Reprezentativci (fudbal)

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

sekula
Kontakt:

Re: Josip Kvesić

Post Postao/la sekula » 01 jun 2012, 23:35

D€LUX je napisao/la:Ne mogu da vjerujem da ga nema u A reprezentaciji al mislim da ce pape skontati da mu treba ... Kvesic sjajan fudbaler i buducnost naseg fudbala ;)
Nece on nikad skontati, moron je to samo takav....momak je trebao debitovati vec protiv Irske jer je to zasluzio svojim igrama, a da ne ponavljamo ko papagaji da smo bas na toj poziciji konstantno u deficitu i da se stalno krpimo sa igracima kojima to nije prirodna pozicija....to izgleda samo mi vidimo, onaj glavonja jos to nije dokucio svojim pilecim mozgom.....

A vrlo lako bi nam ga mogla i Hrvatska maznuti..... :roll:
Moj glas je mek, al' je zato toljaga tvrda.....

pintol_TM87
Kontakt:

Post Postao/la pintol_TM87 » 01 jun 2012, 23:36

MrAmani96 je napisao/la:
pintol_TM87 je napisao/la:
anonimni je napisao/la:mi (Željovci) koji smo ga cijele sezone gledali smo znali koliki je ovaj momak potencijal, sad znaju i drugi i nek' znaju, velika je Josip budućnost reprezentacije, to je sigurno ! ;) 8-)
odličan komentar..svako ko ga je gledao vise od 5 puta je shvatio da je taj momak konstantan i da je jednostavno masina kako ja ga zovem :D
prvi igrač sa kojim sam se zelio slikati za uspomenu je bio on...
Nadam se da ce ostati u Zelji jer je stvarno lijepo gledati momka kako igra...
Ono sto me mozda plasi jeste to da on jos uvijek moze igrati za hrvatsku repku pa bi najbolje bilo da ga susic sto prije pozove da debituje...
Ja ne razumijem zašto bi igrao za hrvatsku reprezentaciju. :? On sada igra za reprezentaciju do 21. godine i to vrlo dobro. Uz to je vrlo mlad momak i biće vremena za njega u seniorskoj reprezentaciji.
ipak je on klasa i ako bi ga ovi kontaktirali mislim da bi rado pristao..ali ajde nadam da se da grijesim..
Zaigraj, zaplesi na terenu i zabi tom kretenu da bude ludnica !!

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 01 jun 2012, 23:41

Ja nešto kontam, da ne bi trebao da izabere Hrvatsku reprezentaciju, evo pođimo od zadnjih primjera Bilbije, Stevanovića, pa i ovoga Đurića što je dao treći gol za nas, zvali su ga iz Srbije, izabrao je Bosnu, ja msm da se stanje počinje polako popravljati u repki, igrači dobivaju više medijske pažnje, više publike, tako da, smatram da je to dovoljno, jedino ako baš nije neki prekaljeni hrvatski patriota :)
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 01 jun 2012, 23:47

zizu1991 je napisao/la:jedino ako baš nije neki prekaljeni hrvatski patriota :)
da jest, ne bi igr'o za nas ni sad, al' hajde da ne nastavljamo s takvom pričom, može ? :D
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 01 jun 2012, 23:48

Stvarno veliki potencijal. Treba ga vec protiv Wales-a pozvati i dati mu bar nekih 30 minuta ili poluvrijeme.
Time bi mu porasla i sansa da se proda u jacu ligu.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 01 jun 2012, 23:50

anonimni je napisao/la:
da jest, ne bi igr'o za nas ni sad, al' hajde da ne nastavljamo s takvom pričom, može ? :D

Može jarane, šta god da kažeš :) samo sam tek tako bacio osvrt na jedan od prethodnih komentara
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 01 jun 2012, 23:57

Zaslužio da bude u A repki!

Konfucije
Kontakt:

Post Postao/la Konfucije » 02 jun 2012, 00:43

Dobar je momak.
Objektvini pitar.
Dobar dan,Mi smo Sarajevo,izvolite se braniti !

