FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials
Re: FK Sloboda Tuzla
Želim vam brzi povratak jer kao klub i grad to zaslužujete a ove paćenike sa teme samo ignorišite
Crni gavran je napisao/la:@Blavor, pa pusti Tuzlake nek oni kazu, sto se nabacujes nisi Paris Hilton![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Jest ti logika Čelik - Slavija 20.kolo, a Leotar - Željo i Velež- Gošk 30.kolo![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Il hajmo ovako(vidim ne kontas pa da ti malo pomognem), sta se znalo u 20. kolu a sta u 30.kolu.
Ma pusti druze sta im objasnjavas, nek se nasladjuju ba , vidis da smo prekucali 1000 stranicu, do sutra ce bit aBd i 1500 stranica kako je krenulo
Vjera u tebe nikad ne prestaje🔴⚫
- Crni gavran
- Kontakt:
Potpis pa i Capljic je bivsi Željin igrač, treba da proslavi uspjeh sa haverimabparena je napisao/la:NEZALAGANJE je napisao/la:Reci mi sta je s mojim argumentima?bparena je napisao/la:@NEZALAGANJE
Bas kao sto tvoj nik znaci i sto si i ti i ja konstatovali to je ono jedino sto je falilo danas.
"Nijedan argument ja ovdje ne vidim,osim obraza i tu si upravu" - to cuvanje obraza je i trebalo Zelji danas a ne nesto drugo. Mnogi cak i zeljini navijaci priznaju cak i ovdje da Zeljo nije zelio/htjeo igrati kao sve tekme prije ovog poraza. Ruznoo brate ...

"Dao sam po dva i po tri gola na jednoj utakmici i to golmanima koji su bili reprezentativci bivše Jugosl,, Pantelić, Svilar i dr., svojim sam pogocima odlučivao pobjede Čelika u mečevima protiv timova velike četvorke" - Mehmed Buza - Majstor
Da je Celik uzeo barem bod u tom 20. kolu, ne bi 30. bilo ni bitno...Crni gavran je napisao/la:@Blavor, pa pusti Tuzlake nek oni kazu, sto se nabacujes nisi Paris Hilton![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Jest ti logika Čelik - Slavija 20.kolo, a Leotar - Željo i Velež- Gošk 30.kolo![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Il hajmo ovako(vidim ne kontas pa da ti malo pomognem), sta se znalo u 20. kolu a sta u 30.kolu.
koji je kloc ovaj ibraković ,kad se igrači čelika i veleža sklanjaju na tušnju onda je u redu ,kad dobiju gošk u gabeli sve je u redu ,kad željo polupijan izgubi u trebinju od leotara kojem gori pod nogama to nije u redu -
http://www.sportin.ba/vijesti.aspx?id=31826" onclick="window.open(this.href);return false;
FK Sloboda Tuzla
Celik da je mogao osvojio bi tih 6 bodova,ali nije,i da je mogao pomog'o bi Slobodi,ali i mi smo ove sezome u **** kao i Sloboda.Zeljo i Velez mogli su pomoci,ali nisu...blavor je napisao/la:Ma Tuzlaci su pametni, znaju da to što je Čelik izgubio šest bodova od Slavije, a Željo i Velež nisu nijedan, ustvari znači da im je Čelik veliki prijatelj, hahahaha, ti si realno najveća legenda ovdje moram priznatCrni gavran je napisao/la:Hajmo ovako ako moze.
Jel se slazete da je ovo tema FK Sloboda Tuzla. Znaci boli me qrac sta je bilo npr, u Amaraovoj kafani![]()
Drugo, Tuzlaci su pametni i obrazovani ljudi i znaju ko ih je zaebao i sami su se izjasnili.
Ma nasladjujte se jos malo. Eto Slobode na godinu nazad u PL. Ako Bog da.
SDA BIH
BAKIRA NAJVOLIM
RADONCIC DOBAR
BAKIRA NAJVOLIM
RADONCIC DOBAR
- NYKnicks Fan
- Kontakt:
Današnji poraz Veleža od Gošk-a u Vrapčićima, izazvao je veliku polemiku oko regularnosti ovoga susreta. Naime, Gabeljani su u samo dvije minute uspijeli postići dva pogotka te tako stići do zlata vrijedna tri boda, koja su im obezbijedila opstanak u Premier ligi, dok će u niži rang fudbaleri tuzlanske Slobode.
O svemu smo razgovarali sa očevicem ovoga susreta, reporeterom BHRT-a , Nerminom Biseom.
