Ma odavno sam rekao da bi klub bio klub potrebna je ambicija.Jer koja je onda inace svrha postojanja.Nemoj majke ti sto se Lende tice i uprave.Kakvi su najbojli sud daje raja koje nema 200-300 po tekmi.Sto se Gerile tice vjerovatno znas zasto je nema.I ja sam navijao jos po republickoj ligi tih godina kada je Emin bio predsjednik kluba a Ezo Hadijabdic trener i kada se islo sirom BiH u velikom broju.Sjecam se dobro i Doboja i Mostara i Zavidovica Hrasnice ludnice na Piroti itd...To jest bila uprava imali smo ekipu navijace i sve sto ide uz to a najvaznije igrali su TRAVNICANI koji su igrali srcem i volili i klub i grad .I zato smo i mi voljeli njih.Pa gdje je Gerila danas.nema je iz razloga sto ova uprava ni jednim jedinim potezom nece ni da pokusa saradjivati s momcima.Feninga nikada nisu dali da se ode na neko gostovanje da se obezbjedi kakav autobus.jer jarane navijacke grupe opstaju zahvaljujuci gostovanjima.Nije fazon navijati samo u Travniku.A poenta je da zapravo ovu upravu gostovanja slabo zanimaju.Vazno je sta cemo uraditi na Piroti.Dobijamo po 10 zutih kartona ovdje pa u goste onda i ne trebamo ici.Ja gledam koliko je ova uprava uspjesna po tome koliko gledalaca ima na tribinama.travnik je napisao/la:Ja stvarno neznam sto si se ti okomio na upravu, ja pratim Travnik jos od prije rata 89 -90 i bio sam u gerili od samog pocetka i mogu ti reci da je ova uprava dosad najbolja koja je ikad bila za ovih dvadesetak godina unazad. A evo sad cu ti i obrazrozlozit i zasto, naj vise su ulozili u infrastrukturu stadiona, izmireni su dogovi prema savezu i igracima , redovne su plate a jedan od najzasluzniji za to je i Tahir Lendo iako ja organiski nemogu stranku iz koje on dolazi . Jedino sto se moze zamjeriti ovoj upravi je sto nam je omladinski pogon jedan od najlisijih i sto su ambicije kluba uvjek opstanak
A nadji i jednog jedinog Travnicanina da kaze da Sarajka valja kao covjek i da nije seljacka lopuza dacu ti sta god hoces.A nebi o politici ne volim .Kakav je Lendo nacelnik bio i koliko je uradio za Travnik pitaj radnike Borca ,gradjane koji imaju najskuplje rezije u drzavi ,pogledaj nedovrsenu dvoranu 26 godina potpuno unistenu Travnicku privredu i jos puno toga .Kazes stadion napravili.Jesu brate za 25 godina napravili tribinu od 700 mjesta .E svaka im cast.I Lendi i njegovoj stranci na vlasti.Pa niko ne moze biti u upravi Travnika ako nije clan SDA .To je istina.
Na kraju ja cu reci ovoj upravi da radi posao kada vidim raju i Gerilu ponovo na Piroti kada budu igrala nasa djeca iz omladinskog pogona u klubu ,a ne da iz tih kategorija igraju samo sinovi direktora .Gledam svi roditelji koji hoce da im djeca igraju nogomet daju djecu u Bubamaru i nece da ih puste ni da treniraju u Travniku jer svima je sve jasno.I da kada budemo pobjedjivali u gostima...