FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

petersen
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la petersen » 27 maj 2012, 12:47

najveci bayernov promasaj je danijel pranjic bayern ga plati 7 miliona eura,jos je i pranjic dao od sebe 700.000 eura bivsem klubu,sto se mene tice uz brena to je najveci bajernov kiks. :(

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 27 maj 2012, 13:08

effe_sa je napisao/la:Nećemo se vrijeđat, pod prvo, ako se spustiš sa mnom na taj nivo, onda si donji....Al ja nemam potrebe ići nisko jer kod mene je sve podkrijepljeno dokazima i moje informacije ne proizlaze iz kakvih balkanskih medija, jer ovde ljudi dođu pa nekad daju jako relevantne izvore ovdašnji medija ;) I onda ko biva ti ljudi sviju razvalili argumentima, ako su me ti razvalili onda možemo i forum odmah zatvorit...
Pa tako i ti s ovim početkom posta si valjda htio biti duhovit, ali slabo će ko na ovo počešat, a da ne govorimo o tome da će se nasmijat. Al ev ti kez od mene da ti bude lakše :D :D :D :D :D

Nije ovo nikakvo vrijedjanje, ovo ti je cista ironija. Namjera mi je bila da post pocnem sa razbibrigom, da ne mislis da te napadam, nego da te malo opustim prije nego pometem pod sa tobom :mrgreen:

effe_sa je napisao/la:Kod ovog pasusa se opet možemo vratit na ono ko koje medije prati. ;)
A znao si ti i pametniji postova napisat. Sad ti navodiš igranje Riberyja u Galati i Marseju kao dokaz da Ribery nije velika zvijezda.
E hajmo sad napravit usporedbu, pa evo malo se sad zamisli, dobro razbistri u glavi pa reci, jel to Hazard veća zvijezda od Riberyja, koji igra u Francuskoj (Ribery tada došao iz Francuske), koji igra za belgijsku repku koja se na EURO nije plasirala, a Ribery tada igrao za francusku reprezentaciju koja je bila svjetski vice prvak.
I sad odvagaj na šta sam ja prije reagovao, vezano za Hazarda.
Isto tako spominješ Robbena, jel to Bayern treba da žali što je tad kupio dobrog igrača, koji je pogotovo u toj sezoni bio fantastičan (mislim kada je došao) i koji je dao mnogo toga, samo zato što ga je Real odbacio. U utrci za Robbenom je tada bilo više evropski klubova, među njima i klubovi iz Italije.

Effe, ne prepisivati od don_burze. Covjek spomenuo Hazarda, a ti nastavio o istom. Drugi dio tvog posta mi dodje ko onaj vic kad Mujo nauci sve o slonovima, a profesor ga pita o kupusu. Pa Mujo pocne pricati kako je kupus zelen, ali kad se u njega uvale slonovi... i do kraja isprica o slonovima. Tako i kod tebe, kakvog ti Hazarda sad spominjes :?
Sta ce mi usporedba izmedju Hazarda i riberija? Ja sam pisao o tome kako se bajern povlaci iz igre kada neko jaci zagrize. I kako bajern nikada nije pobijedio neku Eng ili Spa ekipu u transferima. A ti mi ispricao pricu o Hazardu, o kojem bajern niti ne pomislja da se ukljuci u utrku za njega, jer znaju da mu pored 2 Mancestera i reala ne mogu ni prismrditi. Sad pricamo o bajernu i njihovoj hinjskoj taktici, a ne o nekom Hazardu. Sta mene briga za Hazarda. Sto ti rece za mene, sad cu i ja tebi ponoviti, mogao si ti to nekad puno bolje ;)

A robena sam spomenuo jer sam pisao o tome da ga je real jedva cekao nekome uvaliti radi njegove "staklenosti". To sto je bajern rizikovao, pa na kraju ispalo da su dobili dobrog igraca, to je drugi par rukava.
Zadnja izmjena: kraljttbvb, dana/u 27 maj 2012, 13:09, ukupno mijenjano 1 put.
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 27 maj 2012, 13:08

Prosjek? Ne, Toni je dobar igrač, al' nikada nije spadao u red najboljih. ;) Molio bih te da mi ne stavljaš riječi u usta, jer to nikako ne valja. A, ja još uvijek čekam i te linkove u vezi Riberyja (mada, tu bih vas mogao "pobiti" vašim argumentima tipa "Barcelona i Real nisu ni željeli Riberyja, pa su prepustili Bayernu dovođenje ovog francuskog reprezentativca", jer to vi uvijek radite kada je Bayern u pitanju). :mrgreen:

Jedan od bitnijih? Da čujem kako? Zabivši samo 2 gola Ukrajini? Il' si ti to nešto drugačije gledao. :lol: Jednom, al' samo jednom sagledaj realno stvari, samoprozvani "uništavam vas argumentima". :mrgreen:

Ja ću ti sad reći ko je bio zaslužniji, pa ti vidi: Cannavaro, Grosso, Materazzi, Del Piero, Totti, Zambrotta i Buffon koji su odigrali briljantno. Al' eto, vjerujem ja da si ti ipak gledao isključivo Tonija, te si možda pomislio da je on bio jedan od onih koji su nosili reprezentaciju Italije. Da, bio je jedan od 22 igrača, to ne mogu poreći. Jedan od najzaslužnijih? Ne bih rekao, al' dobar pokušaj.

