FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

bparena
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la bparena » 23 maj 2012, 19:49

Makanaky je napisao/la:
boccaccio je napisao/la:Meni je licno iskreno zao sto se ovo desilo.Tuzan sam jer je Sloboda uvijek bila veliki klub.Medjutim,ne ulazeci u druge utakmice a gledajuci ovu vasu tekmu sa Slavijom,gdje ste imali odlicno,apsolutno odlicno sudjenje i sve sto je trebalo to je da ne izgubite dva razlike i to je spas.I desava se da niste ni pogledali na protivnicki gol.Slavija je izdominirala i sasvim zasluzeno pobijedila.I sta sada? Pa imali ste sve u svojim nogama do prije ovog meca.Optuzivati Zelju koji je otisao da odigra rekreativno utakmicu ili Veleza koji nije imao nikakvih ambicija zbog vase katastrofalne igre danas je meni potpuno nevjerovatno.
Zar je moguce da ste danas mogli odigrati ovako lose ? I drugi vam krivi ?
Ne mogu da vjerujem.Jos jednom iskreno mi je zao i nadam se da cete vec sljedece sezone doci u najbolji rang,jer vi ste veliki klub.Nazalost,po svemu prikazanom na terenu ove sezone,vi ste ekipa koja sasvim zasluzeno ispada.Ne bi bilo fer da je Slavija danas ispala kada je evidentno da su mnogo bolja ekipa na terenu.Za Gosk i Leotar necu da komentarisem iz prostog razloga jer ste vi danas morali i mogli izgubiti samo jedan razlike i da vas nije briga za ostale.I kada to propustite,onda nemojte pljuvati na druge.Zao mi je stvarno!
E ovako nekako. Nema se tu šta dodati. I meni je žao što je jedan velikan kao Sloboda morao ispasti. Meni lično su najdraži klubovi u Bosni i Hercegovini Željo, Velež i Sloboda. Sloboda je ja mislim i najstariji od ova tri kluba, radnički klub sa bogatom istorijom, osvajač kupa Jugoslavije i jedanput i trećeg mjesta jake Jugoslavenske lige. Ja želim da se Sloboda što prije vrati u Premijer Ligu i da se bori za mjesta koja vode u Evropu.

1. VELEZ pusta selendru Gabeljane i po mnogima su mrtvi ko klub sa zeljom mnogih da budu pometeni iz PL.
2. Liga se igra 30 kola a vi casno harate citavih 30 kola i onda svjesno izgubite nakon toliko vremena.
3. Sloboda je danas igrala lose, ali svi su uradili da 4 tima koja su juce bila ispod Slobode preskoce Slobodu i svi pobjede.
4. I Zeljo je u toj igri jer dovoljno jaki da citavih 30 kola ne gube sad izgube u Trebinju, i Tuzlaci se s pravom ljute.
5. Bilo je potrebno u tri tekme samo jedan nerjesen rezulltat. Svi su planski izgubili i Tuzlaci su u pravu.....

p.s. makanaki - osto vam je samo Velez - Tuzlu ste za sva vremena izgubili .... Vase Zelje Slobodi vise sigurno nisu dobrodosle - zivite vi sami za sebe - mi zelimo da se Tuzla vrati :oops:
Zadnja izmjena: bparena, dana/u 23 maj 2012, 19:50, ukupno mijenjano 1 put.
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

NYKnicks Fan
Kontakt:

Post Postao/la NYKnicks Fan » 23 maj 2012, 19:49

Nema veze. :)

Blagoje Bratić

Post Postao/la Blagoje Bratić » 23 maj 2012, 19:49

ultrasstyle_tz je napisao/la:ma niko ne govori da najveci krvci nismo mi , da ovo nije zasluzeno ispadanje ali govori se i o necem drugom..o tome kakvi su ti "nasi", ti sportski "prijatelji" itd itd..znamo mi Tuzlaci ko je najveci krivac i to ce se na izborima njima vratit , ali se potvrdilo i nesto sto se isto tako dugo zna, da ako su ovo "nasi" i ako su nam to "prijatelji" bolje i nemati nikog ...

