Misliš sa Engleskom i(li) Francuskom, pošto je @Paja zaljubljenik u ove dvije nacije.adriano_leite je napisao/la:Ako je Rondo najbolji play lige, onda je Bosna i Hercegovina fudbalska velesila u rangu sa Spanijom
Boston Celtics
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Re: Boston Celtics
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
- adriano_leite
- Kontakt:
Mislio sam da je Paja, ali nisam bio siguran. Eto ti potvrdi moje sumnje hahahaha.Monolog je napisao/la:Misliš sa Engleskom i(li) Francuskom, pošto je @Paja zaljubljenik u ove dvije nacije.adriano_leite je napisao/la:Ako je Rondo najbolji play lige, onda je Bosna i Hercegovina fudbalska velesila u rangu sa Spanijom
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND
Mes Que Un Club!
Mi smo Horde Zla sa Sjevera...
Mes Que Un Club!
-
BigBigBang
- Kontakt:
Iza mojih tvrdnji su Rondovi rezultati a iza tvojih neka glupa poredjenja, kad ste predvidjali propast Kelta ja sam tvrdio da ce Rondo da jos nosi ovu ekipu, uvijek finala, zavrsnice, prsten izmedju ostalog, a dje su ti sto su bolji?
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!
Biće zanimljivo gledat Ronda protiv Brona.Uvijek se protiv njega posebno napali i ako tako bude i sada možda budete imali neke šanse.
Pierce povrijeđen
Al vole slagat
Tuga bi bilo da je onakva Phila prošla u finale,jedna od najlošijih ekipa ikad u playoffu.Ni Boston se nije proslavio puno sa ovih 7 tekmi.
Pierce povrijeđen
Tuga bi bilo da je onakva Phila prošla u finale,jedna od najlošijih ekipa ikad u playoffu.Ni Boston se nije proslavio puno sa ovih 7 tekmi.
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.
- adriano_leite
- Kontakt:
Iza Ronda stoje rezultati velike trojke, da, ima odlican tim, istina veterani su, ali samo prisustvo Garnetta, Pierca i Allena na terenu, Rondu olaksava posao. Kada je velika trojka bila losa, ni Bostona nigdje nije bilo, kao ni Ronda. Vidjecemo Ronda kada ovi odu, vjerovatno na kraju sezone, ostat ce jos samo Pierce, pa cemo da vidimo tog strasnog Ronda.BigBigBang je napisao/la:Iza mojih tvrdnji su Rondovi rezultati a iza tvojih neka glupa poredjenja, kad ste predvidjali propast Kelta ja sam tvrdio da ce Rondo da jos nosi ovu ekipu, uvijek finala, zavrsnice, prsten izmedju ostalog, a dje su ti sto su bolji?
Ja se smijem usuditi i reci da je Irving bolji igrac od Ronda, a da su CP3, Rose, D-Will i Nash, druga dimenzija za Ronda.
Mes Que Un Club!
Mes Que Un Club!
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Dobro je pa samo ti to mislisadriano_leite je napisao/la:Iza Ronda stoje rezultati velike trojke, da, ima odlican tim, istina veterani su, ali samo prisustvo Garnetta, Pierca i Allena na terenu, Rondu olaksava posao. Kada je velika trojka bila losa, ni Bostona nigdje nije bilo, kao ni Ronda. Vidjecemo Ronda kada ovi odu, vjerovatno na kraju sezone, ostat ce jos samo Pierce, pa cemo da vidimo tog strasnog Ronda.BigBigBang je napisao/la:Iza mojih tvrdnji su Rondovi rezultati a iza tvojih neka glupa poredjenja, kad ste predvidjali propast Kelta ja sam tvrdio da ce Rondo da jos nosi ovu ekipu, uvijek finala, zavrsnice, prsten izmedju ostalog, a dje su ti sto su bolji?
Ja se smijem usuditi i reci da je Irving bolji igrac od Ronda, a da su CP3, Rose, D-Will i Nash, druga dimenzija za Ronda.
