Bijesan je napisao/la:Sezona 2002/2003, 34 kolo lige, Željezničar se bori za titulu sa Leotarom, Sloboda na ležernom 6-7 mjestu lige, ne mogu ni gore ni dole. Igrači Slobode se valjali od prve minute, borili se kao da im treba za titule, Alihodžić zabio u zadnjim minutama utakmice. Nakon primljenog gola igrači Slobode popadali po terenu kao da su upravo izgubili finale LŠ ;
Sezona 2010/2011, Slobodi ne trebaju bodovi, Željo se bori za titulu sa Borcem. Grize Sloboda kao da se oni bore za titulu. 0:1 završilo ;
Parole Antisarajlije, psovanja, gađanje ciglama stručnog štaba i rezervnih igrača Željezničara
itd, itd, itd, itd
Naši, jel. Jašta smo. Vi ste to više puta dokazali koliko smo "naši" ;
Sloboda je imala jednostavan zadatak u zadnjem kolu ( ako već nije uspjela da objezbjedi opstanak prije zadnjeg kola ) koji je glasio : NEMOJTE IZGUBITI 2 RAZLIKE OD SLAVIJE ; Nisu imali šansu kako treba. Zbog toga su Željo i Velež krivi. Jašta su.
O cemu ti pricas...pa normalno da cemo igrati i boriti se, mi smo takvi. Necemo vas pustat, mi nikad nikog ne pustamo..A navijaci ocekuju da se bori pa sta bude i to najvise protiv jacih klubova
A to za gadjanja nemas se sta zalit, sto Olimpic ne gadjamo? Zato sto su korektni ljudi, nikad im dlaka nije falila...A vi dosli u pola Tuzle i popisali se na spomenik stradalima 25.5 i nesto se zalis...
Mi nikad nismo ni govorili da smo "vasi" Nek se goni u pm i ta vasa umjetna nacija i vasi i nasi...

.
 .  

...konto sam...kolko je to 43 godine..ko dijete...suze su mi same navirale...sjetio sam se dinama i poraza od 0 5 na Tusnju tamo neke 88....ja sav mokar..balo... molim starog da idemo kuci..reko..gotovo je..75. je minuta...hajmo kuci...a on me samo onako presjece pogledom..kaze, sjedi tu.,.nek vide purgeri kako se kisne za radnicki klub i na 5 0..to mi je tolko ostalo urezano u sjecanje da cu pamtit dok sam ziv...neznam sta ce sa Slobodom bit..realno..u sranju smo teskom...cisto sumnjam da cemo se vratit kao Borac...nece se tog posla SAD niko htjet prihvatit....ovi ostali rezultati me tolko ne zanimaju....MI smo ovo trebali rijesit...ili danas ili nekad davno prije...realno..i zeljo i da je mahmurne igrace poslo u trebinje mogli su bod uzet...tolko su bolji od svih....sad..sto nisu htjeli...sto neko napisa...moze im se...dupla kruna a vi se levati ganjajte po selima...dok ne skontate neke stvari....mozda me je velez vise razocarao...oni nisu pili i slavili..igrali su kuci protiv mrtvog goska....igrali su za obraz kluba i nije njih trebo niko stimulisat...znam kolko su se tuzlaci zalagali za velez i vracanje na njihov stadion....al et..i njima se moglo...kako god...svakome nek je na cast i obraz..
 ...konto sam...kolko je to 43 godine..ko dijete...suze su mi same navirale...sjetio sam se dinama i poraza od 0 5 na Tusnju tamo neke 88....ja sav mokar..balo... molim starog da idemo kuci..reko..gotovo je..75. je minuta...hajmo kuci...a on me samo onako presjece pogledom..kaze, sjedi tu.,.nek vide purgeri kako se kisne za radnicki klub i na 5 0..to mi je tolko ostalo urezano u sjecanje da cu pamtit dok sam ziv...neznam sta ce sa Slobodom bit..realno..u sranju smo teskom...cisto sumnjam da cemo se vratit kao Borac...nece se tog posla SAD niko htjet prihvatit....ovi ostali rezultati me tolko ne zanimaju....MI smo ovo trebali rijesit...ili danas ili nekad davno prije...realno..i zeljo i da je mahmurne igrace poslo u trebinje mogli su bod uzet...tolko su bolji od svih....sad..sto nisu htjeli...sto neko napisa...moze im se...dupla kruna a vi se levati ganjajte po selima...dok ne skontate neke stvari....mozda me je velez vise razocarao...oni nisu pili i slavili..igrali su kuci protiv mrtvog goska....igrali su za obraz kluba i nije njih trebo niko stimulisat...znam kolko su se tuzlaci zalagali za velez i vracanje na njihov stadion....al et..i njima se moglo...kako god...svakome nek je na cast i obraz..