AC Milan - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

nesta13
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la nesta13 » 25 maj 2012, 12:34

pozz svima. evo ja sam novi ovdje ali pratim milan i mogu se pohvaliti time da navijam za taj klub od kako znam za sebe.
evo dotaknut cu se malo prijelaznog roka i meni zanimljivih igraca te istaknuti svoje misljenje koje igrace bi trebalo dovesti.
da pocnem od golamana dakle svima poznato Roma odlazi dolazi Gabriel i čuvari mreže za sljedeću sezonu su: Abbiati (koji će gotovo sigurno biti prvi golman mada bi veliki klub poput našeg trebao imati boljeg startnog golmana, ali ga ne podcjenjujem), te Amelia i mladi Gabriel.
sto se tice obrane konkretnije stopera tu imamo Silvu koji ni u kom slucaju ne bi smio napustiti nasu momcad, te Yepesa koji je neznam kojim cudom dobio novi ugovor, Acerbi je pred potpisom, a po mom misljenju nakon komplikacija potpisivanja Neste u SAD-u njemu bi morao biti ponuđen novi ugovor. Bonneru i Mexesa po mom misljenju trebalo bi prodati jer ih ne smatran nekim svijetskim klasama i zamijeniti ih nekim dobrim kvalitetnim stoperom u prvi plan mi pada Sakho iz PSG-a i Ogbonna iz Torina, a ako Vertonghen ne potpise za Totenham i on bi mogao biti taj. Dakle stoperi po mom misljenju: Silva, Yepes, Acerbi, Nesta, Sakho (Ogbonna). Bekovi: Abate, De Sciglio (koji bi cak morao igrati prvi sastav jer se pokazao velikom nadom i talentom a u prilog mu idu i sve češće pogreške Abatea), Antonini i vratiti Didaca Vilu na lijevi bek a ako nece zadovoljiti u januaru potraziti novog beka tipa Criscito, Cissokho. Uz to rijesiti se Mesbaha i prodati Taiwa na kojima se mogu zaraditi lijepi novci.
Sto se tice veznog reda uz odlaske Van Bommela, Seedorfa, Gatusa, mladog Merkela (krivi potez ali se nadam da nasi znaju sto rade) te sve izvjesniji odlazak Flaminia i Aqilania koji nece biti otkupljen, uz sto bi jos dodao Strasera kojeg ce vjerojatno ukljucit u neki transfer, nova lica bila bi Kevin Strootman za +/-10 miliona eura (alternativa Sahin iz Real Madrida), Eriksen (meni najdrazi igrac tu bih istaknuo da mi se Ganso ne sviđa nikako te da je iznimno spor i vrlo često i povrijeđen a načuo sam nešto da ide sad na operaciju koljena) za kojih 20 miljuna ali imamo playmakera za iducih 10+ godina te mozda cete se iznenaditi iznimno mi se dopada Rasmus Elm iz AZ Alkmaara. Šveđanin star 24 godine kojem ugovor istice krajem sljedece sezone mogao bi se dovesti za skromnih 5 miljuna eura. Sa njim dobivamo igraca sa pravim passem i odličnog izvođaca slobodnih udaraca pa bi nam on itekako bio isplativ. Te uz to uzeti neke momke iz Primavere.
U napadu nebi bilo puno filozofije Prodat Robinha Santosu (nesto pisu da je i Malaga spremna dati 20 miljuna za njega) i dovesti jednog perspektivnog mladog špica tipa Muriel Damiao ili čak uzeti Berbatova iz Uniteda koji je slobodan igrač a vrlo je dobar špic i moze pokriti Ibru u manjim tekmama.
Dakle igraci Milana:
Abbiati, Amelia, Gabriel;Silva Nesta, Yepes, Acerbi, Sakho(Ogbonna), Ely, Abate, Antonini, De Sciglio, Didac Vila; Boateng, Montolivo, Traore, Ambrosini,Nocerino, Muntari, Emanuelson, Eriksen, Strootman, Elm; Ibra, Pato, El Sharaawy, Cassano, Muriel.

