Stefan Effenberg je napisao/la:
Zašto Effe legendo odgovaraš na takve postove? Zašto kralju Bilall odgovaraš na takve postove? Zašto i ostali navijači Bayerna trošite vrijeme i živce za takve forumaše koji pokušavaju Bayern svrstati u male klubove?
Ma vjeruj mi ovo kad odgovorim na takve provokacije, ja ti se to u brzini zahuktam na tastaturi i iz zabave volim takvim osobama odgovorit, da bi skontali neke stvari i da malo nauče lekciju, jer neki dođu tu i ne znaju svrhu foruma, trebaju prvo progooglat pa pretražit pojam forum i vidjet za šta ljudi forum koriste u evropskim državama prije svega, gdje je to sve prvo zaživilo. Moraju malo pogledat i naučit šta znači vođenje forumske diskusije.
A naravno da forum treba biti zabava i razonoda, ko što smo se mi ovde mnogi i šalili, družili na ovoj temi, ali u svemu treba imat mjeru.
Ali neki eto shvate forum kao priliku za ispucavanje kojekakve mržnje, liječenje kompleksa, frustracije i još hoće pod nickom ili ti pseudonimom da ispadnu pametni. Pola ih nije ni svjesno da su na neki način izašli u javnost da snose odgovornost za ono što pišu. Eto malo i o tome.....

I vidiš isto dokle to ide neki moraju pretražit wikipediju i još hiljadu stranica da bi nešto dokazali, dok ja mogu toliko činjenica iz glave iznijet, zato ih i volim kad se koprcaju, a kad vidim potrebu i ja postavim linkove i bit će tu još dosta linkova, samo kad budem imao vremena da se tome posvetim.
A forumsko pisanje je krasno kad je iz ljubavi prema nečemu, a ne kad se opterečuješ hoćeš li navijače , simpatizere, fanove ili neki klub popljuvat. A ja pišem zato što mi nešto čini zabavu i sve zavisno od vremena, nekad bi još više volio napisat, al et uletim svakom prilikom, pa nekad na brzinu nešto sklepam, nekad nešto brže.
Al slažem se da treba besmislene postove većinom ignorisat, a ponekad argumentovano odgovorit, bez svađe i prepirke, jer na ovoj temi piše dosta pismeni i o Bayernu informisanih ljudi, koji cijene , prate i navijaju za taj klub.
A ovo što si gore u postu spominjao za Bvb-ove navijače ovde, par je tu momaka super, uglavnom realni, ne moram ja ili ostali ovde Bayernovi navijači se s njima uvijek slagat, bude razlika, ali tu nema provokacija, ljudi iznose svoje mišljenje, dosta dobro pišu i poznaju Bundesligu u malom prstu, oni su tu zbog normalne diskusije. A ovih par drugi su provokatori, to si i sam skužio
Nešto kasnije ću reči nešto o ovim dosadašnjim i ovim mogućim transferima....
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland