FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

Tuzla1994
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la Tuzla1994 » 30 maj 2012, 11:38

SamoTZ je napisao/la:Priča vam je potpuno smiješna i bespotrebna, a uz to i nema veze s temom.

Koliko znam, ni Selim ne uči Fatihu pa ga ne prozivate. Kako će Jasmin odati poštovanje žrtvama je isključivo njegova stvar i ne vidim razlog zašto bi iko ulazio u to. Ja sam iz mješovitog braka i nisam vjernik tako da mi ne pada na pamet da učim Fatihu ili da se krstim kako bih zadovoljio druge. Kad odete na sahranu nekog ko je druge religije ni ne pomišljate da se krstite (ako ste muslimani) ili da učite Fatihu (ako ste kršćani). Isto tako je iluzorno očekivati od nereligioznih osoba da odaju počast na religijski način.

Poštujmo različitosti i prestanimo diskutovati o osjećanjima i uvjerenjima pojedinaca. Bar je po tome Tuzla uvijek bila poznata.

Neka se moderator ne ljuti, ali sam osjećao potrebu da izrazim svoje mišljenje.
svaka cast, 100% dijelim tvoje misljenje.
ali ljudi,fakat nemogu vise ove spike oko imamovica , jbg svaki drugi post o imamovicu raspravljanje otemama povezanim s njim.gadi mi se lik vise.
"MI SMI FUKARE IZ GRADA SOLI QRAC NAS BOLI TUZLA NAS VOLI"
FKR 87

Tuzla1994
Kontakt:

Post Postao/la Tuzla1994 » 30 maj 2012, 11:42

Tkanton je napisao/la:E boze svasta ovdje se nagledat, za razliku od FK SLobode koja pravi debeli minus, JKP Panonica to jest jezera prave debeli plus $$$$$$$$$$$$$$$$$$
A da nije bilo grada i J.Imamovica sloboda bi mozda dosad i bila ugasena, pa sta vi mislite zasto je stadion Tusanj posto Javna ustanova Tusanj i izuzet od Slobode, znatel uopste kako Sloboda dobija sad para, osim sto Davud daje kes

A ovo sto se omladina iseljava, to je do drzava tako je u svim gradovima, htjeli vi to priznat ili ne Tuzla postaje jedan od ljepsih gradova u BIH
ma ok je to ,ali ako vec nije htjeo da pomogne sportskom drustvu slobodi,sto ce mu jezera,fontane,parkovi,i ostale p.m. sto nije osposobio neku od ovih 100 propalih fabrika na podrucju tuzle,pa od tuzlaka bi dobio jos 100 mandata.
ja neznam ni ko vise ide na panoniku osmin nesto omladine i vecina staraca u tuzli, pa jbt sve ostalo seljadija u p.m
.
"MI SMI FUKARE IZ GRADA SOLI QRAC NAS BOLI TUZLA NAS VOLI"
FKR 87

Tuzla950
Kontakt:

Post Postao/la Tuzla950 » 30 maj 2012, 13:48

Heller je napisao/la:Plus gradi se stadion al izbori se bliže pa valja diskreditovat Imamovića :mrgreen:
Ovaj danas sjever trebao je biti komplet gotov ako se ne varam 2009.godine ;)

amho
Kontakt:

Post Postao/la amho » 30 maj 2012, 14:06

Heller je napisao/la:Plus gradi se stadion al izbori se bliže pa valja diskreditovat Imamovića :mrgreen:
izbori se blize, pa valja branit' imamovica... uostalom kakve veze ima imamovic s izborima ove godine.. on se svakako ne moze vise kandidovat' za nacelnika, a propao mu pokusaj da Tuzla postane Grad i formalno-pravno ;)

SaltBoY
Kontakt:

Post Postao/la SaltBoY » 30 maj 2012, 14:56

Sta se desava u klubu , imali kakvih naznaka da cemo uspjeti zadrzati neke igrace ?
Live for nothing or die for something

<3 FC Barcelona | mes que club <3
<3 FK Sloboda <3
<3 Mercedes Mclaren <3

travnicanin
Kontakt:

Post Postao/la travnicanin » 30 maj 2012, 15:04

SaltBoY je napisao/la:Sta se desava u klubu , imali kakvih naznaka da cemo uspjeti zadrzati neke igrace ?
Bekić i Mujkić blizu potpisa za Sarajevo

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 30 maj 2012, 15:17

travnicanin je napisao/la:
SaltBoY je napisao/la:Sta se desava u klubu , imali kakvih naznaka da cemo uspjeti zadrzati neke igrace ?
info ?
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

travnicanin
Kontakt:

Post Postao/la travnicanin » 30 maj 2012, 15:19

harry_90 je napisao/la:
travnicanin je napisao/la:
info ?
ljudi bliski klubu i treneru, mislim na Sarajevo, čuo sam da je i J.Mešanović u toj priči ali nije potvrđen