U pravu si, riječ je o komediji. Ja umirem od smijeha čitajući tvoje postove. Možda bismo te trebali gledati umjesto još jednog "komičara", vjerujem tebi poznatog "mesara" Stefana Raaba. :mrgreen:

Uživajte, Vaša ekselencijo. :mrgreen:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 27 maj 2012, 13:36

kraljttbvb je napisao/la:
Nije ovo nikakvo vrijedjanje, ovo ti je cista ironija. Namjera mi je bila da post pocnem sa razbibrigom, da ne mislis da te napadam, nego da te malo opustim prije nego pometem pod sa tobom :mrgreen:
Ova ti je dobra....Još jedna od tvojih dječijih šala, samo uozbilji se kralju, uozbilji......Počeo si se gubit pravo :)
kraljttbvb je napisao/la: Effe, ne prepisivati od don_burze. Covjek spomenuo Hazarda, a ti nastavio o istom. Drugi dio tvog posta mi dodje ko onaj vic kad Mujo nauci sve o slonovima, a profesor ga pita o kupusu. Pa Mujo pocne pricati kako je kupus zelen, ali kad se u njega uvale slonovi... i do kraja isprica o slonovima. Tako i kod tebe, kakvog ti Hazarda sad spominjes :?
Pa ti si se uključio u diskusiju, a ne znaš o čemu se opšte diskutovalo. I onda dođeš i kažeš ja na drogama , a ni pročitao nisi sve gore što se pisalo. I ja sam ti rekao oko kojih je igrača Bayern izgubio bitku, naveo sam ih jučer u postovima.
A znaš li ti koliko je medija objavilo da je Bayern zainteresovan za nekog igrača, a da je to samo bila napuhana priča od strane tih menađera. I smatraš li ti da svaki klub može svakog igrača kupit kojeg poželi? Ti sad možeš meni navest primjer Reusa, Coentrao-a i ja sam jučer još spomenuo Bainesa iz Evertona, ali ja ću ti navest par primjera igrača i to iz zadnjih 10 godina gdje su se jaki klubovi interesovali za te igrače a oni su završili u Bayernu.
Kada je u konkurenciji Real, onda tu Bayern često izgubi bitku jer zbog tog mita, renomea ti igrači odu u Real.
A što se povlačenja iz utrke tiče, naravno da ćeš se nekad povući ako čuješ da za neku kategoriju igrača koji opšte nisu dokazani neko nudi 50 miliona eura.
Znači sad po tebi treba odat priznanje nekom klubu ako kupi Džeku za 35 miliona eura (koji u zadnje vrijeme je više na klupi), a ako bi Bayern kupio njega, onda bi bilo kupio je igrača s klupe. To je to vaše nerealno rezonovanje.
Monolog je napisao/la:Prosjek? Ne, Toni je dobar igrač, al' nikada nije spadao u red najboljih. ;)
Pa ko je govorio o najboljima. Govorilo se o superstarsima. Ti si rekao za njega ironično: E baš je on bio superstar.
Jedno je biti velika zvijezda , a drugo biti najbolji. Ne znam šta ti brkaš opšte. Totalno si konfuzan.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 27 maj 2012, 14:08

@Effe Raab
effe_sa je napisao/la: Mi smo nakon Svjetskog prvenstva 2006. godine doveli 2 superstara, jednog svjetskog prvaka, jednog vice prvaka.
Monolog je napisao/la:Jes' vala, Luca Toni je bio pravi superstar (ne pomak'o se ako sam ikada napisao ovu riječ). :mrgreen:
effe_sa je napisao/la:
@Monolog: Toni je bio prosjek koji je slučajno zabio hrpu golova za Italiju, bio slučajno jedan od bitnih igrača Italije koja je osvojila Svjetsko prvenstvo 2006. godine. :lol: :lol: :lol: :lol: )
Monolog je napisao/la:Prosjek? Ne, Toni je dobar igrač, al' nikada nije spadao u red najboljih.
effe_sa je napisao/la:Govorilo se o superstarsima. Ti si rekao za njega ironično: E baš je on bio superstar.
Jedno je biti velika zvijezda , a drugo biti najbolji.
Idemo ispočetka.

Šta predstavlja pojam "superstar" (opet, ti si taj koji je pisao o ovom pojmu, a ne ja + si pokušao pokazati koliko si zreo govoreći o tinejĐerima i njihovom korištenju ovog pojma)? Može li superstar biti neko ko nije jedan od najboljih? Superstar bi, u slučaju tadašnjih Talijana, bili igrači poput Tottija, Del Piera, Neste, Cannavara, Buffona i Pirla. Dakle, osobe koje su zvijezde na i van terena i osobe koje su osvojile pregršt trofeja, a ne Toni koji je do tada igrao za Bresciu, Palermo i Fiorentinu. :mrgreen:

Nego @Raabe, u pravu si ti. Mogu povući znake jednakosti između tebe i jednog mog prijatelja (bivši komšija) koji navija za Bayern. :mrgreen: Isti mentalni sklop. Bayern je najbolji, najbogatiji i najveći svjetski klub, ne dovodi igrače jer ih ne želi (nisu mu potrebni), a Dortmundu pušta, jer su odlučili biti sveci pune dvije godine. :mrgreen:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

30Scudetta
Kontakt:

