Reprezentacija Njemačke - Elf

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Šta očekujete od Elfa na SP 2022

1) da bude prvak
11
16%
2) polufinale minimum
14
20%
3) proći će grupu i dalje je sve moguće
11
16%
4) ispadaju u grupi ( za švabomrzce)
33
48%

Ukupno glasova: 69

Hare_BvB
Kontakt:

Re: Reprezentacija Njemacke - Elf

Post Postao/la Hare_BvB » 28 maj 2012, 10:37

geronimo je napisao/la:Ja i @Hare smo (izmedju ostalih) najvise bodrili Pancere na prethodnom SP (razumije se - na ovom forumu). Sto zbog velikih predstava (gdje su i nas iznenadili) sto zbog velikog broja "neprijatelja" koji su se nakupili tokom prvenstva.
Uh jbte, kad se sjetim silnih vukova sto tamane slaninu, gengonja, britanskog imperijaliste koji je dozivio nervni slom, i inih protivnika svapske multikulturalnosti, dojde mi da "bacim drkicu". :lol:
geronimo je napisao/la:Sad je Hare "odjednom" postao Pole :twisted:
Na vakat sam kidno sa suplje brodice. :mrgreen:

Low je klaun. Pocevsi od nepotrebnog preuzimanja uloge favorita (ova generacija jos uvijek nije mentalno jaka za takvo nesto), preko javnog kritiziranja igraca, pa do sve ucestalijeg taktickog lutanja.

4-1-4-1 s onakvim teskasima u odbrani! :roll: Svi reprezentativci odreda igraju u sistemu 4-2-3-1, i isti su prosli kroz sve selekcije Elfa i on sad pravi ovaj cirkus. :roll: General odavno nije ubiljezio laksi trijumf. :mrgreen:

Fakat ne znam koji mu je klinac s ovim fix idejama i kakav on yebeni posjed lopte hoce? :? Ova ekipa je stroj za polukontre i kontre sto su i demonstrirali na proslom SP. Bojim se da ni on sam ne zna sta hoce. I dalje sam jako sumnjicav glede ovog prvenstva, vrlo lahko bi mogli zavrsiti svoje vec u grupama. Igraci me djeluju totalno nesigurno i isprepadano. Prveliki pritisak bi ih mogao skupo kostati. Bice to mnogo bolje kad se prikljuce Bayernovci koji cine glavnu osovinu ekipe, ali kao sto rekoh, izuzetno sam pesimistican, a glavni razlog je Jegulja. :twisted:
Der Mann für die entscheidenden Tore.

Klare

Post Postao/la Klare » 28 maj 2012, 11:47

Isprepadani?, pa da, ali cekaj dok se okupe celicni momci koji ne pucaju ni pod najvecim pritiskom.
Vidjelo se na sto lice humels i smelcer, a kad dodje badstuber prvo sto treba je skinuti gace i mlakonjama pokazati sta su muda!!!

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 28 maj 2012, 14:15

Klare je napisao/la:Isprepadani?, pa da, ali cekaj dok se okupe celicni momci koji ne pucaju ni pod najvecim pritiskom.
Vidjelo se na sto lice humels i smelcer, a kad dodje badstuber prvo sto treba je skinuti gace i mlakonjama pokazati sta su muda!!!
Doci ce Badstuber da donese malo pobjednickog mentaliteta...kol'ko je samo odlucujucih meceva dobio ove sezone :lol:

Mislim da je Cacau siguran medju cetvoricom koji nece vidjeti prvenstvo...s njim vjerovatno jedan od brace Bender,Ter Stegen i ne znam ko bi mogao biti cetvrti...

