NBA draft

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

NEZALAGANJE
Kontakt:

Re: NBA draft

Post Postao/la NEZALAGANJE » 31 maj 2012, 22:23

delpiero20 je napisao/la:Sacekajte malo...velika je vjerovatnoca da su mogli dobiti taj pick ;)
Ovo su obicne teorije zavjere..

Npr Chicago je dobio pick prvi 2008. godine, a imao manje od 2% sansi da ga dobije i imao 9. najlosiji omjer...i draftuju Rosea za kojeg se znalo da ce biti prvi pick. Jel to teorija zavjere? :)

Imali su 33-49, da su uzeli jos 5 pobjeda bili bi u PO

A Miami npr imao 15 pobjeda u citavoj sezoni ili Sonicsi imali 20 pobjeda u citavoj sezoni...znaci ovdje je za NO bila dobra vjerovatnoca :)

Kako ona plavusa kiselo se nasmija kad Netsi izgubise pick :lol:
Ma ne mozes ti to nikome ovdje objasniti...Meni to postaje smijesno sve...

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 31 maj 2012, 22:28

BernardBarnjak je napisao/la:Harrison Barnes ide u Bobcatse i po meni je najkompletniji igrac ove sezone. davisa sam gledao i ima fantasticne brojke ali me bas zanima kako ce se uklopiti u NBA stil, mislim na njegovu kilazu od 92 kg... we shall see...
t. robinson je zvijer i buduci all star, mislim da ce ga cavsi uzeti...
Boston Celtics imaju 2 picka (21, 22 ) u prvoj rundi i moze se naci zanimljivih igraca. meni su simpaticni:
Terrence Jones sa Kentucky (ako bude slobodan mada sumnjam), Fab Melo sa Syracuse, Royce White sa Iowa St., John Jenkins :geek: strasan suter...
Ja kako sam vidio, zainteresovani ste za onog Andrewa Nicholsona, za kojeg smo i mi zainteresovani nasim 24. pickom, a za njega je zainteresovana i Oklahoma. Tesko da ce T. Jones biti dostupan tim pickovima sto vi imate, mada je po meni on vrlo dobar igrac, koji dugo godina moze ostati u NBA ligi. Sto se tice nas, tesko da cemo Robinsona uzeti, prije sam siguran da on ode u Wizardse (ako ga Bobcatsi ne uzmu), dok Barnes tesko da ce u Bobcatse, prije njega ce Robinson u Bobcatse, jer ima NBA ready igru i bio bi fantastican duo sa onim Biyombom ili kako se vec pise, oba su defanzivne zvijeri, dok je Robinson jak u ofanzivi, mogli bi oni da budu kao NOH sa Chandlerom i Westom. Mi cemo prije Drummonda i Beala uzeti.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

Balon
Kontakt:

Post Postao/la Balon » 31 maj 2012, 22:29

BIHfan je napisao/la:Eto Hornetsa nazad u vrh, imaju 1 i 10 pick i plus ovi mladi igraci bice oni odlicni. Jos kad ovi navijaci Lakersa pocnu pricat kako je trejd Odoma i Gasola za Paula bio bolji paket za Hornetse nego ovaj od Clippersa. ccc
Em ce sad imat rasterecen salary cap, em ce biti dovoljno kvalitetni, mogli bi biti nova Oklahoma.
Paket Clippersa je bolji ali ne u nekoj velikoj mjeri kao sto vi to zelite predstaviti ovdje. Hornetsi bi dobili najboljeg sestog covjeka i top 5 PF lige, opteretili bi salary cap to je istina ali bi zauzvrat dobili jednu sasvim respektabilnu prvu petorku.
Trade Lakersa je prvenstveno blokiran zbog sanse Lakersa da sklope strasnu prvu petorku i da ponovo haraju godinama a ne za "dobrobit" Hornetsa, to je ono sto mnogi nekontaju.