Mogao si i Pasalica tu ubaciti, kad si vec poceo nabrajati
Ove sezone su svi predvidjali krah Kelta i raspad Big Three ali su ih demantovali sve, jedan od razloga za to je i Rondo koji je ove sezone iskoracio iz sjene ove trojke i ucinio ih Big Four
Istina ja nisam bio zadovoljan sa njegovim pristupom igri i formom tj konstantnosti sa kojom jos ima problema
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
-
BigBigBang
- Kontakt:
Misliti i srati za neke je isto, uvijek izvlacenja na veliku trojku nema tu velike trojke tu je velika cetvorka predvodjena Rondom najboljim igracem, a ti iz druge dimenzije neka u drugoj dimenziji medjusobno igraju zavrsnicu pley offa i osvoje prstenadriano_leite je napisao/la:Iza Ronda stoje rezultati velike trojke, da, ima odlican tim, istina veterani su, ali samo prisustvo Garnetta, Pierca i Allena na terenu, Rondu olaksava posao. Kada je velika trojka bila losa, ni Bostona nigdje nije bilo, kao ni Ronda. Vidjecemo Ronda kada ovi odu, vjerovatno na kraju sezone, ostat ce jos samo Pierce, pa cemo da vidimo tog strasnog Ronda.BigBigBang je napisao/la:Iza mojih tvrdnji su Rondovi rezultati a iza tvojih neka glupa poredjenja, kad ste predvidjali propast Kelta ja sam tvrdio da ce Rondo da jos nosi ovu ekipu, uvijek finala, zavrsnice, prsten izmedju ostalog, a dje su ti sto su bolji?
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!
- adriano_leite
- Kontakt:
Ne znam sta je tu smijesno sto sam rekao? Rondo je ocajan suter. Kada dodje u situaciju da mora rijesiti se lopte na isteku napada, zabija se pod kos i cesto fula, suter sa slobodnih bacanja ocajan, centri imaju bolje prosjeke, dok ua 3 sut ima poput nekih amatera, ali odlican u defanzivi tu mu skidam kapu.rio_Ferdy88 je napisao/la: Dobro je pa samo ti to mislis![]()
![]()
Mogao si i Pasalica tu ubaciti, kad si vec poceo nabrajatii on je druga dimenzija ne samo za Ronda nego i za ostale pobrojane
![]()
Ove sezone su svi predvidjali krah Kelta i raspad Big Three ali su ih demantovali sve, jedan od razloga za to je i Rondo koji je ove sezone iskoracio iz sjene ove trojke i ucinio ih Big Four![]()
Istina ja nisam bio zadovoljan sa njegovim pristupom igri i formom tj konstantnosti sa kojom jos ima problema, ali je napredovao za stepenicu ili dvije u odnosu na proslih par sezona i vidljivo je to i na njegovim brojkama, prosjeku asista po mecu gdje je i najbolji i u toku reg sezone a i u Playoffu takodjer
Irving kao rookie, ima bolje prosjeke suta, losiju odbranu, bolji sa linije slobodnih, kreativniji sto se tice kreiranje suta samom sebi, mnogo je u tom segmentu opasniji od Ronda. Asistencija ima mnogo manje jer su nasi igraci tarabe i fulaju otvorene suteve koje im Irving kreira. Irving je kao rookie, treci na listi igraca sa najvise postignutih poena u 4. cetvrtinama, samo James i CP3 bolji od njega.
Vidjecemo sljedece sezone sta ce Irving da radi, plus ovo radi bez posebnih priprema radi lock outa, dok je Rondo mnogo iskusniji, a i stariji.
Mes Que Un Club!
Mes Que Un Club!
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Kao prvo, smijesno mi je sto nipodastavas i ismijavas ucinak Ronda i njega kao playa i igracaadriano_leite je napisao/la: Ne znam sta je tu smijesno sto sam rekao? Rondo je ocajan suter. Kada dodje u situaciju da mora rijesiti se lopte na isteku napada, zabija se pod kos i cesto fula, suter sa slobodnih bacanja ocajan, centri imaju bolje prosjeke, dok ua 3 sut ima poput nekih amatera, ali odlican u defanzivi tu mu skidam kapu.
