Bundesliga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Koji klubovi neće izboriti opstanak

1) HSV
1
11%
2) Borussia (M)
0
Nema glasova.
3) Heidenheim
3
33%
4) St.Pauli
1
11%
5) Mainz
2
22%
6) Augsburg
2
22%
7) Union Berlin
0
Nema glasova.

Ukupno glasova: 9

amerosm
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la amerosm » 25 maj 2012, 20:53

Pale_Companion je napisao/la:čitam maloprije da je Zidan napustio Mainz :?
Istina je. Mainz nije htio iskoristiti opciju u ugovoru koji bi se automatski trebao produziti za dvije godine, vec su Zidanu ponudili ugovor na jednu godinu sa klauzulom ukoliko odigra 20 utakmica da se automatski produzava sto je ovaj odbio. Takodjer Heidel je izjavio da se ovaj prvobitni ugovor nije uklapao u njihove finansije.

Po meni glup potez Zidana.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 25 maj 2012, 23:09

Ne primajte se puno na te naslove.

Hertha je definitivno drugoligas.

slika
Vom Jäger zum Gejagten

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 26 maj 2012, 01:12

Upravo je taj čovjek na toj slici, @ Gero, najviše zaslužan za ispadanje. On dovede Rehagela za trenera....... :? :? :roll: :roll: :?

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 26 maj 2012, 01:15

Stefan Effenberg je napisao/la:Upravo je taj čovjek na toj slici, @ Gero, najviše zaslužan za ispadanje. On dovede Rehagela za trenera....... :? :? :roll: :roll: :?
Ma veća mu je greška što je otjerao Babbela.
A sad ovo što se Rehagela tiče, tu sam vjerovao da on može spasit Herthu, jer šta je sve Otto spašavao i kakva je čuda pravio. Ali jednostavno ovaj put je Otto uletio u prevelik škripac i provaliju iz kojeg se više nije mogao iščupat.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 26 maj 2012, 01:22

geronimo je napisao/la:Ne primajte se puno na te naslove.

Hertha je definitivno drugoligas.
Ma da su Bogdom samo u pitanju naslovi. Vec Rehhagel danas mrtav hladan prica o drugom svijetskom ratu, Heyselu i Love Parade-u i nasjeda na politiku uprave Herthe da bi ga kasnije igraci demantovali sa odredjenim cinjenjicama.
Ovdje jos nista nije gotovo, jer Hertha ima pravo da ulozi zalbu tzv. Vrhuvnom sudu DFB-a i taj proces bi mogao potrajati narednih mjesec dana. Eh tek bi onda nastale pizdarije i start sezone u prvoj i drugoj ligi bi bio ugrozen.
Takodjer predsjednik Herthe Werner Gegenbauer je ostavio mogucnost da navijaci na skupstini kluba naredni Utorak o tome odluce treba li Hertha uloziti zalbu.

Meni samo nije jasno kako im nije bilo dosta brukanja i kako ne pocnu vise raditi posao u klubu. Na Skibbea i Rehhagela je sto sa odstetama, sto sa placama potroseno preko 5 miliona €. Da je gospodin Preetz pola tog novca ulozio u produzenje ugovora sa Babbelom ove pizdarije ne bi bilo.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 28 maj 2012, 23:12

Iako su poslali svoje igrace na odmor, sutra ce Hertha na skupstini kluba odluciti hoce li uloziti zalbu tzv. Vrhovnom sudu DFB-a i taj bi proces mogao potrajati mjesec dana. Ipak mislim da ce konacno prihvatiti ispadanje i da vise nece ulagati zalbu na odluku DFB-a - no Fortuna za svaki slucaj svoje igrace nije poslala na odmor.

DFL ce raspored za narednu sezonu najvjerovatnije objaviti u posljednjoj sedmici Juna, a evo Vam vec jedan par:

6. Spieltag 29.09.2012. - Hamburger SV - FC Bayern

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 29 maj 2012, 09:59

amerosm je napisao/la:Iako su poslali svoje igrace na odmor, sutra ce Hertha na skupstini kluba odluciti hoce li uloziti zalbu tzv. Vrhovnom sudu DFB-a i taj bi proces mogao potrajati mjesec dana. Ipak mislim da ce konacno prihvatiti ispadanje i da vise nece ulagati zalbu na odluku DFB-a - no Fortuna za svaki slucaj svoje igrace nije poslala na odmor.