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 28 maj 2012, 14:18

adnan24 je napisao/la: Mislim da je Cacau siguran medju cetvoricom koji nece vidjeti prvenstvo...s njim vjerovatno jedan od brace Bender,Ter Stegen i ne znam ko bi mogao biti cetvrti...
Draxler. :?
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 28 maj 2012, 14:22

Pa vjerovatno ce Draxler i biti taj cetvrti...ipak mu je samo 18 a na toj poziciji vec ima sasvim dovoljno igraca.

smopiBVB
Kontakt:

Post Postao/la smopiBVB » 28 maj 2012, 14:33

Nisam znao da je po nekima Badstuber glavna uzdanica Elf-a!!! :lol:

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 28 maj 2012, 14:39

Rasprava BVB vs FCB unutar repke je besmislena, a o tome se polemizira vec mjesecima. Sto je najjadnije, ista preseravanja su cak i prisutnija po svapskim forumima i medijima. :roll:

Jegulja je kriv(a) za petardu, postavio je ekipu preofanzivno, joga bonito malo morgen. :evil: Ali sto je najzanimljivije, njega se uopce ne kritikuje, vec su krivi Schmelzer, Howedes, Merte, ter Stegen. :roll:
Der Mann für die entscheidenden Tore.

smopiBVB
Kontakt:

Post Postao/la smopiBVB » 28 maj 2012, 14:53

Hare_BvB je napisao/la:Rasprava BVB vs FCB unutar repke je besmislena, a o tome se polemizira vec mjesecima. Sto je najjadnije, ista preseravanja su cak i prisutnija po svapskim forumima i medijima. :roll:

Jegulja je kriv(a) za petardu, postavio je ekipu preofanzivno, joga bonito malo morgen. :evil: Ali sto je najzanimljivije, njega se uopce ne kritikuje, vec su krivi Schmelzer, Howedes, Merte, ter Stegen. :roll:
Upravu si,nema sta...Iskreno s moje strane-igraci iz obje ekipe su sad JEDNA EKIPA i to je najbitnije po njih,nemam nista protiv igraca Baye,naprotiv,samo sto zapinje za oko kad neko jednog Badstubera dize u nebesa,mislim...budimo realni!Al hajd,svako ima svoje misljenje i to je to!!!Ne bi bilo zanimljivo da smo svi isti! :lol:
Ma odigrali su preopustenu utakmicu,vjerovatno opustenije nego su htjeli,ali mislim da ce na Euru biti druga prica!

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 28 maj 2012, 15:11

Hare_BvB je napisao/la:Rasprava BVB vs FCB unutar repke je besmislena, a o tome se polemizira vec mjesecima. Sto je najjadnije, ista preseravanja su cak i prisutnija po svapskim forumima i medijima. :roll:

Moj Haringotone moj isto sam ja to njima rekao jos nakon prvog poluvremena pa su se bavarci navalili na mene, i poceli pljuvat nase a dizat svoje . A Low je kriv 100 % nema tu price, al ne mozes im dokazat za njih su krivi igraci al hajd . Btw dobar ti avatarko :D sve pohvale .
BvB Echte Liebe !!!

mats
Kontakt:

Post Postao/la mats » 28 maj 2012, 18:03

SAd i officijelno: ter Stegen, Sven Bender, Julian Draxler i Helmut Cacau vracaju se nazad u Njemacku !!!!!!
Zuerst ignorieren sie dich, dann lachen sie über dich, dann bekämpfen sie dich und dann gewinnst du.

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 28 maj 2012, 18:22

žao mi je Ter Stegena, ali ima vremena za njega, njegovo vrijeme tek dolazi...
Agieren statt reagieren

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 28 maj 2012, 18:39

mats je napisao/la:SAd i officijelno: ter Stegen, Sven Bender, Julian Draxler i Helmut Cacau vracaju se nazad u Njemacku !!!!!!
Žao mi Svena, ali jbg. veliki dio Ruckrundea je bio van stroja zbog raznih povreda. Ovo su one glavne koje su ga spriječile da vrati formu i da ode na EP:

von 27.04.2012 bis 02.05.2012 Rippenprellung (napuknuće rebra)
von 04.02.2011 bis 10.02.2012 Sprunggelenksverletzung (povreda članka)
von 23.11.2011 bis 21.12.2011 Kieferbruch (slomljena vilica)
:(

