Borussia Monchengladbach

Moderatori/ce: Monolog,ribery,_dreamer_,hammers,geronimo

Koliko mogu u Ligi Evrope 2014/15

1.Mogu do samog kraja
7
11%
2.Bice zaustavljeni negdje pred kraj
21
32%
3.Rana nokaut faza
10
15%
4.Grupa
7
11%
5.Ma kakvi, ispadaju oni od Sarajeva.
21
32%

Ukupno glasova: 66

gruezi
Kontakt:

Re: Borussia Monchengladbach

Post Postao/la gruezi » 31 maj 2012, 18:13

Iskreno drug dovodzenje tih igraca je veliki rizik jer u zadnjih par godina imali smo par slucajeva gdje su igraci harali holandskom ligom a u bundesu nisu mogli meda... Prvi primjer je berg iz hamburga...deckoje imao 3 super sezone u holandiji bio top strijelac u21 eura dosao u hamburg I prdnuo u sisu , lik nije ni 5 golova dao za 3 godine.10 miliona su dali zasta?..drugi primjer je edson brefhaid koji je bio 2 nivo iznad ostatka u holandiji u bayernu se izgubio ko abdest a sad u hoffi potvrdzuje ono sto je slucaj sa 95 posto igraca u holandskoj ligi a to je da su precjenjeni ... Treci je eljero elia prvu sezonu je bio dobar drugu je na poluvremenu izlazio svaku drugu tekmu ...cije de jonga ili guidetija realno nebi smjela biti veca od 6-7 miliona eura jer jedan petersen nevrijedi ni upola te cijene a bolji je od obojice...po meni 6 miliona z a helmesa ili abdulauea je puno sigurnija investicija, kakva holandska liga kakvi bakraci ...

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 31 maj 2012, 19:04

znam da je rizik dovoditi neke izvikana imena iz Holandije, jer je puno primjera kako su isti i propali u Bundesligi.
Ali poznato je koliko Favre posvećuje vremena kada je u pitanju dovođenje igrača, odnosno scouting. Također Favre je u stanju da igru svakoga igrača podigne na još veći nivo. Tako da apsolutno vjerujem njegovom izboru i siguran sam da oni neće bezveze bacati pare na igrača. Pametno se radi u klubu, to je već opće poznato i prihvaćeno.
Agieren statt reagieren

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 03 jun 2012, 13:34

Prema pisanju Express-a transfer David-a Hoilett-a je gotova stvar i potpisao je ugovor do ljeta 2016.godine. Takodjer pored novca koji ce igrac dobiti na ruke (tzv. Handgled), Gladbach je duzan platiti 800.000 € St.Pauli-ju iz razloga sto je Hoilett ponikao u fudbalskoj skoli tog kluba.

Dosad je uprava Gladbacha odradila odlican posao. Tek je pocetak Juna, a jos je jedino preostalo da se dovede kvalitetan napadac i zamjena za Dante-a - a tu se spominje stoper Sportinga Jardel koji bi Gladbach kostao oko 4 miliona €.

@ Pale

sta mislis o ideji da posaljete Ring-a dvije godine na posudbu - mozda dogovoriti uslove te posudbe sa Fürth-om ili Fortun-om.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Edvin_Mg
Kontakt:

Post Postao/la Edvin_Mg » 03 jun 2012, 13:39

amerosm je napisao/la:Prema pisanju Express-a transfer David-a Hoilett-a je gotova stvar i potpisao je ugovor do ljeta 2016.godine. Takodjer pored novca koji ce igrac dobiti na ruke (tzv. Handgled), Gladbach je duzan platiti 800.000 € St.Pauli-ju iz razloga sto je Hoilett ponikao u fudbalskoj skoli tog kluba.

Dosad je uprava Gladbacha odradila odlican posao. Tek je pocetak Juna, a jos je jedino preostalo da se dovede kvalitetan napadac i zamjena za Dante-a - a tu se spominje stoper Sportinga Jardel koji bi Gladbach kostao oko 4 miliona €.

