Teretana

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88,Crixus

AÐ_Official
Kontakt:

Re: Teretana

Post Postao/la AÐ_Official » 23 maj 2012, 21:32

@Jack777....Kao prvo, kad trcis? Je li jutarnji ili poslijepodnevni termin?

Ako trcis ujutru, tj. odmah poslije budjenja, onda ti je najbolje konzumirat skroz lagano(iako si poprilicno gladan). Nesta kao malo jabuku, pola banane, malu krisku hljeba sa medom il' mozda neki prirodni sok, jednostavno nesta da ti drmne sistem prije trcanja i da ti da tih par atoma snage da odradis sve sto zelis tokom trcanja.

Mnogo toga mozes odgovoriti sam sebi sa jednim vrlo jednostavnim pitanjem, "koliko sam hrane konzumirao?". Ako si jeo poprilicno veliki obrok(dorucak, rucak) onda ti je optimalno da trcis 2-3h poslije(logicno da sistemu treba vise vremena i napora da svari vecu kolicinu hrane), a ako je u pitanju nesta lagano, kao naprimjer vecera, onda poslije 1h - 1h 15m mozes.

Jos jedna stvar za dodati, praktikuj tokom konzumiranja hrane da pijes tecnosti 1, 2 case(preferirano vodu), to pomaze da se hrana brze vari.

@Rolex312...pa sta reci kume...meni licno radi. Jednostavno uzmi i eksperimentisi, vidi sta ti odgovara a sta ne, ja sam tako par godina radio. Gledao sam sta mi nabija kile, sta mi tijelu odgovara, koliko konzumiram tokom jednog obroka, tj. koje mi porcije odgovaraju.

Jack777Pott
Kontakt:

Post Postao/la Jack777Pott » 24 maj 2012, 02:04

AÐ_Official je napisao/la:@Jack777....Kao prvo, kad trcis? Je li jutarnji ili poslijepodnevni termin?

Ako trcis ujutru, tj. odmah poslije budjenja, onda ti je najbolje konzumirat skroz lagano(iako si poprilicno gladan). Nesta kao malo jabuku, pola banane, malu krisku hljeba sa medom il' mozda neki prirodni sok, jednostavno nesta da ti drmne sistem prije trcanja i da ti da tih par atoma snage da odradis sve sto zelis tokom trcanja.

Mnogo toga mozes odgovoriti sam sebi sa jednim vrlo jednostavnim pitanjem, "koliko sam hrane konzumirao?". Ako si jeo poprilicno veliki obrok(dorucak, rucak) onda ti je optimalno da trcis 2-3h poslije(logicno da sistemu treba vise vremena i napora da svari vecu kolicinu hrane), a ako je u pitanju nesta lagano, kao naprimjer vecera, onda poslije 1h - 1h 15m mozes.

Jos jedna stvar za dodati, praktikuj tokom konzumiranja hrane da pijes tecnosti 1, 2 case(preferirano vodu), to pomaze da se hrana brze vari.
I zahvaljujem se na uputama
Trcium uvecer, oko 6-7-8, kad malo zahladi, a i zavisi kad stignem jest, pa eto gledam da ne idem barem sat i pol prije. Inace imam cudan raspored kod hrane. Nista ne jedem prije 2-3 sata popodne, ne trazi mi se. Ako odspavam do 10-11 onda ne jedem i do 4-5. Imam obicaj sjedit do kasno pa mi se trazi oko 12-1 iza ponoci. Izbjegavam te obroke, al nije moguce uvijek, pa recimo da jedem 2 puta tjedno iza ponoci. Ne jedem uopce lagano, volim meso i bez tog ne mogu, mada se zadesi i tjestenina, ne kuham ja pa jedem sta ima. Inace, kao sto primjetis cijeli dan jedem jednom, maksimalno dva puta, al zato jedem slatko i voce pa s tim nadopunjujem ostale obroke. Sto se tice tecnosti dok jedem, bez tog ne mogu jest, cak zaljevam i dok jedem kuhana jela u kojim ima jako puno vode. Nakon sto odtrcim istegnem misice, sjednem jedno 15 minuta i onda imam 15tak minuta laganog hoda do kuce. Nakon sto dodjem kuci opet malo sjednem koju minuticu i onda idem na vjezbe. Tu se zadrzim oko sat vremena, ovisno koliko sam umoran i koliko serija radim.
I okrenu tada glavu, zagleda se u daljinu, kao plave voljeli smo jedino još domovinu!

