Licenciranje klubova za euro takmičenja 2012/2013

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

sekac
Kontakt:

Re: Licenciranje klubova za euro takmičenja 2012/2013

Post Postao/la sekac » 22 maj 2012, 16:57

papir je napisao/la:@sekac Taj tekst je nebitan. Znamo kako piše Sport. Ova druga je priča bitna. Rovariti protiv drugih.

Da samo dodam da me ne zanima to oko bivših uprava Sarajeva. To mi je preteška tema
Ili sam ja poludio ili je ovo previše ofirno za takve namještaljke pa da se to i radi tj. ja da radim, ja da imam te famozne papire o kojima se priča ja bi čekao pa ako ne dadnu Sarajevu licencu fino u sjedište Uefe pa nek onda sjebu sve i savez i repku i sve ali eto koliko je ta priča smiješna niko se to nije pitao je li direktor mafijaš mogao to uraditi a ne dati nekom info da pričaju po niovinama uoči odlučujuče utakmice, jadno je ovo jaro, jadno
Zadnja izmjena: sekac, dana/u 22 maj 2012, 23:14, ukupno mijenjano 1 put.
Sarajevo ljubavi moja!

sekac
Kontakt:

Post Postao/la sekac » 22 maj 2012, 16:59

dino lj je napisao/la:
Elegant je napisao/la:Đorđe Stracevic predsjednik drugostepene komisje: "Sarajevo nece dobiti licencu".
O tome koce a ko nece dobiti licencu ne zelim nista napisati,ali o ovom naslovu u A.S. hocu.Covjek u cijeloj svojoj izjavi nije nijednom rekao da Sarajevo nece dobiti licencu,vec da ce drugostepana komisija odlucivati o eventualnim zalbama iako jos ni jedna nije stigla do trenutka razgovora sa njim i da ce raditi po propisu,da nece podleci pritiscima,isto tako je rekao da niko od nadleznih nije intervenisao u korist Sarajeva niti ga to zanima,rekao je da ga samo zanimaju propisi i nista vise.Pa zato ovakvom naslovu u avazom sportu nema mjesta,ali novinari nikada nisu imali morala jer papir trpi sve,bitno je da se novina proda pa makar se naslov i sami tekst razlikovali ko nebo i zemlja.
Potpis dino naslov izvadio iz kontexta ali kome treba to dokazivati ako želi nekog da popljuje
Sarajevo ljubavi moja!

papir
Kontakt:

Post Postao/la papir » 22 maj 2012, 17:04

sekac je napisao/la:
dino lj je napisao/la:
Elegant je napisao/la:Đorđe Stracevic predsjednik drugostepene komisje: "Sarajevo nece dobiti licencu".
O tome koce a ko nece dobiti licencu ne zelim nista napisati,ali o ovom naslovu u A.S. hocu.Covjek u cijeloj svojoj izjavi nije nijednom rekao da Sarajevo nece dobiti licencu,vec da ce drugostepana komisija odlucivati o eventualnim zalbama iako jos ni jedna nije stigla do trenutka razgovora sa njim i da ce raditi po propisu,da nece podleci pritiscima,isto tako je rekao da niko od nadleznih nije intervenisao u korist Sarajeva niti ga to zanima,rekao je da ga samo zanimaju propisi i nista vise.Pa zato ovakvom naslovu u avazom sportu nema mjesta,ali novinari nikada nisu imali morala jer papir trpi sve,bitno je da se novina proda pa makar se naslov i sami tekst razlikovali ko nebo i zemlja.
Potpis dino naslov izvadio iz kontexta ali kome treba to dokazivati ako želi nekog da popljuje
Evo složismo se. Komisija donosi odluke

herbion
Kontakt:

Post Postao/la herbion » 22 maj 2012, 17:19

Problem licenciranja je mnogo slozeniji nego sto izgleda.Komisija ima samo dva rjesenja bijelo ili crno.U jednoj odluci pokrece se lavina tuzbi na racun Saveza i Komiteta sa sigurnom odstetom za Olimpic a u drugoj samo potvrda stvarnog stanja koji je bio na dan donosenja odluke prvostepene komisije sa stetom po klub.Vjerujem da vecina u Savezu zeli izaci u susret FKS ali nasuprot njih je klub sa privatnim kapitalom koji je morao izmiriti sve svoje obaveze do 31.03.,da je bilo koji drugi klub u pitanju bilo bi lakse.

