Edin Džeko - Arhiva postova
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Edin Džeko
"Slično kao i Misimović. Konstantno je mijenjao strane i time otežavao posao odbrani CSKA. Iako nije značajno doprinio golovima, trudio se na terenu i otvarao prostor Grafiteu u vrhu napada", ocjena je igre našeg Dijamanta
Golovi BH reprezentativaca 10-11 http://www.youtube.com/user/seha2703
BH navijacke pjesme http://www.sendspace.com/folder/u83awh.html
doprinio je trecem golu.seha je napisao/la:"Slično kao i Misimović. Konstantno je mijenjao strane i time otežavao posao odbrani CSKA. Iako nije značajno doprinio golovima, trudio se na terenu i otvarao prostor Grafiteu u vrhu napada", ocjena je igre našeg Dijamanta
- Omerbavarac
- Kontakt:
Itekako je doprinio trecem golu. Pa slbo ko od igraca bi se usudio da onako krene da izbije loptu, i da doda do igraca. Samo najveci majstori.Wolverine je napisao/la:doprinio je trecem golu.seha je napisao/la:"Slično kao i Misimović. Konstantno je mijenjao strane i time otežavao posao odbrani CSKA. Iako nije značajno doprinio golovima, trudio se na terenu i otvarao prostor Grafiteu u vrhu napada", ocjena je igre našeg Dijamanta
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
Ako Bog da krenut će njega sad u subotu ili iduce sedmice. Dosta je cekanja. Nisu mi jasni ovi ljudi sto blate Edina i nabijaju i sebi i raji (normalnoj) koja čita ovaj forum negativne komplekse. Jeste da izgleda kao da se malo "ufurao", ali neka, trznut' će se. Pa rezultati će mu biti opomena da nije kako treba.
Osim - drugo ime za Želju !
- majestic24
- Kontakt:
Dzeku ce krenuti kad se obranbeni igraci nebudu fokusirali samo na njega. Tako je bilo i prosle sezone,tak ce biti i ove. Cim grafite pocne da zabija,vise ce se fokusirati na njega,onda ce dzeko imati vise slobode.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13
..:::The Black Mamba Strikes Again::...
Niko ne blati Dzeku o cemu vi pisete.
Mada su nenormalna shvatanja kad kazu da je Grafit los igrac.
Pa i on je sam bio u golgeterskoj krizi pa procepilo.
A to o loptama da nisu Dzeki namjenjene vam se cini.
Dzeko je prije iz svaki uglova loptu ne samo primao,nego se i otvarao od protivnickih igraca,lako ih prelazio i jos lakse zabijao.
On to sad trenutno nista ne radi,,osim sto spusta lopte,,
i zato mu je kako mu je.
Mozda u biti nisu vise one navodece lopte,ali to je do Veha.
Kondicioni i tehnicki treninzi nisu ni 20% kao kod Magatha i to bi i corav vidio.
A kakav trening takva i igra.
Problem je samo sto ovaj klocina od trenera moze upropastiti i Misketovu formu.
A to bi nas pred meceve baraza moglo ,,sahraniti,,
Mada su nenormalna shvatanja kad kazu da je Grafit los igrac.
Pa i on je sam bio u golgeterskoj krizi pa procepilo.
A to o loptama da nisu Dzeki namjenjene vam se cini.
Dzeko je prije iz svaki uglova loptu ne samo primao,nego se i otvarao od protivnickih igraca,lako ih prelazio i jos lakse zabijao.
On to sad trenutno nista ne radi,,osim sto spusta lopte,,
Mozda u biti nisu vise one navodece lopte,ali to je do Veha.
Kondicioni i tehnicki treninzi nisu ni 20% kao kod Magatha i to bi i corav vidio.
A kakav trening takva i igra.
Problem je samo sto ovaj klocina od trenera moze upropastiti i Misketovu formu.
A to bi nas pred meceve baraza moglo ,,sahraniti,,
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
****.de je juce dao ocjenu 4 Dzeki a Misketu 2.5 a Grafiteu 1.
U Njemackoj je najbolja ocjena 1 a najlosija 5 tako da Dzeko prema misljenju **** nije bio dobar juce protiv CSKA.
U Njemackoj je najbolja ocjena 1 a najlosija 5 tako da Dzeko prema misljenju **** nije bio dobar juce protiv CSKA.