AÐ_Official
Kontakt:

Post Postao/la AÐ_Official » 24 maj 2012, 05:37

Trcium uvecer, oko 6-7-8, kad malo zahladi, a i zavisi kad stignem jest, pa eto gledam da ne idem barem sat i pol prije. Inace imam cudan raspored kod hrane. Nista ne jedem prije 2-3 sata popodne, ne trazi mi se. Ako odspavam do 10-11 onda ne jedem i do 4-5. Imam obicaj sjedit do kasno pa mi se trazi oko 12-1 iza ponoci. Izbjegavam te obroke, al nije moguce uvijek, pa recimo da jedem 2 puta tjedno iza ponoci. Ne jedem uopce lagano, volim meso i bez tog ne mogu, mada se zadesi i tjestenina, ne kuham ja pa jedem sta ima. Inace, kao sto primjetis cijeli dan jedem jednom, maksimalno dva puta, al zato jedem slatko i voce pa s tim nadopunjujem ostale obroke. Sto se tice tecnosti dok jedem, bez tog ne mogu jest, cak zaljevam i dok jedem kuhana jela u kojim ima jako puno vode. Nakon sto odtrcim istegnem misice, sjednem jedno 15 minuta i onda imam 15tak minuta laganog hoda do kuce. Nakon sto dodjem kuci opet malo sjednem koju minuticu i onda idem na vjezbe. Tu se zadrzim oko sat vremena, ovisno koliko sam umoran i koliko serija radim.[/quote]

Sa obzirom na pitanje koje si postavio u svom postu "koliko poslije jela je pravilno trcati", sta ti je krajnji cilj? je li to jednstavno da saznas koliko jesti prije treninga ili zelis popravit tjelesnu figuru?

Jack777Pott
Kontakt:

Post Postao/la Jack777Pott » 24 maj 2012, 10:50

AÐ_Official je napisao/la:
Sa obzirom na pitanje koje si postavio u svom postu "koliko poslije jela je pravilno trcati", sta ti je krajnji cilj? je li to jednstavno da saznas koliko jesti prije treninga ili zelis popravit tjelesnu figuru?
Pa i jedno i drugo. Imam 3-4 kile viska, trenutno ne radim, ne krecem se puno i nakupilo se. Ne znam bas kad tocno da jedem, trcim i ostalo. Htio bi to sto pravilnije da bi ucinak bio bolji. Do prije pola godine sam trcao redovno, al to je bilo jutarnje. Bas sam isao onako kako ti navede, pojedem neko voce i idem trcat. Nakon trcanja nisam trenirao, vec sam isao na posao. Kad sam izgubio posao onda sam poceo malo dulje spavat i jbg, ulijenio se. Ako imas neku preporuku sta i kako da radim volio bi znat.
I okrenu tada glavu, zagleda se u daljinu, kao plave voljeli smo jedino još domovinu!

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 24 maj 2012, 12:01

zna li neko od cega se sastoji MP45 trening plan? :roll:
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 24 maj 2012, 13:02

http://www.bodybuilding.com/exercises/" onclick="window.open(this.href);return false;

ako imate nekih nedomuica o tome da li vjezbe radite pravilno i ako mislite da je to razlog zasto nema napretka misica, pregledajte sta vam nudi ova stranica ;)

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

AÐ_Official
Kontakt:

Post Postao/la AÐ_Official » 24 maj 2012, 14:50

Jack777Pott je napisao/la:
Pa i jedno i drugo. Imam 3-4 kile viska, trenutno ne radim, ne krecem se puno i nakupilo se. Ne znam bas kad tocno da jedem, trcim i ostalo. Htio bi to sto pravilnije da bi ucinak bio bolji. Do prije pola godine sam trcao redovno, al to je bilo jutarnje. Bas sam isao onako kako ti navede, pojedem neko voce i idem trcat. Nakon trcanja nisam trenirao, vec sam isao na posao. Kad sam izgubio posao onda sam poceo malo dulje spavat i jbg, ulijenio se. Ako imas neku preporuku sta i kako da radim volio bi znat.
Iskreno, ovo ti je najveci problem. Moras pronaci neku aktivnost koju ce ti biti merak raditi. Nema nacina, osim operativnog, da mozes skinuti te kile i popraviti svoju tjelesnu konfiguraciju ako ces te aktivnosti raditi kao da te neko puskom tjera.

Ja stvorim sebi ciljeve kao naprimjer, da sto bolje izgledam za rodjendan, za novu godinu, za neku svadbu, za ljetni odmor, za neku zensku :mrgreen: itd. I onda to mi je motivacija za neki odredjeni period. Kad jednu tacku predjem onda se prebacim na sljedecu i tako, nekako, uspijem biti 360 dana u godini motivisan.

Sad ba tvoj drugi problem: Spavanje do podne.

Tacka koja ce te aktivirat i od koje ces najvise korisit imati je pravilno spavanje. Ljudski organizam je nastiman da bude, tipicno, aktivan od 7-8h do 23h. Razlog toga je sljedeci:
- Najbolji odmor za tijelo je izmedju 23h i 3h. U ta 4 sata tvoj organizam se potpuno opusti i nadoknadjuje svu tu energiju koju si potrosio tokom dana. Onih ostalih 3-4 sata sto spavas to ti je vise kao brusenje sistema, davanje ono malo ekstra za aktivnosti koje te cekaju.

Sljedeca vrlo vazna stvar, sto se tice tvog ciklusa spavanja, je u pitanju tvoga organizma. Ljudski metabolizam je takav da najbolje vari hranu izmedju izlaska sunca i zalaska sunca. Razlog tome je sto ljudi su, tipicno, najvise aktivni dok se vidi napolju(hodaju, bave se sportom, itd.). A ti ako spavas do podne, znaci vec si preskocio 4 sata u kojima si mogao biti aktivan, i u kojima je tvoj organizam ocekivao hranu i trosenje energije. Uz to preskocio si glavno jelo dana, dorucak, koje je neophodno za odrzavanje metabolizma. Preskakanjem dorucka vec si unazadio svoj metabolizam i napravio haos u svome tijelu. Razlog tome je, kao prvo, ti kazes da praktikujes da jedes kasno(poslije 00h)..
- znaci tijelo ti vrlo sporo u ta doba vari hranu
- kostao si svoje tijelo mnogo vazne energije, jer umjesto da ti je organizam mirovao, on je vario taj hamburger, pizzu, cevap, itd.
- Tipicna posljedica toga je da se probudis ne naspavan, da se nisi odmorio kako treba, mozda kad se pogledas u ogledalo izgledas kao da si otekao u licu, itd.

Ja pravim sljedeci raspored kada je hrana u pitanju:

- Budim se u 6:58
- Dorucak u 7h:
- kafa u 9h
- rucak u 12h
- komad voca u 14h
- jelo sa obitelj u 17h(sta god domacica napravi)
- mala salata s malim tanjirem supe u 19-20h
- i jedna mala jabuka(ako sam bio vise aktivan tokom dana) u 21h
- spavanje 23h

Sto se tice moje ishrane, to sve zavisi koliko planiram biti aktivan. Ja vec duzi period trcim 5x sedmicno i dizem tegove 3x sedmicno, uz to da radim 800 trbusnjaka i 200 sklekova svakodnevno. Znaci moj plan, sto se tice kolicine hrane, tebi sigurno nece odgovarati.

Dan kada treniram, tj. dizem tegove i trcim, izgleda ovako:

7h: Budim se, popijem casu vode i pojedem malu jabuku/bananu. Trcanje od 7:30 do 8:30h. Tokom trcanja nosi flasu vode, pijem kad ozednim.

