Reprezentacija Njemačke - Elf

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Šta očekujete od Elfa na SP 2022

1) da bude prvak
11
16%
2) polufinale minimum
14
20%
3) proći će grupu i dalje je sve moguće
11
16%
4) ispadaju u grupi ( za švabomrzce)
33
48%

Ukupno glasova: 69

Pale_Companion
Kontakt:

Re: Reprezentacija Njemacke - Elf

Post Postao/la Pale_Companion » 26 maj 2012, 20:06

sramota, kriminalna odbrana danas...

nije zato što je Gladbahovac, ali mali Ter Stegen stvarno nije kriv bio kod golova ( možda jedino malo kod onog izletavanja, mislim da je treći gol švicaraca u pitanju), odbrana naivno ispadala... Mertesacker i Schmelzer najgori u defanzivi....

Reusu svaka čast, jedan od boljih danas... Xhaka genijalan danas, dobili smo odličnog igrača ;) (mislim za Borussiu :) )...
Agieren statt reagieren

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 26 maj 2012, 20:07

Omerbavarac je napisao/la:Po meni Mertesacker ili Gundogan ce ostati kod kuce i EP gledati preko malih kanala.
Ma Merte je 100 % putnik ne EP, ali jedino zato što nema druge alternative u odbrani.

Ne treba zamjerit' njemu jer on je nekoliko mjeseci bio van stroja, tako da njemu treba vremena da se vrati u staru formu, ali problem je što sad vremena nema. Gotovo je. Sad će EP za nekoliko dana.

Drugi problem danas su bili defanzivni vezni. Počinju mu meč Khedira i Gotze na tim pozicijama, a ovaj drugi od decembra nije započeo utakmice :oops: i uz to sve igra na njemu neprirodnoj poziciji. :twisted:

Treba naglasit' da je većina golova (3-4) bila sa desne strane (Howedes - Merte) i kroz sredinu upravo sa mjesta gdje zadnji vezni treba da dominiraju i razbijaju protivničke napade i akcije. :oops:
Zadnja izmjena: Semir bvb, dana/u 26 maj 2012, 20:15, ukupno mijenjano 2 puta.
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 26 maj 2012, 20:08

vedofeelgood je napisao/la:I Hummels je bio tu negdje ko i Mertesacker. Znači katastrofa. Nema veze sto je dao gol, njih dvojica su danas zakazali potpuno, prespori su bili za ovu taktiku ubacivanja iz drugog plana Švajcaraca.
Pa Hummelsa pojedini guraju ispred Badstubera rezultat svega je petarda. :mrgreen:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 26 maj 2012, 20:09

Saurman je napisao/la:
vedofeelgood je napisao/la:I Hummels je bio tu negdje ko i Mertesacker. Znači katastrofa. Nema veze sto je dao gol, njih dvojica su danas zakazali potpuno, prespori su bili za ovu taktiku ubacivanja iz drugog plana Švajcaraca.
Pa Hummelsa pojedini guraju ispred Badstubera rezultat svega je petarda. :mrgreen:
A Stuber nije prim'o petarde u skorije vrijeme? 8-)

Hummels je jedina svijetla tačka u odbrani. Jedini koji je i dobio neke duele, al' ne može čojk sam. ;)
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 26 maj 2012, 20:12

Semir bvb je napisao/la: A Stuber nije prim'o petarde u skorije vrijeme? 8-)

:lol: :lol: 8-)

Meni je Schmelzer bio sasvim ok...Svicarska nista nije napravila po svojoj desnoj strani.4 gola su dosla sa njemacke desne strane.