Post Postao/la 30Scudetta » 27 maj 2012, 14:35

Bayern ne moze parirati Juventusu finansijski koji nije igrao 2 sezone LP a ne da parira Cityu, Chelsiu, Unitedu ili Barci a pogotovo da ne govorim Realu....
Pa sjetite se prosle sezone i izgubljene utrke za potpis Vidala kojeg ste haman i kaparisali ali cim se ukljucio bogatiji klub odmah se znalo gdje ce bez obzira na to sto nece igrati LP te sezone kao sto bi igrao sa Bayernom....
Nemojte samo supljirati kao da niste u tim momentima htjeli Vidala kada je pogan Hoenes i onaj Interista popljuvali Juventus cak ga optuzili da je lopovski pregovarao sa Leverkusenom.... Sta ima lopovski vise ponudili i to je to a ovi odmah se povukli iz utrke jer su znali da nemaju sanse i onda kroz medije provocirali...
Nedaleko u proslosti tu je i primjer Diega koga su svi preselili u Bayerna al' meni vrlo drag igrac iako nije uspio u Juveu hladno ih sve iskulirao i presao u Juventus koji je gle cuda opet dao vise para nego sto je Bayern ponudio.... Valjda ti to dovoljno govori da najbolji igrac Bundes Lige u tom trenutku nece da predje u najjaci tim Njemacke Lige zbog nemogucnosti da mu ponudi kao ekipa koja ne igra LP...
Dakle, Bayern tek spada u drugi razred mocnih klubova po finansijama gdje nazalost spada i ''moj'' Juventus iako je fin. jaci od Bayerna bez obzira igrao LP ili ne i prestanite sanjati neke velike igrace za koje se zanimaju drugi mocniji klubovi takve bitke necete nikad dobiti...
Ja sam to uradio sa Juventusom onog trena kada je Aguero potpisao za City iako je sve bilo dogovoreno i sa Atl.Madridom i sa menadjerom i sa igracem ali u posljednji tren uleti City i ponudi dosta vise para igracu i logicno je bilo gdje ce ici....
Alex mozda nije najbolji fudbaler svih vremena ali je definitvno najveci gospodin koji je igrao ovu igru...
Iako ces otici u nasim srcima zauvijek ces biti nas Il Capitano...

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 27 maj 2012, 14:44

Sramota je porediti tim koji u svakom trenutku moze ispasti u drugu ligu sa Bayernom

Sent from my LT15i using Tapatalk 2
Thomas Müller - Fußballgott

30Scudetta
Kontakt:

Post Postao/la 30Scudetta » 27 maj 2012, 14:47

don_burza je napisao/la:Sramota je porediti tim koji u svakom trenutku moze ispasti u drugu ligu sa Bayernom

Mozel' sad ispasti da znam za ubuduce..... ;) Napisi al' samo cinjenice gdje sam pogrijesio....

Za onog gore necu ti nikad tako nesto uzvratiti jer se ne spustam na tvoj nivo a takodjer necu ni ban traziti jer nisam neka placipic.ka....
Alex mozda nije najbolji fudbaler svih vremena ali je definitvno najveci gospodin koji je igrao ovu igru...

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 27 maj 2012, 14:56

Ovo za drugu ligu je bila smo kontra na tvoje prve dvije recenice. 8-)
Sto se tice Vidala lik je jednostavno htio da promjeni sredinu i logu i otisao u Juve. Mozda bi ga Bayern prije Juvea doveo da je igrao u Fiorentini.Znaci glupo je pomisliti da Bayern nije imao para za Vidala

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 27 maj 2012, 15:02

I opet ista prica. :D
A, ja još uvijek čekam i te linkove u vezi Riberyja (mada, tu bih vas mogao "pobiti" vašim argumentima tipa "Barcelona i Real nisu ni željeli Riberyja, pa su prepustili Bayernu dovođenje ovog francuskog reprezentativca", jer to vi uvijek radite kada je Bayern u pitanju).
11.08.2006.
Nakon što je sinoć ušao kao zamjena u susretu Kupa Uefa protiv švicarskog Young Boysa francuski reprezentativac Franck Ribery je nakon utakmice potvrdio da ostaje u Olimpique Marseilleu.
Uz nekolicinu drugih igrača, Franck Ribery je nakon odličnih igara na svjetskom prvenstvu u Njemačkoj postao igrač o čijem se novom klubu najviše pisalo prethodnih mjesec dana. Međutim, iako su za Riberya bili zainteresovani Lyon, Arsenal i Real Madrid sinoć je postalo jasno da 23-godišnji reprezentativac francuske neće napustiti Marseille jer je nastupio u Kupu Uefa i više nije privlačan evropskim gigantima jer ne bi mogao braniti njihove boje u Evropi.

Ono što je svima bilo jasno je i sam Ribery potvrdio izjavom nakon utakmice: Ja sam igrač Marseillea i sretan sam što sam ovdje. Razgovarao sam sa predsjednikom Dioufom, osjećam se odlično i nadam se da ću imati uspješnu sezonu u Marseilleu. Naš glavni cilj je da završimo među prve tri ekipe da bi bili u mogućnosti da igramo u Ligi Prvaka sljedeće sezone.