Irving kao rookie, ima bolje prosjeke suta, losiju odbranu, bolji sa linije slobodnih, kreativniji sto se tice kreiranje suta samom sebi, mnogo je u tom segmentu opasniji od Ronda. Asistencija ima mnogo manje jer su nasi igraci tarabe i fulaju otvorene suteve koje im Irving kreira. Irving je kao rookie, treci na listi igraca sa najvise postignutih poena u 4. cetvrtinama, samo James i CP3 bolji od njega.
Vidjecemo sljedece sezone sta ce Irving da radi, plus ovo radi bez posebnih priprema radi lock outa, dok je Rondo mnogo iskusniji, a i stariji.
Drugo, Rondo igra poziciju playa, i kao takav njegov je prvenstveni i primarni zadatak razigravanje suigraca, a u tom segmentu (koji je i najvazniji za poziciju playa) je u ovom trenutku, dakle kroz reg. sezonu i PO nabolji igrac na svojoj poziciji, sa 11.7 asista u prosjeku tokom reg sezone te 12.3 asista u prosjeku tokom PO (gdje mu je najblizi CP3 sa 7.9 asista u prosjeku u ovom PO)
Trece, Rondo je vecinu svog vremena u Bostonu bio u sjeni trojke, a u odlucujucim momentima, tj u clutch timeu je u Celtima Pierce uvijek bio ispred ostalih, i zna se kome ce tu pripasti lopta i za koga ce se raditi akcija
Slazem se da mu je postotak suta nesto slabiji, tj dosta varira, sto sam vec spomenuo, i to je jedan segment igre koji ce morati unaprijediti kada on postane prva violina ove momcadi, tj kada tu ne bude famozne velike trojke, iako bih je ja vec sada nazvao Big Four ili Fantastic Four
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
- adriano_leite
- Kontakt:
Znaci po tebi je Calderon sa 8.7 asista po mecu, bolji play od recimo Westbrooka koji ima 5.5? Posto eto ima asiste, a uz to je Calderon i mnogo bolji suter itd. Statistika je jedna stvar, broj asista je jedna stvar, igrac sa vecim brojem asista nije neminovno bolji igrac od nekog ko nema asista kao on. Nije ni Calderon bolji od Parkera (7.7), Jenningsa (5.5) ili Wesbtrooka, a eto ima asista, razigrava saigrace. Snaga igraca, jacina igraca, kvaliteta igraca, pokazuje se u momentima kada se tekma lomi, kada pogadja zadnji sut, kada se ne zabija pod kos u nedostatku suta, ideje itd. Kada u kljucnim momentima, na kraju tekme, pocinje pravljenje faula, najbolji igrac ide da primi loptu i zabije dva lagana kosa, a Rondo sigurno to ne moze da uradi ni u najljepsim snovima.rio_Ferdy88 je napisao/la:Kao prvo, smijesno mi je sto nipodastavas i ismijavas ucinak Ronda i njega kao playa i igracaadriano_leite je napisao/la: Ne znam sta je tu smijesno sto sam rekao? Rondo je ocajan suter. Kada dodje u situaciju da mora rijesiti se lopte na isteku napada, zabija se pod kos i cesto fula, suter sa slobodnih bacanja ocajan, centri imaju bolje prosjeke, dok ua 3 sut ima poput nekih amatera, ali odlican u defanzivi tu mu skidam kapu.
