Ovog iz Dortmunda. Lars će teško biti u vozu za Euro.Damir_BvB je napisao/la:Na kojeg Bendera mislis , jer po meni je Lars vise ofanzivniji od Svena .
Reprezentacija Njemačke - Elf
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
- FRANK RIBERY
- Kontakt:
Re: Reprezentacija Njemacke - Elf
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".
Ako ćemo iskreno nije ni Scweinsteiger u blistavoj formi, al' opet ne mogu ni zamislit' Elf bez njega. Prije svega mora da se digne psihički nakon finala LP i promašenog penala, a uz to i fizički, jer znamo da je izostao veći dio sezone. Treba mu više utakmica da bio bio Top-fit i onaj stari.
Ako ćemo gledat' formu onda Khedira - Kroos bi činili DM pozicije. Toni bi igrao tu samo zato što treba jedna kreativna šestica. Takođe se slažem da Kroos nema mjesta ukoliko je jedno mjesto već rezervisano za Schweinija, jer njih dvojica zajedno se nisu baš proslavili u defanzivnom dijelu.
Vidjet' ćemo protiv Švice kako bi izgledalo Khedira - Gundogan, jer su njih dvojica najavljeni
Muller će na EP igrat' samo zbog starih zasluga. Nešto slično k'o i Poldi. U klubu k'o kita, a u repki sila.
Ako ćemo gledat' formu onda Khedira - Kroos bi činili DM pozicije. Toni bi igrao tu samo zato što treba jedna kreativna šestica. Takođe se slažem da Kroos nema mjesta ukoliko je jedno mjesto već rezervisano za Schweinija, jer njih dvojica zajedno se nisu baš proslavili u defanzivnom dijelu.
Vidjet' ćemo protiv Švice kako bi izgledalo Khedira - Gundogan, jer su njih dvojica najavljeni
Muller će na EP igrat' samo zbog starih zasluga. Nešto slično k'o i Poldi. U klubu k'o kita, a u repki sila.
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!
- FRANK RIBERY
- Kontakt:
Ako bi po zaslugama onda bi se i Gundoghan našao u prvih jedanaest.Ali repka je nešto sasvim drugo od klupskog nogometa.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".
Semir bvb je napisao/la: Muller će na EP igrat' samo zbog starih zasluga. Nešto slično k'o i Poldi. U klubu k'o kita, a u repki sila.
Mislio sam na Mullerove zasluge u Elf-u (WM 2010, pa i kvalifikacije).FRANK RIBERY je napisao/la:Ako bi po zaslugama onda bi se i Gundoghan našao u prvih jedanaest.Ali repka je nešto sasvim drugo od klupskog nogometa.
Gundogan je bez šanse da bude u prvom timu. Treba on proć' makar jedan ciklus kvalifikacija da bi se mog'o nadat'.
Ovako nek' bude zadovoljan klupom (a i to možda).
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
- FRANK RIBERY
- Kontakt:
Semir bvb je napisao/la:Semir bvb je napisao/la: Muller će na EP igrat' samo zbog starih zasluga. Nešto slično k'o i Poldi. U klubu k'o kita, a u repki sila.Mislio sam na Mullerove zasluge u Elf-u (WM 2010, pa i kvalifikacije).FRANK RIBERY je napisao/la:Ako bi po zaslugama onda bi se i Gundoghan našao u prvih jedanaest.Ali repka je nešto sasvim drugo od klupskog nogometa.
Gundogan je bez šanse da bude u prvom timu. Treba on proć' makar jedan ciklus kvalifikacija da bi se mog'o nadat'.
Ovako nek' bude zadovoljan klupom (a i to možda).
Govorim o formi,NA stranu sto nije iskusan i što je mlada.Sweini i Kroos su lutali cijelu sezonu.Muller je pak bio očajan ove sezone.No Low će forsirati provjerene igrače.Švicarska će dati neke odgovore.
Ja se neslazem da je muller bio ocajan ove sezone u nekim tekmama da ali je u velikim pokazao visoki kvalitet isto sa scweinijom I kroosom ... Kad gundo bude protiv reala I u finalu lige prvaka u stanju odigrat kao ovi gore navedeni tada mozemo pricat ... Sta je pokazao gundo u ligi prvaka ? Nista , po meni je bolji leitner od njega... Brzi pokretljiviji brze se vraca defanzivno jaci ... Gundogan je za 10tke , njegovo konstantno guranje na 8cu ce samo da ga limitira ... Nadam se da nece biti potrebno da jos jednom dortmund zavrsi zadnji u grupi lp da bi se ovo skontalo ...
- FRANK RIBERY
- Kontakt:
Sweini je manje -više podbacio u svakoj bitnoj utakmici.ALi napisao sam da je repka nesto drugo i da ovi igrači za reprezentaciju daju i više od mogućeg.KAd je trebalo Gundoghan je pokazao kvalitet.Mi smo na kraju ostali bez ičeg.gruezi je napisao/la:Ja se neslazem da je muller bio ocajan ove sezone u nekim tekmama da ali je u velikim pokazao visoki kvalitet isto sa scweinijom I kroosom ... Kad gundo bude protiv reala I u finalu lige prvaka u stanju odigrat kao ovi gore navedeni tada mozemo pricat ... Sta je pokazao gundo u ligi prvaka ? Nista , po meni je bolji leitner od njega... Brzi pokretljiviji brze se vraca defanzivno jaci ... Gundogan je za 10tke , njegovo konstantno guranje na 8cu ce samo da ga limitira ... Nadam se da nece biti potrebno da jos jednom dortmund zavrsi zadnji u grupi lp da bi se ovo skontalo ...
Ok.FRANK RIBERY je napisao/la:Reus ide sigurno u prvu dok će Gotze vjerovatno ulaziti sa klupe.Poldi će uvijek biti u prednosti na Schurrleom.Što se šestice tiče Khedira i Bender su bolja riješenja od Kroosa.On nije trkač i ne moze defanzivno krpiti rupe.KAo što kolega prije mene reče Muller je imao najlošiju sezonu u karijeri.Takav ne moze dati više od Reusa.U interesu Elfa je da najbolji igraju u prvoj, a Mulac to nije u ovom trenutku , bar kad je forma u pitanju.
OkejFRANK RIBERY je napisao/la: Govorim o formi,NA stranu sto nije iskusan i što je mlada.Sweini i Kroos su lutali cijelu sezonu.Muller je pak bio očajan ove sezone.No Low će forsirati provjerene igrače.Švicarska će dati neke odgovore.
Lutas momcino, lutas.FRANK RIBERY je napisao/la: Sweini je manje -više podbacio u svakoj bitnoj utakmici.ALi napisao sam da je repka nesto drugo i da ovi igrači za reprezentaciju daju i više od mogućeg.KAd je trebalo Gundoghan je pokazao kvalitet.Mi smo na kraju ostali bez ičeg.
Drzi se jednog stava, nemoj da se okreces kao golub prevrtac.
Vom Jäger zum Gejagten
- FRANK RIBERY
- Kontakt:
GDje lutam?Sve što sam napisao je tačno.Moze Sweini imati uzasnu sezonu on je u prvih jedanaest jer je repka nesto sasvim drugo.Muller nema zagarantovano mjesto za razliku od Sweinija bez kojeg je Njemačka nezamisliva.Neigranje Mullera se bome neće osjetiti jer ga ima ko zamjeniti.geronimo je napisao/la:Ok.FRANK RIBERY je napisao/la:Reus ide sigurno u prvu dok će Gotze vjerovatno ulaziti sa klupe.Poldi će uvijek biti u prednosti na Schurrleom.Što se šestice tiče Khedira i Bender su bolja riješenja od Kroosa.On nije trkač i ne moze defanzivno krpiti rupe.KAo što kolega prije mene reče Muller je imao najlošiju sezonu u karijeri.Takav ne moze dati više od Reusa.U interesu Elfa je da najbolji igraju u prvoj, a Mulac to nije u ovom trenutku , bar kad je forma u pitanju.OkejFRANK RIBERY je napisao/la: Govorim o formi,NA stranu sto nije iskusan i što je mlada.Sweini i Kroos su lutali cijelu sezonu.Muller je pak bio očajan ove sezone.No Low će forsirati provjerene igrače.Švicarska će dati neke odgovore.Lutas momcino, lutas.FRANK RIBERY je napisao/la: Sweini je manje -više podbacio u svakoj bitnoj utakmici.ALi napisao sam da je repka nesto drugo i da ovi igrači za reprezentaciju daju i više od mogućeg.KAd je trebalo Gundoghan je pokazao kvalitet.Mi smo na kraju ostali bez ičeg.
Drzi se jednog stava, nemoj da se okreces kao golub prevrtac.
