što je netko odigrao preko kurca utakmicu i izgubio ili što?
ispali ste, sami ste sebi krivi..nema vas cijelu sezonu i sad odjednom svi krivi Sloboda ispala..
sretno u cvajti

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials
Mozda zelite reci da je bolje ici na gostovanje u Trebinje, nego u Tuzlu? Ili mozda u susjedni grad, koji je u susjednoj ulici?Blagoje Bratić je napisao/la:Puno sreće u FL glavu gore kako ste počeli zna samo jadni Crnkić i ispadanje je sasvim zasluženo i očekivano,ne može se klub voditi na većini sezone amaterskim osnovama i onda pred kraj kao nešto se počelo raditi,i u utakmici sezone ne opucati na gol protivnika,a utakmica života to ne mogu skontati,treba da Šampion i osvajač kupa igra za vas,a vi da šetate po terenu ko kakve babe,i Velež isto vi samo se pojavite na utakmici da kako ne,nema većih mesara na guzove po 1-0 ste pobjeđivali u zadnjim sezonama,a većih mesara i nekorektnog ponašanja na terenu i tribinama nema nigdje,kao da idemo na gostovanje u Beograd tako je kod vas,pa sad polako doro razmislite o svemu imat ćete vremena.
Ne brini se ti sredio bi to onBlagoje Bratić je napisao/la:Nije Ivica u takmičarskoj komisiji ima na stranici saveza ko obavlja funkcije u komisijama.Tuzla950 je napisao/la:Hajmo sad opet kukat![]()
po meni OČEKIVANO
Samo se pitam šta bi IvicaMarica uradio da je Željo umjesto Slobode
To je tacno ali gdje odose nasi glasovi koje smo dali Zeljku Komsicu sarajliji, Lagumdziji...SDP-u (bez glasova iz Tuzle nigdje ih ne bi bilo) jel da mjenjaju situaciju ili da nastave musti Tuzlu, a i Zenicu kao i do sada?Tuzla950 je napisao/la:Ko te šta pit`o Mimo Šahinpašiću?!
Emisija nemaštovitog naziva Vox populi u kojoj se izbečenih očiju Mimo Šahinpašić ( muž od one što vodi Loto) dere u kameru i govori glasom naroda, odnosno voxom populijem kako nazva emisiju, došao je na red da se i zbog Tuzle kerebeči u kameru privatne tv stanice OBN.
Tema je navodno ispadanje Slobode u niži rang takmičenja, ali nije Mimo propustio priliku da se dotakne svega tuzlanskog, što je smatrao, potrebnim u svojoj emisiji. Održao nam je Mimo lekciju iz historije tuzlanskog sporta, bez dlake na jeziku povlačio je paralelu između nekad i sad. Da se odmah razumijemo, činjenica je da tuzlanski sport nikada nije bio u lošijoj situaciji, ali nije Mimino da na ovakav način lupa u televizijskom eteru pokušavajući da napravi kontraverznu emisiju, a valjda i sam nesvjestan da je, u najmanju ruku, smješan.
O ponoru Slobode pisao sam na dan D. Sve što sam imao reći rekao sam tada, ako je nekoga zanimalo šta ja uopšte mislim o tome. U međuvremenu sam spuštao kosu koja se dizala na svako komentarisanje Slobodinog ispadanja i vrijeđanje Načelnika Imamovića ( ne advokaktišem, nego pokušavam biti realan) i stavljanje pažnje na njega kao glavnog krivca za selidbu u niži rang?! Između ostaloga potrudio sam se objasniti ljudima zakonski problem koji je po meni najbitniji. Problem leži u tome da, recimo, Sportsko društvo Sloboda pred zakonom ima isti status kao i Udruženje majki hendikepirane djece. To su babe i žabe i u startu imamo problem. Drugi problem je što pred zakonom svi sportovi treba da budu jednaki. Dakle, ako daš Slobodi, moraš dati svima isto, bez obzira koji sport i u kojem se rangu takmiči. Zakonom o mladima lokalna zajednica dužna je obezbjediti prostor za amaterski i rekreativni sport, ali nikako za profesionalce. Sa Kantonom je identična stvar. Zašto bi Gradina dobila 2 KM, a Bosna iz Kalesija 1,5 KM. Nema smisla pred zakonom favorizovati bilo koga. Rješenje je u Zakonu o sportu koji će omogućiti privatizaciju klubova, stadiona. Fudbal je biznis i napredak jednom klubu mogu donijeti samo dobri biznismeni i rukovodstvo. Sve dok se u Upravnim odborima sportskih društava budu nalazili ljudi koji nisu u stanju donijeti novac, nema napretka. Primjera je mnogo: Šeik Mensur, Roman Abramovič i sl. Prosto ne mogu da prihvatim činjenicu da neko očekuje budžetska izdvajanja za profesionalni sportski klub, a žali se na nesrazmjerno visoke plate u Telekomu. Pa jel iz istog budžeta treba da se finansira policajac koji svaki dan stavlja glavu u torbu,a ima deset puta manju platu od Vlatka Glavaša. Ma, dajte molim vas, pa to je nerealno i smiješno. Jel to znači da grad London treba izdvajati novac iz budžeta za Arsenal, Totenhem, Čelzi, Fulham, Čarlton, Milvol, QPR, Kristal Palas, Vimbldon (ima još klubova u Londonu, mrsko mi pisati) i sad kad jedan klub ispadne navijači tog kluba trebaju smatrati odgovornim načelnika Londona?
