AC Milan - Arhiva postova

Moderatori/ce: Monolog,ribery,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Warrick
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la Warrick » 30 maj 2012, 20:34

Jeste ali zato je Zlaja Tito i partija nas najbolji igrac,a ovaj non stop po bolnici,dok se malo ne dozove sto se tice zdravlja dosta mu je ovo.

Mecong
Kontakt:

Post Postao/la Mecong » 30 maj 2012, 21:21

Zlatan Ibrahimovic je u Serie A u ovoj sezoni odigrao 32 utakmice, dao 28 golova i 9 puta asistirao.
Ukupno u ovoj sezoni Zlatan Ibrahimovic je odigrao 44 utakmice, dao 35 golova i 14 puta asistirao.

Boateng je u ovoj sezoni u Serie A odigrao (ulazio-izlazio) 19 utakmica i dao 5 golova (3 na jednoj utakmici) i ni jednom asistirao (bar sam ja ovakve podatke nasao-mozda i nisu tacni)
Ukupno u ovoj sezoni Boateng je imao 27 ulazaka-izlazaka (ne sjecam se da je odigrao cijelu utakmicu) 27 i dao 9 golova.

Ovi podatci su za one koji bi da porede Boatenga sa Ibrahimovicem. Nemam nista protiv. Ovo su gole cinjenice.

Licno. ne smatram Boatenga nekim bas velikim igracem. Borbenost mu je najjaca strana, ostalo?!?!?!
Per aspera ad astra!

baresi#6
Kontakt:

Post Postao/la baresi#6 » 30 maj 2012, 21:55

boateng je igračina i u 2 sezone je napredovao astronomski. ove sezone je imao problema sa povredama kao i većina igrača milana pa i nije pružio maksimum. zaslužio je povišicu ali po meni tek kada mu istekne ovaj ugovor. ipak se radi iza ibre, silve i pata najboljim igračem milana. jbg ne povezuje se baš svakakvi igrači sa realom i unitedom.
samo nadam se da on neće biti trequartista jer on to nije iako je odigrao većinu utakmica na toj poziciji i to veoma dobro. ali milanu fali taj pravi trequartista ko što je rui nekad igrao a ne da se krpi ta važna pozicija još od kako je kaka otišao. samo problem je sada što su prije davali basnosnovne plaće svakakvim igračima npr. flamini 4,5m po sezoni i sada nazor hoće da daju plate na nivou hsv-a. tu bi se mogao desiti problem pa da milan napusti baš boateng ili neki drugi važan igrač. jbg prošlo je vrijeme bandiera sada će svako za hiljadu eura preći u psg ako treba.

btw ibra dao lijep gol iz voleja protiv islanda i odlično asistirao. evo link za gol asist nisam našao:

[youtube][/youtube]

a evo i link utakmice švedska island ko hoće da prati: http://www.firstrowsports.eu/watch/1249 ... eland.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Il club più titolato al mondo.

$ $́" ?́& The greatest mixed martial artist of all time.

Krepat ma ne molat!

ŽELJO DRŽAVA!

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 30 maj 2012, 22:59

Mecong je napisao/la:Zlatan Ibrahimovic je u Serie A u ovoj sezoni odigrao 32 utakmice, dao 28 golova i 9 puta asistirao.
Ukupno u ovoj sezoni Zlatan Ibrahimovic je odigrao 44 utakmice, dao 35 golova i 14 puta asistirao.

Boateng je u ovoj sezoni u Serie A odigrao (ulazio-izlazio) 19 utakmica i dao 5 golova (3 na jednoj utakmici) i ni jednom asistirao (bar sam ja ovakve podatke nasao-mozda i nisu tacni)
Ukupno u ovoj sezoni Boateng je imao 27 ulazaka-izlazaka (ne sjecam se da je odigrao cijelu utakmicu) 27 i dao 9 golova.
Ispravka Boateng 9 golova i 6 asistencija u 27 utakmica , što znači da bi ove brojke bile puno veće da je recimo odigrao 40-45 utakmica .. http://www.transfermarkt.de/de/kevin-pr ... 16922.html" onclick="window.open(this.href);return false;
"Once Milan flows through your veins. It'll flow forever in your blood."
-Rui Costa-

nesta13
Kontakt:

Post Postao/la nesta13 » 30 maj 2012, 23:03

Analiza svih 16 sudionika europskog prvenstva donosi neka zanimljiva imena igrača koji bi mogli prema nekim glasinama i različitim kombinacijama biti od interesa u bliskoj budućnosti.

