FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Za one sto zanima, na ovom linku imaju kriteriji za stadione koji se trebaju ispuniti, na engleskom je. Bilten je iz 2010., trazio sam noviji ali nisam nasao, mozda jos i nije izdan:
http://www.fai.ie/PDF/UEFAStadiumInfras ... ns2010.PDF" onclick="window.open(this.href);return false;
Isto tako sam nasao ovo u regulaciji za LP/EL za ovu godinu:
Iznimke za strukturalne kriterije
Stavka 13.02 UEFA administracija moze dozvoliti iznimku za određene strukturalne
kriterije za kategoriju stadiona u pitanju u slučajevima posebnih poteškoća
i na obrazloženi zahtjev, na primjer zbog trenutnog nacionalnog
zakonodavstvo ili ako će ispunjenje svih zadanih kriterija prisiliti klub da
igra svoje domace utakmice na području druge fudbalske nacionalne asocijacije.
Iznimka može se odnositi za jednu ili više utakmica u natjecanju ili za cijelo
trajanje natjecanja. Takve odluke su konačne.
http://www.fai.ie/PDF/UEFAStadiumInfras ... ns2010.PDF" onclick="window.open(this.href);return false;
Isto tako sam nasao ovo u regulaciji za LP/EL za ovu godinu:
Stavka 13.02 UEFA administracija moze dozvoliti iznimku za određene strukturalne
Zadnja izmjena: AnelZ, dana/u 22 maj 2012, 19:15, ukupno mijenjano 1 put.
-
- Kontakt:
vidim dosta se govori o mogućim pojačanjima pa evo da i ja dam neko svoje mišljenje o igračima koji bi mogli biti sasvim fina pojačanja za nas, pa da se bar prođe nekako to 2.pretkolo:
DEJAN BANDOVIĆ- golman koji je u Širokom, a pogotovo sad u Veležu pokazao svoje kvalitete, zna spasiti situacije 1 na 1 i ima odlične reflekse, ako zanemarimo njegovo seljačko ponašanje prošle godine u kupu protiv nas mislim da bi se odlično uklopio u naš tim i bio pravi gušin zamjenik, s tim da se i bukvić povremeno uvodi jer još uvijek je momak malo nesiguran, bar u ove 2 tekme što je igrao (Leotar, Kozara). Prepreka bi jedino bila ako je do 2013. pod ugovorom (odnekud sam čuo).
DEJAN RAŠEVIĆ - niko njega nije spominjao, vjerovatno zato jer igra u pretposljednjem timu lige, ali ono što sam ga gledao, riječ je o vrlo opasnom ofanzivnom igraču koji je i jak u skoku a i ima odličan šut, pokazao se naročito u tekmama s jakim klubovima (Borac, Sarajevo), mislim da bi nam u ofanzivi mogao dat vrijedan doprinos
ALMIR BEKIĆ- uz Jasmina i Alena Mešanovića doveo Slobodu haman do opstanka i koliko sam vidio vrlo snalažljiv igrač, vjerovatno mu fali malo fizičke snage da bi igrao u Želji standardno ali vjerujem da bi to Brko lako sredio, s tim da bih pored njega spomenuo i MAHIRA KARIĆA iz GOŠKA koji je mlad i perspektivan igrač, morao bi se pravo pofajtat u Želji za svoje mjesto ali kvaliteta mu ne fali definitivno, posebno mi sesvidio potez kod gola u meču sa Zvijezdom
U slučaju da nam Kvesa ode za fine pare lijevu stranu bi mogao pokriti Žurživov, ako se ne varam ima još najviše pola godine ugovora sa Zrinjskim, jak igrač može potegnut fino i u ofanzivi, Kvesa jest jači u defanzivi, al teško je naći igrača istog kalibra jbg. Toliko od mene i izvinjavam se na dužem postu
DEJAN BANDOVIĆ- golman koji je u Širokom, a pogotovo sad u Veležu pokazao svoje kvalitete, zna spasiti situacije 1 na 1 i ima odlične reflekse, ako zanemarimo njegovo seljačko ponašanje prošle godine u kupu protiv nas mislim da bi se odlično uklopio u naš tim i bio pravi gušin zamjenik, s tim da se i bukvić povremeno uvodi jer još uvijek je momak malo nesiguran, bar u ove 2 tekme što je igrao (Leotar, Kozara). Prepreka bi jedino bila ako je do 2013. pod ugovorom (odnekud sam čuo).
