Haris Medunjanin

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Virtu4l
Kontakt:

Re: Haris Medunjanin

Post Postao/la Virtu4l » 14 sep 2009, 23:06

Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Blaž Sliškovic danas je objavio širi spisak igraca za predstojece prijateljske utakmice s reprezentacijama Južne Koreje, 26. maja u Seulu, i Irana, 31. maja u Teherenu.
Na selektorovom spisku se nalazi 27 igraca:

Golmani: Kenan Hasagic (Gaziantepspor), Almir Tolja (Batery Savat Teheran) i Romeo Mitrovic (Zrinjski);
odbrana: Džemal Berberovic (Litex, Bugarska), Ninosav Milenkovic (Germinal), Saša Papac (Austria), Velimir Vidic (ZrinjskI), Branimir Bajic (Al Vahda), Nikola Vasiljevic (Modrica), Dalibor Šilic (Široki Brijeg) i Vule Trivunovic (Sarajevo)

Sredina terena: Zlatan Bajramovic (Shalke 04), Admir Vladavic (Željeznicar), Sergej Barbarez (Hamburger), Mirko Hrgovic (Hajduk), Ivica Grlic (Dusiburg), Senaid Ibricic (Zagreb), Edin Husic (Orašje), Dušan Kerkez (Rijeka) i Alen Škoro (Gak);

Napad: Haris Medunjanin (Alkmar), Zvjezdan Misimovic (Bochum 1848), Mirsad Bešlija (Hearts), Zlatan Muslimovic (Mesina), Mladen Bartolovic (Zagreb), Nedim Halilovic (Varteks) i Petar Jelic (Modrica).

Sliškovic je najavio da ce u nerednih nekoliko dana spisak biti reduciran na 20 igaca, koji ce putovati u Seul i Teheran. Od pozvanih pod upitnikom je nastup 4-5 igraca. Beberovic ima obaveze u svom klubu u bugarskom prvenstvu, Papac ocekuje prinovu u porodici, dok su Bešlilija i Grujic povrijedeni.

Najveci dio današnje pres konferencije u Nogometnom savezu BiH odnosio se na Harisa Medunjanina, koji se još nije izjasnio o selektorovom pozivu da brani boje reprezentacije BiH.
Prema rijecima direkotra reprezentacije Ahmeta Pašalica savez ce uciniti sve da ovaj mladi talenovani napadac, clan holandskoj Alkamara, koji ima državljanstvo te zemlje, nastupi na našu selekciju, te da još uvijek ima vremena za razgovor i da su mu vrata otvorena.

Veci broj pozvanih igraca okupit ce se 22. maja uvecer u Sarajevu. Dan kasnije reprezentacije ce avionom otputovati za Frankfrut, gdje ce se pridružiti igraci koji nastupaju u evropskim klubovima, a zatim ce kompletirana ekipa nastaviti put za Seul.
Ovo je bilo prije tri godine, tada se Haris nije pojavio, a kasnije je zaigrao za Holandiju.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

mrzim_ulizice
Kontakt:

Post Postao/la mrzim_ulizice » 14 sep 2009, 23:09

to nisam znao onda on laze

tuborg
Kontakt:

Post Postao/la tuborg » 14 sep 2009, 23:11

Virtu4l je napisao/la:
Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Blaž Sliškovic danas je objavio širi spisak igraca za predstojece prijateljske utakmice s reprezentacijama Južne Koreje, 26. maja u Seulu, i Irana, 31. maja u Teherenu.

Golmani: Kenan Hasagic (Gaziantepspor), Almir Tolja (Batery Savat Teheran) i Romeo Mitrovic (Zrinjski);
odbrana: Džemal Berberovic (Litex, Bugarska), Ninosav Milenkovic (Germinal), Saša Papac (Austria), Velimir Vidic (ZrinjskI), Branimir Bajic (Al Vahda), Nikola Vasiljevic (Modrica), Dalibor Šilic (Široki Brijeg) i Vule Trivunovic (Sarajevo)

Sredina terena: Zlatan Bajramovic (Shalke 04), Admir Vladavic (Željeznicar), Sergej Barbarez (Hamburger), Mirko Hrgovic (Hajduk), Ivica Grlic (Dusiburg), Senaid Ibricic (Zagreb), Edin Husic (Orašje), Dušan Kerkez (Rijeka) i Alen Škoro (Gak);

Napad: Haris Medunjanin (Alkmar), Zvjezdan Misimovic (Bochum 1848), Mirsad Bešlija (Hearts), Zlatan Muslimovic (Mesina), Mladen Bartolovic (Zagreb), Nedim Halilovic (Varteks) i Petar Jelic (Modrica).

