amerosm je napisao/la:
Ruku na srce budi iskren i reci mi vjerujes li da je u stanju da SAM zaustavi Nani-ija, odnosno Robben-a koji ce napadati po toj strani ? Ali pazi ovdje nije u pitanju sistem zvani Klopp i nije u pitanju Dortmund.
Naravno da vjerujem da može. Jedan od boljih
defanzivnih bekova ikad viđenih u BVB-u

. Sad ćeš se ti smijat', ali kako Marcel čita igru i pokriva teren to je za svaku pohvalu i respekt. Pomaže njemu Grosskreutz, ali opet na kraju većinom Schmelle je taj koji oduzima protivniku loptu.
Ja imam potpuno povjerenje u njegove sposobnosti i vjerujem da bi bio dobro rješenje na poziciji lijevog beka.
Rijetko će koji igrač 1 na 1 zaustavit' Nanija, Robbena i CR7. Al' zato su tu ostali saigrači koji po potrebi uskaču u pomoć i udvajaju protivnička krila. Poldi će morat' oznojit' guzove bez obzira ko bude igr'o beka, jer sad većina ekipa napada po strani s 2 igrača (krilo + bek).
Boateng takođe ima velike šanse da zaigra na beku, ali na desnoj strani, što bi značilo da Lahm ide lijevo (Schmelzer otpada). Boa je igrao u City-u desnog beka, takođe i u HSV-u pa i Herthi. Tako da to njemu nije neki problem iako je većinu ove seozone igrao štopera.
Mada se meni lično ne sviđa da igrači igraju različite pozicije u repki u odnosu na one u klubu. Ja znam da te pozicije nisu njima strane, ali opet treba neki period prilagodbe i uigravanja da se vrati taj osjećaj igranja na "staroj" poziciji. Zato i služe pripreme i baš me raduje da vidim šta će Low eksperimentisat' u subotu protiv Švicarske. Bayernovci otpadaju tako da će vjerovatno Schmelle igrat' na lijevom beku.

Rosberg i Schumi u posjeti kod Elf-a na jugu Francuske.

Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!