9h Dorucak: Kocka cokolade(crne 70%), kriska domaceg, psenicnog, hljeba, namazem s kasikicom senfa, 1 komad purece selame, nabacim malo mladog sira. Poslije toga kasikica meda s pola oraha.

10h Kafa: 2 u 1 bez secera uz jos jednu kockicu cokolade(70%) ili jedan komadic napolitanke, il' sta god vec.

12h: Radim trbusnjake i sklekove

12:30 - 13h Rucak: Kupim smrznutog povrca u prodavnici(Minestrone, itd). Stavim u tavu(1/4 smrznutog povrca) s malo maslinovog ulja, proprzim, na to dodam dva jajeta(zacine koje zelis), uz to jednu normalnu krisku hljeba. Uz to dvije case vode popijem(jedna tokom rucka, druga poslije). Na kraju opet kasikica meda s bobama smreke(uzasan okus, al' zdravlje je u pitanju).

15:30 do 16:30h: Dizem tegove(Bench, kosi, bicepsi, tricepsi, ledja, itd). Noge radim mozda jednom sedmicno, jer nema potrebe zbog trcanja.

17h Rucak s' obitelj: Tanjir cega god je domacica napravila. Koristim male ili srednje tanjire, ovisno sta je na rasporedu za jelo. Tipicno bude neka corba, il' kako mi Bosanci kazemo, kalja, uz to finu kolicinu salate i krisku hljeba. Posilje toga slijedi jos jedna zlica kafe 2 u 1.

19h Vecera: Ako ima salate i supe, uzmem po tanjir. Ako ne, onda uzmem mali tanjir onoga sto je bilo na meniju za obiteljsko jelo(ako su bile spagete, makarone, onda bez kriske hljeba)

21h jabuka.

23h Spavanje

To je otprilike kako izgleda moja ishrana.

Bitno mi je istaknut da jedem SVE osim Przeno i previse masno. To znaci nisam ljubitelji masnih pita, al' to domacica zna spremit po mom ukusu. Takodjer, nisam ljubitelj fast food-a(jednom godisnjem odem na cevape i u McDonalds, da me zelja mine). Sve ostalo jedem, al' umjereno. Dovoljno da sam ubio gladj, al' ne toliko da sam se prejeo.

Ako imas ikakvih pitanja, ili zelju da ti pomognem oko ishrane, programa treniranja, itd, slobodno pitaj. Voljan sam ti pomoci da prebrodis svoje trenutne probleme.

Jack777Pott
Kontakt:

Post Postao/la Jack777Pott » 24 maj 2012, 15:51

@AÐ_Official
Stvarno hvala na tom odgovoru, nisam se nadao da ce se nac netko toliko voljan pomoc. Ja ti svoju ishranu ne mogu pisat jer svaki dan nije isto, nit svaki dan jedem jednako i u isto vrijeme. Meni nije problem nac zanimaciju, imam ja neki 'neobavezan' poslic koji obavljam na komp za neku platu, al to mogu u bilo koje doba dana tako da se npr mogu ustajat u 8, 9 il mozda i ranije da bi se doveo u red. Moze mi to bit poticaj da se rijesim odmah ujutro i imam slobodan dan. Ako vec ustanem rano onda cu logicno i zaspat ranije pa ce to bit ok, naravno, kad se izadje ostane se duze pa se malo duze i odspava. Volio bi kad bi mi napisao neki program za trcanje, vjezbanje i ishranu. Imam bucice od 2kg i s njima sam do sad radio neke vjezbe. Nisam u nekoj formi, trcat mogu nekih 20 minuta bez stajanja, ako se poinatim mogu i duplo. Sa sklekovima sam nekako uvijek bio na Vi, trebao bi radit neke druge vjezbe da bi njih mogao uradit vise, pa ako mi mozes predlozit nesto. Trbusnjake mogu radit, to sve ovisi od raspolozenja i umora. Nekad imam osjecaj da ih radim 3 dana da bi mogao jos, a znam zapet ne uradivsi ni 100 komada. Gornji dio tijela mi je puno bitniji, noge nije da se hvalim al tu nema potrebe ni za cim, nekad sam nogomet ganjao i izgledaju vise nego solidno. Kod trcanja nije problem u njima i snazi vec mojoj kondiciji. Eto napisao sam neke stvari s kojim bi ti mogao pomoc da mi sklopis neki program ako nije problem. Unaprijed hvala.

