Reprezentacija Njemačke - Elf

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Šta očekujete od Elfa na SP 2022

1) da bude prvak
11
16%
2) polufinale minimum
14
20%
3) proći će grupu i dalje je sve moguće
11
16%
4) ispadaju u grupi ( za švabomrzce)
33
48%

Ukupno glasova: 69

schweinsteiger
Kontakt:

Re: Reprezentacija Njemacke - Elf

Post Postao/la schweinsteiger » 26 maj 2012, 14:11

Ne znam vise sto se taj Podolski gura toliko u reprezentaciju.Konjska snaga i topovski sut,to je Podolski,nista vise.Schurle me impresionirao u kvalifikacijama,iako je dobivao priliku s klupe i onda nista vise no prosjecna sezona u Leverkusenu.

Ne znam koliko je ovo realno i koliko bi vas se slozilo,ali u mojoj glavi prvih 11 ovako izgleda

Neuer - Lahm - Badstuber - Hummels - Boateng - S.Bender - Schweini - Ozil - Kroos - Reus - Gomez

Prije neku noc sam sanjao da Elf igra neku utakmicu na Euru i odbranu cine Badstuber - Hummels - Howedes - Boateng :D :D
#miasanmia

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 26 maj 2012, 18:04

----------------------------------------------Marc Andre Ter Stegen----------------------------------------------------------Howedes--------------------Mertesacker---------------------------Hummels---------------------------Schmelzer---------
-----------------------------------------------------Khedira---------------------------------------------------------------------
-----------------------------------------------------------------Gotze-----------------------------------------------------------Schurrle--------------------------------------------------------------------------------------------Podolski--------------------
-------------------------------------------------------------Ozil------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------Klose-----------------------------------------------------------------

Po meni odlican sastav samo Per mi je malo klimav :D . Al et nemamo boljeg u ovoj utakmici . Neka nikog ne iznenadi pozicija Gotzea, moze to on odigrat iako ga tu malo tusi al moze to on ....

Hajmo Panzeri rasut Svicarce .
BvB Echte Liebe !!!

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 26 maj 2012, 18:07

slika
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 26 maj 2012, 18:17

Ono sto mi je drago je da Ter Stegen dobija priliku,, pa makar u ovim prijateljskim utakmicama. Momak je ogroman talenat i sigurno da ce u buducnosti biti jedan od najboljih golmana na Svjetu.

Inace, bez Bavaraca se danas igra, cak ni na klupi nema niti jednog.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

propuh
Kontakt:

Post Postao/la propuh » 26 maj 2012, 18:29

Sta je ovo kriminalan start utakmice :?
Azmir Husić "Dino svi znamo kako je Saraj'vo doslo do titule"

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 26 maj 2012, 18:31

:oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Merte da je malo bolje pratio igru mogla je ova akcija kod drugog gola komotno bit' ofsajd.

Oba gola su bila nakon ubacivanja s desne strane gdje ima i previše prostora, a i kompletna cijela odbrana previše prostora ostavlja Švicarcima. :oops:
Zadnja izmjena: Semir bvb, dana/u 26 maj 2012, 18:33, ukupno mijenjano 1 put.
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 26 maj 2012, 18:31

propuh je napisao/la:Sta je ovo kriminalan start utakmice :?
Bez Bavaraca nema nista. :?

Slabo je ovo, iako se moze smatrati nekim B sastavom, kriminalno to izgleda, pogotovo u odbrambenom dijelu. Merte, Hummy, Schmelzer i Howedes ispadaju kao mala djeca. Derdiyok je postigao dva gola i evo imao je jos jednu 100% sansu, ali je ter Stegen ovaj put odreagovao dobro.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 26 maj 2012, 18:41

Potpisujem Omso.Tek sad se vidi sta Bavarci znace Elf-u.Bezidejno i kriminalno skroz, nesto slicno k'o i mi sa Ircima :? .
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 26 maj 2012, 18:43

Omerbavarac je napisao/la:
propuh je napisao/la:Sta je ovo kriminalan start utakmice :?
Bez Bavaraca nema nista. :?