zbog Veleza i Bijelog Brijega smo bojkotovali zajednicku ligu kad se prvi put trebala igrati zavrsnica, a bili bi prvaci milion %. Zeljo me nije izenenadio, oni i njihovo postenje su bajke odavno...ali eto kako god veliki broj ljudi nikad vise nece biti dobrodosao u Tuzlu i na Tusanj, valjda je vrijedilo.

sta je ova premijer liga da ne mozemo podnijeti ako treba i par sezona izvan nje, sra.nje tesko je ova liga, ako stvari krenu na bolje i ocistimo svoju avliju dobro ce to doci , reorganizujemo klub-nista ne gubimo. saznali smo bar dosta toga o postenju ovih "nasih", al opet svako svoje pusta pa tako i Zeljo i Velez.
Ma nismo mi "vaši" nas to ne zanima kako ste zaslužili tako ste i dobili,i mi znamo kakvi ste "Vi nama prijatelji",daleko vam kuća od naše bila,puno vam sreće u narednom periodu i da stabilizujete klub to je najbitnije.

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 23 maj 2012, 19:49

Sta ima zakljucavat kada ce sve biti isto..

Da vidim hoce li sad ostati Ibrakovic,Zahirovic itd.. pogotov mislim na igrace,da li ce imati obraza otici nakon sto su kumovali ispadanju Slobode u nizi rang !

Ja samo molim Boga da je ne ugase i da se vratimo u ovu nakaradnu ligu.. za zelju me ne cudi,ali mi je krivo zbog veleza sto su prodali mec,dabogda vam se duplo gore vratilo !
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

no rules
Kontakt:

Post Postao/la no rules » 23 maj 2012, 19:49

delpiero20 je napisao/la:Ako nista u meni ima ljutnje i svega ali ako nista ima i ponosa...nismo se prodali, igrali smo kako znamo, nemamo para, nismo niko izdali, nismo nacionalisti, ne velicamo ratne zlocince....dobar smo grad,ponosan sto je najvaznije i vratit cemo se jaci...

A vi ostali igrajte u ovoj umjetnoj ligi i radujte se..pjevajte nacionalisticke i izbacujte klubove po nacionalnoj kvoti. Makar znam da ce Tuzla biti rahat od takvih ljudi godinu dana najmanje

TUZLA!!! Nije kraj svijeta, vazno je da znamo ko je kakav...a Sloboda ce uz Tuzlake vratiti sve kad tad, to se ne brinem. Doce situacija i kad ce Sloboda igrati zadnje kolo opusteno, ali cemo dobiti da Velez ili Zeljo ostanu jer smo ljudi...
SVAKA ČAST ZA OVO !

delpiero20
Kontakt:

Post Postao/la delpiero20 » 23 maj 2012, 19:50

mostar_mo je napisao/la:ajde ljudi ohladite , i ovo će se juče zvati tako da suvišno trošite nerve i energiju ..znam da je teško navijačima Slobode al ako ćemo realno Sloboda je sama sebi kriva.... maltene cijelu sezonu je u velikoj krizi i vapaji iz grada soli su se konstantno čuli u medijima ...ako nije grad Tuzla smogla snage da za svo to vrijeme iznađe rješenje i izvuče taj klub koji je dio BH fudbalske istorije tj. spasi ga od ispadanja onda je realno bilo iluzorno očekivati da će ga spašavati neko drugi ..

probajte se organizovat , i vratit sljedeće sezone natrag ...jači , bolji nego ikad !
Hajd samo pustite nas, nemojte nista komentarisat i gotovo...pogotovo vi navijaci Veleza i Zelje ;)
Mi je smo u krizi, ali danas smo dozivili i dvostruku izdaju tako da....
Zadnja izmjena: delpiero20, dana/u 23 maj 2012, 19:54, ukupno mijenjano 1 put.

mostar_mo
Kontakt:

