ultrasstyle_tz je napisao/la:rekao je Ibrakovic jednim dijelo sto se onako igralo, i Denis je rekao...znaju oni sta nam se spremalo. Nisam stvarno imao pojma da su pokrili i taj scenarijo sta ako Slavija ne uspije dat dva gola( jer neofirno bi bilo 2 penala svirat). Uspjeli su, bili su bolji, mogli su jos koji dat, ali stvarno ne mogu da vjerujem da su pokrili i taj sceniraj "sta ako"pa u Prijedoru da bude 3-3.
i stvarno treba biti covjek sumnjivog morala pa reci da je sve ovo korektno i odobravati ovako nesto. Sutra ce ti isti svoj klub prodat, jer jednom kad se pocnes prostituisat osladi se..prica se da se Velez dao za 30.000 KM( klub nece ni vidjet te pare to je fazon), Zeljo vjerovatno za 3 b naredne sezone dole. Melher objasnio sta je bilo u Prijedoru, Bise sta je bilo u Mostaru.
znamo mi sami da smo zasluzili ispadanje igrom, da smo najlosiji pored Kozare, ali nismo ovo ocekivali i nisam ocekivao da ce svima biti uredu ovakva prodaja. Reaguju oni od kojih si se najmanje nadao..to samo pokazuje ko ima morala i obraza a ko ne, ali opet od nekog ko se godinama prodaje , ko baca bombe po djecijim igralistima, udara svoje igrace jer mu nedaju dres ili nekog kome zbog ove garniture uprave ne bude 50 ljudi na stadionu , nije se ni moglo vise ocekivati.
opet kazem nismo mi zasluzili ostanak, ali ako su ovi zasluzili poslije ovakih radnji onda vam svaka cast i uzivajte u takvoj ligi...a sve ce se naplatit kad tad...
izvinjavam se sto sam ulazio u rasprave sa ljudima koji evidentno ne razlikuju sta je moralno a sta ne. Stidio sam se svake tekme Slobode za koju sam sumnjao da je namjestena, pojedine su i izvizdane na Tusnju, a ako je nekom uredu sto mu se klub prostituise i ako je to moralna norma i ako je to ono sto nam je komitet donio( 4-5 tekmi u jednom kolu nisu rezirane ni u navodno "najgora vremena") onda ja nemam s vama sta raspravljat.
Sloboda je igrala veliki dio sezone veoma loše, ali to opet nije razloga da se puštanjem utakmica drugima pošalje u niži ranga.Samo u našoj ligi koja je prepuna sumnjivih utakmica ništa nije sumnivo, sve je ok , sve je za pet.Hrvatska se obračunala sa mafijom, Njemačka se obračunala sa kladioničarskom mafijom, Turska , Italija ( ni najveći klubovi nisu pošteđeni), samo BiH ( banana- država) nije u stanju da zavede redu u poluamaterskim takmičenjima.Nije tajna da je Borac bio spreman se odreći Evrope samo da Slavija ostane u ligi.Ko je Slavija? Mali klub koji po većini stvari ne zaslužuje da se takmiči u ligi, ali nema sile da se izbaci iz lige dok je u poštenom Komitetu Kulin ban saveza (Kulina od Lukavice).Naravno taj isti Komitet je obećavao napredak nogometa, zlatne kašike (jer je u Savezu Kulina) , a dobismo 100 tinjak naštimanih utakmica, fašizma za izvoziti u Njemačku,prekide utakmica, divljanje huligana i uz sve to najlošiju ligu na svijetu. Preživjeli smo diktaturu Sadam, Pinochea, GAdafija, Alija, Čolakovića, Ilje, Ušanavića bez Sapuna no teško ćemo preživjeti Komitet.Ne postavlja se pitanje ko je pošten u ovoj ligi jer takvih nema već ko je toliko podmukao da je kupio sebi opstanak već prije početka sezone.Očigledno da je Slobodi ponestalo keša jer da su imali kakvog Kulinu, Osima, Kajtaz sad ne bi pričali od drugoj ligi.Sloboda je imala šansu da u direktnom duelu odluči o svojoj sudbini no pod čudnim okolnostima je odigrana današnja utakmica.Bez ijednog šuta , teško za povjerovati pogotovo od ekipe kojoj gori pod petama i koja je nakon 2:0 morala krenuti u atak, na nož ,ali...Ili se Sloboda uzdala u poštenje pojedinih klubova (valjda ljudi zaboravili da takvih nema u ovoj ligi) ili su očekivali da Slavija sam sebi zabije gol.Glavni i jedini