RK Sloga Doboj

po'marke
Kontakt:

Re: RK Sloga Doboj

Post Postao/la po'marke » 14 maj 2012, 10:49

Imas na stranici prije isto pitanje i odgovor! ;)

Jahorina
Kontakt:

Post Postao/la Jahorina » 14 maj 2012, 11:55

po'marke je napisao/la:Imas na stranici prije isto pitanje i odgovor! ;)
Nisam ranije vidio, hvala u svakom slučaju...
V'jesi rešma!

po'marke
Kontakt:

Post Postao/la po'marke » 16 maj 2012, 20:44

Čelik je deklasiran u Areni. Konačan rezultat je 34-42. U ekipi Čelika najbolji su bili Begagić sa osam golova, Dervenčić i Kadić sa po šest golova. Šabanović je sakupio 13 odbrana. Što se ekipe Sloge tiče najbolji je bio Pavlov sa 15 golova a pratili su ga Vukčević sa 6 golova i Panić i Halilbegović sa pet postignutih golova. Golman Đurić je sakupio 16 odbrana. Čelik sljedeće kolo putuje u Goražde dok ekipa Sloge dočekuje Bosnu.
Uhh odlican rezultat! E kakva zal ostaje tek sada za onim kiksom u Sarajevu... :roll:

po'marke
Kontakt:

Post Postao/la po'marke » 17 maj 2012, 00:10

ČELIK – SLOGA 34:42 (21:20)

ZENICA – Dvorana: Arena. Gledalaca: 1 000. Sudije: Amar i Dino Konjičanin (Visoko). Sedmerci: Čelik -, Sloga 9(8). Isključenja: Čelik 10, Sloga 4. minuta. Crveni karton: Faruk Halilbegović (Sloga) u 25. minutu.

ČELIK: Beganović, Dervenčić 6, Adnan Begagić, Ekinović, Ćosić 4, Dominiković 5, Kadić 6, Begović 1, Ivančev 1, Šabanović (16 odbrana), Aldin Begagić 8, Lučić 1, Starčević, Bečić, Kobilica, Šarenac 2. Trener: Ljubomir Filipović.

SLOGA: Dejanović, Vukićević 6, Bosić, Međić 2, Antonović, Stanković, Maksimović, Pavlov 15 (8), Vražalić 3, Đurić (20 odbrana), Panić 5, Škorić, Beljić 2, Manjić 4, Halilbegović 5, Memišević. Trener: Aleksandar Dugić.

Igrač utakmice: Milan Pavlov (Sloga)

old

Post Postao/la old » 18 maj 2012, 22:42

" се $ " & ' у & на & сезоне...
% ? % " о '?
& &-¥ & СФРЈ 1988., " " 2011., $ & 2010.
& &-(" ? ") - " Европе 1976., $ & " 1991., 7 пута " СФРЈ, 10 пута ¥ & СФРЈ, 2пута ¥ & "
& &-" " 2000.

po'marke
Kontakt:

Post Postao/la po'marke » 18 maj 2012, 23:09

niste jedini koji bi ga zelili u svome klubu(vrazali i halilbegovic, ne znam na kojeg faruka mislis), a i sloga sigurno bi ih zadrzala. znas i sam da to zavisi od mnogo cega, ambicija sloge, od toga hoce se igrat seha liga a mozda se osvoji i bh liga(nismo jos odustali od titule). realno tesko da ih sloga zadrzi, a i ova opcija za borac mi ne djeluje nista realnija! treba sacekat kraj sezone, tada ce sve biti jasnije. mada cim sa vidio da vam odlazi dosta igraca iz kluba, da cete se okrenuti igracima sloge, ipak imate vise para...

old

Post Postao/la old » 19 maj 2012, 00:04

?.