Zašto Mimo nema pravo govoriti o Slobodi i Tuzli.
To isto Sarajevo iz kojeg nam Mimo soli pamet jedan je od najvećih kamena spoticanja razvoja Tuzle. Sve državne firme, raspodjela sredstava i ostalo ide u korist Sarajeva. Našu djecu truje Termoelektrana da bi Elektroprivreda podržavala razvoj Sarajeva i sarajevskog sporta između ostalog. Telekom, Gas, Fabrika duhana i slične kompanije satraše se od podržavanja sarajevskog sporta, a Tuzla i Zenica kupe mrvice. Zato Mimo, shut the fuck up!
Ne može Mimo pričati o Tuzli, kada 25.maja na najtužniji dan u historiji mog grada Sarajevo pali vatromete i slavi štafetu mladosti, dok mi tugujemo za mladosti koju više nikada nećemo imati. Dok tuzlanski roditelji brišu kišu sa spomenika svojoj djeci, u Sarajevu se obnavlja pionirska zakletva i slavi se do duboko u noć, a djeca znaju o Kapiji kao ja o gramatici mađarskog jezika.
Najbolju košarkašku publiku BiH iste te Sarajlije dva tri puta počastili gostovanjem reprezentacije protiv atraktivne Bugarske?! Evropsko rukometno prvestvo za mlade igraće se u Živinicama, Gračanici, Doboju, Sarajevu i Banja Luci, ali ne i u Tuzli. Gdje si tad Šahinpašiću?
Satraše se Tuzlaci razmjenjivati Mimino kerebečenje, a dok ulaz nije bio džaba na Tušnju je bilo u prosjeku 300 ljudi. Gdje vam je na pameti tad bila Sloboda. Ma razumijem, tad to nije bilo in. Tad su Slobodu samo gledali alkosi i barabe, jelde?
Ugledajte se na Fukare koje su ustale sa Fejsbuka i otišle pozdraviti djecu koja su ispala iz lige, otišli pozdraviti klub koji vole, koji nikada nisu ni napustili, a vi sjedite u 4 kvadrata i dijelite video Mime Šahinpašića, velikog mislioca i brižnika za Tuzlu. Patetično.
Izvor
Ok, tako je pravilo, pa po clanu 77. jedan tim lazira rezultat, znaci zeljo laziro i 3-0 za leotar po tom clanu, a tako isto i za velez utvrdi se da je velez laziro i 0-3 za goskProbisvjet je napisao/la:Čas početka utakmice
Član 22.
Čas početka utakmice stalnih takmičenja određuju organi koji rukovode takmičenjem, vodeći računa o mjesnim i vremenskim prilikama.
Neregularnost i lažiranje utakmice
Član 77.
Kada se od strane nadležnog disciplinskog organa utvrdi da su oba kluba lažirala utakmicu, utakmica će biti registrovati kao odigrana, postojeći rezultat se neće priznati, a osvojeni bodovi i postignuti golovi neće se unijetu u tabelu.
Ukoliko lažiranje izvrši jedan klub, a to se utvrdi u odgovarajućem postupku, utakmica će se registrovati rezultatom 3:0 (par-forfe) za protivnički klub.
Ukoliko lažiranje izvrši treći klub, utakmica će se poništiti i odrediti ponovno odigravanje.
Niko te nije pitao za misljenje. Zasto ste vise dosadni!jug-onostalgicar je napisao/la:cuj truju se tulzlanska djeca da bi sarajevu bilo bolje a niko nece da kaze da je ovu zimu u 4 navrata sarajevo bilo najzagadjeniji grad evrope dok tuzle nije bilo ni na mapi
niko ne prica da jedna bosna rk i kk su propale a u pitanju su velikani BiH sporta( VECI OD SLOBODE UVIJEK!!!) al ne samo se mora nesto reci protiv sarajeva , a to sarajevo je isto ko tuzla dakle ne pomaze svojim klubovima
tuzlansko/zenicki komplex nepoznaje granice
jesmol vas izbacili.... nemam pojma i mislim da se nikad sa sigurnoscu nece znati... a jel bolje za ostatak lige JESTE jer ste bili najgori!!!! jel bolje u trebinje na gostovanje jest nego kod vas tu... jel lakse u lukavicu otic... jeste trolom do dobrinje i 200 metara pjeske.. jesmol krivi mi ne krivi ste sami jer ste stajali i gledali kako se unistava i niste nista uradili jer ste se "probudili" tek kad je opstanak dosao u pitanje i tad ste se probudili samo jer je ulaz bio besplatan...jel normalno da gledas docek navijaca i trenera u tuzli gdje ih docekuju ko heroje? a ti isti "heroji" su lezali po terenu i primili dva gola nidje veze, taj isti trener je sastavio taktiku koja je u rangu trogodisnjeg djeteta(al mojne tako najljepsi je)onda se pocne pricat nisu smjeli u lukavici ista uradit, to je prica za malu djecu i budale
MOJA TUZLO ..
aBd biće opetjug-onostalgicar je napisao/la:cuj truju se tulzlanska djeca da bi sarajevu bilo bolje a niko nece da kaze da je ovu zimu u 4 navrata sarajevo bilo najzagadjeniji grad evrope dok tuzle nije bilo ni na mapi
MOJA TUZLO ..
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.