DANSKA: Christian Eriksen (AFC Ajax). Dragulj iz danske kojeg ne treba posebno predstavljati. U radu za dovođenjem stoje: Arsenal, United, City, Milan, Roma, Barcelona. Vrlo kvalitetan igrač odlične tehnike koji je savršeno savladao i prihvatio svo znanje nizozemskog kluba. Jedan od najtraženijih igrača trenutno u Europi ima vrlo visoku cijenu a to je 20-25 miljuna eura.

GRČKA: Kyriakos Papadopoulos (FC Schalke 04). Jedan od najperspektivnijih igrača generacija 1992. Procjenjuje se na vrijednost od 10 miljuna eura zahvaljujući vrlo dobro odigranoj sezoni u Njemačkoj. On se spominje kao moguća alternatica za Francesco Acerbi.

NIZOZEMSKA: Kevin Strootman (PSV Eindhoven). San navijača Milana kojeg svi želimo vidjeti kao zamjenu za Van Bommela koji je naša jaka karta u njegovom dovođenju. Dvadeset i dvije godine star Strootman odlučnim koracima napreduje u svojoj karijaeri a možemo reći da je posljednju sezonu eksplodirao u PSV-u. PSV bi ga želio zadržati, ali to neće biti moguće ponudi li neko 10-15 miljuna eura.

FRANCUSKA: Yann M'Vila (Stade Rennais FC). Svima vrlo dobro znani M'Vila je zadnji vezni igrač s vrlo dobrom tehnikom i zavidne fizičke snage. Nakon četri sezone u Rennesu spreman je za skok u svojoj karijeri, a kao njegova prva destinacija spominje se Arsenal. Milan također pokazuje veliko interesiranje za njega međutim problem je cijena koja iznosi 15-20 miljuna eura.

ŠVEDSKA: Andreas Granqvist (Genoa CFC). Igrač koji je prošle sezone došao u Genou za 4.5 miljuna eura. Inače je veliki prijatelj sa Ibrahimovićem koji je prvi njegov sponzor u Rossonerima. Za ovog šveđanina potrebno je najmanje 5 miljuna eura.

Još neka imena:

Nuri Sahin (Real Madrid CF). Milan je jako zagrizao za njega i poslao službenu ponudu u visini od 10 miljuna eura. Njegova vrijednost procjenjuje se na 18 miljuna eura. Vrlo je dobar igrač sa jakom tehnikom i šutem a može igrati sva mjesta u vezi s naglaskom na zadnjeg ispred obrane i playmakera.

Jean-Armel Kana-Biyik 22 godišnji stoper Rennes-a je također zanimljiv Milanu a za njegovo dovođenje je zainteresiran i Tottenham. Klub može napustiti za 6 miljuna eura.

Lassana Diarra je opet zapeo za oko čelnicima Milana. Za 27 godišnjaka još se zanimaju PSG i Tottenham.

Uz navedene igrače napomenimo još da je sudbina Flaminia neizvjesna jer se nezna oče li produžiti ugovor. Kao njegove zamjene moguči su: produženje Seedorfovog ugovora, otkup Aquilania ili dolazak Rigonia (32 godišnji ofanzivni vezni) igrača Novare kojem je istekao ugovor.

Mecong
Kontakt:

Post Postao/la Mecong » 30 maj 2012, 23:17

[quote="baresi#6"]boateng je igračina i u 2 sezone je napredovao astronomski. ove sezone je imao problema sa povredama kao i većina igrača milana pa i nije pružio maksimum. zaslužio je povišicu ali po meni tek kada mu istekne ovaj ugovor. ipak se radi iza ibre, silve i pata najboljim igračem milana. jbg ne povezuje se baš svakakvi igrači sa realom i unitedom.
samo nadam se da on neće biti trequartista jer on to nije iako je odigrao većinu utakmica na toj poziciji i to veoma dobro. ali milanu fali taj pravi trequartista ko što je rui nekad igrao a ne da se krpi ta važna pozicija još od kako je kaka otišao. samo problem je sada što su prije davali basnosnovne plaće svakakvim igračima npr. flamini 4,5m po sezoni i sada nazor hoće da daju plate na nivou hsv-a. tu bi se mogao desiti problem pa da milan napusti baš boateng ili neki drugi važan igrač. jbg prošlo je vrijeme bandiera sada će svako za hiljadu eura preći u psg ako treba.