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 30 maj 2012, 15:23

Jbg bice mi krivo ako odu..al ne kontam kako mogu otici kada su klub odveli u prvu ligu,ispadaju kukavice ovim cinom..

travnicanin
Kontakt:

Post Postao/la travnicanin » 30 maj 2012, 15:24

harry_90 je napisao/la:Jbg bice mi krivo ako odu..al ne kontam kako mogu otici kada su klub odveli u prvu ligu,ispadaju kukavice ovim cinom..
a šta ćeš trbuhom za kruhom, a sad koliko je to hljeba u Sarajevu, ne znam, ali koliko sam shvatio Bekić nije igrač Slobode?!, usput, želim vam brz povratak u premijer ligu ali više od toga stabilizaciju kluba i njegov sportski i organizacioni razvoj u skladu sa historijom

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 30 maj 2012, 15:26

Vecini igraca je istekao ugovor na kraju ove sezone..vidjecemo ko ce otici,a ko ostati u Slobodi ?

Ako se raspe igracki kadar tesko cemo se mi vratit odmah u premijer ligu :|

travnicanin
Kontakt:

Post Postao/la travnicanin » 30 maj 2012, 15:33

harry_90 je napisao/la:Vecini igraca je istekao ugovor na kraju ove sezone..vidjecemo ko ce otici,a ko ostati u Slobodi ?

pa bolje igrati dvije sezone u federaciji ali pod uslovom da sredite klub, lako je napraviti ekipu ako imaš druge stvari posložene, ali i vi navijači morate aktivnije učestvovati, sigurno među vam ima obrazovanih ljudi, probaj te ih gurnuti u skupštinu, ponudite prijedloge, možda statut po modelu sociosa, morate se boriti

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 30 maj 2012, 15:37

Šta se “kuha” u Slobodi: Općinari žele novu Skupštinu, Bajramović zvao hitni sastanak!

Nakon najvećeg klupskog poraza u posljednje četiri decenije, u FK Sloboda niko nije preuzeo odgovornost.

Osam dana od kako tuzlanski klub nosi prefiks prvoligaša, nismo vidjeli niti jednu ostavku, iako su ih zbog moralnih, pa onda redom drugih razloga, trebali podnijeti stručni štab, predsjednik Upravnog odbora (trebao bi i Upravni odbor ali ga nema), te cjelokupna Skupština.

Prema infromacijama do kojih smo došli, u Općini Tuzla, u kojoj su proteklih godina poprilično mirno posmatrali javašluk u Slobodi, odlučili su se aktivnije uključiti u rješavanje klupske sudbine.

Navodno je od Davuda Zahirovića, aktulenog predsjednika kluba i Abdulaha Ibrakovića, šefa Stručnog štaba, koji su u pregovorima predstavljali klub (?!?), traženo da se “očisti” Skupština, te napravi četverogodišnji plan vraćanja Slobode u vrh bh. nogometa.

U tom slučaju bi prema prijedlozima o kojima se razgovaralo i ranije, Općina Tuzla i Tuzlanski kanton dali svoje predstavnike u ovo klupsko tijelo, u kojem bi činili većinu, te preuzeli većim dijelom i finansiranje kluba.

Predsjednik Skupštine, Bahrudin Bajromović, ističe da nema ništa protiv hitnog saziva sjednice Skupštne, za koju se moraju napraviti pripreme.

- Ako ćemo doći bez konkretnih rješenja, to će biti samo gubljenje vremena. Ja sam inicirao hitni sastanak bivših predsjednika skupština, upravnih odbora, direktora, te uposlenika i vanjskih saradnika kluba, koji moraju sjesti i ponuditi određena rješenja. Tada ćemo sazvati Skupštinu i odrediti dalje korake, a ako je to za dobrobit kluba i proširiti je za novim članovima – istakao je Bajramović.

U sadašnjoj situaciji teško je očekivati da se u redovima kluba, koji je nekada slovio kao ponos grada, nešto bitnije promjeni. Jer oni koji su uveliko krivi za više od šest miliona KM Slobodinog duga i napuštanje društva najboljih, očigledno ne misle napustiti svoje funkcije.

A koliko znaju i mogu već su nam dokazali.

Pod hitno otjerati ovog Bajramovica daleko od kluba,oduzeo nam omladinski pogon,tuzio nas i uzeo pare i jos uvijek radi u Slobodi.Rak rana Slobode !

Tuzla950
Kontakt:

Post Postao/la Tuzla950 » 30 maj 2012, 16:02

harry_90 je napisao/la:Vecini igraca je istekao ugovor na kraju ove sezone..vidjecemo ko ce otici,a ko ostati u Slobodi ?

I ako se vratimo odmah u PL,ovi igrači koji su otišli ne trebaju nam više.