DEJAN RAŠEVIĆ - niko njega nije spominjao, vjerovatno zato jer igra u pretposljednjem timu lige, ali ono što sam ga gledao, riječ je o vrlo opasnom ofanzivnom igraču koji je i jak u skoku a i ima odličan šut, pokazao se naročito u tekmama s jakim klubovima (Borac, Sarajevo), mislim da bi nam u ofanzivi mogao dat vrijedan doprinos
ALMIR BEKIĆ- uz Jasmina i Alena Mešanovića doveo Slobodu haman do opstanka i koliko sam vidio vrlo snalažljiv igrač, vjerovatno mu fali malo fizičke snage da bi igrao u Želji standardno ali vjerujem da bi to Brko lako sredio, s tim da bih pored njega spomenuo i MAHIRA KARIĆA iz GOŠKA koji je mlad i perspektivan igrač, morao bi se pravo pofajtat u Želji za svoje mjesto ali kvaliteta mu ne fali definitivno, posebno mi sesvidio potez kod gola u meču sa Zvijezdom
U slučaju da nam Kvesa ode za fine pare lijevu stranu bi mogao pokriti Žurživov, ako se ne varam ima još najviše pola godine ugovora sa Zrinjskim, jak igrač može potegnut fino i u ofanzivi, Kvesa jest jači u defanzivi, al teško je naći igrača istog kalibra jbg. Toliko od mene i izvinjavam se na dužem postu
Pošto ce Kvesic najvjerovatnije otici nebi bilo lose Lakicevica iz Veleza dovesti. Nije los.
NO PYRO NO PARTY
Nije los lakicevic, meni se dopada i Merzic kao igrac moze igrati i beka i zadnjeg veznog...Buu je napisao/la:Pošto ce Kvesic najvjerovatnije otici nebi bilo lose Lakicevica iz Veleza dovesti. Nije los.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!
- NedozvoljenaPozicija
- Kontakt:
Hvala!AnelZ je napisao/la:Za one sto zanima, na ovom linku imaju kriteriji za stadione koji se trebaju ispuniti, na engleskom je. Bilten je iz 2010., trazio sam noviji ali nisam nasao, mozda jos i nije izdan:
Isto tako sam nasao u regulaciji za LP/EL za ovu godinu:
13.02 UEFA administracija moze dozvoliti iznimku za određene strukturalne
Ako bude Bilino Polje ispunjavalo te uslove ne vjerujem da će nam UEFA progledati kroz prste kad je u pitanju Koševo. Umjesto toga ja pozivam da konačno neko uradi nešto po pitanju Koševa jer tu ne treba previše para da se stadion dovede na visoku razinu, riječ je o unutrašnjim prostorijama i stolicama, i da se riješi već jednom sa tim dok mi ne napravimo evropski stadion, a to bi moglo potrajati.
- Cincinnatus
- Kontakt:
Ovaj?bubakar je napisao/la:Brković iz Veleža dolazi 100% provjereno!!
http://www.transfermarkt.co.uk/en/danij ... 71228.html" onclick="window.open(this.href);return false;
"On a football team, it's not the strength of the individual players, but it is the strength of the unit and how they all function."
Jooj kako bi bilo dobro Kvesića zadržati i ovu sezonu da se još više razvije i napreduje kao igrač, a uz to nam i mnogo doprinese u igri za narednu sezonu, pa ga onda sljedeće ljeto prodati za mnogo više novca nego sada. Ali..
Vidjet' ćemo šta će se sve izdešavati...
Vidjet' ćemo šta će se sve izdešavati...