Osim sto se sjecam interesa i Reala iz Madrida, dobro se sjecam interesa Manchester Uniteda i Arsenala za Riberya koji je i mene fascinirao svojom igrom na SP.
Tesko ti je naci sada te tolko stare linkove ali ipak evo ti jedan: http://www.--- SPAM ---/sport/clanak/ribery ... 23970.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;

Ajmo dalje.
Monolog je napisao/la:Jednostavno, oni znaju da Englezi (dobro, sada su tu Ameri, Arapi i Rusi, al' znate na šta mislim) svake godine dovode velike zvijezde i žele ići tim putem, nebitno da l' će tamo uspjeti ili ne.
Razlika je u onome "nesto moci" ili " nesto zeljeti"
Bilall je napisao/la: Bayern moze da se nametne kao ravnopravan konkurent u transferima svim tim klubovima koje si nabrojao u predhodnom postu, ali to nije Bayernova politika. To poslovanje nije recept za uspijeh, i ja to podrzavam.
Pa cu opet sam sebe citirati, jbg moram
Bilall je napisao/la:Bayern vec 12 godina zaredom posluje u finansijskom plusu.
Za razliku od mnogih nogometnih klubova koji su u samom vrhu Evropske scene, Bayern ne ulazi u kreditna zaduzenja i redovno izmiruje sve svoje novcane obaveze.
Pored svega toga, u novembru 2011, uprava izadje u javnost i saopsti da ima 129.1 milion eura viška u blagajni.
http://www.tportal.hr/sport/nogomet/160 ... gajni.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Ovo dole posebno zanimljivo.
Monolog je napisao/la: Alaba u Manchester? :mrgreen: Ako ga prodaju Bavarci, onda ću se opasno zapitati čime li se oni pucaju. :mrgreen: Pa "reper" će sigurno u narednom periodu biti jedan od 3 najbolja bočna igrača na svijetu. Puca od snage, ima muda, ne respektuje nikoga, a napredovao je u tolikoj mjeri da se od kiks igrača pretvorio u jednog od najpouzdanijih. Jednostavno, mislim da Manchester (uz dužno poštovanje prema SAF-u i ostatku klape) ipak nema načina da ga dovede. Dobro, načina uvijek ima, al' ne vjerujem da će Škot iskeširati 30+ miliona Eura za dovođenje lijevog beka.
Reci mi da se salis? :o
Sada bi Rummenige jasno odgovorio ''Ne trudite se ni da zovete, skup je medjunarodni telefonski saobracaj, na Alabu zaboravite''
Bilall je napisao/la:Ako Alex Ferguson moze dovesti Davida Alabu onda i Bayern moze dovesti sve sto pozeli.
Dakle niko nije svemoguc
kraljttbvb je napisao/la: Naravno da je bajern uvijek pobjednik sto se tice transfera, jer niti traze top zvijezde (znaju da nece doci u Bundesligu), niti se takmice sa velikim klubovima. Cim se neki drugi klub ukljuci u utrku za nekog igraca i bajern vidi da se finansijski ne mogu (ili nece) takmiciti sa njima, onda se bavarci lagano povuku iz utrke i poslije pricaju kako oni tog igraca nisu ni htjeli. Tacnije da su bili malo zainteresovani za njega, jer da su bas bili zagrizli za nekog igraca, oni bi ga i doveli. Kod bajerna je prica ko kod likova koji pitaju trebu da izadju i sve najbolje o njoj misle i govore, a kad ona ne htjedne i otpepa ih, onda oni pocnu sa pricom kako je k.u.r.a.v.a.
:lol: :lol: :lol:
Zadnja izmjena: Bilall, dana/u 27 maj 2012, 15:20, ukupno mijenjano 2 puta.

30Scudetta
Kontakt:

Post Postao/la 30Scudetta » 27 maj 2012, 15:03

don_burza je napisao/la:Ovo za drugu ligu je bila smo kontra na tvoje prve dvije recenice. 8-)
Sto se tice Vidala lik je jednostavno htio da promjeni sredinu i logu i otisao u Juve. Mozda bi ga Bayern prije Juvea doveo da je igrao u Fiorentini.Znaci glupo je pomisliti da Bayern nije imao para za Vidala

Pa kako ga nije doveo iako je bio pred podpisom.... Al' onog trena kada se pojavila malo veca lova u igri iako 13m i nije bogzna kakva suma za igraca(e da je meni 13miliona) Bayern je odustao iako je skoro cijeli prelazni rok pregovarao sa Vidalom koji je htio promjeniti logu ali ne i Ligu....
Nema tog kluba koji na ital. trzistu ima prednost nad Juventusom gledano i kroz historiju a i sad.... Mozda sad City ce to da poremeti sa Cavaniem koje zeli Juve....
Ona prva recenica je sasvim normalna i realna sa kojom ce se svako normalan sloziti....

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 27 maj 2012, 15:11

30Scudetta je napisao/la:Bayern ne moze parirati Juventusu finansijski koji nije igrao 2 sezone LP a ne da parira Cityu, Chelsiu, Unitedu ili Barci a pogotovo da ne govorim Realu....
Pa sjetite se prosle sezone i izgubljene utrke za potpis Vidala kojeg ste haman i kaparisali ali cim se ukljucio bogatiji klub odmah se znalo gdje ce bez obzira na to sto nece igrati LP te sezone kao sto bi igrao sa Bayernom....
Nemojte samo supljirati kao da niste u tim momentima htjeli Vidala kada je pogan Hoenes i onaj Interista popljuvali Juventus cak ga optuzili da je lopovski pregovarao sa Leverkusenom.... Sta ima lopovski vise ponudili i to je to a ovi odmah se povukli iz utrke jer su znali da nemaju sanse i onda kroz medije provocirali...
Nedaleko u proslosti tu je i primjer Diega koga su svi preselili u Bayerna al' meni vrlo drag igrac iako nije uspio u Juveu hladno ih sve iskulirao i presao u Juventus koji je gle cuda opet dao vise para nego sto je Bayern ponudio.... Valjda ti to dovoljno govori da najbolji igrac Bundes Lige u tom trenutku nece da predje u najjaci tim Njemacke Lige zbog nemogucnosti da mu ponudi kao ekipa koja ne igra LP...
Dakle, Bayern tek spada u drugi razred mocnih klubova po finansijama gdje nazalost spada i ''moj'' Juventus iako je fin. jaci od Bayerna bez obzira igrao LP ili ne i prestanite sanjati neke velike igrace za koje se zanimaju drugi mocniji klubovi takve bitke necete nikad dobiti...
Ja sam to uradio sa Juventusom onog trena kada je Aguero potpisao za City iako je sve bilo dogovoreno i sa Atl.Madridom i sa menadjerom i sa igracem ali u posljednji tren uleti City i ponudi dosta vise para igracu i logicno je bilo gdje ce ici....
Ovo me je presjeklo :lol: Bayern trenutno među najjačim klubovima na svijetu po pitanju profita i on ga našao porediti sa dojučerašnjim drugoligašem.