-------------------Begović------------------
-Mujdža---Bičakčić---Šunjić--Kolašinac-
-----------Medunjanin--Salihović---------
-----Hajrović------Pjanić--------Lulić-----
-------------------Ibišević------------------
-Mujdža---Bičakčić---Šunjić--Kolašinac-
-----------Medunjanin--Salihović---------
-----Hajrović------Pjanić--------Lulić-----
-------------------Ibišević------------------
evo onim sto govore da se dzeko digo
Ja nisam velika zvijezda, tek mladi profesionalac s 18-mjesečnim iskustvom igranja u Bundesligi.
njegova izjava iz intervjua za ESPN
Ja nisam velika zvijezda, tek mladi profesionalac s 18-mjesečnim iskustvom igranja u Bundesligi.
njegova izjava iz intervjua za ESPN
Džeko: Želio sam živjeti svoje snove
Napadač Wolfsburga i naše reprezentacije, 23-godišnji Edin Džeko, dao je opsežan intervju ESPN-ovoj internetskoj stranici Soccernet.
Podsjeća se na početku teksta na fantastičan doseg napadača koji je svojim pogocima pomogao Wolfsburgu da se okiti naslovom najbolje momčadi njemačke Bundeslige. Jednako tako prilično velik prostor posvećen je ljetnoj trakavici o mogućem prelasku u redove AC Milana.
O svemu Džeko, koji početkom sezone ne nalikuje na onog iz prošle, danas kaže: Lako je ljudima pričati da nisam na najvišoj razini jer sam htio otići u Milan, ali tomu nije tako. Nije mene mučila želja da napustim Wolfsburg, već činjenica da je Milan došao po mene. Laskalo mi je što me traži jedno od najvećih nogometnih imena i klub na koji sam uvijek bio slab. Sanjao sam da ću nositi njihove crno-crvene dresove i trčati San Sirom, pa nisam mogao vjerovati što mi se događa. Tako mlad imao sam mogućnost da zaigram za veliki Milan, momčad mog idola Andrija Ševčenka.
Također, ne zovu vas svaki dan i govore da vrijedite 30 milijuna eura. Kada me se povezivalo s drugim velikim klubovima, poput Arsenala, mislio sam da sam još mlad i da se trebam dalje razvijati kroz Bundesligu. Nisam racionalno razmišljao u slučaju Milana. Znate, želio sam živjeti snove - dodao je Džeko koji je u sezonu startao tek jednim pogotkom iz pet odigranih utakmica.
Usporedbe radi, u prošloj sezoni postigao ih je 26 u Bundesligi kroz 32 odigrane utakmice.
Morate se zapitati hoće li takva ponuda ikada više stići. To se može dogoditi jedino nastavite li postizati pogotke. Ja nisam velika zvijezda, tek mladi profesionalac s 18-mjesečnim iskustvom igranja u Bundesligi. Nisam zaboravio što je Wolfsburg učinio za mene. Kada sam ovdje došao prije dvije godine bio sam nitko, pa ne mogu biti nezahvalan. Gdje bih bio da nije bilo Wolfsburga? Znam to i zato mi ne predstavlja problem što sam ovdje ostao. Imam priliku igrati Ligu prvaka, a u klupske ambicije nitko nema pravo sumnjati. Prošle sezone smo dokazali da je sve moguće.
Možda će jedino ove sezone to biti teže učiniti budući da je sjajni trener Felix Magath napustio klub.
Naš naslov prvaka njegovih je ruku djelo, od samog početka do kraja. On je birao igrače, ubacivao ih u svoj sustav, trenirao nas, učinio nas borbenima i naučio nas vjerovati u sebe. Mi smo građeni po njegovoj slici, nikada se nismo obeshrabrili i do posljednjeg sučevog zvižduka smo davali sve od sebe. Taj je trener pobjednik, a i mi smo. Osim toga, unaprijedio je i moju igru. Rekao mi je da previše vremena boravim izvan šesnaesterca, te mi poručio da poradim na igri glavom.
Naravno da nam nedostaje, ali i naš novi trener Armin Veh me impresionira. Pogotovo ljudskim kvalitetama. Tijekom cijele situacija oko Milana me uvjerio da još nije došlo vrijeme rastanka i da u Wolfsburgu imam još mnogo toga za dokazati.