Sliškovic je najavio da ce u nerednih nekoliko dana spisak biti reduciran na 20 igaca, koji ce putovati u Seul i Teheran. Od pozvanih pod upitnikom je nastup 4-5 igraca. Beberovic ima obaveze u svom klubu u bugarskom prvenstvu, Papac ocekuje prinovu u porodici, dok su Bešlilija i Grujic povrijedeni.

Najveci dio današnje pres konferencije u Nogometnom savezu BiH odnosio se na Harisa Medunjanina, koji se još nije izjasnio o selektorovom pozivu da brani boje reprezentacije BiH.
Prema rijecima direkotra reprezentacije Ahmeta Pašalica savez ce uciniti sve da ovaj mladi talenovani napadac, clan holandskoj Alkamara, koji ima državljanstvo te zemlje, nastupi na našu selekciju, te da još uvijek ima vremena za razgovor i da su mu vrata otvorena.

Veci broj pozvanih igraca okupit ce se 22. maja uvecer u Sarajevu. Dan kasnije reprezentacije ce avionom otputovati za Frankfrut, gdje ce se pridružiti igraci koji nastupaju u evropskim klubovima, a zatim ce kompletirana ekipa nastaviti put za Seul.
Ovo je bilo prije tri godine, tada se Haris nije pojavio, a kasnije je zaigrao za Holandiju.

e ako ti vjeruješ savezu da je učinio sve da ga pozove, dobro se zapitaj jesi li udure

loptica
Kontakt:

Post Postao/la loptica » 14 sep 2009, 23:12

Možda da bude na klubi ,rezerva ali sad nam ne treba trenutno, neke prijateljske tekme da igra , ali zna Ćironezi bez brige ako ga zatreba zvat će ga čito sam to davno!Vidjet ćemo tad tko je i šta kakav?
Prosiječan za mene ma može igrat i za Milan to nije važno! ;)
Fi hajati.
GO Bosno.

emir_

Post Postao/la emir_ » 14 sep 2009, 23:13

Virtu4l je napisao/la:

taj poziv je stigao u raskoraku, jer je vec prihvatio poziv za igranje na svjetskom prvenstvu za mladu reprezentaciju holandije!!! ja ga ne branim, samo hocu da kažem da je tada jos uvijek bio mlad, sigurno i ne tako zreo, a sada želi da igra za svoju reprezentaciju, i to ne da bi se prodao jer već igra u top 5 lige svijeta!!!

JA SAM GLEDAO INTERWJU NA TVSA, PRIJE 3-4 MJESECA KADA JASNO KAŽE DA JE UVIJEK I ŽELIO DA IGRA ZA SVOJU REPEZENTACIJU ALI I DA JE TAJ POZIV STIGAO KASNO JER JE VEĆ BIO NA OKUPLJANJU SA MLADOM REPKOM HOLANDIJE ZA IGRANJE NA SVJETSKOM PRVENSTVU!!!
Zadnja izmjena: emir_, dana/u 14 sep 2009, 23:21, ukupno mijenjano 2 puta.
4-IN-A-ROW

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 14 sep 2009, 23:14

mrzim_ulizice je napisao/la:to nisam znao onda on laze
Ma da, ali nema veze, opet ga treba zovnuti. Pa covjek je u Primeri, to je dovoljan razlog.

@tuborg

Procitaj majke ti sta si napisao i pronadji smisao u tome, k'o da ti je 5 godina. Decko je dobio poziv, kasnije su novinari kontaktirali njegovu majku da provjere zasto se ne javlja, ona im je rekla da je na pripremama sa Holandskom U21 reprezentacijom.
Voli te tvoje Sarajevo.