Pa nije Jubentus doveo Vidala za 40 mil nego sta ga platili 12 mil :lol: Bayern je nudio desetak miliona što je u onom trenutku i bila realna cijena ali eto vi ste ga preoteli za 12. :lol:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

30Scudetta
Kontakt:

Post Postao/la 30Scudetta » 27 maj 2012, 15:21

Saurman je napisao/la:
30Scudetta je napisao/la:Bayern ne moze parirati Juventusu finansijski koji nije igrao 2 sezone LP a ne da parira Cityu, Chelsiu, Unitedu ili Barci a pogotovo da ne govorim Realu....
Ovo me je presjeklo :lol: Bayern trenutno među najjačim klubovima na svijetu po pitanju profita i on ga našao porediti sa dojučerašnjim drugoligašem.

Pa nije Jubentus doveo Vidala za 40 mil nego sta ga platili 12 mil :lol: Bayern je nudio desetak miliona što je u onom trenutku i bila realna cijena ali eto vi ste ga preoteli za 12. :lol:
I sta rade s tim profitom.... Nista... Ustvari koliko god Bayern ostvario profit on nemoze fin. parirati Juventusu a da ne govorim o eng. i spanskim najjacim timovima.... Juventus i kad ne igra LP i kad ne ostvaruje profit moze sebi pruziti luksuz i spickati 70-80m i nekog igraca kao recimo Diega platiti 25m a Bayern ne moze i tu je razlika.... Nije preotimanje igraca je l' ako recimo ponudis vise a ovi nece i ne mogu da prate a prate ga 2 mjeseca.... Sto se tice njegove realne cijene ona je dosta veca od tih 13m koliko je Juventus platio Vidala....

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 27 maj 2012, 15:26

30Scudetta je napisao/la: I sta rade s tim profitom.... Nista... Ustvari koliko god Bayern ostvario profit on nemoze fin. parirati Juventusu a da ne govorim o eng. i spanskim najjacim timovima.... Juventus i kad ne igra LP i kad ne ostvaruje profit moze sebi pruziti luksuz i spickati 70-80m i nekog igraca kao recimo Diega platiti 25m a Bayern ne moze i tu je razlika.... Nije preotimanje igraca je l' ako recimo ponudis vise a ovi nece i ne mogu da prate a prate ga 2 mjeseca.... Sto se tice njegove realne cijene ona je dosta veca od tih 13m koliko je Juventus platio Vidala....
Jao koji koeficient gluposti. Boze pomozi nam... :shock: :shock:
Pa ja da ti sada pricam sta Bayern radi sa svojim profitom nebih stigao obajsniti da veceras nekad.
S obzirom sta ovdje sve pises, ne vjerujem niti da bi me razumio. Jbg

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 27 maj 2012, 15:41

Pa ne moze Bayern sad uzeti i trositi pare naveliko kad se on najvise zalaze za taj finansijski fair play . To isto sad kad bi ja (ili @monolog :D ) uzeli ovdje da pisemo kako netreba piti alkohol i kako je on los a zadnji put sastavio tri dana da sam trijezan za Ramazan :)
Uli je jednom rekao da nisu glupi i da i oni znaju uzet i potrositi milijardu al zbog cega?

I ta sad nazovimo ih famozna da miliona za Vidala . Pa to se zaradi mjesecno od kirija na AA :lol:
Ako nije razlog ovaj gore sto sam naveo da hoce da promjeni ligu onda je sigurno to sto su mu iz Bayerna dali na znanje da mu nije zagarantovana prva postava ili mozda onda neka druga stvar u ugovoru.
Pa covjece 2 miliona ni dinamu nisu problem :)

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 27 maj 2012, 15:42

Monolog je napisao/la:
Nego @Raabe, u pravu si ti. Mogu povući znake jednakosti između tebe i jednog mog prijatelja (bivši komšija) koji navija za Bayern. :mrgreen: Isti mentalni sklop. Bayern je najbolji, najbogatiji i najveći svjetski klub, ne dovodi igrače jer ih ne želi (nisu mu potrebni), a Dortmundu pušta, jer su odlučili biti sveci pune dvije godine. :mrgreen:
Pa ti si ovde komičar, ako si ti tu titulu dobio prvi, što je sad meni prebacuješ.
Mislim nakon one tvoje prognoze da će Real Madrid dobit Bayerna s 5 golova razlike ja više, niti bilo ko s ovog foruma ne bi trebao diskutovat s tobom.
Što si tad par dana šutio i izbjegavao ovu temu, ali uvije mi se nešto uzhebeš, kada ti ja šuknem postom :lol: :lol: :lol: Odmah onda letiš da odgovoriš, povrijeđen ti ego bude.....

