Ovih par stopera što si naveo da su bolji od Holgera, s određenima se ne slažem da su bolji. Opet tvoje subjektivno mišljenje. Kao prvo naveo si i Hummelsa, a Lowu je prvi stoper repke Holger. Znači vjerovatno je i Low manje pametan nego ti.
Trenutak ću se vratit na Tonija i samo napomenut da je tada bio u All star teamu Svjetskog prvenstva.
E sad ti sad ti si poduprijeo ove koji kažu da Bayern ne može dovest Hazarda, znači on je superstar, iako čovjek nije igrao na velikom takmičenju i nije ostavio traga u Ligi prvaka. Znači on je sad veća zvijezda, nego što su u ono vrijeme bili Toni i Ribery....? Moram priznat fantastično rezonovanje stvari.
Ovo što govoriš oko igrača, ja sam rekao da gotovo uvijek ako Bayern pravo zapne može dovest igrača.
Ali ponovit ću opet neke stvari koje sam prije napisao. Kod Bainesa smo doživjeli poraz, ali čovjek odbio zbog porodični razloga, a u Bayernu bi imao veću platu (specifičan slučaj mora se priznat), kod Coentrao smo izgubili jer je Real bio u igri, a kada Real zove malo fudbalera odbija i to Bayern mora priznat, to je tako, kako je, nadoknadi se na drugi način (poput pobjede na terenu
Gore si rekao da pojedini igrači idu u Premiership i Primeru, zbog atraktivnosti liga. To može biti samo mali faktor, jer ako bi se gledala atmosfera na stadionima, infrastruktura onda bi svi igrači išli ili u Englesku ili Njemačku. E sad tu je pitanje para, a tu se Bayern uvijek ne proteže toliko. Znači jeste činjenica da se nekad naša uprava znala vadit pa reči da za neke igrače nije bila toliko zagrizla, a to nije bila prava istina. Međutim, bilo je masa slučajeva kada zaista nije bila zagrizla. Prema tome tu je pitanje para, neki rade veće ludosti, a Bayern se tu ponaša racionalnije. Zato onda ona tvoja tvrdnja o atraktivnosti liga kao faktoru pada u vodu. Kad se malo bolje pogledaju plate Riberyja, Robbena , Schweinija onda one ne zaostaju opšte za mnogim top klubovima, iako ima klubova koji imaju znatno veće plate, pogotovo plate za svoje najveće zvijezde. Znači ak je već Bayern tim igračima dao te plate, što ne bi onda i novim zvijezdama. A vrlo je izvjesno da će tokom ovog prelaznog roka velika zvijezda doći u Bayern. Još jedna bomba.
Prema tome sve je pitanje para, a ne atraktivnosti lige, veličina jednog kluba naravno igra ulogu, jer npr. da City i Bayern jednom igraču ponude istu platu, ovaj bi u većini slučajeva izabrao Bayern. A druga je sad stvar ako City ponudi više para. Imaš naravno i igrače koji će i žrtvovat dio para koje bi dobili u nekom drugom klubu i doće u Bayern (rijetki su koji tako pare žrtvuju) ili isto tako u neki drugi klub.
Znači kod igrača su u 90 % slučajeva pare bitne, a onda dalje ide veličina kluba, pa onda još i atraktivnost lige.
A zbog ponovnog napretka BuLi smiješno je govorit da nije atraktivna. Od te tačke je počela sva diskusija. Uredu da je rečeno nije onim najvećim atraktivna poput Ronalda, Messija (iako da i njih neko plati debelo došli bi), ali je rečeno u globalu mladim igračima nije atraktivna. Pa baš mladi najviše zine na lovu, samo zavisi koliko ko racionalno posluje. To bi ti isto bilo ti daješ za napucanog Yugu, auto 20 hiljada maraka, a ja to neću da pratim. Jesam li ja tada finansijski nemoćan ili racionalno razmišljam i ne želim bacat pare na glupost?