Ja ipak ne bi toliko pricao o pojedincima jer ne znam k'o da je igrao u odbrani 5 golova je previse.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 26 maj 2012, 20:19

Low je mogao vidjeti slabosti nekih igrača i kad se vrate crveni za : Hummels,Schmelzer,Gotze,Mertesacker je klupa.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 26 maj 2012, 20:21

Semir bvb je napisao/la:A Stuber nije prim'o petarde u skorije vrijeme?
Nije primao u skorije vrijeme dok je igrao za Njemacku, Bayern se iskljucuje iz ovoga. Ja sam iznjeo svoje misljenje Badstuber i Hummels ili Badstuber i Boateng kao stoperi, jedno je sigurno Badstuber ce igrati u prvoj postavi.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 26 maj 2012, 20:30

Bundesliga je napisao/la:
Semir bvb je napisao/la:A Stuber nije prim'o petarde u skorije vrijeme?
Nije primao u skorije vrijeme dok je igrao za Njemacku, Bayern se iskljucuje iz ovoga. Ja sam iznjeo svoje misljenje Badstuber i Hummels ili Badstuber i Boateng kao stoperi, jedno je sigurno Badstuber ce igrati u prvoj postavi.
Hoce igrat prvu, a vidjet cemo hocel igrat ostale . Isto kao na Euro glupan igro protiv srba i Krasic mu kicmu slomio i danas dan kosmodisk nosi ... On hoce pocet euro sigurno no brzo njemu klupa ne gine .

Za mene idealni par Hummy- Howedes . Jedan je agresivan, drugi je doktor 8-) ... Visoki jaki beton . A vidjeli smo kako se stuber odbi protiv Reala od Benzemu i to sjede na zemlju ko dijete kakvo . A o finalu protiv BvB a da ne pricam dzaba ...
BvB Echte Liebe !!!

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 26 maj 2012, 20:34

Saurman je napisao/la:Low je mogao vidjeti slabosti nekih igrača i kad se vrate crveni za : Hummels,Schmelzer,Gotze,Mertesacker je klupa.
Zlatna kanta u svom stilu ... Odlicno ti idu kvalifikacije za odbranu titule :oops: :lol: ...
BvB Echte Liebe !!!

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 26 maj 2012, 20:35

Ma sako kad se otac nacije i najbolji bek svijeta vrati sve ce biti drugacije! Stopera moze igrati ko god hoce

Sent from my LT15i using Tapatalk 2
Zadnja izmjena: don_burza, dana/u 26 maj 2012, 20:35, ukupno mijenjano 1 put.
Thomas Müller - Fußballgott

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 26 maj 2012, 20:35

Njemačka repka danas nije bila svježa, svi djelovali nekako umorni (što je i razumljivo, sezona je duga bila). Odbrana je prvi put igrala u ovakvom sastavu, te vjerovatno ovakva neće više ni igrat. Određene stvari su testirane, jedna od svjetli tački je danas bio Reus. Još jedan test predstoji i ima još dvije sedmice do Eura da se određene stvari uigraju.
Hummels i Badstuber će mislim skoro pa sigurno činit stoperski par jer su već ranije par puta dobro funkcionisali, na strani Holgera je doza prgavosti, oštrine i borbenosti, te jake internacionalne utakmice, plus dobro s pasovima otvara igru, dok Hummels ima te tehničke potkovanosti i sposoban je iznijet loptu.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 26 maj 2012, 20:37

Damir_BvB je napisao/la:Hoce igrat prvu, a vidjet cemo hocel igrat ostale . Isto kao na Euro glupan igro protiv srba i Krasic mu kicmu slomio i danas dan kosmodisk nosi ... On hoce pocet euro sigurno no brzo njemu klupa ne gine .