krivac je Sloboda jer nisu bili spremni da igraju prljavo do kraja.Zelji se nema šta zamjeriti jer je njihova stvar hoće li igrati ili ne protiv Leotara, ali Željo danas nije odigrao utakmicu na svom nivou i Zeljo danas nije dao ni 20 posto svojih mogućnosti.Pošteni Zeljo kako ga prozvaše nepošteni ljudi je danas namjerno ili slučajno izgubio tekmu.Zvuči za nepovjerovati da je ekipa koja je izdominirala daleko jače klubove od Leotara danas nije mogla spriječiti čak ni poraz.LEotar je pak ekipa za one koji ne znaju čest gost kladionica preko one strane Drine i akter čuvene sumnjive utakmice protiv Zrinjskog u kojoj rekoše nista nije bilo sumnjivo.Malo sjevernije u Mostaru gledamo scenarij iz 1999 kada MAnchester preokreće protiv Bayerna . Opet su u pitanju korneri .Gošk da tih kobnih minuta za Slobodu nije kvalitetno prešao centar, a onda kao da su udarili po Red Bullu.To više nisu bili nogometaši no tice.Današnje kolo je još jednom pokazalo da se ova liga igra ne za titule,ne za Evropu nego za opstanak u istoj.I dok cijene goriva , osnovnih životnih namirnica rastu obraz je sve jefitini.Koliko kosta u današnji vakat?
Plaćeno ljetovanje u Neum ? Jefinije! Da neko ne bi reko da su samo Zeljo i Velez mrlje ove lige e pa nisu.FK Sarajevo je danas odigralo na rezultat koji mu odgovovara, ali imaju oni iskustva u ovom poslu(pogledaj Gosk 0:2).Pravi majstori ovog zanat su Čelik i Travnik.Travnik ode na pripreme u Švicarsku (pazi u Švicarsku dok su se drugi gurali po Medulinu i Međugorju).NAravno za te se pripreme moralo nešto i dati (Obraz). Ljudi su toliko nisko pali da su i prijateljske utakmice štimali.Što se tiče Čelika više čovjek nije siguran koju tekmu su pošteno odigrali.Razni lešinari su prolazili kroz klub:Mujezinovići, Jaganjci, Glavaši,Porče,Gavrani,...Ma sve mafija da mu **** mater.Slobodu u drugu ligu nisu gurnuli samo ZEljo i Velez nego svi klubovi.Slobodi se sudilo i presudilo prije početka lige i bila je osuđena na ispadanje.Mozda su oni umalo zajebali planove ranim buđenjem iz zimskog sna no za njih je očigledno bio spremljen i plan B.NA stranu moj šaljiv pristup , ali danas nije ispala Sloboda iz lige nego Tuzlanski kanton, grad Tuzla i svi privrednici u toj regiji.Zašto bi Želju bilo briga za Slobodu kad se gradonačelnik nije počešao što će uskoro sportska borilišta u Tuzli biti zaključana jer neće biti sportski klubova.Gase se ko svijeće na rođendanskoj torti.Mozda je danas crkla Slobodina krava, ali već sutra bi mogla u Zenici, Mostaru ili Travniku.Očekuje nas uskoro liga sajamski sela jer ništa nam u ligi uskoro neće ostati osim seoskih klubova.I život ide dalje.Neko je danas malo plaka, neko će večeras manje spavati, ali već sutra razmišljat ćemo o cijeni hljeba, o neusvajanju budžeta, o Tihiću, Nikoliću, TAdiću i ostalim stvarim bez koji BiH ne bi bila banana -država.Dragi moj navijači Slobode odsad pa za ubuduće krojite svoju sudbinu i ne očekuje da vam je drugi kroje u vašu korist.Ovdje brat brata zajebe, a da vas ne zajebu isti oni koji vas osudiše na startu cirkusa kojem još samo životinje nedostaju.I nek se smire strasti.Velez i Red Army nisu naštimao tekmu već pogana uprava.Zeljo i MAnijaci nisu naštimali tekmu već valjda uprava.Slobodi zelim da se odmah vrati u ligu, a akterima mraka u BH fudbalu da budu manje providni ili oni očekuju da smo društvo slijepaca.Slijepa država, slijepo tužilaštvo, sudovi još malo slijep i narod.U ovoj ligi se bodovi dobivaju na kahvama, za zelenim stolovima, a ne na krompirištima naših divnih stadiona.MA koga je još briga za Premierligu Bosne i Hercegovine? Od danas mene zaboli racku.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".