Jedan grb, jedan tim, jedna boja, samo je jedna ljubav moja.
♥ FC BAYERN ♥
♥ FC BAYERN ♥
- Blagoje Bratić
Da,puca sa obje noge,a mlad kad ga osim malo izbrusi može se uzeti za njega fina lova,a uz sve to vrlo brz.Cincinnatus je napisao/la:Ovaj?bubakar je napisao/la:Brković iz Veleža dolazi 100% provjereno!!
http://www.transfermarkt.co.uk/en/danij ... 71228.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Da, taj Brkovic i Lakicevic ako Kvesa odeBlagoje Bratić je napisao/la:Da,puca sa obje noge,a mlad kad ga osim malo izbrusi može se uzeti za njega fina lova,a uz sve to vrlo brz.Cincinnatus je napisao/la:Ovaj?bubakar je napisao/la:Brković iz Veleža dolazi 100% provjereno!!

AMAR AMAR OSIM OSIM
- partibrejker1921
- Kontakt:
Vrlo lijep tekst na S p o r t c e n t r u o ''prirodnom sistemu'' na Grbavici.
Evo vam rinaKa mojamadridista je napisao/la:vidim dosta se govori o mogućim pojačanjima pa evo da i ja dam neko svoje mišljenje o igračima koji bi mogli biti sasvim fina pojačanja za nas, pa da se bar prođe nekako to 2.pretkolo:

Nullius in verba
Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.
Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.
Bekic je Dinamov igrac i s njima ima ugovor do 2017. U Slobodi na posudbi. Čisto sumnjam da će biti nešto od toga.
''Uvijek je bilo velikih igrača i ranije i sada i u budućnosti'' Pape (čovjek izvan vremena)
tako je al nikad se ne zna mozda bi on radi zelje rakinuo sa dinamom ugovor,jer ruku na srce daleko je on od ekipe dinama bas kao sto je i pandza bio a sada ima sa nama visegodisnji ugovormokhe je napisao/la:Bekic je Dinamov igrac i s njima ima ugovor do 2017. U Slobodi na posudbi. Čisto sumnjam da će biti nešto od toga.
per aspera ad astra ..Zvijezda Gradacac
Nova sezona nova nafaka
Nova sezona nova nafaka
- NedozvoljenaPozicija
- Kontakt:
Evo sad sam baš proučavao ove standarde za stadion i moram priznat da tek sad imam predstavu šta ljudi misle kad kažu "strogi UEFA standardi". Da prevedem, jedina stvar koju naš stadion ispunjava je da ima travnjak, sve ostalo nemamo. Baš gledam na Google Earth situaciju i moram reći da imamo priličan problem u startu - nemamo dovoljno prostora za adekvatan stadion po ovim pravilima. Najveći problem predstavljaće minimum kvadratni kilometar prostora za reportažna kola koji mora biti iza tribine sa cijelim press aparatom (znači iza zapada) i pri tome treba imati otvoren prostor prema južnim satelitima. Osim toga, problem parkinga je također kritičan, stadion nam je stisnut između dvije ceste od kojih je jedna (ova iza sjevera) jako prometna i tu nema puno prostora za manevrisanje. Da ne pričam o vlasničko-pravnim odnosima, neko je pričao kako je Željin zapravo samo teren, dok je ovo ostalo uknjiženo na opštinu, a da su oni poslovni prostori u sjevernoj tribini privatni. Ove kuće iznad Juga su posebna priča. Nije ni čudo što se čovjeku u startu odustaje od bilo kakvog projekta, ko ovdje uspije napravit stadion po kriterijima treba mu dignut spomenik.