Kroos moze igrati samo naprijed.Na šestici se nije snašao i nije me uvjerio da svojim plućima moze drzati ritam.Sweini i Kroos u vezi neće ići protiv bržih reprezentacija.
SVi oni daju više od mogućeg, ali treba biti realan Reus je u ovom trenutku bolji igrač od Mullera i treba da dobije prednost.Neću ići toliko daleko i reći da je Muller limitiran igrač, ali...
Pa recimo da neke igrace dizes (sto se tice klupskih uspjeha) a neke spustas (iako su dokazani reprezentativni kalibar). Pa onda kazes kako je repka nesto sasvim drugo od kluba i da se dojucerasnji uspjesi ne smiju zaboraviti.FRANK RIBERY je napisao/la: GDje lutam?
Sve to sto si ti iznjeo ja bih smatrao kao realno gledanje jednog forumasa kome je Elf pri srcu.
Eto vidis.FRANK RIBERY je napisao/la: SVi oni daju više od mogućeg, ali treba biti realan Reus je u ovom trenutku bolji igrač od Mullera i treba da dobije prednost.Neću ići toliko daleko i reći da je Muller limitiran igrač, ali...
Kazes u ovom trenutku (gdje se ja slazem s tobom) ali opet ti isti ne mozes zamisliti pocetni elf bez Schweinsteigera iako od njega ima par igraca koji su spremniji na toj poziciji (u ovom trenutku).
Repka je nesto drugo, ima tu i starih zasluga (a kako ih ne bi bilo) pored sveg iskustva koje novajlije nemaju.
Da ne spominjem jacinu utakmica koji pojedini igraci imaju, dok se drugi tek trebaju naviknuti na to.
Vom Jäger zum Gejagten
- FRANK RIBERY
- Kontakt:
Sweini je institucija.On poput Podolskog u repci daje mnogo više nego u klubu, ali Muller je nesto sasvim drugo.On ove sezone nije igra dobro ni u klubu ni u reprezentaciji.Ponuda na poziciji Muller je mnogo veća nego u sredini gdje je trkača malo , a kretivaca i previše.Rekao sam da će Švicarska dati neke odgovore.geronimo je napisao/la:Pa recimo da neke igrace dizes (sto se tice klupskih uspjeha) a neke spustas (iako su dokazani reprezentativni kalibar). Pa onda kazes kako je repka nesto sasvim drugo od kluba i da se dojucerasnji uspjesi ne smiju zaboraviti.FRANK RIBERY je napisao/la: GDje lutam?
Sve to sto si ti iznjeo ja bih smatrao kao realno gledanje jednog forumasa kome je Elf pri srcu.
Eto vidis.FRANK RIBERY je napisao/la: SVi oni daju više od mogućeg, ali treba biti realan Reus je u ovom trenutku bolji igrač od Mullera i treba da dobije prednost.Neću ići toliko daleko i reći da je Muller limitiran igrač, ali...
Kazes u ovom trenutku (gdje se ja slazem s tobom) ali opet ti isti ne mozes zamisliti pocetni elf bez Schweinsteigera iako od njega ima par igraca koji su spremniji na toj poziciji (u ovom trenutku).
Repka je nesto drugo, ima tu i starih zasluga (a kako ih ne bi bilo) pored sveg iskustva koje novajlije nemaju.
Da ne spominjem jacinu utakmica koji pojedini igraci imaju, dok se drugi tek trebaju naviknuti na to.
Istina da je veliki problem neiskustvo Bendera, Gundoghana, Reusa, Gotzea ..., ali isti onaj Khedira , Muller su bili neiskusni na zadnjem prvenstvu svijeta pa su odigrali odlično.Iskustvo je bitno, ali ne i presudno.
Muller me je razočarao potpuno.Počinjem da mislim da je on igrač od jedne sezone slave i to je to.
Zadnja izmjena: FRANK RIBERY, dana/u 26 maj 2012, 00:30, ukupno mijenjano 1 put.
Dobro, ja te ne mogu ubjediti da grijesis, ali vrijeme ce pokazati svoje. Müller nije igrac jedne sezone i Müller ce biti buduca velika zvijezda, ne samo Bayerna nego i Elfa.
Ima nesto u njemu sto ga tjera (
) da bude nesto veliko, bez obzira na neku limitiranost koja je svima poznata.
Inace, protiv Svice gledat cemo tog robusnog (siri nego duzi
) Sacirija i razlog vise da uperimo oci na ovu utakmicu.