Dosta čudan meč u kojem je Velež dominirao i stvarao prilike, igrao bolje i nadigrao goste iz Gabele, a kruna takve igre bio je vodeći gol koji je postigao Okić. Do kraja je u tom trenutku ostalo 17 minuta i izgledalo je da će Velež zabilježiti pobjedu. Nekih desetak minuta do kraja utakmice svi igrači GOŠK-a, bukvalno svi, osim njihovog golmana Šrenga, odjednom su prešli na dio terena koji pripada Veležu. Takav presing i rastrčanost nisam vidio ni na jednoj utakmici, a fudbal pratim 30 godina. Igrača Veleža kao da nije bilo na terenu. GOŠK je krenuo sa četiri napadača, a do tog trenutka nisu nijednom časno došli do Veležovog šesnaesterca.
Neshvatljivo je kako su loše pokrivali u tim trenucima igrači Veleža teren. Nisu bili blizu lopte, niti gostujućih igrača, i onda slijede te čudne dvije minute, 81. i 82. u kojima gosti postižu dva identična gola.
Oba sa iste strani, oba na isti način i oba na istu akciju.Centaršut, i pored dva najviša igrača Veleža Mahinića i Zvonića, prvo nesmetano skače Helvida i pogađa, da bi potom samo par desetaka sekundi kasnije, jer su domaći poslije polaska s centra izgubili odmah loptu, na isti način skokom Grgić pored Veležovih igrača nesmetano postigao gol identičan prvom. Kod zaostatka Veleža od 1:2 u sudijskom vremenu, igrači Veleža igraju u širinu na sredini terena , nema napada prema golu gostiju, i to je indikativno i sumnjivo, bio je to produženi komentar Nermina Bisea na sam susret u Vrapčićima.
Dodatnu sumnju podgrijavaju i kladionice, s obzirom da je u većini njih par bio blokiran, ili u nekima visok koeficijent na Velež.
Nije slučajno što su kladionice u regiji blokirale klađenje na taj par, mada su se u Evropi, konkrento u Švedskoj, a i u Aziji moglo kladiti na utakmicu. Pobjeda na Velež na domaćem terenu je bila kvota 5.00, a na goste 1.45. I to je sumnjivo, veli Bise.
No, nije samo u Vrapčićima bilo sumnjivo. Kuhalo se i u Trebinju, gdje je Željezničar poražen od Leotara, prvi put nakon augusta mjeseca.
Čudno je da Željezničar gubi utakmicu u Trebinju u kojem nije izbjegao poraz u zadnjih deset godina. Sada to može biti alibi Željezničaru, baš kao i to da im utakmica nije imala značaj, da su igrači Željezničara imali pravo da se čuvaju povreda pred evropske utakmice. Sve to može biti alibi i argumentovan izgovor. Međutim, sve na jednu stranu. Činjenica da je Željo sve pregazio u prvenstvu u sezoni u kojoj je bio neprikosnoven, i današnji poraz podgrijava dodatnu sumnju.
Takođe, Bise se osvrnuo i na raspored utakmica, s obzirom da su sve počele u 17 h, ali susret u Lukavici, Vrapčićima i Prijedoru nije završio u isto vrijeme.
Malo je čudno što su ove četiri utakmice imale 15 minuta razlike jedna od druge u svom toku. Dok je u Mostaru bio 54. minut u Trebinju je 47. , a u Istočnom Sarajevu 52. Kako je to moguće ako su sve utakmice počele u isto vrijeme? Može li mi neko objasniti razlog, pita se Bise.
Na kraju smo sa Nerminom razgovarali i o mogućim koracima Komiteta za normalizaciju, za koji bise kaže da ništa nije učinio osim što je izbjegao suspenziju reprezentacije BiH.
Teško predvidjeti šta će uraditi Komitet za normalizaciju. Iz dosadašnje prakse, ali i desetina slučajeva iz prethodnih sezona, sve ove sumnje ne moraju značiti ništa. Kako će se one dokazati, čime potkrijepiti, kako ih argumentovati? Ali, bez obzira, nismo ni mi zalutali na terene. Ja sam 30 godina u fudbalu, i znam kad je nešto sportski, korektno, fer, u žaru borbe, ali i znamo svi vidjeti kad je nešto sumnjivo.Ako se istraga završnice prvenstva bude vodila od tijela Komiteta NSBiH sve treba krenuti od utakmice GOŠK-Sloboda u Gabeli, gdje su Tuzlaci slavili sa 1:4.