Za mene idealni par Hummy- Howedes . Jedan je agresivan, drugi je doktor ... Visoki jaki beton . A vidjeli smo kako se stuber odbi protiv Reala od Benzemu i to sjede na zemlju ko dijete kakvo . A o finalu protiv BvB a da ne pricam dzaba ...
Igrat ce on svaku utakmicu, naravno ako ne dodje do kakve povrede. Badstuber je odlican stoper, drugo je sto ga neki ne preferiraju i daju subjektivno misljenje o njemu ( vecinom lose misljenje). Momak je iskusniji za to prethodno prvenstvo i siguran sam da ce odigrati dosta dobro. Protiv BvB-a je cjelokupna ekipa Bayerna podbacila nema potrebe da se izdvaja jedan covjek, dok protiv Reala nasao si jednu situaciju kada je Benzema uspio proci pored Badstubera nakon sto se ovaj zaletio. Odlcno je obavio svoj posao u tom dvomecu i sigurno bio jedan od najboljih Bavaraca, niti jedan gol nije isao njemu na dusu. Vjerovatno vecina ljudi njega ne voli ili ne preferira zvog njegovoga prezimena ili sta vec, znam da zvuci bizarno ali vjerujem da je ovo tacno, takodjer gledaju se samo njegove pogreske a sve dobro sto je uradio brzo pada u vodu, barem kod nekih. Za mene je on odlican stoper koji ce vjerujem igrati prvu postavu Njemacke i u buducnosti ce postati svjetska klasa.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 26 maj 2012, 20:42

Damir_BvB je napisao/la:
Saurman je napisao/la:Low je mogao vidjeti slabosti nekih igrača i kad se vrate crveni za : Hummels,Schmelzer,Gotze,Mertesacker je klupa.
Zlatna kanta u svom stilu ... Odlicno ti idu kvalifikacije za odbranu titule :oops: :lol: ...
Sa Hummelsom i Schmelzerom u lov na Euro. :lol:

don_burza je napisao/la:Ma sako kad se otac nacije i najbolji bek svijeta vrati sve ce biti drugacije! Stopera moze igrati ko god hoce
Badstuber i nema zime. 8-)

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 26 maj 2012, 21:21

cekam svabe samo na kladionice za 1oo markica, i svabe prime petardu, a nisu u istoriji vjerovatno toliko primili, jesam peh

inace, ova njemacka reprezentacija i kad bude kompletna, po meni niti ovaj put nece biti prvak evrope, nema ono nesto za osvajanje, opet ce sigurno nekoga razmontirati, al na samom kraju ce posustati ko da gledam, spanija je ipak puno jaca i iskusnija i uigranija i sta sve ne, a s tvrdim francuzima ili englezima ce svabe tesko
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

CroCHEF
Kontakt:

Post Postao/la CroCHEF » 26 maj 2012, 21:32

Katastrofalna predstava Elfa, te se nadam kako će se stvari do Eura promijeniti, jer u protivnom se očekuje debakl sa ovakvim partijama igrača. Definitivno je odbrana bila najlošija karika, a uvjeren sam kako Per ispada iz prvih XI.

Mnogi podcjenjuju Holgera, al' večeras smo mogli vidjeti kako i Hummels pruža jednu dosta blijedu partiju.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 26 maj 2012, 22:59

Moramo bit' realni i reć' da iz odbrane niko nije odigrao na nivou. Al' ne možemo upirat' prstom u nekog' i reć' "taj je kriv", nego jednostavno podbacila je odbrana kao cjelina. Ili bolje reći kompletna ekipa kao je podbacila. Previše prostora je ostavljano protivnicima i na sredini terena i ljudi su iskoristili svoje šanse.
effe_sa je napisao/la:Njemačka repka danas nije bila svježa, svi djelovali nekako umorni (što je i razumljivo, sezona je duga bila). Odbrana je prvi put igrala u ovakvom sastavu, te vjerovatno ovakva neće više ni igrat.
Ovako nešto je i Low izjavio nakon utakmice. Sve u svemu to su razlozi.
Hummy je siguran u prvih 11. Nije imao niti jedne greške večeras koja je odvela do gola, nego jednostavno nisu funkcionisali kao cjelina. On je u par puta presjekao protivničke napade te iznosio loptu do centra.
Merte otpada, jer se vidi da nije spreman i da je propustio cijeli drugi dio sezone u EPL. Mislim da mu je ovo čak prva utakmica od januara/februara. Tako da ne treba odmah po njemu drvlje i kamenje.
Isti slučaj i sa Gotzeom. Dečko u decembru odigrao zadnju utakmicu. Pred kraj sezone je nakupio 30-40 minuta na terenu pa zato je i očekivat' da neće bit' starter. Logično. Bravo @Saurman. :roll:
Saurman je napisao/la: Sa Hummelsom i Schmelzerom u lov na Euro. :lol:
Normalno... slika
Saurman je napisao/la:Badstuber i nema zime. 8-)
Dečko je rođeni Vize.slika
Zadnja izmjena: Semir bvb, dana/u 26 maj 2012, 23:21, ukupno mijenjano 2 puta.