@ Pale

sta mislis o ideji da posaljete Ring-a dvije godine na posudbu - mozda dogovoriti uslove te posudbe sa Fürth-om ili Fortun-om.
ja mislim da je sam Ring na posudbi u Borussiji

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 03 jun 2012, 14:46

amerosm je napisao/la:Prema pisanju Express-a transfer David-a Hoilett-a je gotova stvar i potpisao je ugovor do ljeta 2016.godine. Takodjer pored novca koji ce igrac dobiti na ruke (tzv. Handgled), Gladbach je duzan platiti 800.000 € St.Pauli-ju iz razloga sto je Hoilett ponikao u fudbalskoj skoli tog kluba.

@ Pale

Vidio sam taj članak ''Excessa'' danas. Nemam neko visoko mišljenje o tim novinama/portalu jer su se njihove informacije u dosta često slučajeva pokazale kao diskutabilne i neprovjerene/ netačne. No to što su napisali je isto ono što se već sedmicama priča po Gladbachu, da je transfer završen i da je pitanje dana kada će Hoilett biti i službeno predstavljen u dresu Borussie.
Također danas je nekoliko ''insider-a'' napisalo iste infomacije, a te informacije su vezi De Jonga. Navodno je De Jong potpisao ugovor do 2016-te, cijena odštete je 9 mil eura i taj transfer bi trebao uskoro da bude predstavljen ( tako barem njihovi izvori tvrde, izvori dosta bliski sa klubom)
To bi bio idealan rasplet ove sapunice oke transfera i bio bih presretan da se to upravo tako i realizira.
Ostaje još samo pitanje stopera da se riješi, a ''insideri'' tvrde da smo u kontaku sa Mbiwom, Juhaszom, Ciani-em i Schwabbom. jedan od te četvorice bi trebao da bude naš igrač po njihovim tvrdnjama.

E što se Ringa tiče tu je @EdvinMg u pravu, Ring je trenutno na posudbi kod nas tako da ne postoji mogućnost da mi njega šaljemo dalje na posudbu.O njemu sam dosta i ranije pisao. Ring je doveden na posudbu koja traje do kraja ove naredne sezone (2012/2013) uz mogućnost otkupa ugovora, a njegova cijena po mojim nekim saznanjima iznosi oko 1- 1,5 mil eura (''kaufoption''). Ja lično polažem velike nade u Ringa, radi se o odličnom mladom igraču sa puno potencijala i pred kojim je svijetla budućnost. Njega vidim kroz koju sezonu ( a možda i ranije) u udarnoj postavi Borussie i mislim da će biti također jedan od važnijih igrača u našem sistemu. Također ove sezone će nam njegove usluge biti itekako potrebne jer pored regularnih takmičenja (liga + kup) igramo i Evropu pa nam je prijeko potrebna širina u ekipi. Lično smatram da će se njegov ugovor na kraju sezone i otkupiti i da će on postati punopravan član Borussie.
Agieren statt reagieren

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 04 jun 2012, 15:53

Koji lapsus. :oops: :oops: Ja sam bio ubjedjen da je Gladbach kupio Ringa, ali sam pogrijesio, no i dalje sam misljenja da bi njemu najbolje odgovarala posudba iz razloga sto u Gladbachu ce u narednoj sezoni biti ogorman pritisak kako od navijaca tako i od strane medija.

Isto tako meni iskreno nije jasno sto je Eberl toliko zapeo za de Jonga, jer ima takodjer dosta kvalitetnih napadaca po nizim cijenama. Evo npr. Burak Yılmaz - za kojeg je BVB takodjer pokazao interes - moze napustiti Trabzonspor za 5 miliona € - ima klauzulu u ugovoru, ili Kevin Mirallas koji je odigrao fenomenalnu sezonu u Olympiakosu, ili da se malo skauting prosiri na podrucije Juzne Amerike, a BVB je svim Bundesligasima pokazao da tamo igraca koji znaju smjestiti loptu tamo gdje joj je mjesto.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 04 jun 2012, 16:24

vjerovatno je Favre taj koji je zapeo za De Jonga :)
Agieren statt reagieren

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 04 jun 2012, 17:04

Weshalb de Jong nach EXPRESS-Informationen bereits geäußert haben soll: „Wenn ich nach Deutschland wechsele, dann nur nach Gladbach.“ Bei den Fohlen winkt in einer der stärksten Ligen der Welt auf Anhieb ein Stammplatz.
http://www.express.de/moenchengladbach/ ... 93042.html" onclick="window.open(this.href);return false;

;) 8-)
Agieren statt reagieren

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 04 jun 2012, 21:36

mladi i talentovani Alexander Bieler danas je potpisao profesionalni ugovor sa Borussiom. Riječ je o 19-godišnjaku i igraču sredine terena (DM/CM), koji će se pridružiti prvom timu za narednu sezonu.