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 24 maj 2012, 17:16

sve je ovo divno i krasno @ AÐ_Official. Samo ti jos fali vremena za zene :D

adis.p
Kontakt:

Post Postao/la adis.p » 24 maj 2012, 19:08

Ima neko da napise fino sta bi najbolje bilo jest za koji obrok.. Najcesce jedem 3, 4 il 5 puta dnevno.. zavisi od skole. Kad sam prva u skoli, onda jedem na odmoru oko 10h, onda rucak nekad kad dodjem oko 3 poslijepodne.. zatim vecera negdje oko 6-7 i jedan kasniji obrok negdje par sati pred spavanje.. a dok sam druga, jedem isto ovako, samo oko 2 kasnije.. Eh sad, dal da ubacim jos negdje koji obrok i gdje? ;) ;)
ZABORAVITI NECEMO , OPROSTITI NEMOZEMO
....:::::...SREBRENICA 11.07.1995...:::::......

AÐ_Official
Kontakt:

Post Postao/la AÐ_Official » 24 maj 2012, 20:30

Jack777Pott je napisao/la:@AÐ_Official
Stvarno hvala na tom odgovoru, nisam se nadao da ce se nac netko toliko voljan pomoc. Ja ti svoju ishranu ne mogu pisat jer svaki dan nije isto, nit svaki dan jedem jednako i u isto vrijeme. Meni nije problem nac zanimaciju, imam ja neki 'neobavezan' poslic koji obavljam na komp za neku platu, al to mogu u bilo koje doba dana tako da se npr mogu ustajat u 8, 9 il mozda i ranije da bi se doveo u red. Moze mi to bit poticaj da se rijesim odmah ujutro i imam slobodan dan. Ako vec ustanem rano onda cu logicno i zaspat ranije pa ce to bit ok, naravno, kad se izadje ostane se duze pa se malo duze i odspava. Volio bi kad bi mi napisao neki program za trcanje, vjezbanje i ishranu. Imam bucice od 2kg i s njima sam do sad radio neke vjezbe. Nisam u nekoj formi, trcat mogu nekih 20 minuta bez stajanja, ako se poinatim mogu i duplo. Sa sklekovima sam nekako uvijek bio na Vi, trebao bi radit neke druge vjezbe da bi njih mogao uradit vise, pa ako mi mozes predlozit nesto. Trbusnjake mogu radit, to sve ovisi od raspolozenja i umora. Nekad imam osjecaj da ih radim 3 dana da bi mogao jos, a znam zapet ne uradivsi ni 100 komada. Gornji dio tijela mi je puno bitniji, noge nije da se hvalim al tu nema potrebe ni za cim, nekad sam nogomet ganjao i izgledaju vise nego solidno. Kod trcanja nije problem u njima i snazi vec mojoj kondiciji. Eto napisao sam neke stvari s kojim bi ti mogao pomoc da mi sklopis neki program ako nije problem. Unaprijed hvala.
Ma nije problem. Ja sam se cijelo djetinstvo borio sa kilama i govorili mi da imam guzove ko neka **** :mrgreen: .

Nema potrebe da uvijek jedes u isto vrijeme. To je vise kao neka mjera. Ja probam da budem onako blizu svaki dan. Mozda jedan dan rucak u 12h, drugi dan u 13h, treci u 12:25, al' bitno je da si blizu zbog metabolizma. Meni se takodjer zna desiti da ustanem a mogao bi jos lezat, to rijesim jednostavnim putem. Odem trcati, vratim se kuci, doruckujem, dam 60-90min da mi stomak svari hranu i onda opet pod jorgan satak, dva.

Sto se tice trcanja, pocni lagano jer nemas koristi od toga da ides 100 na sat i onda poslije par dana da sprzis misice. Sam ces po sebi vidjeti kada je vrijeme za napredak, specificno mislim na tvoja pluca i teske noge. Kada primjetis da se nisi toliko zadihao i da ti noge se osjecaju dobro, onda sljedeci put trci malo duze.