Kevin-Prince Boateng
je poceo igrati profesionali fudbal 2004/2005 i vjecito bio povrijedjen. U svojoj dosadasnjoj fudbalskoj karijeri za 8 sezona odigrao je ukupno 205 utakmica i dao 27 golova. I nije neki ucinak. U Milanu bljesne pa ga nestane kad je najpotrebniji. J... i takvog igraca. Nije los igrac, ali nije ni neka klasa. Ali, nije bitno sta ja mislim. Bitnije je sto on vec sada trazi povecanje plate. Za koji ucinak da mu se poveca plata? Znaci da je bezobrazan i vec misli da je neki k.... u Milanu. Ma nije.

Osim svega postao mi je antipatican kad sa svojih 25 godina ne zeli da igra za svoju reprezentaciju. To samo moze neko ko je veoma sebican, bezobrazan, uobrazen,... Ne sjecam se da je neki igrac tako nesto uradio.
Per aspera ad astra!

Mecong
Kontakt:

Post Postao/la Mecong » 30 maj 2012, 23:40

francobaresi je napisao/la:
Mecong je napisao/la:Zlatan Ibrahimovic je u Serie A u ovoj sezoni odigrao 32 utakmice, dao 28 golova i 9 puta asistirao.

Ispravka Boateng 9 golova i 6 asistencija u 27 utakmica , što znači da bi ove brojke bile puno veće da je recimo odigrao 40-45 utakmica .. http://www.transfermarkt.de/de/kevin-pr ... 16922.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Slazem se. Samo sto treba da odigra 40-45 utakmica. Cisto sumnjam da ce se to ikad desiti s obzirom da je od kako je poceo igrati profesionalni fudbal stalno povrijedjen.
Ja bi mnogo sretniji bio kad bi Pato odigrao 40-45 utakmica po sezoni. Ali, na zalost, ni to se nikad nece desiti.
Per aspera ad astra!

manning18
Kontakt:

Post Postao/la manning18 » 31 maj 2012, 01:34

baresi#6 je napisao/la:btw ibra dao lijep gol iz voleja protiv islanda i odlično asistirao. evo link za gol asist nisam našao:
eo ima ovdje svi detalji tekme i naravno gol i asist Ibre, majstorski

[youtube][/youtube]
Zadnja izmjena: manning18, dana/u 21 jul 2018, 17:10, ukupno mijenjano 1 put.

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 31 maj 2012, 08:34

@manning18 DOBRODOŠAO 8-)

što nas je u zadnje vrijeme sve više i više mashallah, samo budite aktivni braćo
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

rastafarian
Kontakt:

Post Postao/la rastafarian » 31 maj 2012, 08:38

@manning18

Dobrodošlica i od mene. I ja sam to primjetio, sve nas je više i više, aBd da uskoro imamo primat na ovom forumu. :mrgreen:
Ž'21 !

alè alè alè Milan alè forza lotta vincerai non ti lasceremo mai!

UEFA MAFIJA !

rastafarian
Kontakt:

Post Postao/la rastafarian » 31 maj 2012, 08:49

slika

Nađoh ovu sliku pa je moram postaviti ovdje :D Onaj FC IBRA klub iz švedske, pa valjda Ibra poklonio šal ovom momku kad je bila prijateljska neki dan :)
Ž'21 !

alè alè alè Milan alè forza lotta vincerai non ti lasceremo mai!

UEFA MAFIJA !

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 31 maj 2012, 09:42

Vidim niko ne spominje da je Brazil poderao USA- 4:1 te da su golove dali Thiago Silva i Pato 8-) 8-) 8-)

Thiago Silva kapiten Brazila bio 8-) 8-)

Patov gol :arrow: 8-)

[youtube][/youtube]

Silvin :arrow:

[youtube][/youtube]
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

baresi#6
Kontakt:

Post Postao/la baresi#6 » 31 maj 2012, 10:20

raduje što je pato zaigrao imao je i jednu stativu ali na kraju je ipak dao gol sličan onome za pobjedu nad realom kada mu je seedorf podvalio loptu a ovaj zakucao. samo da ne bude povreda talenta ima za izvoz 8-)
silva fino gol dao a bivši rossonero onyewu penal skrivi :lol:

Krepat ma ne molat!