mats
Kontakt:

Post Postao/la mats » 26 maj 2012, 23:19

Ljudi moji nema potrebe za velikim razocarenjima, :) :) :) prijateljska tekma je tu da bi se neke stvari testirale i uvidjeli nedostatci ekipe. Greške se mogu popravit onda kad znas gdje grijesis. Ova danjasnja tekma je uveliko pokazala nejasnoce i nadam se da ce Low dobro otvoriti oci. EURO je sve blizi i ove pocetnicke greske ne smiju se vise ponavljati. Dobra opomena igracima. Po meni jedan dobar samar za spustanje euforije i prebacivanje na maksimalnu dozu ozbiljnosti i zalaganosti.

Kaze low poslije tekme da mu je hitzfeld rekao da se ne brine jer su oni i spaniju pobijedili pa je spanija postala svjetski prvak, a na to ce low optimisticno - znaci da smo mi slijedeci svjetski prvaci....

Ovo prepucavanja navijacko FCB-BVB nema potrebe u dfb elfu za tim, svako ko je imalo bio u Njemackoj mogao je uvidjeti da je DFB elf nesto sasvim posebno, za DFB se zivi.........

Ovi tek oporavljei igraci morace se dobro saznojit da bi bili u prvom timu
Zuerst ignorieren sie dich, dann lachen sie über dich, dann bekämpfen sie dich und dann gewinnst du.

mats
Kontakt:

Post Postao/la mats » 26 maj 2012, 23:23

Po nekim pricama od ovih 27 otpadaju oni sto su danas nosili najvece brojeve- ter stegen, braca benderi i helmut cacau..........

tako je bilo pred proslo svjetsko kad su otpali jones, beck i jos neko i oni su tad nosili najvece brojeve......

Al low na ZDF kaze da to nista ne znaci, sad jel mu vjerovat
Zuerst ignorieren sie dich, dann lachen sie über dich, dann bekämpfen sie dich und dann gewinnst du.

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 26 maj 2012, 23:24

Losa vam ova Njemacka. :D
@Burza, nista od miline (Beha izjanila kao i Svabenland).

Ja i @Hare smo (izmedju ostalih) najvise bodrili Pancere na prethodnom SP (razumije se - na ovom forumu).
Sto zbog velikih predstava (gdje su i nas iznenadili) sto zbog velikog broja "neprijatelja" koji su se nakupili tokom prvenstva.

Sad je Hare "odjednom" postao Pole :twisted: a ja se jos vagam kome svoje simpatije da podijelim. :D

Ponavljam, nisam optimistican sto se tice krajnjeg plasmana njemacke repke, ali ako pokazu sav svoj raskos i budu ono sto oni zapravo jesu (masina za mljevenje), niko sretniji od mene. 8-)
Vom Jäger zum Gejagten

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 26 maj 2012, 23:29

geronimo je napisao/la:
Ja i @Hare smo (izmedju ostalih) najvise bodrili Pancere na prethodnom SP (razumije se - na ovom forumu).
Sto zbog velikih predstava (gdje su i nas iznenadili) sto zbog velikog broja "neprijatelja" koji su se nakupili tokom prvenstva.

Sad je Hare "odjednom" postao Pole :twisted: a ja se jos vagam kome svoje simpatije da podijelim. :D

Ponavljam, nisam optimistican sto se tice krajnjeg plasmana njemacke repke, ali ako pokazu sav svoj raskos i budu ono sto oni zapravo jesu (masina za mljevenje), niko sretniji od mene. 8-)
Sram te bilo, a @effe_sa i mene si zaboravio kada je SP bilo u pitanju. :lol: :lol:
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.