dino lj
Kontakt:

Post Postao/la dino lj » 22 maj 2012, 17:25

@papir

Ma prijatelju najmanje je bitno sta mi ovdje mislimo pa zato i ne zelim nista pisati o licenci,ali brate ne mogu da shvatim novinare to jest ovog puta urednika jer on stoji iza naslovnice svoga lista.Sa ovim naslovom je Starcevica(pravo da ti kazem prvi put cujem za covjeka) stavio na lomacu ni kriva ni duzna kod navijaca Sarajeva jer po naslovu on je vec presudio komsijama.Isto tako nije moralno ovako pisati ni prema igracima Sarajeva jer momci se bore na terenu i tog posla im zavisi egzistencija i njih i njihovih porodica,pa normala je da ljudi igrama u Evropi zele sebi obezbjediti transfer vani radi svoje egzistencije.Ukoliko komsije slucajno ne dobiju licencu igraci su najveci gubitnici,jer ni krivi ni duzni ne mogu ostvariti ono sto postigli svojim igrama i mjestom na tabeli.Ali j...a kao i u svim ostalim segmentima u ovoj drzavi odluke o nama donose drugi.
Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil
življenja i ponašanja.

herbion
Kontakt:

Post Postao/la herbion » 22 maj 2012, 17:35

Niko ne osporava FKS i igracima na njihovo pravo a ja govorim iz ugla Olimpiica.Najmanje smo od svih klubova ispred nas imali uslova da normalno na terenu izborimo Evropu,vecinom smo zakinuti sudjenjem u gostima,sve bodove smo posteno zaradili a kada smo trebali napraviti pomak sudjenjima smo udaljavani.Nasi igraci takodje imaju pravo da igraju Evropu.

sekac
Kontakt:

Post Postao/la sekac » 22 maj 2012, 17:38

dino lj je napisao/la:@papir

Ma prijatelju najmanje je bitno sta mi ovdje mislimo pa zato i ne zelim nista pisati o licenci,ali brate ne mogu da shvatim novinare to jest ovog puta urednika jer on stoji iza naslovnice svoga lista.Sa ovim naslovom je Starcevica(pravo da ti kazem prvi put cujem za covjeka) stavio na lomacu ni kriva ni duzna kod navijaca Sarajeva jer po naslovu on je vec presudio komsijama.Isto tako nije moralno ovako pisati ni prema igracima Sarajeva jer momci se bore na terenu i tog posla im zavisi egzistencija i njih i njihovih porodica,pa normala je da ljudi igrama u Evropi zele sebi obezbjediti transfer vani radi svoje egzistencije.Ukoliko komsije slucajno ne dobiju licencu igraci su najveci gubitnici,jer ni krivi ni duzni ne mogu ostvariti ono sto postigli svojim igrama i mjestom na tabeli.Ali j...a kao i u svim ostalim segmentima u ovoj drzavi odluke o nama donose drugi.
Naravno dino jarane sve si u pravu nek bude što će biti 25-og ali možeš misliti kako je sad igraćima Sarajeva a sutra im je biti ili ne biti ili ovoj da ne kažem jadnoj upravi jer ljudi se ako ništa trude da isprave greške velikih lopova i omoguće i ovim igračima nastup u Europi i da zarade nešto na kraju krajeva od tog žive e kakvi ljudi ima moj brate nije ih briga ni za kog samo da naprave što veči tiraŽ FUJ .
Sarajevo ljubavi moja!

papir
Kontakt:

Post Postao/la papir » 22 maj 2012, 17:39

Nije moralno pisati prema nama običnim ljudima to mislim. A igrače Sarajeva ne žalim jer igrači igraju u OSVAJAČU DUPLE KRUNE, u Zvijezdi, Olimpicu itd. Svi oni žive od toga i svima su klubovi poslodavci. Niko meni nije kriv ako imam nesposobnog poslodavca. Da mogu imao bih sposobnog. To je život.