[/quote="travnicanin"]

Bekić i Mujkić blizu potpisa za Sarajevo [/quote]

ko god ti je ovo rekao,debelo te slagao.Ukratko: Nema od toga ništa.

neroazzuro
Kontakt:

Post Postao/la neroazzuro » 30 maj 2012, 17:00

harry_90 je napisao/la:Šta se “kuha” u Slobodi: Općinari žele novu Skupštinu, Bajramović zvao hitni sastanak!

Nakon najvećeg klupskog poraza u posljednje četiri decenije, u FK Sloboda niko nije preuzeo odgovornost.

Osam dana od kako tuzlanski klub nosi prefiks prvoligaša, nismo vidjeli niti jednu ostavku, iako su ih zbog moralnih, pa onda redom drugih razloga, trebali podnijeti stručni štab, predsjednik Upravnog odbora (trebao bi i Upravni odbor ali ga nema), te cjelokupna Skupština.

Prema infromacijama do kojih smo došli, u Općini Tuzla, u kojoj su proteklih godina poprilično mirno posmatrali javašluk u Slobodi, odlučili su se aktivnije uključiti u rješavanje klupske sudbine.

Navodno je od Davuda Zahirovića, aktulenog predsjednika kluba i Abdulaha Ibrakovića, šefa Stručnog štaba, koji su u pregovorima predstavljali klub (?!?), traženo da se “očisti” Skupština, te napravi četverogodišnji plan vraćanja Slobode u vrh bh. nogometa.

U tom slučaju bi prema prijedlozima o kojima se razgovaralo i ranije, Općina Tuzla i Tuzlanski kanton dali svoje predstavnike u ovo klupsko tijelo, u kojem bi činili većinu, te preuzeli većim dijelom i finansiranje kluba.

Predsjednik Skupštine, Bahrudin Bajromović, ističe da nema ništa protiv hitnog saziva sjednice Skupštne, za koju se moraju napraviti pripreme.

- Ako ćemo doći bez konkretnih rješenja, to će biti samo gubljenje vremena. Ja sam inicirao hitni sastanak bivših predsjednika skupština, upravnih odbora, direktora, te uposlenika i vanjskih saradnika kluba, koji moraju sjesti i ponuditi određena rješenja. Tada ćemo sazvati Skupštinu i odrediti dalje korake, a ako je to za dobrobit kluba i proširiti je za novim članovima – istakao je Bajramović.

U sadašnjoj situaciji teško je očekivati da se u redovima kluba, koji je nekada slovio kao ponos grada, nešto bitnije promjeni. Jer oni koji su uveliko krivi za više od šest miliona KM Slobodinog duga i napuštanje društva najboljih, očigledno ne misle napustiti svoje funkcije.

Pod hitno otjerati ovog Bajramovica daleko od kluba,oduzeo nam omladinski pogon,tuzio nas i uzeo pare i jos uvijek radi u Slobodi.Rak rana Slobode !
Kako misliš to,oduzeo? Negdje je to neko iz kluba još spominjao al ne shvatam šta podrazumijevaju pod time.
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić, Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 30 maj 2012, 18:09

neroazzuro je napisao/la:
harry_90 je napisao/la:Šta se “kuha” u Slobodi: Općinari žele novu Skupštinu, Bajramović zvao hitni sastanak!

Kako misliš to,oduzeo? Negdje je to neko iz kluba još spominjao al ne shvatam šta podrazumijevaju pod time.
I ja pitam, kako oduzeo? Ti ko' Mehmedalinca, koja tvrdi da joj je kona otela komad basce, samo ne zna objasniti kako. :mrgreen:
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 30 maj 2012, 18:13

Mozda sam se pogresno izrazio..ja sam cuo da je privatizovao omladinski pogon i dao da taj pogon vodi njegov sin :roll:

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 30 maj 2012, 18:22

harry_90 je napisao/la:Mozda sam se pogresno izrazio..ja sam cuo da je privatizovao omladinski pogon i dao da taj pogon vodi njegov sin :roll:
Aha tako brate, ja mislio prodao igrace u drugi klub. ;)
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 30 maj 2012, 18:49

Da pojasnim...

Šta se dešava s omladinskim pogodnom - dešava se isto kao i sa Ditom. Omladinski pogon sada, zahvaljujući gospodinu Bajramoviću (iako ovakav prefiks ni najmanje ne zaslužuje; moralna nula :!: ) lično, ima zaseban banovni račun i privatizovan je na ime sina sadašnjeg predsjednika Skupštine FK Slobode. Dakle, ako bi klub bankrotirao ili se ugasio (čitaj propao), omladinci bi i dalje funkcionisali i činili okosnicu "nove" OFK Slobode. Prosto k'o pasulj. ;)

eliminator
Kontakt:

Post Postao/la eliminator » 30 maj 2012, 19:17

jos uvijek niste prebacili temu u odgovarajuci podforum :D

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.