Post Postao/la mostar_mo » 23 maj 2012, 19:50

emir79 je napisao/la:
Argentina je napisao/la:U 30 kola ste osovjili 32 boda, i u 30 tekmi 23 gola dati i neko vam kriv, kako vas nije stid? Nadjite kirvca u sebi, i nadjite prave ljude i igrace koji igraju za svoj klub!
Nije stvar u tome,nego da je Velez pustio Gabelu NAMJERNO!
nije namjerno vec vjerojatno za neke novce ..
ali treba realno sagledati stvari i zaključiti da se to dešava i u mnogo jačim ligama od naše ..dovoljno se samo prisjetiti šta se recimo dešava u seriji A u zadnjem kolu ... ;)
Nek se naše pjesme ore pjevat ćemo cijelu noć
nek Mostarom baklje gore s Veležom ću u smrt poć
i kad žarko sunce sija i kad hladne liju kiše
mi pjevamo našu pjesmu volim Velež nikog više

Argentina
Kontakt:

Post Postao/la Argentina » 23 maj 2012, 19:50

emir79 je napisao/la:
Argentina je napisao/la:U 30 kola ste osovjili 32 boda, i u 30 tekmi 23 gola dati i neko vam kriv, kako vas nije stid? Nadjite kirvca u sebi, i nadjite prave ljude i igrace koji igraju za svoj klub!
18 poraza imate u sezoni. Velezu ne treba, GOSK-u gori, bar opucaju po golu za razliku od vas, i Velez vam kriv, Zeljo vam kriv. Sami ste krivi!
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)

silver78
Kontakt:

Post Postao/la silver78 » 23 maj 2012, 19:50

emir79 je napisao/la:
Pusti se ba Veleza lijepo je momak gore napisao i u pravu je budimo malo realni!!!

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 23 maj 2012, 19:51

Bezveze je ovo što tuzlaci krive Sarajevo, Mostar ili koga već ... očajno.

Našoj Slobodi je kriv sam grad, ljudi koji već godinama uzimaju pare iz budžeta namijenjene sportu, kabinet načelnika koji je napustio sve klubove, pa eto i sami građani Tuzle zbog svoje indiferentnosti i letargije.

Bilo bi fino da prestanete s uvredama na račun sarajlija i ostalih jer oni nit' su krivi za ovo stanje nit' će ikada biti. Samo jadno i žalosno izgledate kada spominjete druge klubove pokušavajući prebaciti krivicu na njih.
Zadnja izmjena: L'Avvocato, dana/u 23 maj 2012, 19:53, ukupno mijenjano 1 put.
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

Forza velez
Kontakt:

Post Postao/la Forza velez » 23 maj 2012, 19:51

Nakon poraza od GOŠK-a: Navijači Veleža blokirali upravu i igrače u svlačionici

Navijači su ogorčeni zbog ovog poraza koji je uslijedio nakon što je Velež vodio 1-0.

Nakon poraza od GOŠK-a, zahvaljujući kojem je ekipa iz Gabele ostala u Premijer ligi BiH, a Sloboda ispala, navijači Veleža blokirali su igrače i upravu mostarskog kluba u svlačionici.

Navijači su prostetirali, čak i prijetili, ogorčeni zbog ovog poraza koji je uslijedio nakon što je Velež vodio 1-0.

GOŠK je dva gola postigao u razmaku od dva minuta u 81. i 83. minutu.

Iako nekoliko ljudi koje smo kontaktirali u Mostaru tvrde 'da je sve bilo regularno', reakcija navijača najbolje govori o kakvoj se utakmici radilo u Vrapčićima
Na jugu drzave,na jugu grada šalove nosi najaca banda DoG Tekija'81

bablaz
Kontakt:

Post Postao/la bablaz » 23 maj 2012, 19:51

Budimo realni, Sloboda je slaba i kao tim i kao klub, Niste bili na pripremama, bilo je upitno hoćetel se takmičiti i kasno ste se probudili. nemate pravo nikoga kriviti, jer ekipa koju pobijede Rudar i Sarajevo u gostima, nema se čemu nadati...

PARKINSON
Kontakt:

Post Postao/la PARKINSON » 23 maj 2012, 19:52

L'Avvocato je napisao/la:Bezveze je ovo što tuzlaci krive Sarajevo, Mostar ili koga već ... očajno.