DFL ce raspored za narednu sezonu najvjerovatnije objaviti u posljednjoj sedmici Juna, a evo Vam vec jedan par:

6. Spieltag 29.09.2012. - Hamburger SV - FC Bayern
S kim bi BvB mogla otvarat sezonu ?

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 29 maj 2012, 13:59

NEWCASTLE United look set to miss out on Montpellier’s Mapou Yanga-Mbiwa after his agent revealed that one of the club’s top defensive targets is heading for Germany’s Bundesliga.

http://www.journallive.co.uk/nufc/newca ... z1wFtIlDqB" onclick="window.open(this.href);return false;
Agieren statt reagieren

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 29 maj 2012, 18:06

Schieber odbio da produzi sa sttutgartom ... Koji degen majko mila

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 29 maj 2012, 22:52

@ HzBvB

da sada ne pisem u prazno dok malo bolje izanaliziram rasporede Evropskih utakmica i u kojim terminima odredjeni klubovi moraju igrati pa cu napisati svoju prognozu s kim ce BVB otovoriti jubilarnu 50.sezonu u Bundesligi.

@ gruezi

normalno da ce odbiti produzenje ugovora kada ima na stolu ponudu BVB-a. Inace danas se pojavila informacija da VfB i dalje zahtjeva nevjerovatnih 9 miliona € za godinu dana ugovora, a BVB je spreman platiti maksimalno 6 miliona €. Mislim da je Schieber vec igrac BVB-a, ahoce li to biti u ovom prijelaznom roku ili na ljeto naredne godine ostaje da se vidi. Da sam na mjestu BVB-a ja bi cekao Avgust i poslao ponudu u iznosu od 4 miliona €.

Inace Hoffenheim je prihvatio ponudu Swansea Ciyta za Gyfli-ija Sigurdsson-a (koji je ove sezone igrao za Swanse-au kao posudjen igrac) koja iznosi 8,5 miliona €. Odlican potez uprave Hoffenheima koja je danas saopstila da ce Markus Babbel i dalje obavljati funkciju trenera i Sportskog direktora kluba.

I za kraj jedno pitanje ? Sta cemo sa nasim kolegama iz Serie A ? :D :D Meni ih nekako zao. :) :)

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 30 maj 2012, 05:40

Pa iskreno mene cudi da bobic netrazi I vise za njega ...on ima iskustvo igranja u ligi prvaka , decko je supertalenat , vratio se nakon j..bene povrede I odigrao super u drugom dijelu sezone pogotovo protiv dortmunda u onoj infrakt tekmi tako da bobic ima svako pravo da trazi 9 miliona... Ako twente za nekakvog luuka de jonga moze da trazi 15 onda zasto bi 9 miliona bilo previse za schiebera koji je bolji od dejonga... Ja sam prilicno siguran da bi schieber bez problema strpao 30 komada u holandskoj ligi tako da....

smopiBVB
Kontakt:

Post Postao/la smopiBVB » 30 maj 2012, 13:36

gruezi je napisao/la:Pa iskreno mene cudi da bobic netrazi I vise za njega ...on ima iskustvo igranja u ligi prvaka , decko je supertalenat , vratio se nakon j..bene povrede I odigrao super u drugom dijelu sezone pogotovo protiv dortmunda u onoj infrakt tekmi tako da bobic ima svako pravo da trazi 9 miliona... Ako twente za nekakvog luuka de jonga moze da trazi 15 onda zasto bi 9 miliona bilo previse za schiebera koji je bolji od dejonga... Ja sam prilicno siguran da bi schieber bez problema strpao 30 komada u holandskoj ligi tako da....
Mozda je malo i nezahvalno porediti da li bi se ovaj bolje snasao u holandskoj,ili ovaj u bundeski...
Posto se obojica igraca,i DE JONG i SCHIEBER povezuju s BVB-om,ja kad bih birao to bi bio DE JONG,mada sumnjam da ce BVB izdvojiti te pare,isto kao sto za SCHIEBERA ne daju 9 mio.Decko je strasan talenat,topovsku ljevicu ima,finu tehniku ali..zadnja godina ugovora,nije standardan u klubu(doduse zbog povrede),mislim da Bobic previse trazi za njega!

