Ne postoji vremensko ograničenje traženja <oka sokolova>, naravno da to ne može biti nakon minute , ali dokle god igrač ne krene na drugu stranu i priprema se za naredni poen ili ne sjedne na klupu, može tražiti provjeru.Zato je i uvedeno to pravilo Nije glavni sudija ništa pogriješio.Jeste da je Del Potro malo kasno reagovao ali kažem , ima pravo da dokle god ne sjedne zartraži provjeru.E sad što ta provjera nije Fedu odgovarala.public enemy no1. je napisao/la:e na ovo moram stvarno da odgovorim.PREMA SVIM PRAVILIMA TENISKE IGRE(BAR KAD JE NOVIJI TENIS-KAKVOG MI SADA ZNAMO U PITANJU) igrac koji zeli iskoristiti challenge to mora uraditi odmah nakon tog poena.ponavljam del potro je cekao 20 sec. u tom vremenu je jedno vrijeme gledao u sudiju,pa u trenera,u svoju porodicu da bi se na kraju ipak odlucio za challenge.TO NIJE PREMA PRAVILIMA.Federer je u trenutku ovog challengea vec sjeo na klupu,Del potro je bio 2 m od nje.glavni sudac je ovdje najveci krivac jer je dopustio challenge pola minute nakon tog poena.To je NEDOPUSTIVO!naravno da bi se svako usprotivio da izgubi gejm zbog kasno pozvanog challengea,a kad jos uz to dodamo i neprimjereno ponasanje jednog sudije koji je prstom mahao prema federeru i stalno ponavljao BE QUIET! ko ne bi pa barem malo izgubio zivce.ponavljam ovo sto je federer rekao nije ni blizu onoga sto je serena napravila u polufinalu.Snimak mozete pogledati na YouTube a ja sam bas gledao uzivo kad je McEnroe rekao da ovo nije uredu sto se pravi federeru,i da on ZNA STA BI ON URADIO U TOM TRENUTKU.No da ne duljim previse,postena pobjeda Del Potra,Federer ima za cim zaliti ali ipak pogled na sva 4 GS i igra u njima te ATP lista daju mu razloga za zadovoljstvo.
U sličnoj situaciji je bio i Nadal u nedjelju, DelPo je odvalio forhend dijagonalu na liniju, sudija je uzviknuo aut, DelPo je bio nesiguran i gledao i tražio signal od svojih, zatražio je provjeru( pogodio je liniju ) i Nadal je samo otišao na drugu stranu i nije prigovarao sudiji.
A McEnroe je simbol lijepog ponašanja i primjer svađanja sa sudijama.......