Vidjecemo sljedece sezone sta ce Irving da radi, plus ovo radi bez posebnih priprema radi lock outa, dok je Rondo mnogo iskusniji, a i stariji.![]()
Drugo, Rondo igra poziciju playa, i kao takav njegov je prvenstveni i primarni zadatak razigravanje suigraca, a u tom segmentu (koji je i najvazniji za poziciju playa) je u ovom trenutku, dakle kroz reg. sezonu i PO nabolji igrac na svojoj poziciji, sa 11.7 asista u prosjeku tokom reg sezone te 12.3 asista u prosjeku tokom PO (gdje mu je najblizi CP3 sa 7.9 asista u prosjeku u ovom PO)![]()
Trece, Rondo je vecinu svog vremena u Bostonu bio u sjeni trojke, a u odlucujucim momentima, tj u clutch timeu je u Celtima Pierce uvijek bio ispred ostalih, i zna se kome ce tu pripasti lopta i za koga ce se raditi akcija![]()
Slazem se da mu je postotak suta nesto slabiji, tj dosta varira, sto sam vec spomenuo, i to je jedan segment igre koji ce morati unaprijediti kada on postane prva violina ove momcadi, tj kada tu ne bude famozne velike trojke, iako bih je ja vec sada nazvao Big Four ili Fantastic Four![]()
mada se u ofanzivnom dijelu RayRay u toku ove sezone, a posebno u toku PO (prvenstveno zbog povrede
) i nije istakao i dosao do izrazaja, ali su to RR i mali Bradley uspjeli da nadoknade
![]()
Edit: vjerovatno u historiji NBA nije bilo losijeg izvodjaca slobodnih bacanja medju niskim igracima.
Mes Que Un Club!
Mes Que Un Club!
paja is back
sinoc Rondo pokazao da moze i sutat,samo morat ce to radit cesce ako zele proc Miami.Protiv Phile 1-10 za 3 poena sinoc ubaci 2 odlucujuce
inace triple double masina
sinoc Rondo pokazao da moze i sutat,samo morat ce to radit cesce ako zele proc Miami.Protiv Phile 1-10 za 3 poena sinoc ubaci 2 odlucujuce
inace triple double masina
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Onda mi objasni sta je ovo sinoc biloadriano_leite je napisao/la: Znaci po tebi je Calderon sa 8.7 asista po mecu, bolji play od recimo Westbrooka koji ima 5.5? Posto eto ima asiste, a uz to je Calderon i mnogo bolji suter itd. Statistika je jedna stvar, broj asista je jedna stvar, igrac sa vecim brojem asista nije neminovno bolji igrac od nekog ko nema asista kao on. Nije ni Calderon bolji od Parkera (7.7), Jenningsa (5.5) ili Wesbtrooka, a eto ima asista, razigrava saigrace. Snaga igraca, jacina igraca, kvaliteta igraca, pokazuje se u momentima kada se tekma lomi, kada pogadja zadnji sut, kada se ne zabija pod kos u nedostatku suta, ideje itd. Kada u kljucnim momentima, na kraju tekme, pocinje pravljenje faula, najbolji igrac ide da primi loptu i zabije dva lagana kosa, a Rondo sigurno to ne moze da uradi ni u najljepsim snovima.
[youtube][/youtube]
I rekao sam vec jednom, kako ce Rondo pored PP, kada je u igri i koji je tu citavu vjecnost i koji je vodja i na terenu a i izvan njega, da bude taj igrac za koga ce se raditi akcije.
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
- adriano_leite
- Kontakt:
Svaki igrac ima ludu noc i pogadja sve sto inace ne pogadja, pa tako i Rondo, a kada to pocne konstantno da radi, ja cu prvi biti koji cu reci, svaka cast Rondo, najbolji si igrac Bostona i Bolji si od Williamsa i CP3-a.
Mes Que Un Club!
Mes Que Un Club!
Rondo jest najbolji igrac BOstona bez obzira sta se desava zadnje dvije minute na terenu.
po tome i tvoj miljenik s avatara
nije najbolji igrac svoje ekipe.
Rondo je znacajniji,vitalniji za Boston od Pirsa npr.
Rajon Rondo sigurno se osjeća kao medicinska sestra u staračkom domu. Po čitave dane trči naokolo, pomaže starcima da se osjećaju korisno na samrtnoj postelji, ispravlja njihove pogreške i samo što im ne mijenja pelene, a za uzvrat svi samo urlaju na njega.