Slabo je ovo, iako se moze smatrati nekim B sastavom, kriminalno to izgleda, pogotovo u odbrambenom dijelu. Merte, Hummy, Schmelzer i Howedes ispadaju kao mala djeca. Derdiyok je postigao dva gola i evo imao je jos jednu 100% sansu, ali je ter Stegen ovaj put odreagovao dobro.
Omere ne seri dzaba kakav crni Bayern bolan ... Jel ti vidis kakvi su oni izasli iz svlacionice, ovo je Lowov poraz u prvom poluvremenu, ga je stari dobri general nadmudrio nema se tu sta prigovarat igracima ba. Niko ne trci niko se ne zalaze nikakve igre nemamo odgovora za ovu igru Svicarske . Nemojte dzaba trazit krivicu u igracima do Lowa je ovo 100 % ...Izasli su kao da igraju mec zadnje lige, a ne kao reprezntativci ... Stvarno mislim smjesno je ovo motivacija ko qrac.
BvB Echte Liebe !!!

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 26 maj 2012, 18:47

Nijemci totalno nezainteresovani,ne da pokusavam nac' izgovor za ovo sto gube,samo sto igraju kao da je revijalna utakmica.Jedino Podolski trci k'o konj,haman zna da mu visi ostanak :D
#miasanmia

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 26 maj 2012, 18:49

Evidentno je da igraci Dortmunda, prvi oni ne igraju kao pod Kloppovim nadzorom, sta je uzrok, mozda ta Damirova motivacija?

Htio ti to moj Damire priznati ili ne, ova selekcija Njemacke je nula bez Bayernovih igraca, koji ce usput u narednoj utakmici svi igrati, ili njih vecina, pa ces tek onda da vidis pravu igru. ;)

Nemam namjeru da nesto dizem Bayern, ali surova realnost je da selekcija igra puno bolje kada su ovi momci na terenu.

Hummels 2:1.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 26 maj 2012, 18:50

Bravo Hummels. :D :D
Joakim je uprskao prvo poluvrijeme sa svojom 4-3-3 taktikom, i nadam se da ce se u nastavku vratiti na sistem 4-2-3-1. Jednostavno Özil nije imao slobodu u igri i Schürrle i Götze su mu smetali zavisno od toga koje preuzeo ulogu u sredini terena, a ko na desnom krilu.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 26 maj 2012, 18:54

Pa normalno da je ekipa jaca sa igracima Bayerna...ipak su to 3-4 veoma vazna igraca

Ali opet s druge strane ovo je samo jedno poluvrijeme...ne mora to nista znaciti.Moze zavrsiti i 2-5 do kraja :? A i Loew je poprilicno lose postavio igru...nisu toliko krivi igraci(bar ne pojedinacno)

Mozda ne bi bilo lose i da izgube ovaj duel...nisu oni odavno iskusili poraz.

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 26 maj 2012, 18:56

loše ovo izgleda, ali zato je mali Xhaka odličan :D

treba Reus-a stavit u drugom poluvremenu
Agieren statt reagieren

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 26 maj 2012, 18:56

amerosm je napisao/la:Bravo Hummels. :D :D
Joakim je uprskao prvo poluvrijeme sa svojom 4-3-3 taktikom, i nadam se da ce se u nastavku vratiti na sistem 4-2-3-1. Jednostavno Özil nije imao slobodu u igri i Schürrle i Götze su mu smetali zavisno od toga koje preuzeo ulogu u sredini terena, a ko na desnom krilu.
Ma mora malo eksperimentirat Low, kad će ako neće sad. Fin gol Hummelsa, ali i on je kao i kompletna odbrana bio smušen svo vrijeme u početku dok su Švajcarci atakovali.

I u pravu je Omer kad kaže da je ova selekcija bez Bayernovih igrača puno manje vrijedna. Što je naravno svakom ko normalno rezonuje jasno ko dan. :)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 26 maj 2012, 18:57

Omerbavarac je napisao/la:Evidentno je da igraci Dortmunda, prvi oni ne igraju kao pod Kloppovim nadzorom, sta je uzrok, mozda ta Damirova motivacija?

Htio ti to moj Damire priznati ili ne, ova selekcija Njemacke je nula bez Bayernovih igraca, koji ce usput u narednoj utakmici svi igrati, ili njih vecina, pa ces tek onda da vidis pravu igru. ;)

Nemam namjeru da nesto dizem Bayern, ali surova realnost je da selekcija igra puno bolje kada su ovi momci na terenu.

Hummels 2:1.
Je.bo ga ti Omere pa normalno je to da ce igrat bolje kad su tu glavni igraci kao Schweini, Lahm ( kapiten ) , al da sad ovdje fali Boateng, Muller, Kroos, Badstuber ne fale vala, i smatram da nista vise ne bi uciinili da su tu . Isto bi to sve izgledalo . A to moj omco htio il ne htio dizes te svoje crvene . Al de vidi barem ovdje sad nema potrebe da pljujujemo jedni po drugima ovdje smo svi isti i svi smo DIE ELF . Nemoj tak jbg .