Našoj Slobodi je kriv sam grad, ljudi koji već godinama uzimaju pare iz budžeta namijenjene sportu, kabinet načelnika koji je napustio sve klubove, pa eto i sami građani Tuzle zbog svoje indiferentnosti i letargiji.

Bilo bi fino da prestanete s uvredama na račun sarajlija i ostalih jer oni nit' su krivi za ovo stanje nit' će ikada biti. Samo jadno i žalosno izgledate kada spominjete druge klubove pokušavajući prebaciti krivicu na njih.
aferim!

sonik24
Kontakt:

Post Postao/la sonik24 » 23 maj 2012, 19:52

najtuznije sto vama ni Čak Noris nebi opuco po golu, a vi trazite krivca u drugome :roll:
slicna situacija kad je jedan covjek zakasnio na posao, a sef koji ga gotivi napadne sve ostale zato sto su dosli ranije, tako i Slobodi svi drugi krivi osim njih samih, ponajvise...

footballFan
Kontakt:

Post Postao/la footballFan » 23 maj 2012, 19:52

pa ljudi dal je ovo moguce?ja jos ne mogu da vjerujem....prije zadnjeg kola su postojale neke teorije zavjere,kao ovaj ce pustiti onom i slicno,ali sma mislio da je nemoguce takve stvari da se dese!!!!pokusajte istrajati zajedno,napraviti neki novi pomak,nije kraj-nije gotovo jos nista....treba sad kao pravi navijac stati i podrzati svoj tim,stati iza grba kluba u svakom smislu i istrajati u borbi da se sto prije sloboda vrati uiz prve federalne.....prebolit ce se ovo kad tad,sto se prije preboli to je bolje i za klub i za navijace!!!!!pozdrav i podrska!!!

mostar_mo
Kontakt:

Post Postao/la mostar_mo » 23 maj 2012, 19:52

delpiero20 je napisao/la:
mostar_mo je napisao/la:ajde ljudi ohladite , i ovo će se juče zvati tako da suvišno trošite nerve i energiju ..znam da je teško navijačima Slobode al ako ćemo realno Sloboda je sama sebi kriva.... maltene cijelu sezonu je u velikoj krizi i vapaji iz grada soli su se konstantno čuli u medijima ...ako nije grad Tuzla smogla snage da za svo to vrijeme iznađe rješenje i izvuče taj klub koji je dio BH fudbalske istorije tj. spasi ga od ispadanja onda je realno bilo iluzorno očekivati da će ga spašavati neko drugi ..

probajte se organizovat , i vratit sljedeće sezone natrag ...jači , bolji nego ikad !
Ti nasao pametovat, a klub ti prije sat vremena planski pusti GOSKA...koga ti ovdje zafrkajes?
i? šta bi ti učinio da je bilo obrnuto ? demolirao upravu ? ma nemoj ...
Nek se naše pjesme ore pjevat ćemo cijelu noć
nek Mostarom baklje gore s Veležom ću u smrt poć
i kad žarko sunce sija i kad hladne liju kiše
mi pjevamo našu pjesmu volim Velež nikog više

Argentina
Kontakt:

Post Postao/la Argentina » 23 maj 2012, 19:52

L'Avvocato je napisao/la:Bezveze je ovo što tuzlaci krive Sarajevo, Mostar ili koga već ... očajno.

Našoj Slobodi je kriv sam grad, ljudi koji već godinama uzimaju pare iz budžeta namijenjene sportu, kabinet načelnika koji je napustio sve klubove, pa eto i sami građani Tuzle zbog svoje indiferentnosti i letargiji.

Da je vise takvih kao ti i da tako razmisljaju i pritiskaju grad da stane iza kluba, danas bi se pricalo o tome da Sloboda igra tekmu za borbu u evropi a ne da ispada.
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 23 maj 2012, 19:53

ultrasstyle_tz je napisao/la:ma niko ne govori da najveci krvci nismo mi , da ovo nije zasluzeno ispadanje ali govori se i o necem drugom..o tome kakvi su ti "nasi", ti sportski "prijatelji" itd itd..znamo mi Tuzlaci ko je najveci krivac i to ce se na izborima njima vratit , ali se potvrdilo i nesto sto se isto tako dugo zna, da ako su ovo "nasi" i ako su nam to "prijatelji" bolje i nemati nikog ...