A poredit s Wiliamsom,Paulom je tesko.
jer kazemo za ove da su lideri svoje ekipe,a to oduzimamo od Ronda jer igra sa 3 HOF iako njihov ucinak uveliko zavisi od Rajona.
a dobro,kad oni budu van slike onda cemo vidjeti pravu vrijednost Ronda.
Protiv Miamia bi trebao izdominirati u svakom slucaju.
po tome i tvoj miljenik s avatara
Rajon Rondo sigurno se osjeća kao medicinska sestra u staračkom domu. Po čitave dane trči naokolo, pomaže starcima da se osjećaju korisno na samrtnoj postelji, ispravlja njihove pogreške i samo što im ne mijenja pelene, a za uzvrat svi samo urlaju na njega.
jer kazemo za ove da su lideri svoje ekipe,a to oduzimamo od Ronda jer igra sa 3 HOF iako njihov ucinak uveliko zavisi od Rajona.
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.
- adriano_leite
- Kontakt:
Ovo boldirano cu ti oprostiti jos samo ovaj put, nemoj ziv bio govoriti da je moj miljenik, pa ni u saliRaul_64 je napisao/la:Rondo jest najbolji igrac BOstona bez obzira sta se desava zadnje dvije minute na terenu.
po tome i tvoj miljenik s avataranije najbolji igrac svoje ekipe.
Ma neka Ronda, ali jednostavno nemam visoko misljenje o njemu, jer se o njemu govori kao da je najbolji play. Plus ga se stavlja sa velikanima u istu recenicu, ali on je daleko od toga. Covjek sa slobodnim bacanjima na nivou centra ne moze biti u istoj recenici ili bolji od Nasha, a mnogi govore upravo to. Dobar je play, razigrava ekipu, ali je nekompletan igrac, mora on jos mnogo raditi da bi bio u istoj recenici sa CP3, Ruzom, Williamsom, Nashom, a to sto sam rekao da je Irving bolji od njega, pa Irving je kompletniji igrac od njega sigurno jos kao rookie, a sta ce tek biti kasnije.
Mes Que Un Club!
Mes Que Un Club!
- BernardBarnjak
- Kontakt:
Tesko da se moze ista popraviti do finala istoka. Fali igraca i to je to. Doktor jednostavno nema koga da uvede da barem malo odmori glavne igrace. Da je barem O'Neal tu ili Wilcox...
Ne sjecam se, a dugo pratim, da jedan tim sa ovolikim brojem povreda, kao boston dogurao do konf. finala...
Odbrana odlicna, šut mizeran. Nema centra. Nema rezervnog playa.
Tesko ce biti protiv Heata, ja se nadam, ali...
Ne sjecam se, a dugo pratim, da jedan tim sa ovolikim brojem povreda, kao boston dogurao do konf. finala...
Odbrana odlicna, šut mizeran. Nema centra. Nema rezervnog playa.
Tesko ce biti protiv Heata, ja se nadam, ali...
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.
-
schwarcgelbfantom
- Kontakt:
oni samo da prekabule ovo istoćno finale i sve će biti dobro . . . mislim da je ključno da se do velikog finala oporave ključni igraći i to će biti to,jer ko god bio pobjednik zapadnog finala greenery su jači

- BernardBarnjak
- Kontakt:

Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.
- Paraglajder
- Kontakt:
Večeras Ray Allen mora biti Ray Allen, bez njegove lude noći gubimo u hendikepu.
... i naravno ponoviti odbranu iz utakmica u regularnoj sezonu protiv Heata.
... i naravno ponoviti odbranu iz utakmica u regularnoj sezonu protiv Heata.
YNWA
- adriano_leite
- Kontakt:
Ljudi sta se desava sa M. Danielsom, nekada je on bio od pomoci Bostonu, a cini mi se da ga sada nema u rotaciji. Marquis i Pietrus mogu fino zamijeniti 15 ili 20 minuta Raya i Piercea, dok cini mi se da je u Indiani Marquis cesto organizirao napade, ako me sjecanje dobro sluzi, a kao veliki plus je jer je dobar u odbrani kao i Pietrus.
Mes Que Un Club!
Mes Que Un Club!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.