Da ne duzim na kraju krajeva moj glavni utisak je nista ovo ne bi bolje bilo da su tu Bavarci, i ovo je po meni samo do Lowa, ne mogu shvatit da igraju za repku a da se povlace po terenu ko da su pili dan noc kao da su mahmurni svi i ne zainteresvoani. Ostajem pri tome prvo takticki smo nadmudreni ;), a kao drugo Low je podbacio sa motivacijom ... To je moje misljenje . I zelim jos napomenuti da je prije 2 god Svicarska sa istom igrom ovom pobjedila Spaniju na SP, ovo je Svicino oruzje protiv ovakvih ekipa ovo nije slucajnost sigurno ne. Sve je na Lowu sad . I usput vidi se da i ono protiv Francuza nije bila slucajnost . Hummy ga zabi efektno po precku :D .
BvB Echte Liebe !!!

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 26 maj 2012, 19:01

Bravo Hummels majstore!

Dobro @omere znamo da su Bayernovi igrači okosnica Elf-a. Tako kad njih nema odmah to nije ta repka jer ne možeš očekivat' od igrača koji ih mijenjaju i koji nisu imali priliku prije da igraju zajedno da sad odjednom budu na nivou kompletne reprezentacije Njemačke koja je uigravana kroz kvalifikacije i ostala takmičenja. .

A bili su Bayernovci zadnju utakmicu protiv Francuske pa smo opet bili očajni ako ne i gori ;) . Baš k'o i ovde bezidejni itd.

Po meni je greška što Khedira igra bez prave potpore. Bilo je tu drugih opcija (pravih šestica), ali ipak je Low odlučio da ekperimentiše. :oops:

Očekujem:
Schurrle out, Reus in i da neko od Bendera ili Gundo uđe kao podrška Khediri, jer ovako je to k'o Švicarski sir i na sredini terena. :mrgreen:

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 26 maj 2012, 19:05

Damir_BvB je napisao/la:
Je.bo ga ti Omere pa normalno je to da ce igrat bolje kad su tu glavni igraci kao Schweini, Lahm ( kapiten ) , al da sad ovdje fali Boateng, Muller, Kroos, Badstuber ne fale vala, i smatram da nista vise ne bi uciinili da su tu .
Fale oni itekako fale. Trojica od ovih ce ciniti udarnu postavu na EP-u.
Isto bi to sve izgledalo .
Vjeruj mi, ne bi sigurno.
A to moj omco htio il ne htio dizes te svoje crvene.
U Njemackoj reprezentaciji su Bayernovi igraci najvredniji, ostali su samo tu pukom srecom. To je dizanje, a ne ovo sto sam prethodno napisao.
Al de vidi barem ovdje sad nema potrebe da pljujujemo jedni po drugima ovdje smo svi isti i svi smo DIE ELF . Nemoj tak jbg .
Ali, ja ne pljujem niti na jednog igraca, samo sam rekao stvarno stanje prvog poluvremena.

Sta mislis ko je krivac za prvi primljeni gol, ali dobro pogledaj cijelu akciju pa odgovori? :D

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 26 maj 2012, 19:06

Normalno je da zalaganje i borbenost igraca nece biti na viskom nivou - jer je igrace strah povrede pred jedno veliko takmicenje. Takodjer prvo poluvrijeme je jedino greska Joakima jer su odbrana i Khedira ostavljeni na cjedilu. Ovoj ekipi nedostaju Schweinsteiger, Müller i Lahm jer i pored zadataka u napadu nezamaruju svoju zadacu u odbrani.

Ja bi izbacio Schürrlea, Götze prebacio na desno krilo i ubacio Gündogana i igrao 4-2-3-1 jer se igraci najbolje snazale u toj formaciji jer kostur ekipe u svojim klubovima igra tu formaciju - Dortmund, Bayern i Real.

Upravu je mozda @adnan24 da poraz ne bi bio tako los da malo splasne euforija koja je zavladala, i da igraci vide da bez zalaganja ne moze se nista postici - mada mislim da oni igraju pod rucnom zbog straha povrede.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 26 maj 2012, 19:07

Gotze je jedan od glavnih krivaca za prvi gol priznajem . A evo ti sad Reusa i gundogana pari oci :lol:
BvB Echte Liebe !!!

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.