@herbion Potpuno si u pravu

herbion
Kontakt:

Post Postao/la herbion » 22 maj 2012, 17:51

Problemi drugih klubova nisu predmet zanimanja Olimpica.Olimpic trazi i polaze svoje pravo na izlazak u Evropu po pravilniku o licenciranju.Nepravedno je da se govori da nismo mogli rezultatski, presudili su nefudbalski razlozi.

bambur
Kontakt:

Post Postao/la bambur » 22 maj 2012, 18:03

Pa po pisanju Avaza i vi niste ispoštovali Laktaše te kao takvi ne ispunjavate uslove za licenciranje ? O čemu se tu radi ? Sarajevo realno nije ispunilo uslove kako je trebalo, ali polako izlazi na vidjelo da su i drugi klubovi imali prikrivene dugove koji se počeše pojavljivati. Interesantno je da jedino Željo nema nikakvih repova što je dokaz pravilnog rada

Grdan
Kontakt:

Post Postao/la Grdan » 22 maj 2012, 18:04

Pusti Avaz,Gracić želi u Europu preko drugih klubova ;) .
http://www.youtube.com/watch?v=0arv0zVWz7s

ekran
Kontakt:

Post Postao/la ekran » 22 maj 2012, 18:06

bambur je napisao/la:Pa po pisanju Avaza i vi niste ispoštovali Laktaše te kao takvi ne ispunjavate uslove za licenciranje ? O čemu se tu radi ? Sarajevo realno nije ispunilo uslove kako je trebalo, ali polako izlazi na vidjelo da su i drugi klubovi imali prikrivene dugove koji se počeše pojavljivati. Interesantno je da jedino Željo nema nikakvih repova što je dokaz pravilnog rada

Laktaši su tek neki dan dobili spor i Olimpic je dobio rok za plaćanje. Objavljeno ti je na portalima prije par dana. To što ne želiš vidjeti to je tvoja stvar. Da dodam da se radi o 10.000 KM koje su možda u ovih par dana izmirene.

Opet da dodam. Da se imalo razumiješ znao bi sa sporovi okončani u ovoj fazi prebacuju za licencu iduće godine. Ova licenca je imala svoj datum.
Zadnja izmjena: ekran, dana/u 22 maj 2012, 18:10, ukupno mijenjano 2 puta.

čamac
Kontakt:

Post Postao/la čamac » 22 maj 2012, 18:06

Evo me poslom u Banja Luci. Bit ću ovdje do četvrtka. Oni svi odoše na tekmu sa pitarima što znači da im papire ne čuva niko :D Samo recite šta vas zanima da i ja malo prorovarim.
E čuj Dino rovio po papirima. E da mi je znati kako se to rovari po papirima k'o da u biblioteci stoje.
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

dino lj
Kontakt:

Post Postao/la dino lj » 22 maj 2012, 18:08

papir je napisao/la:

Nije moralno pisati prema nama običnim ljudima to mislim. A igrače Sarajeva ne žalim jer igrači igraju u OSVAJAČU DUPLE KRUNE, u Zvijezdi, Olimpicu itd. Svi oni žive od toga i svima su klubovi poslodavci. Niko meni nije kriv ako imam nesposobnog poslodavca. Da mogu imao bih sposobnog. To je život.

@herbion Potpuno si u pravu
Pa to ti govorim da drugi odlucuje,jer bez obzira koliko ti zasluziz drugi je taj sto odlucuje pa tako i o njima odlucuje nerad ili neznanje bivsih ili sadasnje uprave(ne ulazim cija je krivica to oni znaju),pa sjeti se samo rada nekih nasih uprava i pametnjakovica prije pet-sest godina.

@herbion
Nisam rekao da igraci Olimpika ne trebaju igrati,Olimpik mi je klub normala,cesto pogledam tekme i volio bi da svake godine igra Evropske utakmice.Nemam nista protiv Gracica,tip je poslovan covjek,ulaze i stvara stabilan klub i normalno je da od toga korist treba da ima i on i Olimpik.Ta navijacka prepucavanja sa pitarima i pljuvanja po njemu me uopste ne zanimaju i nisam taj tip vec govorim da trud igraca bude uzaludan radi necije nesposobnosti i namara.
Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil
življenja i ponašanja.