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 31 maj 2012, 22:42

adriano_leite je napisao/la:
BernardBarnjak je napisao/la:Harrison Barnes ide u Bobcatse i po meni je najkompletniji igrac ove sezone. davisa sam gledao i ima fantasticne brojke ali me bas zanima kako ce se uklopiti u NBA stil, mislim na njegovu kilazu od 92 kg... we shall see...
t. robinson je zvijer i buduci all star, mislim da ce ga cavsi uzeti...
Boston Celtics imaju 2 picka (21, 22 ) u prvoj rundi i moze se naci zanimljivih igraca. meni su simpaticni:
Terrence Jones sa Kentucky (ako bude slobodan mada sumnjam), Fab Melo sa Syracuse, Royce White sa Iowa St., John Jenkins :geek: strasan suter...
Ja kako sam vidio, zainteresovani ste za onog Andrewa Nicholsona, za kojeg smo i mi zainteresovani nasim 24. pickom, a za njega je zainteresovana i Oklahoma. Tesko da ce T. Jones biti dostupan tim pickovima sto vi imate, mada je po meni on vrlo dobar igrac, koji dugo godina moze ostati u NBA ligi. Sto se tice nas, tesko da cemo Robinsona uzeti, prije sam siguran da on ode u Wizardse (ako ga Bobcatsi ne uzmu), dok Barnes tesko da ce u Bobcatse, prije njega ce Robinson u Bobcatse, jer ima NBA ready igru i bio bi fantastican duo sa onim Biyombom ili kako se vec pise, oba su defanzivne zvijeri, dok je Robinson jak u ofanzivi, mogli bi oni da budu kao NOH sa Chandlerom i Westom. Mi cemo prije Drummonda i Beala uzeti.

ja sam napisao ono sto mislim. ne radim ni za jedan NBA team, nisam na platnom spisku, samo pratim kosarku iz ljubavi. dakle to je samo moje misljenje. ove igrace sto sam ja nabrojao volio bih da ih boston uzme ali svjestan sam da ce Terrence Jones biti izabran mnogo prije.
sto se tice Barnesa 100% sam uvjeren da ce ga Charlotte uzeti mada postoji mogucnost da uzmu i Robinsona kako ti kazes...
p.s. Drummonda je strasan igrac i odlicno bi dosao cavsima.
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 31 maj 2012, 22:46

Balon je napisao/la:
BIHfan je napisao/la:Eto Hornetsa nazad u vrh, imaju 1 i 10 pick i plus ovi mladi igraci bice oni odlicni. Jos kad ovi navijaci Lakersa pocnu pricat kako je trejd Odoma i Gasola za Paula bio bolji paket za Hornetse nego ovaj od Clippersa. ccc
Em ce sad imat rasterecen salary cap, em ce biti dovoljno kvalitetni, mogli bi biti nova Oklahoma.
Paket Clippersa je bolji ali ne u nekoj velikoj mjeri kao sto vi to zelite predstaviti ovdje. Hornetsi bi dobili najboljeg sestog covjeka i top 5 PF lige, opteretili bi salary cap to je istina ali bi zauzvrat dobili jednu sasvim respektabilnu prvu petorku.
Trade Lakersa je prvenstveno blokiran zbog sanse Lakersa da sklope strasnu prvu petorku i da ponovo haraju godinama a ne za "dobrobit" Hornetsa, to je ono sto mnogi nekontaju.
Haj ti meni onda reci ko bi kupio tu ekipu NOH sa starim igracima i tolikm ugovorima? I koliko bi im ta ekipa imala uspjeha i na koliko godina? Sta poslije 3-4 sezone? To se nisi nikada zapitao...

Balon
Kontakt:

Post Postao/la Balon » 31 maj 2012, 22:58

NEZALAGANJE je napisao/la:
Balon je napisao/la:
Haj ti meni onda reci ko bi kupio tu ekipu NOH sa starim igracima i tolikm ugovorima? I koliko bi im ta ekipa imala uspjeha i na koliko godina? Sta poslije 3-4 sezone? To se nisi nikada zapitao...
Kakva su ovo pitanja? :roll:
Otkud ja znam ko bi je kupio, pa valjda ce se naci neko. I otkud ja da znam koliko bi imala uspjeha, znas li mozda ti koliko ce uspjeha imati Spursi u sljedecih par godina da stavim par hiljada na njih.
Jedino ti mogu odgvoriti na ono zadnje. Pa sta nakon 3-4 sezone, otisli bi ovi sa velikim ugovorima, otvorio bi se prostor da se znaci ponovo dovedu dobri igraci. Kao da je rebuild jedini recept za uspjeh :roll:

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 31 maj 2012, 23:04

Sa paketom koji bi dobili od Lakersa bili bi rubna playoff ekipa koja bi za sekundu propustala playoff i dobijali 13 ili 14 pik. To jest bili bi Houston Rocketsi, preciznije receno Rocketsi oslabljeni za Odoma. Neko iznad rece da bi u istom dobili najboljeg sestog igraca lige, mozda na papiru u tom trenutku, ali je svakome jasno kako bi isti igrao za neglamurozne Hornetse. Jos plus bi se propio zbog zvocanja one krave svaki dan kad se vrati kuci i eventualnog razvoda. Jedina pozitivna strana tog trejda je bio Goran Dragic, koji nije ni blizu toliko kvalitetan da bi ih spasio iz mediokritetstva i prekrcanog salary capa.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 31 maj 2012, 23:06

@Balon Evo ja cu ti odgovoriti na sva pitanja koja sam ti postavio,jer su sasvim logicna i realna...Prvo trejd sa Lakersima je i obustavljen,jer ekipa ne bi imala poslovnu perspektivu i tesko bi bila prodana nekome,a MORALA se prodati...Da su dosli Gasol i Odom ili 'paket' iz HOU mozda bi se i plasirali u PO,ali to bi im bila granica,jer niti su to igraci koji su superzvijezde u najboljim godinama,niti je ekipa dovoljno uigrana za nesto vise...I trece,ne znam kakav rebuilding pominjes nakon isteka njihovih ugovora kad i sam znas da niko od velikih slobodnih agenata NIKADA ne bi dosao u NOH,kako bi se tu pocela graditi ekipa...U prevodu,ako ne draftujes buduceg superstara, respektabilni slobodni agenti nece doci u sredine kao sto je NOH i to je danasnja realnost...Jel ti sada jasnije zasto je Sternov potez genijalan?

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 31 maj 2012, 23:14

Jenkins aBd u Bullsima bude. :) :)
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 31 maj 2012, 23:23

John Jenkins
Vanderbilt junior (6-4, 220)

slika
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 01 jun 2012, 00:32

BIHfan je napisao/la:Jenkins aBd u Bullsima bude. :) :)
Kako bih ja volio da vam damo 33. i 34. pick, a da vi nama date J. Butlera, joj majko draga, nikada tog lika necu prezaliti, a propast ce jer mu Thibs ne vjeruje :( .

Mes Que Un Club!

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 01 jun 2012, 00:35

Donnie Darko je napisao/la:Sa paketom koji bi dobili od Lakersa bili bi rubna playoff ekipa koja bi za sekundu propustala playoff i dobijali 13 ili 14 pik. To jest bili bi Houston Rocketsi, preciznije receno Rocketsi oslabljeni za Odoma. Neko iznad rece da bi u istom dobili najboljeg sestog igraca lige, mozda na papiru u tom trenutku, ali je svakome jasno kako bi isti igrao za neglamurozne Hornetse. Jos plus bi se propio zbog zvocanja one krave svaki dan kad se vrati kuci i eventualnog razvoda. Jedina pozitivna strana tog trejda je bio Goran Dragic, koji nije ni blizu toliko kvalitetan da bi ih spasio iz mediokritetstva i prekrcanog salary capa.
Ne shvataju to navijaci Lakersa, govore o najboljem 6. igracu, kojeg su otjerali, te o Gasolu kojeg ce vjerovatno nakon ove sezone otjerati, ali to bi ucinilo Hornetse, odnosno Rocketse, prejakim ekipama i PO ekipama :lol: . Sto se tice salary cap-a, takodjer ni to ne shvataju, jer su godinama u debelom minusu, a to sto druge ekipe nemaju takvih mogucnosti, to nije ni bitno jbg.

Mes Que Un Club!

Zeljovac_1921
Kontakt:

Post Postao/la Zeljovac_1921 » 01 jun 2012, 00:44

Ja samo na ovom forumu sto sam procito da su neki kao iznenadjeni i da to nije to. S kim god sam danas prico, i od Amerikanaca i nasih sto prate NBA, svi znaju da je namjesteno i niko uopste nije iznenadjen, jer jednostavno tako je kako je. Ovaj draft je namjesten 100% htio to neko vjerovati ili ne, to je samo do osobe. Ukucaj na google "nba rigged", izat' ce ti hiljadu stranica i foruma o tome kako je jucerasnji draft namjesten, i to nista nije novo. NBA je multi-milijarderska kompanija i Sterna interesuje samo lova, plus je liga koja je u svijetu jako propracena tako da mogu uzimati pare kako hoce, i kako im najvise odgovara. Niko ga zivi ne moze, gdje god se pojavio ispracen je sa booo
Ko prati NFL i baseball zna kolika je razlika, sto se svega tice.