Ја ' " за " $ $ ове $ ", ? то - " %/-, па & " ¥. & је за $ прво " & се ".
& &-¥ & СФРЈ 1988., " " 2011., $ & 2010.
& &-(" ? ") - " Европе 1976., $ & " 1991., 7 пута " СФРЈ, 10 пута ¥ & СФРЈ, 2пута ¥ & "
& &-" " 2000.

po'marke
Kontakt:

Post Postao/la po'marke » 19 maj 2012, 00:19

I ja sam za tu opciju da zadrzite sadasnje igrace i ne dirate nase! :mrgreen:

po'marke
Kontakt:

Post Postao/la po'marke » 20 maj 2012, 00:23

SLOGA (D) - BOSNA 32:24

Rukometaši Sloge revanširali su se i to sa kamatom ekipi Bosne za poraz u prvom dijelu u Sarajevu pobijedivši rezultatom 32:24 (17:12). Pošto je Borac poražen u Ljubuškom od Izviđača rezultatom 30:26 tako da će upravo ove dvije ekipe u posljednjem kolu međusobno odlučivati o tituli prvaka Bosne i Hercegovine.
Sloga je igrala onoliko koliko joj je bilo potrebno da zabilježi pobjedu. Sarajlije su se držale do 12. minuta kada je rezultat glasio 7:5. Ali najveću prednost domaći su imali šest razlike, a na odmor s e otišlo sa rezultatom 17:12.
I u nastavku je Sloga diktirala igru. Maksimalnu prednost je imala +12 (32:20) u 57. minutu. Medutim gosti su do kraja serijom 4:0 smanjili rezultat na konačnih 32:24.

Najefikasniji su bili kod Sloge Pavlov sa 12 golova, a kod gostiju Bračković sa 8.

- Ja bi se zahvalio gradu Doboju i Rukometnom klubu Sloga na zaista korektnom gostoprimstvu i na fer i korektnoj igri. Sloga je bolji protivnik što je svima jasno. Mi smo u prvom dijelu u Sarajevu pružili izvanrednu partiju protiv Sloge. A mislim da je Sloga tu nas malo potcijenila.Na nama je da dalje radimo i treniramo. – rekao je Goran Tomić trener Bosne.

Domaći trener je zadovoljan izdanjem i trijumfom svojih momaka.
- Želim da čestitam igračima na ispunjenim ciljevima. Mi smo imali cilj prije početka ove lige šest plasman među prve tri ekipe. Samo mi znamo kroz šta smo sve prolazili i kako smo došli do ovog cilja. Sve ove rezultate i svi ovi uspjesi to je plod i rezultat rada igrača. Ja napominjem igrača, ali treba svi ostali ljudi oko kluba. Da malo sagledaju i isprate ove momke i da ih nagrade na adekvatan način. Ovu utakmicu smo iskoristili u rotaciji da koristimo sve igrače. Imamo problema s povredama Manjić nije nastupio, Dejanović je još uvijek rovit, Vukićević je bukvalno pod grčevimai Pavlov isto tako ima problema s preponama. Stisnućemo zube u naredna dva kola. Mi gledamo sebe Goražde je jedna ozbiljna ekipa. Koja pogotovo na svom terenu nije izgubila ni jednu utakmicu. Ali to nama ništa ne znači mi idemo da odigramo maksimalno utakmicu da probamo da pobijedimo. Čekamo u subotu Borca kući da završimo ovo prvenstvo sa osmjehom na licu. – rekao je trener domaćih Aleksandar Dugić.

NENAD VASIĆ

SLOGA – BOSNA BH TELEKOM 32:24 (17:12)

DOBOJ – Dvorana: Srednjoškolskog centra. Gledalaca: 300. Sudije: Zdenko Božić i Borislav Slipac (Novi Travnik). Sedmerci: Sloga 6(5), Bosna BH telekom 2(2). Isključenja: Sloga 8, Bosna BH telekom 8. minuta.

SLOGA: Dejanović (19 odbrana), Škorić 2, Memišević, Vukićević 2, Bosić, Međić 1, Antonović 3, Stanković 2, Maksimović, Pavlov 12(3), Vražalić 3, Đurić (4 odbrane), Panić 4(2), Stanojević, Beljić 2, Halilbegović 1. Trener: Aleksandar Dugić

BOSNA BH TELEKOM: Jusufović, Terza, Memić 1(1), Dizdarević 2, Tatar, Sabljaković, Zulfić 1, Alibegović 1, Efendić (17 odbrana), Hrbat 6(1), Bračković 8, Duraković, Lingo, Dedajić 5. Trener: Goran Tomić.