ŽELJO DRŽAVA!

muha milanez
Kontakt:

Post Postao/la muha milanez » 31 maj 2012, 10:45

Valjda ga nece povrede vise zafrkavat, mada je to vise problem u njegovoj glavi :lol: :lol:
samo da nastavi ovako, povratit ce se i samopouzdanje, a strah od povrede ce nestati..
..Milan is not just a team for me. It is part of my life..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..

harunsmajic
Kontakt:

Post Postao/la harunsmajic » 31 maj 2012, 12:35

nesta13 je napisao/la:Analiza svih 16 sudionika europskog prvenstva donosi neka zanimljiva imena igrača koji bi mogli prema nekim glasinama i različitim kombinacijama biti od interesa u bliskoj budućnosti.

DANSKA: Christian Eriksen (AFC Ajax). Dragulj iz danske kojeg ne treba posebno predstavljati. U radu za dovođenjem stoje: Arsenal, United, City, Milan, Roma, Barcelona. Vrlo kvalitetan igrač odlične tehnike koji je savršeno savladao i prihvatio svo znanje nizozemskog kluba. Jedan od najtraženijih igrača trenutno u Europi ima vrlo visoku cijenu a to je 20-25 miljuna eura.

GRČKA: Kyriakos Papadopoulos (FC Schalke 04). Jedan od najperspektivnijih igrača generacija 1992. Procjenjuje se na vrijednost od 10 miljuna eura zahvaljujući vrlo dobro odigranoj sezoni u Njemačkoj. On se spominje kao moguća alternatica za Francesco Acerbi.

NIZOZEMSKA: Kevin Strootman (PSV Eindhoven). San navijača Milana kojeg svi želimo vidjeti kao zamjenu za Van Bommela koji je naša jaka karta u njegovom dovođenju. Dvadeset i dvije godine star Strootman odlučnim koracima napreduje u svojoj karijaeri a možemo reći da je posljednju sezonu eksplodirao u PSV-u. PSV bi ga želio zadržati, ali to neće biti moguće ponudi li neko 10-15 miljuna eura.

FRANCUSKA: Yann M'Vila (Stade Rennais FC). Svima vrlo dobro znani M'Vila je zadnji vezni igrač s vrlo dobrom tehnikom i zavidne fizičke snage. Nakon četri sezone u Rennesu spreman je za skok u svojoj karijeri, a kao njegova prva destinacija spominje se Arsenal. Milan također pokazuje veliko interesiranje za njega međutim problem je cijena koja iznosi 15-20 miljuna eura.

ŠVEDSKA: Andreas Granqvist (Genoa CFC). Igrač koji je prošle sezone došao u Genou za 4.5 miljuna eura. Inače je veliki prijatelj sa Ibrahimovićem koji je prvi njegov sponzor u Rossonerima. Za ovog šveđanina potrebno je najmanje 5 miljuna eura.

Još neka imena:

Nuri Sahin (Real Madrid CF). Milan je jako zagrizao za njega i poslao službenu ponudu u visini od 10 miljuna eura. Njegova vrijednost procjenjuje se na 18 miljuna eura. Vrlo je dobar igrač sa jakom tehnikom i šutem a može igrati sva mjesta u vezi s naglaskom na zadnjeg ispred obrane i playmakera.

Jean-Armel Kana-Biyik 22 godišnji stoper Rennes-a je također zanimljiv Milanu a za njegovo dovođenje je zainteresiran i Tottenham. Klub može napustiti za 6 miljuna eura.

Lassana Diarra je opet zapeo za oko čelnicima Milana. Za 27 godišnjaka još se zanimaju PSG i Tottenham.

Uz navedene igrače napomenimo još da je sudbina Flaminia neizvjesna jer se nezna oče li produžiti ugovor. Kao njegove zamjene moguči su: produženje Seedorfovog ugovora, otkup Aquilania ili dolazak Rigonia (32 godišnji ofanzivni vezni) igrača Novare kojem je istekao ugovor.

Da je bar tri igraca dovest od ovih bilo bi dobro! Ali kad bi mogli eriksena, lassa, sahina i strotomana bilo bi prejako

betton
Kontakt:

Post Postao/la betton » 31 maj 2012, 12:37

A znaju ljudi za koga se navija,ima da nas bude jos vise. 8-)
@manning18 wlcm i od mene.
Kod proslave gola T.Silve vidio sam i Gansa.Zna li neko kako je od odigrao taj mec?
Uz malo srece i vise volje/novca da imamo jos jednog Brazilskog reprezentativca u nasim redovima..
Rossi come il fuoco..Neri come la vostra paura..