Ja mislim da je Zelji najbolje da trazi novu lokaciju za stadion i laganezi pocet od pocetka. Naravno ovo sto je u nasem vlasnistvu trampit za zemljiste ili po mogucnosti za novi stadion nesto tipa Athletico Madrid daje Calderon dobija ja mislim onaj novi stadion sto ga grade itd... znaci nesto tako odradit. Ps neda mi se pisat u detalj niste djeca kontate sta govorim pa mi se manite pametnih odgovora tipa "znas li ti u kojoj drzavi mi zivimo itd.."NedozvoljenaPozicija je napisao/la:Evo sad sam baš proučavao ove standarde za stadion i moram priznat da tek sad imam predstavu šta ljudi misle kad kažu "strogi UEFA standardi". Da prevedem, jedina stvar koju naš stadion ispunjava je da ima travnjak, sve ostalo nemamo. Baš gledam na Google Earth situaciju i moram reći da imamo priličan problem u startu - nemamo dovoljno prostora za adekvatan stadion po ovim pravilima. Najveći problem predstavljaće minimum kvadratni kilometar prostora za reportažna kola koji mora biti iza tribine sa cijelim press aparatom (znači iza zapada) i pri tome treba imati otvoren prostor prema južnim satelitima. Osim toga, problem parkinga je također kritičan, stadion nam je stisnut između dvije ceste od kojih je jedna (ova iza sjevera) jako prometna i tu nema puno prostora za manevrisanje. Da ne pričam o vlasničko-pravnim odnosima, neko je pričao kako je Željin zapravo samo teren, dok je ovo ostalo uknjiženo na opštinu, a da su oni poslovni prostori u sjevernoj tribini privatni. Ove kuće iznad Juga su posebna priča. Nije ni čudo što se čovjeku u startu odustaje od bilo kakvog projekta, ko ovdje uspije napravit stadion po kriterijima treba mu dignut spomenik.
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.
- pintol_TM87
- Kontakt:
[youtube][/youtube]
Himna ove sezone
Himna ove sezone

Zaigraj, zaplesi na terenu i zabi tom kretenu da bude ludnica !!
Sta rece......zeljocity je napisao/la:Ja mislim da je Zelji najbolje da trazi novu lokaciju za stadion i laganezi pocet od pocetka. Naravno ovo sto je u nasem vlasnistvu trampit za zemljiste ili po mogucnosti za novi stadion nesto tipa Athletico Madrid daje Calderon dobija ja mislim onaj novi stadion sto ga grade itd... znaci nesto tako odradit. Ps neda mi se pisat u detalj niste djeca kontate sta govorim pa mi se manite pametnih odgovora tipa "znas li ti u kojoj drzavi mi zivimo itd.."NedozvoljenaPozicija je napisao/la:Evo sad sam baš proučavao ove standarde za stadion i moram priznat da tek sad imam predstavu šta ljudi misle kad kažu "strogi UEFA standardi". Da prevedem, jedina stvar koju naš stadion ispunjava je da ima travnjak, sve ostalo nemamo. Baš gledam na Google Earth situaciju i moram reći da imamo priličan problem u startu - nemamo dovoljno prostora za adekvatan stadion po ovim pravilima. Najveći problem predstavljaće minimum kvadratni kilometar prostora za reportažna kola koji mora biti iza tribine sa cijelim press aparatom (znači iza zapada) i pri tome treba imati otvoren prostor prema južnim satelitima. Osim toga, problem parkinga je također kritičan, stadion nam je stisnut između dvije ceste od kojih je jedna (ova iza sjevera) jako prometna i tu nema puno prostora za manevrisanje. Da ne pričam o vlasničko-pravnim odnosima, neko je pričao kako je Željin zapravo samo teren, dok je ovo ostalo uknjiženo na opštinu, a da su oni poslovni prostori u sjevernoj tribini privatni. Ove kuće iznad Juga su posebna priča. Nije ni čudo što se čovjeku u startu odustaje od bilo kakvog projekta, ko ovdje uspije napravit stadion po kriterijima treba mu dignut spomenik.

" onclick="window.open(this.href);return false;
Usput djelic strasne atomosfere na utakmici
Zadnja izmjena: nime_tm87, dana/u 22 maj 2012, 22:56, ukupno mijenjano 1 put.