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 22 maj 2012, 18:12

ovi problemi koji su se pojavili kod pojedinih klubova, su dokaz da će biti strašno teško u budućnosti ispuniti sve ono što UEFA traži, ova godina bi trebala biti opomena svim klubovima kako se ne bi trebalo raditi... ;)

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 22 maj 2012, 18:18

Ovdje je najveci problem NSBiH sto kod licenciranja ima ta tzv. drugostepena komisija. U vecini Evropskih liga imas odredjen rok do kad moras ispuniti uslove i ukoliko to nisi u stanju savez ti ne izda licencu. Kakve crne zalbe, kakvi bakraci. Kako god komisija odluci neko ce biti na gubitku i onda ce slijediti razne zalbe ili od strane Sarajeva ili Olimpica.

Poenta svega ovoga da nasi klubovi moraju konacno poceti obavljati svoje domace zadatke na vrijeme. Mislim da bi NSBiH sto se licenciranja tice trebao se striktno pridrzavati rokova ukoliko zele biti ozbiljni. Pa hebote u nas isto ko na pijaci.

Primjer iz Njemacke. Tamo je takodjer rok 31.03 da se preda potrebna dokumentacija za licencu i Koeln je u posljednji cas predao papire i za Cvajtu, a da to nisu ucinili bili bi poslati u 4-ti rang Njemackog fudbala.
Zadnja izmjena: amerosm, dana/u 22 maj 2012, 18:26, ukupno mijenjano 2 puta.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

bambur
Kontakt:

Post Postao/la bambur » 22 maj 2012, 18:22

Sve dok se ne uvede da nema reprograma i bilo kakvih odgadjanja dugova nema napretka. Sve j eovo sadaka licenca za sirotinju da se zabavlja. I da složio bi se sa nekim gore ko kaže da će ostati repovi i da će se neko žaliti ili Olimpik ili Sarajevo, mada se moež i tumačiti da će neki svoju nesposobnost pravdati (ne)dobijanjem licence

herbion
Kontakt:

Post Postao/la herbion » 22 maj 2012, 18:26

bambur je napisao/la:Sve dok se ne uvede da nema reprograma i bilo kakvih odgadjanja dugova nema napretka. Sve j eovo sadaka licenca za sirotinju da se zabavlja. I da složio bi se sa nekim gore ko kaže da će ostati repovi i da će se neko žaliti ili Olimpik ili Sarajevo, mada se moež i tumačiti da će neki svoju nesposobnost pravdati (ne)dobijanjem licence
Potpuno si u pravu.Gorcina ostaje za jednu od strana koje su zainteresovane za licencu.

veteran 1987
Kontakt:

Post Postao/la veteran 1987 » 22 maj 2012, 18:34

bambur je napisao/la:Sve dok se ne uvede da nema reprograma i bilo kakvih odgadjanja dugova nema napretka. Sve j eovo sadaka licenca za sirotinju da se zabavlja. I da složio bi se sa nekim gore ko kaže da će ostati repovi i da će se neko žaliti ili Olimpik ili Sarajevo, mada se moež i tumačiti da će neki svoju nesposobnost pravdati (ne)dobijanjem licence
Nema reprograma na ta dugovanja, jer su to pravosnazne presude, reprogram se radi na neka druga dugovanja i UEFA ta dugovanja nezanimaju jer se duguje fondovima. Odgadjanje se moze raditi dogovorom u suprotnom sledeci korak je blokada racuna kluba
"JOŠ OD 1926"

pacovi_tu_ima
Kontakt:

Post Postao/la pacovi_tu_ima » 22 maj 2012, 18:43

papir je napisao/la:
damirfile je napisao/la:
papir je napisao/la:Nema ništa od toga. Široki i Borac su sigurni. Meni je tu zanimljivo da je direktor jednog kluba rovario po papirima kako bi izradio Široki i Borac.
...A zna da svoju licencu ne moze dobiti,znaci cilj da izbaci druge a ne da sebe popravi mislim svoj klub.
To je jako nisko. Bolje mu je da je radio svoj posao iako me zaboli za njega
gledaj vrlih navijača željezničara kako se brinu za borac i široki. yebo to što umalo nisu manijaci linčovani u banja luci, ili što se fašistički orgijalo u finalu kupa u lištici, i što je pogođeno njegovo uzvišenstvo amar osim u vugla. jel tako željezničari?

Odgovori

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.