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 30 maj 2012, 17:21

Predsjednik policije u Njemackoj Rainer Wendt od Ministra unutrasnjih poslova zahtjeva da se ukinu mjesta za stajanje na stadionima i da se za svaki incident klub kazni sa 100.000 €. Isti je izjavio da Rauball i DFL nisu ti koji ce diktirati sigurnosnu politiku drzave - nakon sto je Rauball izjavio da ne dolazi u obzir ukidanje mjesta za stajanje na stadionima i da glavni prioritet treba biti ciscenje navijaca od nasilja.

Mozda bi Rauball kao prvo treba ukinuti ono sr.anje zvano baraz koje je uveo kada je dosao na mjesto predsjednika DFL-a.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 30 maj 2012, 20:16

Tuzitelj DFB-a je danas saopstio prijedloge kazni za igrace koji su bili umijesani u razlicite incidente tokom uzvratne utakmice baraza izmedju Düsseldorfa i Herthe.

1. Levan Kobiashvili - suspenzija od godinu dana zbog udaranja sudije Starka
2. Thomas Kraft - suspenzija od 5 utakmica zbog verbalnog vrijedjanja sudije Starka
3. Christian Lell - suspenzija od 6 utakmica zbog pljuvanja i vrijedjanja protivnickog igraca (Lukymia) i sudije Starka
4. Andre Mijatovic - suspenzija od 4 utakmice zbog vrijedjanja sluzbenih lica DFL-a i sudije Starka
5. Andreas Lambertz - suspenzija od 2 utakmice zbog drzanja u ruci baklje nakon zvanicnog zavrsenja utakmice

Inace jucer je bila odrzana skupstina Herthe na kojoj su se clanovi izjasnili potiv ulaganja nove zalbe tzv. Vrhovnom sudu DFB-a i traze da posljedice snose odgovorni za ispadanje u samom klubu.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 02 jun 2012, 03:33

Ministar unutrasnjih poslova Njemacke Hans-Peter Friedrich je celnicima DFB-a/DFL-a zaprijetio da ce ukinuti tribine za stajanje ukoliko ne predloze plan i program kako sprijeciti huliganstvo na fudbalskim utakmicama, jer prema njegovim rijecima trenutni nije vise dovoljno kvalitetan.

Jedno je sigurno ukoliko do ovoga dodje najvise bi ispastao Dortmund. Ukoliko im DFB/DFL ne predloze novi plan i program mislim da ce tokom ljeta Njemacki stadioni dozivjeti revoluciju, jer kao sto kaze novinar Spiegela tesko je objasniti obicnom gradjanju da izlazak policijskih snaga na jednu utakmicu u Bundesligi iznosi 170.000 €, uz cinjenicu da DFB/DFL nece da plate dio kolaca.

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 02 jun 2012, 14:13

pa yebo im ja mater valjda neće ukinuti tu tribinu za stajanje. ta tribina daje posebnu čar prilikom navijanja, naravno na onim stadionima na kojim je i zastupljena
Agieren statt reagieren

sonik24
Kontakt:

Post Postao/la sonik24 » 03 jun 2012, 10:56

kako ce samo biti tuzna Bundesliga bez Kolna :|

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 04 jun 2012, 15:33

DFB je danas saopstio da ce Levan Kobiaschwili biti suspendovan sedam i pol mjeseci pocevsi od 16.05.2012.godine do 31.12.2012.godine zbog udaranja sudije Starka u svlacionici. Razlog ovako niske kazne DFB je obrazlozio time da je Kobiaschwili priznao sudu da je udario sudiju Starka i da ce za vrijeme kazne morati pretrpjeti velike financijske gubitke i da oni nisu htjeli doljevati ulje na vatru jer mu jos predstoji proces na civilnom sudu gdje Stark protiv igraca podnio prijavu.

Takodjer zbog vrijedjanja sudije su kaznjeni Thomas Kraft (4 utakmice) i AAndre Mijatovic (3 utakmice). Kazna za igraca Lell-a ce biti poznata tokom ove sedmice, jer DFB zeli utvrditi je li istina sto pricaju igraci Fortune i osoblje stadiona da je namjerno izazivao navijace da ga napadnu kako bi izazvao prekid i je li Lukymiu vrijedjao na rasnoj osnovi.

sonik24
Kontakt:

Post Postao/la sonik24 » 05 jun 2012, 23:38

Jeli visak da se otvori tema o cvajti pa da se tu moze pisat i citat o recimo Kölnu ili Herthi. Svakako je cvajta iduce sezone trebala biti bas zanimljiva! Hvala...

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 06 jun 2012, 02:18

ma yebo Koln, nek trunu u cvajti 8-)
Agieren statt reagieren

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.