca i svjetskih zvijezda koje se spominju na kraju ce otjerati i Matria i otkupiti Borriella i dovesti Denisa i Pelusa iz Atalante ...kasnije jos nekoga polovnjaka tipa Lodia ili Izca (kao da bude zamjena na centru) ..ili nekoga drugog...ali eto mozda se zavrsi sapunica oko Pogbe i Verrattia koje dovodimo pola godine kao da pregovaramo sa Messiem....

Amauri > Mandžukić

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 21 maj 2012, 19:26

Ocjene igraca za sinocnji duel ;)

slika
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 21 maj 2012, 20:06

Ono što sam juče pisao, od osvajanja LP 1996 smo redom gubili sva finala (ne računajući superkup Italije koji je jedan meč):

1997 - LP od Borussie
1998 - LP od Reala
2002 - kup Italije od Parme
2003 - LP od milana
2004 - kup Italije od Lazia
2012 - kup Italije od Napolia
------------------------------------------ :roll:
Za nadati se je da Conte nikada više neće eksperimentisati u bitnim mečevima, neka su i Storari, Esti i bilo koji rezervni igrač učestvovali i pomogli timu do finala, ali zna se da najbolji moraju igrati u takvom meču. :x

:(
slika
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12

Marchisio
Kontakt:

Post Postao/la Marchisio » 21 maj 2012, 20:52

D'Amico potvrdio da je barcelona poslala ponudu za Giovinca , e ako i njega marotta pusti :evil:

Amauri > Mandžukić

beki
Kontakt:

Post Postao/la beki » 21 maj 2012, 20:56

Za sinoćnju utakmicu ću samo reći - ŠTETA.

Zna li iko kakav je raspored utakmica do kraja sezone, hoce li biti nekih prijateljskih ?
★ 30 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 21 maj 2012, 21:04

beki je napisao/la: Zna li iko kakav je raspored utakmica do kraja sezone, hoce li biti nekih prijateljskih ?
Za sada ništa, svakako je Euro, govorilo se o jednom meču u Australiji, ali ništa od toga.
Jedino sigurno je da ćemo u augustu u Americi igrati turnir sa PSG-om, DC Unitedom i Real Madridom, pored standarnog trofeja berlusconi (koji bih volio da prestanemo igrati), standardnog birra moretti turnira, a navodno ćemo igrati na trofeju Gamper sa Barcelonom, ali to još nije potvrđeno.

Marchisio je napisao/la:D'Amico potvrdio da je barcelona poslala ponudu za Giovinca , e ako i njega marotta pusti :evil:
Patka, a ne mogu oni nikakve ponude slati kada ne znaju na koju adresu da šalju jer Juventus će kupiti drugi dio, tako da je šupljak.
Zadnja izmjena: Oxygen, dana/u 21 maj 2012, 21:12, ukupno mijenjano 1 put.
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12

beki
Kontakt:

Post Postao/la beki » 21 maj 2012, 21:10

Sad kad dodje vikend, vjerovatno ce nas biti vise ovdje, bilo bi lijepo kada bismo napravili jedan rezime sezone. Te eventualne zelje oko transfera. Da malo razmjenimo misljenja i vidimo sta bi ko od nas zelio.
★ 30 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★

Godot
Kontakt:

Post Postao/la Godot » 21 maj 2012, 21:13

slika

slika
★ ★ ★

Vivo Per Lei - Juventus
ALESSANDRO DEL PIERO #10

Marchisio
Kontakt:

Post Postao/la Marchisio » 21 maj 2012, 22:09

@Oxygen

Razumijem sta govoris ali sve se bojim da ga marotta ne bude htjeo dovesti ...

Amauri > Mandžukić

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 21 maj 2012, 22:09

Izgleda da smo ozbiljno zainteresovani za Higuaina, ja ga ne bi volio nikako, jer mi je mrzak igrač, a ne znam ni sam zbog čega :mrgreen: , iako ima dobru statistiku jednu od bolji kad su u pitanju napadači (omjer: šutevi u okvir i golovi).

Dobro da ćemo imati jače provjere ovog ljeta, protiv PSG, Reala, a možda i Barce, to će biti još malo iskustva pred LP.

Što se tiče igrača koji odlaze, odnosno koji su došli na posudbe, sad kad je ova sezona i zvanično završena za nas, da dam svoje mišljenje:

Manninger - vrijeme je da ide, hvala mu za sve što je napravio u Juventus, drago mi je da je i on bio tu kad se scudetto osvojio, jer je mogao u drugim klubovima biti prvi ili drugi golman, a on je ostao u Juventusu iako je 3 golman. Na njegovo mjesto bi trebao doći Leali, odnosno Branescu ili Sluga iz Primavere.