Znamo da će biti krajnje teško obraniti naslov prvaka, ali nemojte nas unaprijed otpisivati, pogotovo zbog našeg karaktera. Moramo biti među prve četiri momčadi, odmah bismo potpisali igranje u Ligi prvaka i sljedeće sezone. Ali, krajnji je cilj dokazati da nismo bili jednosezonski hit, a da bismo u tome i uspjeli moramo ostati skromni i fokusirani jednako kao što smo bili u prošloj sezoni - zaključio je Džeko.
ko ono rece da je Dzeki slava u glavu udarila??
Napadač Wolfsburga i naše reprezentacije, 23-godišnji Edin Džeko, dao je opsežan intervju ESPN-ovoj internetskoj stranici Soccernet.
Podsjeća se na početku teksta na fantastičan doseg napadača koji je svojim pogocima pomogao Wolfsburgu da se okiti naslovom najbolje momčadi njemačke Bundeslige. Jednako tako prilično velik prostor posvećen je ljetnoj trakavici o mogućem prelasku u redove AC Milana.
O svemu Džeko, koji početkom sezone ne nalikuje na onog iz prošle, danas kaže: Lako je ljudima pričati da nisam na najvišoj razini jer sam htio otići u Milan, ali tomu nije tako. Nije mene mučila želja da napustim Wolfsburg, već činjenica da je Milan došao po mene. Laskalo mi je što me traži jedno od najvećih nogometnih imena i klub na koji sam uvijek bio slab. Sanjao sam da ću nositi njihove crno-crvene dresove i trčati San Sirom, pa nisam mogao vjerovati što mi se događa. Tako mlad imao sam mogućnost da zaigram za veliki Milan, momčad mog idola Andrija Ševčenka.
Također, ne zovu vas svaki dan i govore da vrijedite 30 milijuna eura. Kada me se povezivalo s drugim velikim klubovima, poput Arsenala, mislio sam da sam još mlad i da se trebam dalje razvijati kroz Bundesligu. Nisam racionalno razmišljao u slučaju Milana. Znate, želio sam živjeti snove - dodao je Džeko koji je u sezonu startao tek jednim pogotkom iz pet odigranih utakmica.
Usporedbe radi, u prošloj sezoni postigao ih je 26 u Bundesligi kroz 32 odigrane utakmice.
Morate se zapitati hoće li takva ponuda ikada više stići. To se može dogoditi jedino nastavite li postizati pogotke. Ja nisam velika zvijezda, tek mladi profesionalac s 18-mjesečnim iskustvom igranja u Bundesligi. Nisam zaboravio što je Wolfsburg učinio za mene. Kada sam ovdje došao prije dvije godine bio sam nitko, pa ne mogu biti nezahvalan. Gdje bih bio da nije bilo Wolfsburga? Znam to i zato mi ne predstavlja problem što sam ovdje ostao. Imam priliku igrati Ligu prvaka, a u klupske ambicije nitko nema pravo sumnjati. Prošle sezone smo dokazali da je sve moguće.
Možda će jedino ove sezone to biti teže učiniti budući da je sjajni trener Felix Magath napustio klub.
Naš naslov prvaka njegovih je ruku djelo, od samog početka do kraja. On je birao igrače, ubacivao ih u svoj sustav, trenirao nas, učinio nas borbenima i naučio nas vjerovati u sebe. Mi smo građeni po njegovoj slici, nikada se nismo obeshrabrili i do posljednjeg sučevog zvižduka smo davali sve od sebe. Taj je trener pobjednik, a i mi smo. Osim toga, unaprijedio je i moju igru. Rekao mi je da previše vremena boravim izvan šesnaesterca, te mi poručio da poradim na igri glavom.
Naravno da nam nedostaje, ali i naš novi trener Armin Veh me impresionira. Pogotovo ljudskim kvalitetama. Tijekom cijele situacija oko Milana me uvjerio da još nije došlo vrijeme rastanka i da u Wolfsburgu imam još mnogo toga za dokazati.
Znamo da će biti krajnje teško obraniti naslov prvaka, ali nemojte nas unaprijed otpisivati, pogotovo zbog našeg karaktera. Moramo biti među prve četiri momčadi, odmah bismo potpisali igranje u Ligi prvaka i sljedeće sezone. Ali, krajnji je cilj dokazati da nismo bili jednosezonski hit, a da bismo u tome i uspjeli moramo ostati skromni i fokusirani jednako kao što smo bili u prošloj sezoni - zaključio je Džeko.
ko ono rece da je Dzeki slava u glavu udarila??