Mislim da je i Komitet u slijepoj ulici.Izgubili su povjerenje i kredibilitet kojeg su stekli nakon imenovanja i odlaska bivšeg trojca: Čeko, Iljo, Suljo. Ništa nismo dobili s Komitetom, osim skidanja suspenzije reprezentaciji. Premijer liga je ostala cirkus i parada kiča, prostakluka i fašizma...Svega više osim poštenja i fudbala, dodao je Nermin Bise u razgovoru.
O svemu smo razgovarali sa očevicem ovoga susreta, reporeterom BHRT-a , Nerminom Biseom.
Dosta čudan meč u kojem je Velež dominirao i stvarao prilike, igrao bolje i nadigrao goste iz Gabele, a kruna takve igre bio je vodeći gol koji je postigao Okić. Do kraja je u tom trenutku ostalo 17 minuta i izgledalo je da će Velež zabilježiti pobjedu. Nekih desetak minuta do kraja utakmice svi igrači GOŠK-a, bukvalno svi, osim njihovog golmana Šrenga, odjednom su prešli na dio terena koji pripada Veležu. Takav presing i rastrčanost nisam vidio ni na jednoj utakmici, a fudbal pratim 30 godina. Igrača Veleža kao da nije bilo na terenu. GOŠK je krenuo sa četiri napadača, a do tog trenutka nisu nijednom časno došli do Veležovog šesnaesterca.
Neshvatljivo je kako su loše pokrivali u tim trenucima igrači Veleža teren. Nisu bili blizu lopte, niti gostujućih igrača, i onda slijede te čudne dvije minute, 81. i 82. u kojima gosti postižu dva identična gola.
Oba sa iste strani, oba na isti način i oba na istu akciju.Centaršut, i pored dva najviša igrača Veleža Mahinića i Zvonića, prvo nesmetano skače Helvida i pogađa, da bi potom samo par desetaka sekundi kasnije, jer su domaći poslije polaska s centra izgubili odmah loptu, na isti način skokom Grgić pored Veležovih igrača nesmetano postigao gol identičan prvom. Kod zaostatka Veleža od 1:2 u sudijskom vremenu, igrači Veleža igraju u širinu na sredini terena , nema napada prema golu gostiju, i to je indikativno i sumnjivo, bio je to produženi komentar Nermina Bisea na sam susret u Vrapčićima.
Dodatnu sumnju podgrijavaju i kladionice, s obzirom da je u većini njih par bio blokiran, ili u nekima visok koeficijent na Velež.
Nije slučajno što su kladionice u regiji blokirale klađenje na taj par, mada su se u Evropi, konkrento u Švedskoj, a i u Aziji moglo kladiti na utakmicu. Pobjeda na Velež na domaćem terenu je bila kvota 5.00, a na goste 1.45. I to je sumnjivo, veli Bise.
No, nije samo u Vrapčićima bilo sumnjivo. Kuhalo se i u Trebinju, gdje je Željezničar poražen od Leotara, prvi put nakon augusta mjeseca.
Čudno je da Željezničar gubi utakmicu u Trebinju u kojem nije izbjegao poraz u zadnjih deset godina. Sada to može biti alibi Željezničaru, baš kao i to da im utakmica nije imala značaj, da su igrači Željezničara imali pravo da se čuvaju povreda pred evropske utakmice. Sve to može biti alibi i argumentovan izgovor. Međutim, sve na jednu stranu. Činjenica da je Željo sve pregazio u prvenstvu u sezoni u kojoj je bio neprikosnoven, i današnji poraz podgrijava dodatnu sumnju.
Takođe, Bise se osvrnuo i na raspored utakmica, s obzirom da su sve počele u 17 h, ali susret u Lukavici, Vrapčićima i Prijedoru nije završio u isto vrijeme.
Malo je čudno što su ove četiri utakmice imale 15 minuta razlike jedna od druge u svom toku. Dok je u Mostaru bio 54. minut u Trebinju je 47. , a u Istočnom Sarajevu 52. Kako je to moguće ako su sve utakmice počele u isto vrijeme? Može li mi neko objasniti razlog, pita se Bise.
Na kraju smo sa Nerminom razgovarali i o mogućim koracima Komiteta za normalizaciju, za koji bise kaže da ništa nije učinio osim što je izbjegao suspenziju reprezentacije BiH.