Igrač utakmice: Milan Pavlov (Sloga).

po'marke
Kontakt:

Post Postao/la po'marke » 20 maj 2012, 14:50

RK Sloga 2 Doboj - RK Borac 2 Banja Luka 37:24

Sloga 2 je ovom pobjedom samion 2. lige RS i tako se plasirali u 1. ligu RS! :D

po'marke
Kontakt:

Post Postao/la po'marke » 20 maj 2012, 16:14

Sloga 2 (D) - Borac 2 BL 37:24

Druga ekipa Sloge koja se takmiči u drugoligaškoj konkurenciji Srpske osvojila je titulu prvaka pobijedivšu drugu ekipu banjalučkog Borca rezultatom 37:24 (17:13) i tako napravila dobru uvertiru za subotnji derbi prvih ekipa u borbi za titulu prvaka BiH.
Sloga je od samog početka nametnula svoj dtil igre i pokazala gostima ko je ovdje glavni i ko se pita o tituli. Prednost nakon prvih 30 minuta iznosilča je 19:13. A u nastavku Dobojlije su iz minuta u minut samo povećavale razliku na konačnih 37:24.
Momci na terenu su odradili svoj posao sada je na svim strukturama u klubu da ih podrže i da iznađu sredstva da bi ovi momci nastupili u prvoligaškom karavanu naredne sezone.

Titulu šampiona u drugoligaškoj konkurenciji osvojili su: Dalibor Đekić, Nikola Ilić, Nemanja Lukić, Nemanja Bosić, Boris Bosić, N.Jovanović, Boban Simić, Saša Tulendić, Nemanja Zekić, Petar Trišić, Nikola Paravac, Savo Lukić, T.Stanojević, Miloš Ninković. Trener: Goran Kalenić.

- Nema se ništa pametno ni reći u ovoj priči. Od početka je bio naš cilj da osvojimo prvo mjesto. Ostvarili smo ga prvenstveno ja mislim u nemogućim uslovima u kojima smo radili. Uspjeli smo osvojiti to prvo mjesto. Koliko to nekome znači ili ne znači nama to puno znači. S obzirom da na početku sezone tu ekipu niko nije htio da podrži i tokom same sezone sem par entuzijasta. Ovo je ogroman rezultat za tu djecu i sam grad Doboj. Ali, kažem i ponavljam da ovo sve ne može da se ostvari i da se radi sa mladim selekcijama bez neke saradnje i samog kluba, ljudi u klubu i oko kluba. Da se obezbjede neki optimalni uslovi. Mi ne tražimo ništa puno. Želim da s e zahvalim ljudima koji su tu bili oko nas sve vrijeme. Da se zahvalim momcima koji su sve to ostvarili. Nadam se da će se neko u cijeloj ovoj priči javiti. Naši dalji planovi shodno ovoj priči koju sam pričao.Ta liga iziskuje mnogo više sredstava mnogo više rada. U cijeloj toj priči mi ne možemo da nađemo podršku da bilo šta kažemo šta planiramo i kako planiramo. Prvo mjesto stoji, ulazak u Prvu ligu Republike Srpske stoji da li ćemo igrati ili nećemo ne zavisi od nas. – rekao je trener Dobojlija Goran kalenić.

SLOGA 2 DOBOJ – BORAC M:TEL 2 BANJA LUKA 37:24 (19:13)

DOBOJ – Dvorana: srednjoškolskog centra. Gledalaca: 200. Sudije: Dejan Cvijić i Adnan Delić. Delegat: Srđan Jović (Doboj). Sedmerci: Sloga dva 1(1), Borac m:tel dva 2(2). Isključenja: Sloga 2 6, Borac m:tel 2 -.