Koliko imas godina ?zeljocity je napisao/la: Ja mislim da je Zelji najbolje da trazi novu lokaciju za stadion i laganezi pocet od pocetka. Naravno ovo sto je u nasem vlasnistvu trampit za zemljiste ili po mogucnosti za novi stadion nesto tipa Athletico Madrid daje Calderon dobija ja mislim onaj novi stadion sto ga grade itd... znaci nesto tako odradit. Ps neda mi se pisat u detalj niste djeca kontate sta govorim pa mi se manite pametnih odgovora tipa "znas li ti u kojoj drzavi mi zivimo itd.."

× Željezničar - Manijaci TM87 ×
FKT NE ZNAM DAL DA SE SMIJEM IL DA PLACEMzeljocity je napisao/la:Ja mislim da je Zelji najbolje da trazi novu lokaciju za stadion i laganezi pocet od pocetka. Naravno ovo sto je u nasem vlasnistvu trampit za zemljiste ili po mogucnosti za novi stadion nesto tipa Athletico Madrid daje Calderon dobija ja mislim onaj novi stadion sto ga grade itd... znaci nesto tako odradit. Ps neda mi se pisat u detalj niste djeca kontate sta govorim pa mi se manite pametnih odgovora tipa "znas li ti u kojoj drzavi mi zivimo itd.."NedozvoljenaPozicija je napisao/la:Evo sad sam baš proučavao ove standarde za stadion i moram priznat da tek sad imam predstavu šta ljudi misle kad kažu "strogi UEFA standardi". Da prevedem, jedina stvar koju naš stadion ispunjava je da ima travnjak, sve ostalo nemamo. Baš gledam na Google Earth situaciju i moram reći da imamo priličan problem u startu - nemamo dovoljno prostora za adekvatan stadion po ovim pravilima. Najveći problem predstavljaće minimum kvadratni kilometar prostora za reportažna kola koji mora biti iza tribine sa cijelim press aparatom (znači iza zapada) i pri tome treba imati otvoren prostor prema južnim satelitima. Osim toga, problem parkinga je također kritičan, stadion nam je stisnut između dvije ceste od kojih je jedna (ova iza sjevera) jako prometna i tu nema puno prostora za manevrisanje. Da ne pričam o vlasničko-pravnim odnosima, neko je pričao kako je Željin zapravo samo teren, dok je ovo ostalo uknjiženo na opštinu, a da su oni poslovni prostori u sjevernoj tribini privatni. Ove kuće iznad Juga su posebna priča. Nije ni čudo što se čovjeku u startu odustaje od bilo kakvog projekta, ko ovdje uspije napravit stadion po kriterijima treba mu dignut spomenik.

- NedozvoljenaPozicija
- Kontakt:
Ni ja nisam za novu lokaciju iz više razloga (prije svega što nema druge lokacije), al to nije razlog da čovjeku koji drukčije misli sjedneš za vrat. Arsenal je nakon više od 90 godina otišao sa Highburyja, to ti je otprilike duplo više vremena nego što je Željo na Grbavici, duplo više generacija, pa eto nije se svijet srušio. Ljudi koji su za to zaduženi dosad nisu napravili ništa, a i da jesu ništa nas ne košta raspravljati o tome.nime_tm87 je napisao/la: Sta rece......![]()
sveti hram koji ima dusu, gdje je dosta ljudi odrastalo zajedno s njim, prezivjelo je sve i svasta, mnoge pobjede i poraze, suze i radosti.... zamjeniti sa nekim stadionom na drugom mjestu (sa naglasom na drugo mjesto). Ma nema govora licno... napravice zapad i istok i imace moderan i dobar stadion za europe ako Bog da.... nije vase da mislite o prostoru i o tim stvarima ostavite to ljudima koji su za to zaduzeni... sto se mene tice neka nam sad na kraju ove sezone dignu zapad (modernu tribinu sa svim pratecim carlama i to, poslije nekad istok i imamo stadion za europe
Jel ti i ovaj ispod tebe svaku normalnu diskusiju morate presjeći "pametnim" komentarima tipa koliko ti je godina i slično. Dajte pokažite malo smisla za komunikaciju.