Teško predvidjeti šta će uraditi Komitet za normalizaciju. Iz dosadašnje prakse, ali i desetina slučajeva iz prethodnih sezona, sve ove sumnje ne moraju značiti ništa. Kako će se one dokazati, čime potkrijepiti, kako ih argumentovati? Ali, bez obzira, nismo ni mi zalutali na terene. Ja sam 30 godina u fudbalu, i znam kad je nešto sportski, korektno, fer, u žaru borbe, ali i znamo svi vidjeti kad je nešto sumnjivo.Ako se istraga završnice prvenstva bude vodila od tijela Komiteta NSBiH sve treba krenuti od utakmice GOŠK-Sloboda u Gabeli, gdje su Tuzlaci slavili sa 1:4.
Mislim da je i Komitet u slijepoj ulici.Izgubili su povjerenje i kredibilitet kojeg su stekli nakon imenovanja i odlaska bivšeg trojca: Čeko, Iljo, Suljo. Ništa nismo dobili s Komitetom, osim skidanja suspenzije reprezentaciji. Premijer liga je ostala cirkus i parada kiča, prostakluka i fašizma...Svega više osim poštenja i fudbala, dodao je Nermin Bise u razgovoru.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Nermin Bise ce da popije jednu kaznu od Komiteta za te izjave i tako se uvjeriti da ima pomaka 

Kada nekome spomenete ispadanje voljenog kluba iz lige u niži rang takmičenja za takav događaj obično se vežu konstatacije poput: "Divljanje navijača"! Ali Tuzla i Fukare, baš kao i po svemu drugome, pozitivnim primjerima izdvajaju se od stereotipa, od pretpostavki, od internet debata, jer bez obzira na sve, vjernost i ljubav ne kupuju titule i ne prestaje onda kada klub doživljava najteže trenutke za vrijeme svog postojanja.
Iako ovakav rasplet događaja nismo očekivali, na našu žalost on se ipak desio. GOŠK je slavio u Mostaru, Leotar bio bolji od Želje, a Sloboda nije uspjela ostvariti željeni rezultat protiv Slavije. Sloboda seli u niži rang, ali....
Dostojanstvo, srce i karakter krase iskrene navijače Slobode. Ljubav koja nema kompromis prema voljenom klubu čak i ona kada ga zadese najteži momenti u njegovoj istoriji. Nema spuštanja glave, nema pognutih ramena, nema suza, nema predaje, nema odustajanja, dizanja ruku. U inat svima onima koju su kumovali i željeli ovakav rasplet, onima koji su željeli Slobodu u nižem rang, gledati brojne tuzlake na koljenima, to se neće desiti.
Teško nam je svima, a revolt, nemir i osjećaj individulane krivice svakoga pojedinačno će još dugo biti prisutan.
I kao što je na dočeku igrača rekao Eldar Bajrić: "Ok, druga liga, ali znajte uz vas smo do kraja"
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
Iako ovakav rasplet događaja nismo očekivali, na našu žalost on se ipak desio. GOŠK je slavio u Mostaru, Leotar bio bolji od Želje, a Sloboda nije uspjela ostvariti željeni rezultat protiv Slavije. Sloboda seli u niži rang, ali....
Dostojanstvo, srce i karakter krase iskrene navijače Slobode. Ljubav koja nema kompromis prema voljenom klubu čak i ona kada ga zadese najteži momenti u njegovoj istoriji. Nema spuštanja glave, nema pognutih ramena, nema suza, nema predaje, nema odustajanja, dizanja ruku. U inat svima onima koju su kumovali i željeli ovakav rasplet, onima koji su željeli Slobodu u nižem rang, gledati brojne tuzlake na koljenima, to se neće desiti.
Teško nam je svima, a revolt, nemir i osjećaj individulane krivice svakoga pojedinačno će još dugo biti prisutan.