Prvu sedmicu: 15-20min Lagan tempo, u kojem mozes drzati razgovor tokom trcanja(neces se previse zadihat) 5-6min/km
Drugu sedmicu: 25-30min Isto lagan tempo kao u prvoj sedmici. 5-6min/km

o trecoj sedmici, i dalje, cemo kad dodje do toga.

Iskreno, nemas boljeg treninga od sklekova i trbusnjaka. Tako zvana "prison workout" sastoji od toga da radis sklekove i trbusnjake kad god ti vrijeme dozvoli. Sa te dvije vjezbe sigurno ces razviti gornji dio tijela bez koristenja nekih tegova. Bitno je da variras nacin na koji sklekove i trbusnjake radis(poslat' cu ti link preko pp za trbusnjake i sklekove). Trbusnjaci su osnovna stvar za trcanje, ravnotezu, itd. Ima ogromna korelacija izmedju trbusnjaka i trcanja. Sto jaci trbusnjaci sto duze, brze mozes trcati(a to su tebi, trenutno, glavni ciljevi).

Ti tegovi od 2kg nisu nesta bog zna sta ali i od njih ima koristi ako znas sta radis. Tvoja tjelesna tezina je dovoljna da nabijes snage i misice kroz razne sklekove. Ti tegovi od 2kg su ti za definiciju i nista vise. Sa tom tezinom koju imas(2kg) bitno je da radis 4-5 seta po 20-25 komada. Jedinu stvar koju ce ti lagani tegovi dati je bolju definiciju(ako budes, uz to, radio sklekove redovno) znaci misici u ramenima, bicepsi, tricepsi, prsa. Ta repeticija ce imati mnogo drugaciji efekat nego teski tegovi, tj. neces dobiti neke snage ali ces zato dobiti bolju kondiciju u misicima koja ce ti na kraju pomoci i u trcanju.

@Bosniacum...pa zasto mislis da sam rekao 360 dana u godini :mrgreen: :lol:

Jack777Pott
Kontakt:

Post Postao/la Jack777Pott » 24 maj 2012, 22:05

Hvala opet. Posalji mi to na pp. Od sutra cu pocet tako, trcat 20tak minuta i nakon toga radit trbusnjake i sklekove koliko mogu u vise serija, te par serija s tim malim tegovima. Meni iskreno i nije neki cilj da izgledam ko gorila, imam 185 i nemam neku zelju da budem sirok, bar ne sad kad imam 20 godina, ruzno mi je to. Zelja mi je da skinem koju kilu viska, da barem imam ravan trbuh ako se vec trbusni misici ne vide, malo doradit prsa, biceps i triceps.

gang
Kontakt:

Post Postao/la gang » 26 maj 2012, 12:03

da li mi je dovoljno da se razviem dvije bucice 2x15 kg ,bendz z sipka vratilo

tyler durden
Kontakt:

Post Postao/la tyler durden » 26 maj 2012, 14:36

gang je napisao/la:da li mi je dovoljno da se razviem dvije bucice 2x15 kg ,bendz z sipka vratilo
sta ti mislis :D

gang
Kontakt:

Post Postao/la gang » 26 maj 2012, 18:41

ja nista
tyler durden je napisao/la:
gang je napisao/la:da li mi je dovoljno da se razviem dvije bucice 2x15 kg ,bendz z sipka vratilo
sta ti mislis :D
ja nemislin nista samo pitam

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 27 maj 2012, 15:57

Može biti dovoljno za ono što ti hoćeš - eventualni početak.
Mišić se treba i mora pogoditi različitim vježbama i sistemom treniranja s vremena na vrijeme da se ne ''navikne'' na napore kojma bude izlagan pa postoji mogućnost da adekvatno en odgovara na podražaj zbog podignutog praga tolerancije i ''spremnosti'' na već ''naučenu'' mikroleziju.