Jako mi drago da se puno radi sa omladinskim pogonom i da se daje šansa mladim igračima, i nadam se da će se u budućnosti pojaviti što više talentovanih mladih igrača u prvom timu iz mlađih kategorija i da će neko od njih i postati vrhunski igrač kao npr Ter Stegen, Herrmann, Jantsckhe itd ...
Sada se već polako stvara gužva na poziciji sredine terena ( Nordveit, Xhaka, Cigerci, Ring, Korb, Rupp) pa stoga očekujem da će nas Torben Marx uskoro napustiti. Nadam se da ćemo pronaći kupca za njega i da će se prodati za pristojnu cijenu za nas.

Inače u klub sa posudbe su se vratili Logan Bailly i Bamba Anderson jer klubovi u kojima su igrali na posudbi nisu iskoristili opciju da im otkupe ugovor. Po pitanju njihove budućnosti u klubu oglasio se i Eberl i izjavio da si Bailly (on je golman, za one koji ne znaju) potraži novi klub jer se na njegove usluge ne računa, dok je kod Bambe Andersona potpuno druga situacija. Eberl je rekao da mu je drago što će klub imati Bambu na raspolaganju iduće sezone ( inače radi se o stoperu) i da se na njega ozbiljno računa za narednu sezonu.
Lično mi je jako drago što Eintracht nije otkupio ugovor Bambe Andersona jer će nam ovaj solidni stoper biti itekako od pomoći za narednu sezonu zbog širine u odbrani.

Što se transfer ejakulacija tiče čeka se i službena objava oko Hoilettova transfera kroz koji dan, navodno je Hoilett trenutno sa porodicom u Kanadi i čeka se njegov dolazak u Gladbach pa da se ovaj transfer okonča.

De Jong trenutno ima dosta ponuda od raznih klubova, a jedna od tih ponuda je i naša. Sada je na De jongu da se ubrzo odluči i objavi gdje će nastaviti karijeru. Navodno Gladbach ga neće još dugo čekati i uskoro bi se trebali baciti na nekog drugog napadača , nadam se Guidettija.

Oko stopera ne znam šta se deševa, ali sigurno je da će doći još jedan stoper ovo ljeto u klub, kao zamjena za Dantea. Prva želja je Mbiwa ali onda se postavlja pitanje finansija ako dođe De Jong, jer onda će faliti para za Mbiwu ako De jong prijeđe kod nas. Navodno u slučaju dolaska De Jonga bi se okrenuli nekoj jeftinijoj stoperskoj varijanti - Juhasz ili Felipe ( Standard). Postoji jedna priča koja se već duže vremena vuče po forumu Gladbacha u kojoj stoji da će nam naš glavni sponzor Postbank dati još više para da okončamo transfer Mbiwe, dok bi onda Postbank dobio određeni procenat od njegove daljnje prodaje (Mbiwa). Lično sumnjam u tu varijantu ali ko zna....

Uglavnom slijedi još jedan intezivni period pregovaranja i vrbovanja potencijanih novih igrača i nadam se da će kadar biti kompletan ( sa pojačanjima) na početku zakazanih priprema ( 2.07). Također nadam se da će i Favre ovoga ljeta produžiti svoju vjernost sa klubom što bi bio najvažniji potez uprave u čitavoj ovoj priči. Započeo je nešto vrlo dobro u ovome klubu i nadam se da će ostati još nekoliko sezona da završi ovu priču sa jednim happy end-om. ;) 8-)
Agieren statt reagieren

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 04 jun 2012, 21:46

@Pale....Zar Nordveit nije otisao "strumfovima" ... ?

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 04 jun 2012, 21:56

Ja bih prije rekao da je Neustadter otisao u Schalke.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 04 jun 2012, 22:00

Omerbavarac je napisao/la:Ja bih prije rekao da je Neustadter otisao u Schalke.
Bravo bravo.... :D
Moja greska...prenijelo me :mrgreen: nece se ponovit , obecavam ! :mrgreen:

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 04 jun 2012, 22:01

Neustadter je otišao u Schalke kao slobodni igrač, sa njima je sklopio dogovor još u januaru.