Početna postava:
http://www.footballuser.com/412184/AC_Milan" onclick="window.open(this.href);return false;

baresi#6
Kontakt:

Post Postao/la baresi#6 » 25 maj 2012, 12:51

dobrodošao @nesta! ostani aktivan što je više braće to bolje 8-)

fino si to rezonovao slažem se s tobom sve si to fino rekao. mada od svih tih pojačanja koje si spomenuo sakha bi bilo najteže dovesti. psg je jak ko beton financijski i neće prepustiti da im kapiten ode tako lako... lakše je ogbonnu gdje je milan od svih klubova barem kako mediji pišu in pole position. cijena se spominje 12m. zna calcio jak je dobar u odbrani i italijan. samo me strah da neće propasti ko santacroce tada po mnogima novi baresi :o

nadamo se da će mercato dobro proći jer milanu već 2 godine fali mali kvalitativni iskorak da budu zemlja jaki (čitaj bekovi :lol: )
Il club più titolato al mondo.

$ $́" ?́& The greatest mixed martial artist of all time.

Krepat ma ne molat!

ŽELJO DRŽAVA!

nesta13
Kontakt:

Post Postao/la nesta13 » 25 maj 2012, 12:55

baresi#6 je napisao/la:dobrodošao @nesta! ostani aktivan što je više braće to bolje 8-)

fino si to rezonovao slažem se s tobom sve si to fino rekao. mada od svih tih pojačanja koje si spomenuo sakha bi bilo najteže dovesti. psg je jak ko beton financijski i neće prepustiti da im kapiten ode tako lako... lakše je ogbonnu gdje je milan od svih klubova barem kako mediji pišu in pole position. cijena se spominje 12m. zna calcio jak je dobar u odbrani i italijan. samo me strah da neće propasti ko santacroce tada po mnogima novi baresi :o

nadamo se da će mercato dobro proći jer milanu već 2 godine fali mali kvalitativni iskorak da budu zemlja jaki (čitaj bekovi :lol: )

According to French rumours, PSG are intentionned to sell their captain Mamadou Sakho.

It seems that PSG to let 21 year old center back Mahamadou Sakho, tracked by many European clubs, require about 20 million euros.

Moguće je dati Mexesa i Bonneru ili nešto para u paketu.

betton
Kontakt:

Post Postao/la betton » 25 maj 2012, 14:13

Gledao sam sinoc tekmu Santos - Velez u kojo je Ganso odigrao svih 90 minuta i bio izvodjac penala u drugoj seriji za svoj tim.Sve u svemu,dobra utakmica,tipicna juznoamericka.Igra se za go vise i dosta atraktivnih poteza.Sto se tice nase mete u prelaznom roku,odigrao je solidno.Iskreno,nije ni mogao puno jer nije igrao na svojoj poziciji sinoc.Igrao je lijevo krilo sto mu bas i ne odgovara,koliko sam ja uspio da primijetim.I jos nesto..Ne znam da li je zbog toga sto pozicija krila zhtijeva dosta vise trcanja ili do njegove stamine,opao je snagom zadnjih 15 minuta,bas se dalo primijetit.Al' kad je stavio loptu na bijelu tacku,umjetnost.. 8-) Hladno,golman u jednu,a lopta u drugu stranu.Jako sigurno izveden penal. ;) Ima onaj potez,ima zadnji pas,odlican pregled igre.Da se ja pitam,jos danas bi ga doveo. :mrgreen: Mislim da ima ono sto je potrebno da igru naseg kluba digne na jedan novi i visi nivo.
Rossi come il fuoco..Neri come la vostra paura..

Gullit: "At Milan 11 of us would practice against only the 4 defenders and we still couldn't score a goal."

Warrick
Kontakt:

Post Postao/la Warrick » 25 maj 2012, 14:58

Malaga je navodno ponudila 16 miliona za Robinha i u ponedjeljak bi trebao biti sastanak sa celnicima Malage,kako javlja SKY.
Utopit ga za ovu lovu ako je istina,sto se mene tice.

betton
Kontakt:

Post Postao/la betton » 25 maj 2012, 14:59

Da ne bude iznenadjenja,inter se ukljucio u borbu za Ogbonnu.Navodno,daju Ranocchiu i Coutinha za igraca Torina..

http://www.milannews.it/?action=read&idnotizia=81350" onclick="window.open(this.href);return false;

Gullit: "At Milan 11 of us would practice against only the 4 defenders and we still couldn't score a goal."

betton
Kontakt:

Post Postao/la betton » 25 maj 2012, 15:01

Warrick je napisao/la:Malaga je navodno ponudila 16 miliona za Robinha i u ponedjeljak bi trebao biti sastanak sa celnicima Malage,kako javlja SKY.
Ja sam procitao kako su spremni da daju cak oko 20 miliona za njega.Ako je istina,bilo bi dobro ako ode za ove pare.Ionako mu samo ime drzi cijenu. :lol:

Warrick
Kontakt:

Post Postao/la Warrick » 25 maj 2012, 15:07

betton je napisao/la:
Warrick je napisao/la:Malaga je navodno ponudila 16 miliona za Robinha i u ponedjeljak bi trebao biti sastanak sa celnicima Malage,kako javlja SKY.
Ja sam procitao kako su spremni da daju cak oko 20 miliona za njega.Ako je istina,bilo bi dobro ako ode za ove pare.Ionako mu samo ime drzi cijenu. :lol:
Pa to je kao navodno su spremni ici do te cifre,fina lova za njega,dovuci Teveza umjesto njega i to je to ha ya :D

baresi#6
Kontakt:

Post Postao/la baresi#6 » 25 maj 2012, 16:26

+1

@betton čitao sam na acmilan online o gansu. kažu ovi što prate tu ligu odličan je tehničar ima taj strašan pass zna podvaliti loptu ko malo koji igrač na svijetu ali je kažu lijen da tako kažem. nije baš trkač. a allegri i ne gotivi baš takve igrače. nije njegovo da otima lopte ko muntari ali opet. i kaže mi jaran gledao je i on meč kažu da je povrijeđen ganso bio još pod injekcijama i da će morati na operaciju.

Krepat ma ne molat!

ŽELJO DRŽAVA!

Warrick
Kontakt:

Post Postao/la Warrick » 25 maj 2012, 16:28

baresi#6 je napisao/la:
+1

@betton čitao sam na acmilan online o gansu. kažu ovi što prate tu ligu odličan je tehničar ima taj strašan pass zna podvaliti loptu ko malo koji igrač na svijetu ali je kažu lijen da tako kažem. nije baš trkač. a allegri i ne gotivi baš takve igrače. nije njegovo da otima lopte ko muntari ali opet. i kaže mi jaran gledao je i on meč kažu da je povrijeđen ganso bio još pod injekcijama i da će morati na operaciju.
Ganso je vec sad mislim na operacionom stolu,barem tako rekose jer ima bolove u koljenu i da je igrao pod blokadama u zadnje vrijeme,i navodno bice odsutan izmedju 2 i 4 sedmice.
A to da Allegri ne voli igrace koji su haj da kazem lijeni,vidjet cemo sta ce biti.

ahmad_tz
Kontakt:

Post Postao/la ahmad_tz » 25 maj 2012, 21:46

Astoriju istice ugovor ovo ljeto to nisam znao :o . Ajde Celo pokupi to.

Warrick
Kontakt:

Post Postao/la Warrick » 25 maj 2012, 22:00

ahmad_tz je napisao/la:Astoriju istice ugovor ovo ljeto to nisam znao :o . Ajde Celo pokupi to.
Tesko da ce ista biti od toga,imas vec Boneru,Silvu,Mexesa,Yepesa,i eto nam i Acerbija...tako ti je to to otprilike sto se stopera tice...evo Ibra kaze kako nemamo para za igrace....tako da trenutno ne izgleda nimalo dobra situacija..i pojavile se glasine da City sprema 50 miliona ponudu za Silvu........

10DelPiero
Kontakt:

Post Postao/la 10DelPiero » 25 maj 2012, 22:47

Warrick je napisao/la:
ahmad_tz je napisao/la:Astoriju istice ugovor ovo ljeto to nisam znao :o . Ajde Celo pokupi to.
Tesko da ce ista biti od toga,imas vec Boneru,Silvu,Mexesa,Yepesa,i eto nam i Acerbija...tako ti je to to otprilike sto se stopera tice...evo Ibra kaze kako nemamo para za igrace....tako da trenutno ne izgleda nimalo dobra situacija..i pojavile se glasine da City sprema 50 miliona ponudu za Silvu........
Ja sam siguran da Milan nece niti priblizno dobru zamjenu naci za Silvu a i bezveze mi je da se prodaje ponajbolji stoper svijeta, treba ga drzati bez obzira na te ponude iako se to tesko odbija treba graditi tim.
Alessandro Del Piero !

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Warrick
Kontakt:

Post Postao/la Warrick » 25 maj 2012, 22:49

10DelPiero je napisao/la:
Warrick je napisao/la:
Ja sam siguran da Milan nece niti priblizno dobru zamjenu naci za Silvu a i bezveze mi je da se prodaje ponajbolji stoper svijeta, treba ga drzati bez obzira na te ponude iako se to tesko odbija treba graditi tim.
Naravno druze,takav se igrac ne prodaje i Galliani je reko da nece nikuda sad ostaje da mu se vjeruje hehehhehee

meskalin
Kontakt:

Post Postao/la meskalin » 25 maj 2012, 23:18

Na sto je Milan spao da dovdi igrace kojima je istekao ugovor, kako tuzno :S
Milan je očigledno u krizi jer je počeo da dovodi nedostojna pojačanja renomea ovog italijanskog kluba poput Bakajea Traorea.