A vidiš ti kažeš da ja uvijek kažem da je Bayern najbolji, najbogatiji i slično......A hajd sad navedi kad sam to rekao???? Kad? Znači u svakoj mojoj analizi nakon određeni perioda ili utakmica ja sam znao analizirat i ono što je pozitivno i što je negativno kod Bayerna. Prema tome.....

A evo ti sad par stvari onako usput, pošto sam sad raspoložen da ti navedem neke svoje tvrdnje i ispravne tvrdnje i krive tvrdnje i onako malo pogled na moje ponašanje na forumu.

Ispravne tvrdnje:
U periodu kad je Bayern imao krizu u igri sam tvrdio da su problemi kod Bayerna psihičke i mentalne prirode i da će to biti prevaziđeno, te da će Bayern najvjerovatnije dogurati do finala Lige prvaka.

Prije duela s Realom sam prognozirao tijesan i uzbudljiv duel, a izrekao sam nadu da će Bayern proći, samo sam rekao da će biti jako tijesno, jer Real je uvijek težak protivnik i veliki klub.

Isticao sam koliko je Badstuber kvalitetan fudbaler (govorio sam realno da ima boljih stopera od njega, ali da ima kvaliteta) što se potvrdilo.

Prognozirao već odavno povratak Pizarra u naše redove.

Moje fule:

Da će Bayern osvojit sigurno jedan od 2 trofeja: prvenstvo ili Ligu prvaka.

Da će Reus sigurno doći u Bayern.

Kad se samo ovo usporedi onda se vidi kako sam u stanju priznat i greške i pogodit mnoge stvari, a neki forumaši lupaju stalno stvari i stalno tvrde da su u pravu.

Realno sam uvijek isticao da se Bayern sa svima može nosit, ali sam i napominjao da ekipe poput Reala i Barce imaju više individualne kvalitete. Ali da je Bayern ekipa koja uvijek može ići do kraja i da ima puno viši nivo nego što neki tvrde ovde.

Ti si fulao po procjeni Reala, u procjenama s Neuerom, još davno si mnoge golmane stavljao ispred njega a poslije tvrdio kako to nisi. Podržavao si one koji trpaju temu glupostima i slično.
Ti možeš imat mišljenje o nekom igraču da je lošiji nego što ja mislim ili neko drugi ko navija za Bayern. Ali u nekim stvarima treba znati odvaditi. Ti gore i kraljtbvb uletili ste u diskusiju s ironijom i s određenim tvrdnjama ko da apsolutno niste pročitali ono što sam napisao. A post ako je dug nekad i ja tako na primjer taj post ne pročitam onda ja njega ne komentarišem. Znači na drugim pdf isto ne zabadam nos tamo gdje mi nije mjesto, t.j. o nečemu u šta nisam upučen. Nego kad pročitam, vidim, analiziram, onda napišem. Jer prvo treba mislit glavom, pa onda pisat.
Ako su vicevi argumenti, onda ćemo pričat viceve, ako ćemo valjat gluposti i besmislice, onda možemo i to, onda sam ja pogrešno shvatio nešto. Ali tako mi Boga velikog, ja evo ovde vidim da je sportski forum i vlasnicima stranice je u interesu da je kvalitet diskusije veći, nego da se povećavaju besmislice.
A ljudi su tu da prosude, ja se na besmislice neću puno ni obazirat više. Samo sam sad htio da iznesem neke stvari na čistac. Samo nek se malo vidi crno na bijelo. Mogao sam ja još nastavit s nizom argumenata, ali to ću samo ako nekad, nekad bude bilo potrebe. :) I ne sekiraj se puno, čovjek je sklon greškama, samo ih treba znat i priznat ;)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 27 maj 2012, 16:01

30Scudetta je napisao/la:
I sta rade s tim profitom.... Nista... Ustvari koliko god Bayern ostvario profit on nemoze fin. parirati Juventusu a da ne govorim o eng. i spanskim najjacim timovima.... Juventus i kad ne igra LP i kad ne ostvaruje profit moze sebi pruziti luksuz i spickati 70-80m i nekog igraca kao recimo Diega platiti 25m a Bayern ne moze i tu je razlika.... Nije preotimanje igraca je l' ako recimo ponudis vise a ovi nece i ne mogu da prate a prate ga 2 mjeseca.... Sto se tice njegove realne cijene ona je dosta veca od tih 13m koliko je Juventus platio Vidala....
Bayern gotovo svake sezone ostvari veće prihode za nekih 120 mil više od Juventusa i onda se pojavi ahbab poput tebe koji napiše kako ne može financijski parirati Juventusu. :lol:

Koliko je Bayern platio Gomeza,Riberya,Robbena,Neuera. ? :mrgreen:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 27 maj 2012, 16:22

@Effe Raab,

Pa i ne mora diskutovati. Nije valjda da ti misliš kako ti sad diskutuješ? :roll: Što se tiče utakmice sa Realom, šta se može. Rekao sam da će biti 4 razlike (ne 5, nema smisla lagati) za španskog predstavnika (dakle, radilo se o Barceloni ili Realu). I? Nije bilo ni blizu, Bayern je u obje utakmice bio bolji što sam i naveo odmah nakon završetka. Ili možda nisam? Pogledaj dobro pa se javi. ;)