Stone Island
Kontakt:

Post Postao/la Stone Island » 14 sep 2009, 23:21

Muratović i Rahimić mogu još godinu do dvije maksimalno igrati i šta onda ?
Medunjanin je potreban a kad bi ti i ja gledali samo šta je Ćiro govorio i radio on sigurno ne bi prišao Koševu i Bilinom Polju a ne bio selektor.Znate se zakačiti za ovog momka koji je tada skoro pa dijete bio a jednom starcu ne zamjerate ništa. ;)
Zadnja izmjena: Stone Island, dana/u 14 sep 2009, 23:21, ukupno mijenjano 1 put.

tuborg
Kontakt:

Post Postao/la tuborg » 14 sep 2009, 23:21

Virtu4l je napisao/la:
Ma da, ali nema veze, opet ga treba zovnuti. Pa covjek je u Primeri, to je dovoljan razlog.

@tuborg

Procitaj majke ti sta si napisao i pronadji smisao u tome, k'o da ti je 5 godina. Decko je dobio poziv, kasnije su novinari kontaktirali njegovu majku da provjere zasto se ne javlja, ona im je rekla da je na pripremama sa Holandskom U21 reprezentacijom.
pročitao sam ja sve, i obrati pažnju na post iznad od emir_ on ti je sve fino reko, da ti ja ne pišem

Wolverine
Kontakt:

Post Postao/la Wolverine » 14 sep 2009, 23:23

Virtu4l je napisao/la:

@tuborg

pa covjek bio na pripremama kad je dobio poziv... jbg tu je ispao profesionalac

mrzim_ulizice
Kontakt:

Post Postao/la mrzim_ulizice » 14 sep 2009, 23:25

bolje njega da zove ciro nego da kleci pred papcom i hasanom i njih moli da igraju

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 14 sep 2009, 23:25

tuborg je napisao/la: pročitao sam ja sve, i obrati pažnju na post iznad od emir_ on ti je sve fino reko, da ti ja ne pišem
Da ti ne pises? Sta? Vidis li da sam sebi kontriras...

emir_ je rekao isto ono sto sam i ja rekao. Da je Haris vec otisao na pripreme sa Holandijom, sto automatski znaci da je dobio poziv reprezentacije BiH.
Voli te tvoje Sarajevo.

Wolverine
Kontakt:

Post Postao/la Wolverine » 14 sep 2009, 23:31

Dio intervjua pred pocetak ove sezone:

Upoznati ste sa novim propisima svjetske kuće nogometa prema kojima sada možete igrati za BiH, naravno ukoliko to želite?

Svakako. Želim igrati za BiH. Rođen sam u Sarajevu i uvijek me privlačila mogućnost igranja za državnu selekciju domovine. Prije nekoliko godina razgovarao sam sa tadašnjim selektorom Sliškovićem, obećano mi je da ću dobiti poziv. Međutim, to se odugovlačilo. U međuvremenu stigao mi je poziv za mladu selekciju Holandije. Pristao sam, jer više nije bilo smisla čekati. Poslije mi je došao poziv iz NSBiH. Nažalost, bilo je kasno.

Mnogi će reći da ste požurili sa odlukom?

Iskreno, moj izbor uvijek je bila BiH. Svima sa kojima sam tada razgovarao dao sam do znanja šta želim. Danima sam čekao da me neko kontaktira. Kada sam izgubio svaku nadu okrenuo sam se drugim mogućnostima. No, sada je sve to iza mene.

Kako sada stvari stoje pruža se nova šansa. Da li bi se odazvali pozivu šefa državne selekcije?

Ako se to desi, dolazim. Bio bih neizmjerno sretan. Ipak, ne bih se ja sada nudio preko medija. Volio bih da selektor Blažević dođe u Španiju, prije svega da se upoznamo. Neka pogleda utakmicu, a ako bude zadovoljan spreman sam pomoći.

emir_

Post Postao/la emir_ » 14 sep 2009, 23:34

Wolverine je napisao/la:
Dio intervjua pred pocetak ove sezone:

Upoznati ste sa novim propisima svjetske kuće nogometa prema kojima sada možete igrati za BiH, naravno ukoliko to želite?

Svakako. Želim igrati za BiH. Rođen sam u Sarajevu i uvijek me privlačila mogućnost igranja za državnu selekciju domovine. Prije nekoliko godina razgovarao sam sa tadašnjim selektorom Sliškovićem, obećano mi je da ću dobiti poziv. Međutim, to se odugovlačilo. U međuvremenu stigao mi je poziv za mladu selekciju Holandije. Pristao sam, jer više nije bilo smisla čekati. Poslije mi je došao poziv iz NSBiH. Nažalost, bilo je kasno.

Mnogi će reći da ste požurili sa odlukom?