Gullit: "At Milan 11 of us would practice against only the 4 defenders and we still couldn't score a goal."

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 31 maj 2012, 12:59

Ovaj gol koji je Pato dao je njemu strašna inekcija samopuzdanja ,nadam se da će ga povrede zaobići i osjećam da je sljedeća sezona njegova , mislim da će napokon eksplodirati i pokazati svijetu da je u TOP 5 napadača svijeta kad je potpuno zdrav , sinoć i Silva odličan bio , kapitenski odigrana utakmica :D Rođen je da bude kapiten , pa nadam se da će uskoro to biti i u Milanu !! Forza Pato , Forza Silva :D
P.S ovo je bio 19. nastup Patov za Brazil i 7 gol !! A ovo je bila 27. utakmica za Silvu u dresu Brazila i prvi gol !!
-Rui Costa-

Warrick
Kontakt:

Post Postao/la Warrick » 31 maj 2012, 13:05

Welcome Manning18.
Sa promjenama u medicinskom osoblju i promjenom podloge na San Siru siguran sam da ce nam se povrede smanjiti za 70% u to sam siguran i nadam se da ce se za ova 3 mjeseca kvalitetno doraditi igracki kadar.
I vjerujem da bi nam Pato mogao biti najvece pojacanje iduce sezone(koliko god cudno zvucalo :lol: )
I sto se mene tice ja bi ove sezone dao puno vise prilike DeScigliu.

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 31 maj 2012, 13:28

Warrick je napisao/la:Welcome Manning18.
Sa promjenama u medicinskom osoblju i promjenom podloge na San Siru siguran sam da ce nam se povrede smanjiti za 70% u to sam siguran i nadam se da ce se za ova 3 mjeseca kvalitetno doraditi igracki kadar.
I vjerujem da bi nam Pato mogao biti najvece pojacanje iduce sezone(koliko god cudno zvucalo :lol: )
U potpunosti se slažem , novi travnjak na San Siru ( isti koji se koristi na Old Trafford-u i Wembley-u) uveliko će smanjiti broj povreda , jer upravo je loš travnjak bio i uzrok velikog broja povreda ( i igrači Intera su propustili skoro 200 utakmica zbog povreda ) što apsolutno nije slučajnost !!
Naravno uz još intezivnije pripreme smanjit će se dodatno rizik od povreda :D I ja sam mišljenja da će Pato biti najveće pojačanje sljedeće sezone , a i mladi De Sciglio bi trebao dobiti više utakmica jer msm da će on vrlo brzo dostići i prestići Abatea što se tiče kvalitete :D
-Rui Costa-

baresi#6
Kontakt:

Post Postao/la baresi#6 » 31 maj 2012, 13:50

Warrick je napisao/la:Welcome Manning18.
ne znam hoće li biti promjena kod doktora, kondicionih trenera, fizioterapeuta i ostalog osoblja u milanellu. spominjalo se neki dan da će galliani produžiti ugovor glavnom kondicionom treneru. novi teren će itekako pomoći jer se igra veliki broj utakmica milana i intera u malom vremenskom periodu a mikroklima san sira i visok stepen vlage uništava travu. ovako sa polisintetičkim terenom situacija će biti znatno bolja. pisao sam već ajax, bayern, united, real su klubovi koji već imaju identičan travnjak plus wembley.

još malo tračeva:
Corriere dello Sport reports that Milan will try to sign Zapata (Villarreal), Kana-Biyik (Rennes) or Höwedes (Schalke 04) for the defence.

Tymoshchuk's contract expires next month, so in case that he should arrive, it would be on a free transfer.
Milan are interested in signing Tymoshchuk from Bayern Munich, according to the latest reports from Sky Italia.

According to Sky, Milan want to sign Mudingayi and are willing to offer one or two Primavera players for him, but Bologna only want money.

Bakaye Traoré will be at Milanello again today to undergo some physical tests with MilanLab, like he has been doing for the past 2 days.
valjda neće biti problema sa zubima :lol:

Tanti auguri di buon compleanno al nostro Bonera! imao je daniele najbolju sezonu u karijeri iza sebe i iako nije klasa neste trudi se daje maksimum i pravi je rossonero! sve najbolje.

@manning dobrodošao, lijepo je vidjeti da nas je sve više ;)

Krepat ma ne molat!

ŽELJO DRŽAVA!

Zaključano

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.