Golmani? Opet lažeš. Pa prošli put smo prošli tu temu i ja ti rek'o da pronađeš moj post, a ti si se napravio slijep i samo prešao preko istog. Šta sam napisao? Da su Buffon, Casillas, Hart i Lloris bolji. Dakle, da je Neuer u top 5. Stavih ga na bolje mjesto od Cecha. Da l' bi, po tvome, trebao sada promijeniti mišljenje i izbaciti ga, jer je Cech odbranio 1 penal više u finalnoj seriji? :mrgreen: Ti si mi i prošli put naveo kako sam izdvojio 10 golmana, a ja izdvojio 4. I opet ponavljaš tu grešku (tj. lažeš) i onda sam ja nerealan. Ok, možda i jesam. Al' to ne mijenja činjenicu da si ti (sad zaokružiš jedan od ovih odgovora):
1. slijep
2. nepismen
3. lažov

Onda? Šta je u pitanju? Jer, za manje od 20-ak minuta se mogu pronaći postovi, pa šta će onda biti? Hoćeš li, po običaju, skrenuti s teme kao što si to uradio sa Tonijem? Sa Riberyjem?
effe_sa je napisao/la:A vidiš ti kažeš da ja uvijek kažem da je Bayern najbolji, najbogatiji i slično.
Monolog je napisao/la:Isti mentalni sklop.
Dakle, kao što on govori da je najbolji, ti govoriš kako ne žele ovog igrača, jer da žele, oni bi ga i doveli. :lol:
effe_sa je napisao/la:Isticao sam koliko je Badstuber kvalitetan fudbaler (govorio sam realno da ima boljih stopera od njega, ali da ima kvaliteta) što se potvrdilo.
Koliko? Ako si nabrojao 15+ boljih stopera, onda si bio realan. Al', ti si nabrojao svega 5 i onda tu ugurao velikog Holgera. :mrgreen: Holger je iza sljedećih: Rio, Vidić, Terry, Luiz, Ramos, Pepe, Pique, Puyol, Hummels, Chielini, Silva, Vermalen... Dakle, na prvu ti nabrojah 12 boljih. Hej, 12 boljih stopera. Ne spada u sami vrh, to je odveć jasno. Može biti dobar čisto iz razloga što mu godine idu u prilog i što je Nijemac. :mrgreen:
effe_sa je napisao/la:Ti gore i kraljtbvb uletili ste u diskusiju s ironijom i s određenim tvrdnjama ko da apsolutno niste pročitali ono što sam napisao.
Izdvojih šta si napisao, lijepo ti elaborirah šta je superstar i te stvari, što si ti očigledno preskočio. :lol: Isto kad bih ja sad rekao da je Demba Ba superstar. Apsolutno isto. :mrgreen: I onda nakon što mi neko argumentovano kaže kako on ne može biti bolji od Rooneya, Aguera, RvPa, Adebayora, Suareza, jednostavno preskočim taj dio i pređem na nešto deseto. :mrgreen: Opet se vraćamo na mentalni sklop s kojim sam te poredio. Isti ste. Kad mu neko govori kako je Robben promašio penal (slabo ga izveo, kako god), on će pričati o posjedu lopte i prilikama. :lol:
effe_sa je napisao/la:Mogao sam ja još nastavit s nizom argumenata, ali to ću samo ako nekad, nekad bude bilo potrebe. I ne sekiraj se puno, čovjek je sklon greškama, samo ih treba znat i priznat
Nemoj sa argumentima tipa "Bayern kad nešto hoće, tu se niko drugi ništa ne pita". :mrgreen: Jer, to nije argument, već upravo vic, glupost ili šta ti ja znam. :mrgreen:

Da, čovjek je sklon greškama. Slobodno priznaj svoje. Ja sam se zato i kladio (i ispoštovaće se opklada kao i prošlogodišnja), jer sam bio ubijeđen u neke stvari. I, nakon poraza sam priznao da me nema nigdje i to je to. Ti i priznavanje grešaka? :mrgreen: Pa ti si i dalje ubijeđen da si nešto argumentovao, kako ćeš onda priznati greške? :roll:

@Bilall,

Gdje sam ja napisao da se Bayern treba rasipati? :roll: Govorim da Bayern nema šta tražiti kod "vrućih" igrača. Zašto? Zato što je takvim san igrati u Premiershipu ili za 2 najveća kluba u Primeri. Zar je to tako teško priznati? Nema to veze sa Bayernom, njegovim finansijama ili tradicijom, već je takvo tržište. Bayern se i ne bi trebao mijenjati što se tiče toga, jer će automatski izgubiti svoje ja. Zato sam uvijek za opciju da rade ono što su i do sada radili - okretali se domaćim snagama ili igračima koji su im zabijali golove noseći dresove drugih bundesligaških klubova. :mrgreen:

Arsenal i Lyon se ne mogu mjeriti sa Bayernom. Real nije htio dati tolike novce za Riberyja što je i sam predsjednik potvrdio. Poznato? 8-)
Bilall je napisao/la:Sada bi Rummenige jasno odgovorio ''Ne trudite se ni da zovete, skup je medjunarodni telefonski saobracaj, na Alabu zaboravite''
Ne, tačan prevod mog posta je sljedeći:"Da izdvojim 30+ miliona za neprovjerenog lijevog beka, a imam Evru?! Pa vi niste normalni. Nek' se momak još dokazuje, trenutno ne vrijedi ni polovinu tog novca."