SLOGA 2: Đekić 7, Ilić 2, N.Lukić, N.Bosić 10, B.Bosić 6, Jovanović, Tulendić, Zekić 8, Trišić, Paravac 1, S.Lukić, Stanojević 3, Ninković. Trener: Goran Kalenić.
BORAC M:TEL 2: Bilandžić, Slijepčević 1, Bajrić 4, Đurić 5, Ćosić 1, Crnogaća 9, Majstorović 2, Nježić 1, Stupar, Kovačević 1, Vlajić. Trener. Aleksandar Međedović.
Bravo momcima, svaka cast! Nadam se da ce mnogi od njih zaigrati u prvom timu i biti nosioci igre naradnih godine.

aaaaa
Kontakt:

Post Postao/la aaaaa » 20 maj 2012, 23:18

po'marke je napisao/la:RK Sloga 2 Doboj - RK Borac 2 Banja Luka 37:24

Sloga 2 je ovom pobjedom samion 2. lige RS i tako se plasirali u 1. ligu RS! :D
Malo si se prevarijo !!! Sloga 2 igra van konkurencije drugu ligu grupa Zapad RS. Ona se ukljucila u takmicenje nakon pocetka takmicenja . Sloga je morala dobiti pristanak ostalig klubova da se ukljuci u takmicenje van konkurencije. U Prvu ligu ide ORK Celinac

po'marke
Kontakt:

Post Postao/la po'marke » 22 maj 2012, 17:09

Sloga-Borac se ipak igra u dvorani SŠC.

fredi
Kontakt:

Post Postao/la fredi » 22 maj 2012, 17:58

po'marke je napisao/la:Sloga-Borac se ipak igra u dvorani SŠC.
koji je razlog promjene mjesta odigravanja?razocarao sam se bas jer koliko vidim da dvorana ta prima samo 1000 ljudi a iz bl bi doslo sigurno 400 ljudi tako da je velika steta da se propusti takav derbi bez obe strane odluka za titulu u sred doboja na jednoj strani vojvode na drugoj lesinari izmedju simpatizeri pravi praznik.ne znam...nadam se da ovo nije namjerno uradjeno da borac ne bi imao podrsku

po'marke
Kontakt:

Post Postao/la po'marke » 22 maj 2012, 18:17

kazu da je bas borac odbio da se igra na poligonu... nemam ni ja tacne informacije, ali svi su razocarani ovom odlukom. u doboju je prava euforija, svi samo pricaju o ovoj utakmici, a sada se mnogi pitaju gdje ce svi stati u dvoranu sšc.

fredi
Kontakt:

Post Postao/la fredi » 22 maj 2012, 18:20

ne bi borac bez razloga odbio sigurno...da li je u toj "odbijenoj" dvorani podloga i dalje ona na kojoj se igra turnir svake godine?

po'marke
Kontakt:

Post Postao/la po'marke » 22 maj 2012, 18:33

do podloge nije sigurno, za rukomet je bas, ona pjena. ne znam tacno kako se zove! :mrgreen:

fredi
Kontakt:

Post Postao/la fredi » 22 maj 2012, 18:37

ne znam koji racku ovi nasi onda seru.ajd nadam se da ce biti nekih promjena u toku ovih par dana mozda se ugodno iznenadimo.ima do subote.bice praznik sigurno.koliko znam vojvode i lesinari se gotive tako da problema ne bi trebalo biti.

po'marke
Kontakt:

Post Postao/la po'marke » 22 maj 2012, 18:46

a ko ce ga znati... mozda je i do sloge, mozda borca.ali tesko da ce se sta promjeniti do subote.

slika

lifebook
Kontakt:

Post Postao/la lifebook » 22 maj 2012, 22:18

Ma nije problem Borac ,problem je komesar i RSBiH ,jer ta dvorana nije prijavljena za odigravanje utakmica Premijer lige,valjda je prijavljena rezervna dvorana u Tesliću...a mogli ste i tamo igrati ..šta Vam fali ???
To samo kod nas ima ,a u Danskoj i Njemačkoj ljudi igraju na fudbalskim stadionima,zato nam rukomet i jest gdje je trenutno ...u pm...

Odgovori

Natrag na “Rukomet”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.