Ima nesto u njemu sto ga tjera (
Inace, protiv Svice gledat cemo tog robusnog (siri nego duzi
Vom Jäger zum Gejagten
Muller je jedan jako bitan igrač. Znači zna zabit, trči mnogo, zna loptu podvalit....Samo što je on nakon fantastične prve sezone pod Van Gaalom, kad je i isplivao na fudbalsku scenu i nakon onog sjajno Mundijala u Južnoj Africi pomalo potonuo, ali svi čekamo da opet bljesne. Ja mislim da će kod Lowa bljesnut, on će ga opet dići na noge.
Muller u top formi je igrač bez kojeg se ne može i na ovakvog Mullera će Low računat i jednostavno on je meni jedan od onih bez kojih skoro nikad ne bi igrao.
Muller u top formi je igrač bez kojeg se ne može i na ovakvog Mullera će Low računat i jednostavno on je meni jedan od onih bez kojih skoro nikad ne bi igrao.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Milina sutra nasi ugraju u 4 a onda drugi nasi u 6 .
Lijepa prilika da se vidi sta moze bijela masinerija doduse sa zutim flekama
Ocekujem gol Reusa i Schürrlea
Lijepa prilika da se vidi sta moze bijela masinerija doduse sa zutim flekama
Thomas Müller - Fußballgott
Sta ces vise? Sutra je pred nama 4 uzastopna sata uzivanja u fudbalu. Kao sto rece Joakim Svica je odlican test nesto kao mala Holandija i ocekuje od igraca da pruze svoj maksimum, jer od Ponedeljka za cetvoricu epizoda EP 2012 se zavrsava.don_burza je napisao/la:Milina sutra nasi ugraju u 4 a onda drugi nasi u 6 .
Lijepa prilika da se vidi sta moze bijela masinerija doduse sa zutim flekama![]()
Prema reporteru RTL-a koji se nalazi na pripremama u Francuskoj otpadaju Cacau, Draxler i Lars Bender, naravno uz golamana, a odluka ce pasti izmedju Zielera i ter Stegena, ali sam siguran da ce ter Stegen morati ostati kuci. Po meni ovo prvenstvo za njega i Draxlera dolazi jos rano i mislim da ih je Joakim htio samo da nagradi za uspjesnu sezonu i da osjete atmosferu koja vlada na okupljanju.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
Za Cacaua sam ubjeđen nešto da neće otpast, jer Low je nagovjestio da računa na njega (a i zašto računa) kod objavljivanja ovog šireg spiska. A ova druga dvojica su ozbiljni kandidati da otpadnu. A pred obojicom su godine kada će moći otići još na veliko takmičenje.amerosm je napisao/la: Prema reporteru RTL-a koji se nalazi na pripremama u Francuskoj otpadaju Cacau, Draxler i Lars Bender, naravno uz golamana,
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Po meni Cacau mora otpasti, jer onda se svjesno zrtvuje jedan igrac koji moze obavljati defanzivne zadatke. Sven Bender je potreban jer radi taj prljavi posao i dosta pretrci - a to moze biti potrebno u pojednim utakmicama, Gündogan je potreban jer je igrac za kontrolisanu ofenzivu (mora se priznati da je popravio svoju igru kada je odbrana u pitanju), dok je osmorka Bayerna sigurna prema rijecima svih prisutnih.effe_sa je napisao/la:Za Cacaua sam ubjeđen nešto da neće otpast, jer Low je nagovjestio da računa na njega (a i zašto računa) kod objavljivanja ovog šireg spiska. A ova druga dvojica su ozbiljni kandidati da otpadnu. A pred obojicom su godine kada će moći otići još na veliko takmičenje.amerosm je napisao/la: Prema reporteru RTL-a koji se nalazi na pripremama u Francuskoj otpadaju Cacau, Draxler i Lars Bender, naravno uz golamana,
Lars Bender ce otpasti iz razloga sto ce uspjeh njegove ekipe i trenutna forma presuditi u korist Gündogana, a razlog za Draxlera i ter Stegena sam naveo.
Sto ce Cacau-a tice siguran sam da ce otpasti, jer je Löw posljednjih dana pohvalio Reusa i rekao da je realna opcija u vrhu napada - iako su za ovaj sistem dovoljni i Klose i Gomez, a takodjer tu moze uskociti jos i Podolski i Müller.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
Klose: "Das Bayern-Drama hilft uns bei der EM"
"Izgubljeno finale protiv čelzija moze biti prednost za nas, iaoko tuzno izgleda. Svi smo iz repke zeljeli da bayern pobjedi. nazalost, drugacije je ispalo. Ali zato se sad nadamo da su momci iz Baye jos vise nabrijani i ambiciozni i da ce s nama EM titulu uzeti"
Tako to rade vrhunski igraci, jer znaju da se iz neuspjeha velika korist moze izvuci....