Iskreno, moj izbor uvijek je bila BiH. Svima sa kojima sam tada razgovarao dao sam do znanja šta želim. Danima sam čekao da me neko kontaktira. Kada sam izgubio svaku nadu okrenuo sam se drugim mogućnostima. No, sada je sve to iza mene.

Kako sada stvari stoje pruža se nova šansa. Da li bi se odazvali pozivu šefa državne selekcije?

Ako se to desi, dolazim. Bio bih neizmjerno sretan. Ipak, ne bih se ja sada nudio preko medija. Volio bih da selektor Blažević dođe u Španiju, prije svega da se upoznamo. Neka pogleda utakmicu, a ako bude zadovoljan spreman sam pomoći.
jasno ko dan, savez kao i obično....
4-IN-A-ROW

JoinUnion
Kontakt:

Post Postao/la JoinUnion » 14 sep 2009, 23:44

Ma ja momka poznajem, ko vjeruje savezu nek mu i dalje vjeruje oni su se dvoumili i ocekivali pare a kad je on otisao na pripreme mlade reprezentacije holandije onda su fino oprali ruke!

velez_mostar
Kontakt:

Post Postao/la velez_mostar » 15 sep 2009, 00:14

HARISE DOLAZI!!!Ma,nema price..momak je na svom mjestu,ima da pojacamo konkurenciju u veznom redu..jos kad se malo potrazi,moze se pokoji Bosanac i Hercegovac naci..svjesni smo da sa ovim kadrom u Africi ne mozemo parirati...

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 15 sep 2009, 00:30

velez_mostar je napisao/la:HARISE DOLAZI!!!Ma,nema price..momak je na svom mjestu,ima da pojacamo konkurenciju u veznom redu..jos kad se malo potrazi,moze se pokoji Bosanac i Hercegovac naci..svjesni smo da sa ovim kadrom u Africi ne mozemo parirati...
:roll: A kako to onda da sa ovim kadrom mozemo otici u Africu a ne mozemo parirati.I jos kako je moguce da onaj senilko kako ga ti zoves moze da bude sposoban da uopste odvede repku u Afriku.
Kako smo duplih arsina majko draga ili kako vjetar dune sa Neretve :roll:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

fabio
Kontakt:

Post Postao/la fabio » 15 sep 2009, 00:37

harishp je napisao/la:
velez_mostar je napisao/la:HARISE DOLAZI!!!Ma,nema price..momak je na svom mjestu,ima da pojacamo konkurenciju u veznom redu..jos kad se malo potrazi,moze se pokoji Bosanac i Hercegovac naci..svjesni smo da sa ovim kadrom u Africi ne mozemo parirati...
:roll: A kako to onda da sa ovim kadrom mozemo otici u Africu a ne mozemo parirati.I jos kako je moguce da onaj senilko kako ga ti zoves moze da bude sposoban da uopste odvede repku u Afriku.
Raspravljate se vi koliko god hocete,on ce doci u repku.a ovi sto udarju kontra HARE ,dzaba im

fabio
Kontakt:

Post Postao/la fabio » 15 sep 2009, 00:40

HARE :arrow: dolazi,,,odma da budes spreman za ESTONIJU :lol: :lol: i onda da pokazes i Spancima :lol: :lol:

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 15 sep 2009, 00:41

To ko biva nekog zaebali :roll:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

velez_mostar
Kontakt:

Post Postao/la velez_mostar » 15 sep 2009, 00:41

harishp je napisao/la:
Ja se nadam da mozemo otici,jos je put do tamo dug,i trnovit...nevezano za to ,mi jos nismo dostigli nivo da mozemo u kontinuitetu odigrati par utakmica na najvecem nivou..moramo biti svjesni koje reprezentacije su tu ...i na kojem se nivou igra,kako se tu svaka greska od strane protivnika kaznjava.
Duzina klupe je tu jako bitna,pa jedan igrac kod nas kad se povrijedi ,nema adekvatnu zamjenu ,evo Muratovic npr,pa covjek jedva odigra 70 minuta,a ne da igra protiv recimo Obale Slonovace...pa ,ti tipovi 90 minuta trce istim tempom,uf izvini,ne trce lete...bukvalno lete..tako da nam je bilo koji igrac koji igra na visokom nivou,a to je Primera definitivno ,jako ,jako potreban!

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Ahrefs [Bot] i 11 gostiju.