Znam da je teško razlikovati Nordveita i Neustadtera, jer su im prezimena nekako ''slična'', igraju jedan do drugog na sredini terena, i sličnog su izgleda kada ih se gleda na terenu ( slična konstrukcija i građa tijela, slična visina i težina). Vjerujte mi da sam se i ja na početku gubio ko je ko :lol: .

Ali eto da se u budućnosti ne brka, Nordveit je ovaj bolji :D ;)
Agieren statt reagieren

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 06 jun 2012, 13:41

Branimir Hrgota je novo pojačanje.

Riječ je o 19-godišnjem ofanzivcem, odnosno pokriva sve pozicije u sredini. Došao je iz druge švedske lige i kažu da je riječ o velikom talentu
Agieren statt reagieren

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 06 jun 2012, 22:30

slika

inače ovaj Hrgota je iz Kaknja rodom. Danas sam pričao sa njegovim rođakom na faxu i već sam ga vrbovo za koju kartu :mrgreen:
Agieren statt reagieren

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 07 jun 2012, 00:05

Pale_Companion je napisao/la:i već sam ga vrbovo za koju kartu :mrgreen:

Sto ti je balkanac :mrgreen:

Trazi dres, on je skuplji :mrgreen:
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 07 jun 2012, 02:26

kraljttbvb je napisao/la:
Pale_Companion je napisao/la:i već sam ga vrbovo za koju kartu :mrgreen:

Sto ti je balkanac :mrgreen:

Trazi dres, on je skuplji :mrgreen:

:mrgreen:

dres je već naručen za novu sezonu, da se kako karte dočepat pa put Rajne :D
Agieren statt reagieren

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 08 jun 2012, 17:01

Sada nesto onako "lutam" temama na forumu, i nadjem se ovdje pa nekako ne mogu da se ne sjetim jedne koincidencije koja je vezana za Mönchengladbach i Bayern.

Zanimljivo kako se historija ponovila i opet je bila nesretna na penalima za Mönchengladbach.
1984 su finale DFB pokala igrali Mönchengladbach i Bayern, penali su odlucili.
2012 polufinale DFB pokala, opet Mönchengladbach i Bayern, i opet su penali bili presudni.
Ima jos jedan detalj.
U finalu 1984 Lothar Matthäus koji je tada nastupao za Mönchengladbach je promasio penal, i iste godine presao u Bayern.
U polufinalu 2012, isto je i Dante Bonfim promasio penal, i takodje iste godine presao u Bayern.

[youtube][/youtube]

Sada kada pogledas na temi Bayerna, od svih tih pojacanja nekako se najmanje pominje Dante, a mislim da ce biti prvi od svih koji ce opravdati svoj transfer jer se zaista radi o dobrom i tehnicki potkovanom igracu

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 08 jun 2012, 17:30

znam za tu koincidenciju, zanimljivo je :D

ma Dante će biti pravo pojačanje za Bayern, tu nema govora, dobili ste odličnog igrača za male pare.. trebat će nešto vremena da Dante dospije u prvu momčad, ali kad dobije tu priliku vjerujem da će je opravdati i da će se onda tu i zadržati na duže vrijeme ;)
Agieren statt reagieren

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 11 jun 2012, 13:15

Borussias Vorbereitungsplan ist komplett. Das Programm in der Übersicht:

2.7. Trainingsauftakt (11 Uhr)

11.7. Spiel bei der SSVg Velbert (18.30 Uhr)

14.7. Spiel gegen Preußen Münster in Alstätte (16 Uhr)

20.-27.7. Trainingslager in Rottach-Egern

21.7. Spiel gegen Birmingham City

25.7. Spiel gegen 1860 München in Rottach-Egern

28.7. Spiel beim VfL Bochum (17.30 Uhr)

4.8. Spiel gegen FC Sevilla im BORUSSIA-PARK (15.30 Uhr)

5.8. Tag der offenen Tür im BORUSSIA-PARK

10.8. Auslosung Champions League Playoffs

11.8. Spiel bei Norwich City (15 Uhr)
Agieren statt reagieren

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.