@Pasha
Sve dok ne pocnu prikazivati cijeli proces, mogu raditi sta hoce.

this is a joke. david stern finger prints all over this lottery.
this is the one time i wish the fed would step in and put a clown in jail.

327 million dollars to rig a lottery. The commissioner did well.

Crap. Crap, crap, crap, crap, crap, crap, crap, crap, crap, crap, crap, crap, crap.

No freakin' luck, and the NBA owned team gets the number #1 pick. What a ****ing surprise.

For the first question, Wojnarowski points out that Benson, owner of the New Orleans Saints, is already involved in one of the biggest scandals in sports history with Bounty Gate. If anyone were to be worthy of suspicion, it would be Benson. And Stern needed to find someone to buy the Hornets. Offering the #1 draft pick would be a pretty good incentive.

Ali ne bitno, **** ga, zivot ide dalje to ce se brzo zatiskati, do novog skandala, koji ce truhlo napraviti, to mu ide od ruke.

slika
Davis dvije sedmice prije drafta :mrgreen:
ovo ne znaci nista, mozda je onako stavio ali eto.
Zadnja izmjena: Zeljovac_1921, dana/u 01 jun 2012, 02:50, ukupno mijenjano 2 puta.
"Just to be a part of this, it's just special man, cause you can feel the buzz around the entire city, and you know Houston has a lotta love for you, when u win it"- #23 Arian Foster

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 01 jun 2012, 00:51

adriano_leite je napisao/la:
BIHfan je napisao/la:Jenkins aBd u Bullsima bude. :) :)
Kako bih ja volio da vam damo 33. i 34. pick, a da vi nama date J. Butlera, joj majko draga, nikada tog lika necu prezaliti, a propast ce jer mu Thibs ne vjeruje :( .
Igrat ce on od sledece sezone startnu petorku. :)
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

delpiero20
Kontakt:

Post Postao/la delpiero20 » 01 jun 2012, 00:53

Ako vec ima toliko prigovora oko drafta i toliko zbrke onda je najprvednije prema fanovima i timovima da se za draft uzme sistem iz NFL-a...
Po meni je to dosta pravedan sistem, uglavnom mi je NFL sa svojim sistemom i sa ovim novim ugovorima za rookije bas ok

Samo eto mozda da uzmu tih prvih pet timova da se izvlaci pa da od njih neko moze dobiti prvi pick, jer se moze desiti da neko namjerno gubi i zrtvuje sezonu..

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 01 jun 2012, 01:06

Kad bi jos neko objasnio kakav je sistem u NFL-u. :mrgreen:

Zeljovac_1921
Kontakt:

Post Postao/la Zeljovac_1921 » 01 jun 2012, 01:08

Donnie Darko je napisao/la:Kad bi jos neko objasnio kakav je sistem u NFL-u. :mrgreen:
Ko ima najgori rekord ima prvi pick.

@del piero
Pa to bilo i najbolje, onda nea polemike, tako je bilo (samo sto je bio coin flip) ali je onda bilo krtikovanja da timovi gube namjerno tekme kako bi dobili pick (sto i sad rade ali eto) pa su promjenili.
"Just to be a part of this, it's just special man, cause you can feel the buzz around the entire city, and you know Houston has a lotta love for you, when u win it"- #23 Arian Foster

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 01 jun 2012, 01:13

Ja bi sve timove koje nisu usli u PO stavio u bubanj, svi imaju jednu kuglicu pa nek izvlace. Kome se posreci, posreci.
FK DELFIN NEUM

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 01 jun 2012, 01:14

Uostalom na izvlacenju su bili prisutni predstavnici svih timova, valjda bi neko nesto rekao da je nesto bilo sumnjivo.

Btw. Davis izjavio da mu je porodica razocarana sto ce igrati u Hornetsima. Malo je on glup izgleda.

@bihfan, takodjer.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 01 jun 2012, 01:22

Donnie Darko je napisao/la:Uostalom na izvlacenju su bili prisutni predstavnici svih timova, valjda bi neko nesto rekao da je nesto bilo sumnjivo.

Btw. Davis izjavio da mu je porodica razocarana sto ce igrati u Hornetsima. Malo je on glup izgleda.

@bihfan, takodjer.
E ako je decko glup,nema onda od njega nista....Fransizni igrac mora biti inteligentan u svakom smislu...

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.