Kombinacije treninga i vježbi su uvijek dobrodošle. ;)
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

SemperFideliss
Kontakt:

Post Postao/la SemperFideliss » 27 maj 2012, 21:20

Dzabe ti da sad imas 100kg ploca i sve moguce sprave ako ne vodis racuna o prehrani,misici se prave u kuhinji to da znas.Prvo se malo edukuj i procitaj tonu clanaka o prehrani pa onda pocet vjezbat, kuci da vjezbas bez 50kg ploca minimalno,2 bucice,ravne sipke i smith masine ne pocinji jer neces postic neke zapazene rezultate.

SemperFideliss
Kontakt:

Post Postao/la SemperFideliss » 27 maj 2012, 21:29

Jack777Pott je napisao/la:

Dan kada treniram, tj. dizem tegove i trcim, izgleda ovako:

7h: Budim se, popijem casu vode i pojedem malu jabuku/bananu. Trcanje od 7:30 do 8:30h. Tokom trcanja nosi flasu vode, pijem kad ozednim.

9h Dorucak: Kocka cokolade(crne 70%), kriska domaceg, psenicnog, hljeba, namazem s kasikicom senfa, 1 komad purece selame, nabacim malo mladog sira. Poslije toga kasikica meda s pola oraha.

10h Kafa: 2 u 1 bez secera uz jos jednu kockicu cokolade(70%) ili jedan komadic napolitanke, il' sta god vec.

12h: Radim trbusnjake i sklekove

12:30 - 13h Rucak: Kupim smrznutog povrca u prodavnici(Minestrone, itd). Stavim u tavu(1/4 smrznutog povrca) s malo maslinovog ulja, proprzim, na to dodam dva jajeta(zacine koje zelis), uz to jednu normalnu krisku hljeba. Uz to dvije case vode popijem(jedna tokom rucka, druga poslije). Na kraju opet kasikica meda s bobama smreke(uzasan okus, al' zdravlje je u pitanju).

15:30 do 16:30h: Dizem tegove(Bench, kosi, bicepsi, tricepsi, ledja, itd). Noge radim mozda jednom sedmicno, jer nema potrebe zbog trcanja.

17h Rucak s' obitelj: Tanjir cega god je domacica napravila. Koristim male ili srednje tanjire, ovisno sta je na rasporedu za jelo. Tipicno bude neka corba, il' kako mi Bosanci kazemo, kalja, uz to finu kolicinu salate i krisku hljeba. Posilje toga slijedi jos jedna zlica kafe 2 u 1.

19h Vecera: Ako ima salate i supe, uzmem po tanjir. Ako ne, onda uzmem mali tanjir onoga sto je bilo na meniju za obiteljsko jelo(ako su bile spagete, makarone, onda bez kriske hljeba)

21h jabuka.

23h Spavanje

To je otprilike kako izgleda moja ishrana.

Bitno mi je istaknut da jedem SVE osim Przeno i previse masno. To znaci nisam ljubitelji masnih pita, al' to domacica zna spremit po mom ukusu. Takodjer, nisam ljubitelj fast food-a(jednom godisnjem odem na cevape i u McDonalds, da me zelja mine). Sve ostalo jedem, al' umjereno. Dovoljno da sam ubio gladj, al' ne toliko da sam se prejeo.

Ako imas ikakvih pitanja, ili zelju da ti pomognem oko ishrane, programa treniranja, itd, slobodno pitaj. Voljan sam ti pomoci da prebrodis svoje trenutne probleme.
hahahah ovo nista ne valja :lol: :lol:

Rolex312
Kontakt:

Post Postao/la Rolex312 » 27 maj 2012, 21:42

Nego raja da vas pitam, znate li kakve dobre vjezbe za odraz? Da mi je zakucati na kos.. :D
Nad nama nebo ima da gori!

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 27 maj 2012, 21:58

jedno pitanje momci :D ako ima onih koji su konzumirali nesto od sljedecg, sta mislite, sta je bolje?

ISO 100 ili whey gold

no explode ili hemorage

Najvise me zanima postotak ulozeno/dobijeno

Odgovori

Natrag na “Fitness & Bodybuilding”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.