John Terry can play with his back completely blocked, and he will put his head where I will not put my feet. He is extreme and knows he will suffer the consequences later, but he is sacrificing himself.
Didier Drogba
Didier Drogba
Pa ljudi tek je pet kola bundeslige a nije 30 kolo, siguran sam da ce Dzeko poceti sa golovima vec protiv Shalkea, mozdaje u maloj krizi ali to ce biti proslost vec od petka, opet ce se pricati o Dzeki i Grafiteu da li ce sami preskociti svoj i bundesligaski rekord kao tandem koji je postigao najvise golova u sezoni.
Dzeko samo naprijed, igraj i bit ce sve OK, sretno
Dzeko samo naprijed, igraj i bit ce sve OK, sretno
Zeljeznicar, Juventus, BiH, Italija, Salihamidzic, Del Piero, Ibisevic
Dok sunce sja, dok disem ja, voljet cu vas ja
Vedad Ibisevic-veliki igrac-veliki covijek-veliki golgeter
Dok sunce sja, dok disem ja, voljet cu vas ja
Vedad Ibisevic-veliki igrac-veliki covijek-veliki golgeter
Od 26 golova prosle sezone, 20 je postigao u proljetnom dijelu
Umjesto da mu pruzimo podrsku u ovim teskim trenucima za njega mi ga jos vise guramo prema dole ccc
Jaq vjerujem u njega i znam da ce vratiti svoju formu, te da ce biti kljucni igrac za nas u barazu.
Zivi bili pa vidjeli
Umjesto da mu pruzimo podrsku u ovim teskim trenucima za njega mi ga jos vise guramo prema dole ccc
Jaq vjerujem u njega i znam da ce vratiti svoju formu, te da ce biti kljucni igrac za nas u barazu.
Zivi bili pa vidjeli
i ja isto brate, nijedan nas igrac nije izvlacio koliko dzeko, i ovaj baraz ce uz ciru biti najvise njegova zasluga, ja sam nekad i napisao da je ona pobjeda u belgiji obezbjedila baraz a znamo svi kako je dzeko tada odigrao, a i u ostalim utakmicama, momak ima kvalitet sto je najbitnije, krenuce golovi akoBogda......biskitt je napisao/la:Od 26 golova prosle sezone, 20 je postigao u proljetnom dijelu![]()
Zivi bili pa vidjeli
SAMO NAPRIJED DIJAMANTU
21 je dao u drugom dijelu prošle sezone.biskitt je napisao/la:Od 26 golova prosle sezone, 20 je postigao u proljetnom dijelu![]()
Zivi bili pa vidjeli
Red hat oooooo grandmaaaaaaa, red hat ooooooooo granyyyyyyyyyy, red hat for my Edin, oooooooooo grandma, granny. I wish Edin ooooooooo grandmaaaaaaa, I wish Edin oooooooo grannyyyyyy, I wish Edin scores, oooooooooo grandma, grannyyyyyyyy.
Visca el Višća!
Visca el Višća!
- Žil Kretenie
- Kontakt:
- calcio
- Lokacija: Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch
- Kontakt:
Ja ne vidim neku veliku krizu kod Edinu. solidno igra, bori se, a golovi ce doci. tek je krenula sezona.
Izgubili su BL tri utakmice zaredom cini mi se, a za to nemoze nikad biti krivac jedan igrac, pogotovo napadac. Kompletna odbrana im je zakazala.
Izgubili su BL tri utakmice zaredom cini mi se, a za to nemoze nikad biti krivac jedan igrac, pogotovo napadac. Kompletna odbrana im je zakazala.
Kakvi nogometaši loše izvode penale?
Geir Jordet, britanski sportski psiholog, pozabavio se analizom rezultata izvođenja penala u nogometu ovisno o okolnostima u kojima su izvođeni.
Jordet i njegove kolege, kako piše online izdanje britanskog Metroa, proučavali su sve kaznene udarce s prijašnjih Svjetskih prvenstava, Europskih prvenstava i utakmica Lige prvaka.