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 27 maj 2012, 17:07

Monolog je napisao/la:Jes' vala, Luca Toni je bio pravi superstar (ne pomak'o se ako sam ikada napisao ovu riječ). :mrgreen: Ja stvarno ne znam ko još vjeruje u ovo "Bayern ako zapne za nekog igrača, taj će preći kod njih". :mrgreen: U trenucima kada je Ribery dolazio, nešto se ne sjećam interesovanju Uniteda, Barcelone, Reala...Vi?
Ako sam ja dobro razumio ovo gore, nisi ti napisao da se Bayern treba rasipati, nego da Bayern nema sanse na trzistu kao konkurent pored klubova iz Premiershipa i Primere.
Ja imam drugo misljenje, koje si ti eto potvrdio sa Riberyem pa cu te citirati
Monolog je napisao/la: Arsenal i Lyon se ne mogu mjeriti sa Bayernom. Real nije htio dati tolike novce za Riberyja što je i sam predsjednik potvrdio. Poznato? 8-)
Nije mi poznato iako sam radio kao administrator na jednom portalu i objavljivao clanke slicne prirode, ali nebitno uvijek se trudim da imam informaciju vise. Drago mi je da si ti to napisao. Dakle u utrci za Bilala su bili Real Madrid, Arsenal, Manchester United, Lion, i Real nije htjeo platiti 25 miliona za Bilala a kao ravnopravan konkurent se nametnuo Bayern i kupio istog.
Transfer se odigrao 2007 godine, potom je 2009 godine Bayern odbio ponudu Reala iz Madrida od 80 miliona evra za Bilala.
Opet sustina, Bayern se moze nametnuti (sto je dokazao eto konkretno sa Bilalom) kao konkurent tim klubovima ali to nije dio bayernovog finansijskog programa koji je treba priznati, ucinkovit. To je ono sto je tvrdim i za sta sam pouzdano informisan.

Sto se pak tice ovoga ovdje
Monolog je napisao/la: Alaba u Manchester? :mrgreen: Ako ga prodaju Bavarci, onda ću se opasno zapitati čime li se oni pucaju. :mrgreen: Pa "reper" će sigurno u narednom periodu biti jedan od 3 najbolja bočna igrača na svijetu. Puca od snage, ima muda, ne respektuje nikoga, a napredovao je u tolikoj mjeri da se od kiks igrača pretvorio u jednog od najpouzdanijih. Jednostavno, mislim da Manchester (uz dužno poštovanje prema SAF-u i ostatku klape) ipak nema načina da ga dovede. Dobro, načina uvijek ima, al' ne vjerujem da će Škot iskeširati 30+ miliona Eura za dovođenje lijevog beka. Eh, čak i da dogovore sa igračem (opet, teško za povjerovati u ovaj epilog), ostaje ono nešto od strane Bayerna. Sjetimo se samo Ballackovog slučaja i rečenice "gospodin Abramović nema toliko para da kupi Ballacka". Dakle, ljudi su u stanju zadržati igrača do zadnjeg dana ugovora, samo da bi pokazali zube bjelosvjetskoj javnosti.
Ja sam ti dao realan odgovor
Nacina nema da se dovede David Alaba u United, jer je to u suprotnosti sa Bayernovim sistemom poslovanja i o tome sam govorio nedavno.
Mozda bi i bilo za jednu nerealnu cijenu, ali i dalje sam pri svom prvom stavu.
Ako Alex Ferguson moze dovesti Davida Alabu onda i Bayern moze dovesti sve sto pozeli.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 27 maj 2012, 17:15

Ma to poznato = ono što ovdje pojedinci prezentuju. Kontaš? Dakle, da je Real tad htio dovesti Riberyja - to bi i učinili. To je sva matematika. :mrgreen:

Znam da su bili članci koji su povezivali Riberyja sa Chelseaom, Realom i Unitedom, al' to je bilo nakon potpisivanja ugovora sa Bayernom. To je drugi par čarapa i tu se nema šta prigovoriti.

I, naravno da se Bayern ne može nadmetati sa klubovima poput Barcelone i Reala. Ne može niko. Pa jedan Toure je "nečasno" napustio Barcelonu, ima x puta veću platu u Cityju i opet govori da bi se volio vratiti na Kamp Nou (svi znamo da mu opet plata ne bi bila tako visoka). Razumiješ li? Pazi, ovim ja ne izjednačavam City i Bayern (da se pomaknem s mjesta :mrgreen: ), već treba biti realan i reći da su Real i Barcelona svijet za sebe. Tamo je igralo/igraju najviše najboljih igrača na svijetu, plate su visoke, ljudi jednostavno žive za fudbal, to su možda i najveća sportska društva na svijetu...Zamisli situaciju u kojoj se do kraja koškaju Real i Bayern. Uzmimo Hazarda npr. Dakle, traže ga Bavarci i Madriđani i spremni su ići do kraja. Odšteta je nekih 40-ak miliona Eura (karikiram) i reci mi gdje će otići Belgijanac? U Madrid ili u Minhen? Znaš i sam da će svako (osim Nijemaca, a i oni sada biraju druge klubove) poletiti u Mardid. To je tako. A šta bi time dobio Bayern? Još jedan poraz i JAVNO priznanje da nisu u stanju boriti se sa Realom i Barcelonom, a to im nikako ne ide u prilog. Lakše im je ovako, pa da barem navijači Bayerna misle kako su u stanju dovesti bilo koga. :mrgreen:

Alaba bi bio budala u slučaju odlaska sa AA. Ima sve predispozicije da bude jedan od najboljih bekova na svijetu i čisto sumnjam da će se odlučiti na odlazak. Isto tako, čisto sumnjam da će ga Bayern prodati. A, tih 30 miliona Eura nije malo, čisto da se zna (iako ih niko neće ponuditi u ovom trenutku). :mrgreen:

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.