Poslije ovakvih povreda teško je bilo i očekivat da bude konkurentan ostalim fullyfit igračima Elf-a. :(

Među ovim ostalim koji su otpali nije bilo iznenađenja, ali jbg. ja bih ipak prije Ter Stegena poveo umjesto Zielera, ali valjda Ron ima prednost što je već duže u Elf-u kao taj treći golman. :roll:

Dakle:
slika
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

mats
Kontakt:

Post Postao/la mats » 28 maj 2012, 18:40

Pale_Companion je napisao/la:žao mi je Ter Stegena, ali ima vremena za njega, njegovo vrijeme tek dolazi...

Iskreno receno i meni, ali sta je tu je. C. Ziege je jucer na Sport 1 spominjao njegove kvaliteta, i kaze da je mali eine Granate imace on jos vremena za dokazivanje!!!!
Zuerst ignorieren sie dich, dann lachen sie über dich, dann bekämpfen sie dich und dann gewinnst du.

mats
Kontakt:

Post Postao/la mats » 28 maj 2012, 18:42

@ sema

jbg, povrede su ucinile svoje i na EURO idu samo najspremniji, al ko i ter Stegen buducnost je pred njima, imaju kvalitet za napredak

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 28 maj 2012, 19:12

Dakle samo sam se zahebao kada je bio u pitanju jedan od brace Bender. Ipak sam mislio da ce Sven Bender dobiti prednost jer kvalitetnije obavlja odbranbene zadatke, dok je Lars Bender ima slicne karakteristike kao Gündogan.
Izostanak Cacau-a (samo da pozdravim @effe-a_sa) je bio ocekivan i na prijateljskoj utakmici u Subotu jednostavno se moglo vidjeti da je strano tijelo u ovakvom sastavu Elf-a, dok vrijeme ter Stegena i Draxlera tek dolazi i Joakim ih je samo pozvao iz razloga da na jedan nacin nagradi uspjesnu sezonu koji su odigrali.

Takodjer prema pisanju medija u Njemackoj Lahm ide na lijevu stranu, a po svemu sudeci Boateng ce igrati na desnom beku sto je najbolje rijesenje.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 28 maj 2012, 19:32

amerosm je napisao/la: Izostanak Cacau-a (samo da pozdravim @effe-a_sa) je bio ocekivan i na prijateljskoj utakmici u Subotu jednostavno se moglo vidjeti da je strano tijelo u ovakvom sastavu Elf-a, dok vrijeme ter Stegena i Draxlera tek dolazi i Joakim ih je samo pozvao iz razloga da na jedan nacin nagradi uspjesnu sezonu koji su odigrali.
:D :D :D Ej Amerosm čestitam na prognozi. Ev Boga mi sad kako uletih ovde, htjedoh odmah da kažem da si bio u pravu i da sam ja fulio :)
A jeste bio očekivan prema prikazanom u subotu, iako je meni nešto odvlačilo pažnju :) pa sam zadnji dio utakmice slabije pratio, ali upratio sam skoro sve. Sad govorim o tom dijelu kad je Cacau ušao, ali djelovao je kao strano tijelo, te ona neka čudna, pogrešna dodavanja te ovo, te ono....
Mislio sam dugo vremena da će ga Jogi povest jer je prilikom objavljivanja ovog šireg spiska rekao kako je zahvalan igrač Cacau, jer je koristan kod kontri, te da je dobar kao joker. I ja sam mislio onda ko jokera ga definitivno vodi, a reko i zbog njegovog sjajnog ponašanja, jer Helmut je timski igrač.
A nešto sam još više mislio da će drugi blizanac Bender otpast a ne Sven..... :roll:

A ovo gore što kažeš za ter Stegena i Draxlera, to se naravno slažem, a bilo je i očekivano da njih prekriži sad, a naravno Low računa na njih u budućnosti.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 28 maj 2012, 20:38

Realno helmut nije ni trebao biti tu prije schiebera,hankea,kiesslinga,helmesa ali et...draxler ocekivano, ter stegen po meni je bio direktno kriv za 2 gola protiv svice zato mislim da ga je poslao kuci...sto se svena bendera tice mislim da je ipak bitnije da se on u potpunosti oporavi jer ionako bi sjedio na klupi vecinom...amere ja se nebih slozio da je l. Bender slican gundoganu ... Po meni je gundo nesto poput pjanica ili totija dok je bender vise kao lampard ili gerrard... I da , jogi se definitivno zajebao sto nije pozvao diekmaiera ili jantschkea jer po meni obojica su na desnom bocnom bolji od bennija I boatenga

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 28 maj 2012, 21:02

@ gruezi

mislim da podcjenjujes kvalitete Boatenga na poziciji desnog beka. Dok je igrao za HSV jedini je tada uspio zaustaviti Ribery-a, a takodjer je na toj poziciji igrao u City-u. Sto se Diekmeiera tice taj nikad nece vidjeti reprezentaciju dok ne pocne raditi na deficitima koje ima kada su u pitanju odbranbeni zadaci. Sto se Jantschke-a tice on je silom prilika prekomandovan na poziciju desnog beka i njegova prirodna pozicija je zadnji vezni, a uostalom on je kao Schmelzer tzv. Mitäufer koji samo profitira od ostataka svoje ekipe . Ukoliko izuzmemo Lahma, Boateng je na toj strani nakvalitetnije rijesenje, a mozda je Löw trebao pozvati Träscha ali je ovaj odigrao kriminalno u protekloj sezoni u dresu Wolfsburga.

Edit: Simpatican spot igraca Elf-a predvodjeni Joakimom.

[youtube][/youtube]

Takodjer se vidi ko su najpozeljniji igraci kada je marketing u pitanju.Mozda bi @gero mogao postaviti anketu kojim ce nas modnim detaljom na ovom takmicenju iznenaditi Joakim. :lol: :lol: :lol:

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 28 maj 2012, 22:43

Znaci da ocekujemo najezdu momaka iz Bavarske prijestolnice u pocetnih 11 Elfa. :lol:

-------------------Neuer-----------------
-Boateng-----Hummy---Truba--Lahm-
----------Kroos--------Schweini---------
-Muller-----------Ozil--------------Poldi-
-----------------Gomez :D --------------

Usudicu se pa cu reci da ce Gomez biti starter, jer je Klose u nesto losijoj formi koja je uzrokovana duzom stankom zbog povrede, mada se na ovoj poziciji nikad ne zna. Mozda cak i Reus zauzme sami vrh napada.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 28 maj 2012, 22:51

Omerbavarac je napisao/la:Znaci da ocekujemo najezdu momaka iz Bavarske prijestolnice u pocetnih 11 Elfa. :lol:

-------------------Neuer-----------------
-Boateng-----Hummy---Truba--Lahm-
----------Kroos--------Schweini---------
-Muller-----------Ozil--------------Poldi-
-----------------Gomez :D --------------

Usudicu se pa cu reci da ce Gomez biti starter, jer je Klose u nesto losijoj formi koja je uzrokovana duzom stankom zbog povrede, mada se na ovoj poziciji nikad ne zna. Mozda cak i Reus zauzme sami vrh napada.
Kroos ispred Khedire. :o :o :o :o Gomez ce jedino dobiti priliku ukoliko Klose ne bude 100% spreman. Inace se zna ko je prvi napadac reprezentacije i ocekujem da pocetkom narednih kvalifikacija rekord Müllera bude oboren.
Jedino sto ovoj reprezentaciji nedostaje je igrac kvaliteta Alabe ili Pisonje.

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.