zbog Veleza i Bijelog Brijega smo bojkotovali zajednicku ligu kad se prvi put trebala igrati zavrsnica, a bili bi prvaci milion %. Zeljo me nije izenenadio, oni i njihovo postenje su bajke odavno...ali eto kako god veliki broj ljudi nikad vise nece biti dobrodosao u Tuzlu i na Tusanj, valjda je vrijedilo.

sta je ova premijer liga da ne mozemo podnijeti ako treba i par sezona izvan nje, sra.nje tesko je ova liga, ako stvari krenu na bolje i ocistimo svoju avliju dobro ce to doci , reorganizujemo klub-nista ne gubimo. saznali smo bar dosta toga o postenju ovih "nasih", al opet svako svoje pusta pa tako i Zeljo i Velez.
Niko kazes ne govori da vi niste najveci krivci,a samo ove druge i spominjete.Evo ja jos nijedan post nisam vidio koji neki navijac Slobode pise a da se radi o samoj utakmici u Lukavici.Nijedan post nema koji analizira igru Slobode u danasnjoj utakmici.Zaprepasten sam kakav bijes odajete od sebe prema ovim drugim.Sebe evo do ovog trenutka niste ni pogledali kroz ovu zadnju utakmicu.Ja sad mogu da vazim ovde kako je Velez vas pustio da ih pobijedite proslo kolo.Komotno mogu da opletem o tome.Je li tako ?
Vama je sada bitnije da pisete o Mostaru i Sarajevu i kako su vas izdali.A sami ste suplja vreca koju ste danas svi redom gledali i mogu samo misliti na sta su vasi komentari licili.Ali manje boli kada pljujete na druge,mogu to mozda i da razumijem.Ohladice se glave jednom i skontacete da bi trebali malo analizirati i vasu utakmicu sa Slavijom.Pa vi ste sve imali u svojim nogama.Kada je pocela utakmica vi ste mogli hladno da izgubite sa jednim golom razlike.Da li su vam Zeljo i Velez krivi sto niste bili u stanju da predjete centar u ovoj utakmici ? Okomili ste se na pogresne,umjesto da pogledate u svoje dvoriste.Evo tvoja zadnja recenica je da svako svoje pusta pa tako i Zeljo i Velez.Pa dobro,onda je Velez pustio i vama u proslom kolu,zasto ste tu saglasni da ste dobili sportski.Pustio vas Velez bolan.
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

unavita
Kontakt:

Post Postao/la unavita » 23 maj 2012, 19:54

ljudi stvarno mi je zao sto sloboda ispade,ali ako mislite da ce se nesto samo po sebi promjeniti i do godine varate se...I Jedinstvo je misllio ekspresno se vratiti,pa se vec 2 sezone bore za opstanak u federalnoj ligi,jer vidjece tek kolika je muka u ovoj ligi u kojoj je svaka vukojebina nauruzana i naostrena ,stvarno steta da jedan klub kao sloboda i grad kao tuzla mora napustiti ligu,ali valjda ce jednog dana doci ljudi,strucni ljudi sportski radnici koji zele najbolje nasem nogometu,i vratiti slobodu u PL,a steta je jer iduce sezone imate i gradinu u PL pa bi imali 3 komsijaska derbija.P.S. stvarno je igra u I.sarajevu bila dno dna,trebaju gol a oni se vuku ko prebijene p....
"Kad je selo složno i jedna djevojka je dosta"

Blue_He4rt
Kontakt:

Post Postao/la Blue_He4rt » 23 maj 2012, 19:54

Zesca sramota :roll: Krivite grad Tuzlu koja je okrenula leđa a ne nekog` desetog.Pa ovoliki kanton i grad,mogli ste od ovih nizih liga napraviti 10 sjajnih ekipa koje bi se borile za sami vrh "najgore" lige.Gledam sam danas cijeli mec,pa onaj sastav ne zna 2-3 pasa povezati :|
Zadnja izmjena: Blue_He4rt, dana/u 23 maj 2012, 19:55, ukupno mijenjano 1 put.
Chelsea F.C.

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.