I kao što je na dočeku igrača rekao Eldar Bajrić: "Ok, druga liga, ali znajte uz vas smo do kraja"
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
- MinjonKocka
- Kontakt:
Sloboda platila Gosku, a ovi iz Goska pare proslijedili Velezu 

Nego, idite vi lakapo u drugi rang takmicenja. Ne znam o cemu se prica ovdje, konstatno ste bili pri dnu tabela, sada protiv slavije st trebali, haman pa uputiti pogled za opstanak i to niste bili u stanju uraditi. Nakon svega navedenog, realno vam je i mjesto tamo. Svakako tamo mozete propagirati svoj poznati fudbal (citaj=anti), koji se ogleda u tome kad dodete na grbavicu, lezi od prve minute na teren pa sta bog da ili u tuzli, gdje vam narastu muda pa jos i koji bezobrazni udarac ispod pojasa napravite ili dolaze pojedinci u dresovim fk crvena zvezda bg
Sad taj isti dres nosite po inim livadama diljem fbih 

1942 1983 2001
Kako ce kazniti njega, kao reportera BHR1?NEZALAGANJE je napisao/la:Nermin Bise ce da popije jednu kaznu od Komiteta za te izjave i tako se uvjeriti da ima pomaka
Genius, outrageous, the best ever! RF!
smjesan si pravo jarane, ko je igro finala kupa i trebo izac u Evropa pa nije dobio licensu. Nije to tako davno bilo.Giancarlo je napisao/la:Nego, idite vi lakapo u drugi rang takmicenja. Ne znam o cemu se prica ovdje, konstatno ste bili pri dnu tabela, sada protiv slavije st trebali, haman pa uputiti pogled za opstanak i to niste bili u stanju uraditi. Nakon svega navedenog, realno vam je i mjesto tamo. Svakako tamo mozete propagirati svoj poznati fudbal (citaj=anti), koji se ogleda u tome kad dodete na grbavicu, lezi od prve minute na teren pa sta bog da ili u tuzli, gdje vam narastu muda pa jos i koji bezobrazni udarac ispod pojasa napravite ili dolaze pojedinci u dresovim fk crvena zvezda bgSad taj isti dres nosite po inim livadama diljem fbih
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Mislio sam da je ujedno i neki funkcioner...Ako nije,on uopste nije kompetentan da ocjenjuje Komitet!Ko si bolan ti da jednom Osimu,Hadzibegicu i Bajevicu kazes da ne radi dobro svoj posao!???retro je napisao/la:Kako ce kazniti njega, kao reportera BHR1?NEZALAGANJE je napisao/la:Nermin Bise ce da popije jednu kaznu od Komiteta za te izjave i tako se uvjeriti da ima pomaka
- delpiero20
- Kontakt:
Giancarlo duvaj ga 

- NYKnicks Fan
- Kontakt:
2008 i 2009 brate, ali polako vratit cemo se mi. Samo zdravlja i sabura.ahmad_tz je napisao/la:smjesan si pravo jarane, ko je igro finala kupa i trebo izac u Evropa pa nije dobio licensu. Nije to tako davno bilo.Giancarlo je napisao/la:Nego, idite vi lakapo u drugi rang takmicenja. Ne znam o cemu se prica ovdje, konstatno ste bili pri dnu tabela, sada protiv slavije st trebali, haman pa uputiti pogled za opstanak i to niste bili u stanju uraditi. Nakon svega navedenog, realno vam je i mjesto tamo. Svakako tamo mozete propagirati svoj poznati fudbal (citaj=anti), koji se ogleda u tome kad dodete na grbavicu, lezi od prve minute na teren pa sta bog da ili u tuzli, gdje vam narastu muda pa jos i koji bezobrazni udarac ispod pojasa napravite ili dolaze pojedinci u dresovim fk crvena zvezda bgSad taj isti dres nosite po inim livadama diljem fbih
Pa pogledajte golove sa tekme samo leotar zeljo zar nije ocigledno da su se prodale pic** iz sarajeva ?
" onclick="window.open(this.href);return false;
" onclick="window.open(this.href);return false;
Evo ja sad na facebooku kod jednog što je fudbalski delegat, da ne govorim ime ubiće čoeka neko, al vako mu piše....
"Sloboda je odavno bankrotirala .. pa već dvije godine ne plaćaju službena lica ni sudije,delegate,kontrolre i još im samo poslije utakmice dijele psovke,pljuvanja i pokoji šamar i nogu u dupe i očekuju da im neko pomogne .. a povrh svega su bili tužili NS BiH zbog one licence i ovo im dođe kao " normalan " slijed događaja odnosno tiha osveta moćnika .."
"Sloboda je odavno bankrotirala .. pa već dvije godine ne plaćaju službena lica ni sudije,delegate,kontrolre i još im samo poslije utakmice dijele psovke,pljuvanja i pokoji šamar i nogu u dupe i očekuju da im neko pomogne .. a povrh svega su bili tužili NS BiH zbog one licence i ovo im dođe kao " normalan " slijed događaja odnosno tiha osveta moćnika .."
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.