Grosso - Pamti ću ga po nekim potezima :mrgreen: , ali jednostavno on je došao u Juventus u pogrešno vrijeme, iako je možda imao još nekoliko dobri sezona u nogama.

Estigaribija - Mislim da je previše dati 5 miliona za igrača njegovi kvaliteta, realno Juventusu treba mnogo bolji igrač za poziciju lijevog bočnog, a igrača njegove kvalitete sigurno ima i u našoj Primaveri. Na tu poziciju treba dovesti nekog igrača koji će se borit sa PDC za prvi 11, Armero, Kolarov, Aly Cissokho.

Giaccherini - Što se njega tiče mislim da bi ga trebali otkupiti, jer ono što je odigrao bio je solidan, a isto tako igrač koji može igrati na više pozicija, odnosno u veznom redu, kao i krilnim pozicijama u napadu, a vidjeli smo da je igrao dobro i na poziciji lijevog bočnog.

Caceres - On ostaje u Torinu, jer u klauzuli ugovora tako stoji, ali svakako da je zaslužio da ostane, još u prvom dolasku kod nas, ali nesposobnost prošle uprave je hvala Bogu sad ispravljena.

Borriello - Iako je u zadnje vrijeme malo proigrao i dao doprinosa u osvajanju scudetta, ipak po meni on ne bi trebao biti otkupljen, jer njegov ostanak znači i odlazak Matrija prije svih, tako da nisam nikako da brko ostane u Torinu.

Del Piero - Trebao je dobiti još jednu sezonu da se oprosti uz LP, ali drugi su odlučili da tako ne bude, nikad nećemo saznati koje glavni "krivac" zbog odlaska Del Piera (Agnelli-Conte, neko treći :roll: ), ali šta sam možemo :cry: . Nadam se da će doći neko zvučno pojačanje, kad već capitanu nisu produžili ugovor, pod zvučno ne mislim na Higuaina. Da budem jasan niko ne može da zamjeni capitana, ali bar malo da se ublaži bol :( .

Nadam se da će Marotta odraditi dobar posao na mercatu, jer prošlo ljeto je pogodio sa mnogo transfera, ali sad ostaje da vidimo kakav je kad treba dovesti klasu (kako je sam rekao kvalitet).

Izvinjavam se na dužem postu ...
1992-1995 nikad zaboraviti...

FC Ljuta Krajina

Marchisio
Kontakt:

Post Postao/la Marchisio » 21 maj 2012, 22:34

@juventus 0244

Slazem se sa tobom sa odlaskom tih igraca dakle :
Manninger , Grosso , Padion , Krasic - Elia (volio bih da ostanu ali ce sigurno otici ) , Estigarribia i Borriello (nazad u svoje klubove) i mozda se mnogi nece sloziti samnom ja bih volio da se rijesimo Bonuccia jer od njega nikad nece biti pravog igraca ili pak da ostane kao rezerva...

Zatim igrac koji bi trebali doci da imamo sasvim dobar tim :
Leali (99% nas )
Pablo Armero (jedan od najkompletinijih igraca na toj poziciji moze igrati i beka i ofanzivnog veznog)
Verratti (Cigani traze puno , ali nadam se da ce doci)
Pogba (Po nekima trebao biti danas predstavljen...)
Giovinco (Velika zelja da otkupimo tih 50%)
Higuain (Tesko da ce to marrotta dovesti ali i kosta previse)
Damiao (Velika nada i po meni realna zamjena za Higuaina)
Ogbonna (Veliki igrac i sad sa 23. godine vidjecete na eurposkom!)
I naravno neki dobar stoper umjesto bonuccia jer sam naveo da nikad od njega nece biti igrac i vidjecete to uskoro ....tu mozda (Hummels , Vertonghen...)

Malo sam i ja skratio ovaj tekst :D :lol: :lol:

Amauri > Mandžukić

harebianconero
Kontakt:

Post Postao/la harebianconero » 22 maj 2012, 00:00

Verratti: La Juventus ha 30 scudetti ed è la mia prima scelta!
Mirko Vučinić #9 & Leonardo Bonucci #19

mdss
Kontakt:

Post Postao/la mdss » 22 maj 2012, 00:51

Evo citam da bi mogli Jovetica dovesti za 10-15 miliona al bi morali dvojicu od ove trojice Immobile,Esti i Marone poslati u Fiorentinu sto se tice ESTIA I IMMOBILEA MOZE KOMOTNO I NEKIH 12 MILIONA, Maronea ni pod razno davati nego ostaviti u ekipi sta kazete Marota je zagrizo za Jovetica
Zadnja izmjena: mdss, dana/u 22 maj 2012, 00:54, ukupno mijenjano 1 put.

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.