Da se prisjetimo sastava elfa, na euru 2009 u finalu protiv engleske:
GERMANY:
GK 1 Manuel Neuer
RB 2 Andreas Beck
CB 4 Benedikt Höwedes
CB 5 Jérôme Boateng
LB 3 Sebastian Boenisch 65'
DM 15 Mats Hummels 83'
RM 14 Fabian Johnson 69'
CM 20 Gonzalo Castro
CM 8 Sami Khedira (c)
LM 10 Mesut Özil 89'
CF 13 Sandro Wagner 84'
Substitutions:
MF 16 Daniel Schwaab 69'
MF 6 Dennis Aogo 83'
DF 19 Marcel Schmelzer 89'
Ima nade u nogama ovih momaka za velike uspjehe
ABD
Tako to rade vrhunski igraci, jer znaju da se iz neuspjeha velika korist moze izvuci....
GERMANY:
GK 1 Manuel Neuer
RB 2 Andreas Beck
CB 4 Benedikt Höwedes
CB 5 Jérôme Boateng
DM 15 Mats Hummels 83'
RM 14 Fabian Johnson 69'
CM 20 Gonzalo Castro
CM 8 Sami Khedira (c)
LM 10 Mesut Özil 89'
CF 13 Sandro Wagner 84'
Substitutions:
MF 16 Daniel Schwaab 69'
MF 6 Dennis Aogo 83'
Ima nade u nogama ovih momaka za velike uspjehe
Zuerst ignorieren sie dich, dann lachen sie über dich, dann bekämpfen sie dich und dann gewinnst du.
Hahaha ne vjerovatno koji momci su sad tu u A elfu ... Dobro se sjecam cjelog turnira, kad je Marin trebao predvodit Elf, ali Ozil je tad zablistao i iznenadio sve i to je Ozilova oskocna daska bila za uspjesnu karijeru, ko je gledao to ep zna o cemu pricam . Boateng je taj turnir odigrao bez greske na poziciji stopera uz Howedesa naravno . Schmelzer je tad bio back up samo, ali fenomenalno jaka mlada repka je ovo . Sad nakon samo 3 god pojedini igracu su zvjeri pravemats je napisao/la:Klose: "Das Bayern-Drama hilft uns bei der EM"![]()
![]()
![]()
![]()
"Izgubljeno finale protiv čelzija moze biti prednost za nas, iaoko tuzno izgleda. Svi smo iz repke zeljeli da bayern pobjedi. nazalost, drugacije je ispalo. Ali zato se sad nadamo da su momci iz Baye jos vise nabrijani i ambiciozni i da ce s nama EM titulu uzeti"
GERMANY:
GK 1 Manuel Neuer
RB 2 Andreas Beck
CB 4 Benedikt Höwedes
CB 5 Jérôme Boateng
DM 15 Mats Hummels 83'
RM 14 Fabian Johnson 69'
CM 20 Gonzalo Castro
CM 8 Sami Khedira (c)
LM 10 Mesut Özil 89'
CF 13 Sandro Wagner 84'
Substitutions:
MF 16 Daniel Schwaab 69'
MF 6 Dennis Aogo 83'
Ima nade u nogama ovih momaka za velike uspjehe![]()
![]()
![]()
![]()
ABD
BvB Echte Liebe !!!
- FRANK RIBERY
- Kontakt:
Horst Hrubesch je kod odabira reprezentativaca za U19 napravio nekoliko kardinalnih grešaka.NAjbolji igrači su ostali u U18 rerpezentaciji i jučer protiv Srbije su se obrukali iako je završilo 2:2.Ne mozeš izostaviti Yesila, Duckscha, Weisera, Rockera, Mendea, Hauka, Maxa, Vlachodimosa, Ayciceka, ... i nadati se prolasku na EP.
U prvoj utakmici kvalifikacija Srbija je nadigrala Njemačku, ali ne i rezultatski (2:2).U istoj grup Rumunija je razbila Mađarsku sa 4:0.
U prvoj utakmici kvalifikacija Srbija je nadigrala Njemačku, ali ne i rezultatski (2:2).U istoj grup Rumunija je razbila Mađarsku sa 4:0.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.