Ja sam jos 2009/2010 rekao da covjek popravi sut bio bi najbolji igrac lige definitivno
ne kotam i >Rose je imao slab sut pa ga je popravio , sta fali tokom ljete svaki dan ispucati par hiljada lopti i upucati ruku ili makar par pozicija , ovako nekad ispada smjesan pick and roll sa Garnettom jadnim jos covjek ima 36 god jos ga odmah udvajaju u pick and rollu a Ronda ostavljaju na sutu
Ali covjek imam nenormalno dugacke ruke i velike sake , drzi loptu jednom rukom kao O'Neal uopste mu netreba druga ruka , a vidjeli smo da je igrao u playoff-u sa fakturom :

, plus sto je brz i ima odlicnu preglednost terena i vidi unaprijed , a drugo dosadan je u odbrani i sa svojim dugim rukama stvara ogroman pritisak na loptu.
pored suta nekad mu je mana sto okljeva na prvom koraku drublinga pa onda nekad zastadne pa doda neku asistenciju koja i nije pa propadne akcija , ali sve u svemu all round igrac koji bi u drugoj ekipi bio manje produktivan bas zbog nedostatka samopuzdanja za sut , pa pucaj covjece i Rose je imao katastrofalne brojke , pa nisi R.Allen ili P.P. koji su se godinama oslanjali na sut . Mozda njemu treba jedna sezona s anekom mlitavom ekipom gdje ce on trositi jedno 20-25 lopti pa da dobije samopozdanja , pa da onda sljedece bude MVP