Ispada da je vjerojatnost promašaja penala veća ukoliko je vrijeme reakcije igrača nakon sučeva zvižduka kraće. Jordetovi rezultati pokazuju da su igrači čija je reakcija nakon sučeva zvižduka dozvole izvođenja penala bila brža od 200 milisekundi zabili gol u samo 57% slučajeva. Oni koji su reagirali sporije, više od sekundu po sučevu signalu, zabili su gol u 80% slučajeva.
Zaključak se svodi na smirenost živčanog sustava u tim, po nogometaše stresnim situacijama. Igrači koji reagiraju naglo ne osjećaju se ugodno i očajnički žele tjeskobno iskustvo čim prije privesti kraju. To mogućnost promašaja logično čini vjerojatnijom.
U proporcionalni odnos Jordetov je tim stručnjaka doveo još dva parametra: većinom uspješni izvođači prakticiraju duži vremenski proces da bi namjestili loptu na bijelu tačku, dok sudačko oklijevanje sa signalom za početak izvođenja udaraca negativno utječe na uspješnost izvođača.
Geir Jordet, britanski sportski psiholog, pozabavio se analizom rezultata izvođenja penala u nogometu ovisno o okolnostima u kojima su izvođeni.
Jordet i njegove kolege, kako piše online izdanje britanskog Metroa, proučavali su sve kaznene udarce s prijašnjih Svjetskih prvenstava, Europskih prvenstava i utakmica Lige prvaka.
Ispada da je vjerojatnost promašaja penala veća ukoliko je vrijeme reakcije igrača nakon sučeva zvižduka kraće. Jordetovi rezultati pokazuju da su igrači čija je reakcija nakon sučeva zvižduka dozvole izvođenja penala bila brža od 200 milisekundi zabili gol u samo 57% slučajeva. Oni koji su reagirali sporije, više od sekundu po sučevu signalu, zabili su gol u 80% slučajeva.
Zaključak se svodi na smirenost živčanog sustava u tim, po nogometaše stresnim situacijama. Igrači koji reagiraju naglo ne osjećaju se ugodno i očajnički žele tjeskobno iskustvo čim prije privesti kraju. To mogućnost promašaja logično čini vjerojatnijom.
U proporcionalni odnos Jordetov je tim stručnjaka doveo još dva parametra: većinom uspješni izvođači prakticiraju duži vremenski proces da bi namjestili loptu na bijelu tačku, dok sudačko oklijevanje sa signalom za početak izvođenja udaraca negativno utječe na uspješnost izvođača.
Ma nigdje veze, zuto novinarstvo --- SPAM ----a 
"What can men do against such reckless hate?" King Theoden
- majestic24
- Kontakt:
Edin Džeko Wolfsburg Forward
Tall, strong and a deadly finisher, Džeko is the type of striker we haven’t had since Ruud departed for Real Madrid. He banged in 26 goals for Wolfsburg last season - a tally of 54 for his partnership with Brazilian striker Grafite set a new Bundesliga record. Džeko's strike rate at international level for Bosnia, 12 goals in 18 appearances, shows he is a player that few can ignore and he was said to be very close to joining Milan this summer. With Wolfsburg among United's Group B opponents, United fans and staff will get a great opportunity to assess one of Europe’s most promising predators.
Jedan od scauta manchestera pise o edinu dzeki...
Tall, strong and a deadly finisher, Džeko is the type of striker we haven’t had since Ruud departed for Real Madrid. He banged in 26 goals for Wolfsburg last season - a tally of 54 for his partnership with Brazilian striker Grafite set a new Bundesliga record. Džeko's strike rate at international level for Bosnia, 12 goals in 18 appearances, shows he is a player that few can ignore and he was said to be very close to joining Milan this summer. With Wolfsburg among United's Group B opponents, United fans and staff will get a great opportunity to assess one of Europe’s most promising predators.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13
nice, nice,,, nije nam rekao nish sto mi ne znamo,,, bar vecina nas....majestic24 je napisao/la:Edin Džeko Wolfsburg Forward
John Terry can play with his back completely blocked, and he will put his head where I will not put my feet. He is extreme and knows he will suffer the consequences later, but he is sacrificing himself.
Didier Drogba
Didier Drogba
Trenutno korisnika/ca: galia95, General505, Google [Bot], jasmin10, kakarut, Kobayashi, Normus90, StevieG8, tuzlanskinacin, zikerrz21 i 82 gosta.