Ovde si izvalio ogromnu glupost. Znamo koliko je baš veliki igrača zadnjih par godina došlo u Bundesligu, a zavisi sad šta ti smatraš pod top igračima. Za tebe vjerovatno ti mnogi igrači nisu top igrači.majestic24 je napisao/la:
Bundesliga nije zanimljiva igracima,to treba da znas
Igrači koji ne dođu u Bundesligu, nije da ne dolaze zbog nezanimljivosti, nego zbog toga što klubovi iz Primere i Premier League-e daju više para. Sve je to prežvakana tema koju ti ili nisi pratio ili si ovaj post napisao eto tek da nešto napišeš. A u suštini nikakve svrhe tvog posta.
Van der Vaarta kao prvo Bayern nikad ozbiljno nije htio, poslije se on htio utrapit u Bayern, ali Van Gaal ga čak nije htio.Damir_BvB je napisao/la:
![]()
![]()
![]()
Jel isto kao Reus ? Ili prosle god Sahin, ili ove godine Gotze ili Lewandowski, ili prije par god Van der Vaart kad vas je odbio ... Nemoj Effe molim te kenjat, svjestan si sam da od ovog nista nema ... Shvati prosla su vremena kad je Kobasicar rekao kad nekog zelimo nas je . Tog vise nema i sto prije shvatis ti i ostali lakse ce bit podnosit poraze . Smjesno je da pored toliko alternativa Bayern dovede Pizzara od 33 god . I de mi molim te reci gdje bi to Hazard igrao ? umjesto koga ? Imate covjece Robery-a plus sad Shaqiria . Al na kraju krajeva ne bitno je to i da ga zelite dovest ne mozete nikad . Pored Uniteda, Citya , Reala, sta vi tu imate trazit. Kao prvo ruku na srce svako ce otic prije u Englesku il Spaniju nego Bundesligu, kao drugo vise para ce mu dat svi ovi gore navedeni klubovi .
Pizarro-a smo doveli iz dobro poznatih razloga neg se koprcaš ko riba po suhom pa sad to navodiš kao neki argument, a ja koliko znam za Peruanca je i BVB bio zagrizao, a čovjek se naravno odlučio za Bayern.
Shaqirija su htjeli brojni top klubovi u Evropi a došao je u Bayern.
O Sahinu se tek ove godine govori kao mogućem pojačanju, ja ne znam šta ti njega trpaš u neku prošlost i neki tadašnji interes Bayerna.
Što se Hazarda tiče Bayern je dovodio tu kategoriju, a čak i veći kalibar igrača, prema tome nemoj mi sad Hazarda dizat u nebo. Ako pričamo o Messiju, Pique-u, Ronaldu, Rooneyu onda su to igrači koje je nemoguće dovest, jer ih njihovi klubovi ne puštaju. A 90 % ostalih igrača su Bayernu dostupni, ako Bayern za njih pravo zagrize.
Od prilike u 95 % slučajeva kada Bayern zagrize za igrača i kada želi iskeširat pare za njega, to tako i bude. A još sad imamo veću finansijsku moć nego prije, jer sve smo jači i moćniji kao klub po tom pitanju i ti to dobro znaš.
Zato mojne mi se ovde koprcat ko riba po suhom.
Ovo za Reusa priznajem i još jedan ili 2 igrača su odbila Bayern, a jedan od njih je Baines iz Evertona i to čovjek nije odbio zbog para nego iz časnih razloga.
Naravno da uvijek postoje nedostupni igrači, za koje bi Bayern otišao u bankrot da ih dovede, ali isto tako su nedostupni za druge igrači poput Neuera, Schweinija , Riberyja. Znamo kolike su sume nuđene za ovu dvojicu posljednjih.
Dok evo ima ovih klubčića koji skoro pa badava prodaju svoje najkorisnije igrače.