To je potvrdio i napadač "rosonera" Zlatan Ibrahimović.

"Milan ima finansijskih problema. Nemamo novca da kupimo pet igrača ili bar pet onih koji su nam potrebni. Doveli smo dvojicu (Traore, Montolivo), možda dovedemo i trećeg", rekao je Ibra.

Ibra tvrdi da uprkos prosečnom timu Milana, "rosoneri" mogu mnogo toga da naprave.

"Pogledajte Čelsi. Osvojili su LŠ a nisu imali najjači tim. Važno je da igrači igraju dugo zajedno", Ibrahimović.
Hocemo se kladiti da ce se Pato povrijediti na olimpijadi ! :)

Omerovic
Kontakt:

Post Postao/la Omerovic » 26 maj 2012, 00:22

evo zanimljiv video :D

[youtube][/youtube]

10DelPiero
Kontakt:

Post Postao/la 10DelPiero » 26 maj 2012, 01:29

meskalin je napisao/la:Na sto je Milan spao da dovdi igrace kojima je istekao ugovor, kako tuzno :S
Milan je očigledno u krizi jer je počeo da dovodi nedostojna pojačanja renomea ovog italijanskog kluba poput Bakajea Traorea.

"Milan ima finansijskih problema. Nemamo novca da kupimo pet igrača ili bar pet onih koji su nam potrebni. Doveli smo dvojicu (Traore, Montolivo), možda dovedemo i trećeg", rekao je Ibra.

Ibra tvrdi da uprkos prosečnom timu Milana, "rosoneri" mogu mnogo toga da naprave.

"Pogledajte Čelsi. Osvojili su LŠ a nisu imali najjači tim. Važno je da igrači igraju dugo zajedno", Ibrahimović.
Ibrahimovic samo potvrdio sto sam ja napisao prije par dana, dovode se polovnjaci i Montolivo je samo malo jaci polovnjak koji zapravo treba da bude back-up igrac a igra u reprezentaciji jer trenutno nema boljeg od njega, za Traorea nemam komentara uopste nemam predstavu kako igra a sumnjam da ce imati neku minutazu i u Milanu...

To je izgleda kod svih jacih ekipa eto u Inter dolazi Palacio, ovdje Montolivo, u Juventusu Nedveda naslijedio Pepe eto to vam dovoljno govori.
Alessandro Del Piero !

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

meskalin
Kontakt:

Post Postao/la meskalin » 26 maj 2012, 02:04

10DelPiero je napisao/la:
meskalin je napisao/la:Na sto je Milan spao da dovdi igrace kojima je istekao ugovor, kako tuzno :S

Ibrahimovic samo potvrdio sto sam ja napisao prije par dana, dovode se polovnjaci i Montolivo je samo malo jaci polovnjak koji zapravo treba da bude back-up igrac a igra u reprezentaciji jer trenutno nema boljeg od njega, za Traorea nemam komentara uopste nemam predstavu kako igra a sumnjam da ce imati neku minutazu i u Milanu...

To je izgleda kod svih jacih ekipa eto u Inter dolazi Palacio, ovdje Montolivo, u Juventusu Nedveda naslijedio Pepe eto to vam dovoljno govori.
Milan mora dovesti WC prednjeg veznog i beka inace ih nema ni na mapi !!

rastafarian
Kontakt:

Post Postao/la rastafarian » 26 maj 2012, 15:50

Kakav je ugovor sa Boatengom pošto se javljaju ove šuplje da je United zainteresovan.. :?
Ž'21 !

alè alè alè Milan alè forza lotta vincerai non ti lasceremo mai!

UEFA MAFIJA !

baresi#6
Kontakt:

Post Postao/la baresi#6 » 26 maj 2012, 21:25

ma ne sekiraj se kakav united ;)

muntari će dobiti novi ugovor i postati milanov igrač, gotovo oficijelno: Muntari's agent: "Milan and Muntari will continue together. Muntari will sign a 2-year contract with Milan."

odličan posao bi to mogao biti, sića će biti u pitanju.

Krepat ma ne molat!

ŽELJO DRŽAVA!

Zaključano

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.