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 02 jun 2012, 00:47

Nadam se da ce napravit bolji transfer od Partizana ili Hajduka, jer to sigurno zasluzuje. Neka dobije priliku protiv Velsa kao sto Principatus kaze, to bi oslobodilo Lulica u napadu i siguran sam da bi poboljsao odbranu. Polako neka dobije priliku protiv Velsa, Lihtenstajna i Latvije, pa da dobije iskustva u prijateljskim i protiv slabijih ekipa. Izgleda ima odlican centar-sut sto dobro odgovara napadacima poput Vede i Dzeke.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

delpiero20
Kontakt:

Post Postao/la delpiero20 » 02 jun 2012, 00:51

Ako bude kakav transfera ja bih volio najvise da ovi momci iz mlade reprezentacije BiH idu u Njemacku... :)

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 02 jun 2012, 23:51

zizu1991 je napisao/la:Ja nešto kontam, da ne bi trebao da izabere Hrvatsku reprezentaciju, evo pođimo od zadnjih primjera Bilbije, Stevanovića, pa i ovoga Đurića što je dao treći gol za nas, zvali su ga iz Srbije, izabrao je Bosnu, ja msm da se stanje počinje polako popravljati u repki, igrači dobivaju više medijske pažnje, više publike, tako da, smatram da je to dovoljno, jedino ako baš nije neki prekaljeni hrvatski patriota :)
Nikada ga iz Srbije nisu zvali,navodno su ga pratili mada i to je pitanje pre ce biti da im uopste nije bio interesantan,vec su pod dejstvom medija koji su ga svojatali kao potencijalnog reprezentativca Srbije rekli da su zainteresovani kako ne bi dosli u neki nepotreban sukob. ;)
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Adi_Zepce
Kontakt:

Re: Reprezentativci (fudbal)

Post Postao/la Adi_Zepce » 03 jun 2012, 00:38

Kvesica definitivno u "A" reprezentaciju.Momak je masina i nadam se da ce ga Pape pozvati protiv Welsa,te da ce ostvariti neki bolji transfer.Sto da ne i u lige petice ;)
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 03 jun 2012, 02:52

Preko repke ce brze doci do nekog transfera u veci klub, stoga ga treba pozvati za naredni mec ali samo sto se tice te cinjenice.
Pored Papca koji ce sigurno igrati jos nekoliko godina nece moci mnogo djelovati, ali je dobro da se zna da imamo mladog i perspektivnog igraca koji ce nam u buducnosti popuniti poziciju koja je donedavno najvise skripala u timu.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

no rules
Kontakt:

Post Postao/la no rules » 04 jun 2012, 00:42

neznam zašto se sušić lako odrekao Safeta Nadarevića , navodno zbog slabe minutaže u ekipi , a dotični odigrao 22 utakmice u turskoj ligi ...da se drži te teorije onda ni Rahimića , Medunjanina i još poneke nije trebao zvati , a ova dvojica nisu odigrala po par utakmica u svojim klubovima ... , Nadarević je za reprezentaciju uvijek igrao srcem i sigurno bi bio korisniji na štoperskoj poziciji od Jahića , pa i na klupi da ga drži u slučaju povrede Spahe , Papca , pa i Pandže ljepše je vidjeti Nadarevića da ulazi nego Vranješa , Vrančića i sl.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 04 jun 2012, 16:16

Vidim sad bi se neki novi neprovjereni igrači zvali na reprezentativna okupljanja, a prije 20 dana selektor je bio popljuvan kada je malo izmiksao spisak.

Jedini razlog zbog kojeg Stevanovića, Kvesića, Bilbiju i još par talenata treba zvati u A tim je taj da ih kaparišemo da zauvijek ostanu pod zastavom BiH, jer se nikad ne zna koji tim im je najdraži. Idealna prilika za to je Lihtenštajn. Lijepo ubaciš Stevanovića u 88' minuti, vodimo sa par golova razlike (to se valjda podrazumjeva) i mirna Bosna, šta god da se desi sa njegovom karijerom - on je naš, ostao u Vojvodini ili potpisao za Barcelonu - nebitno.

Begović, Šehić, Spahić, Mujdža, Mravac, Papac, Jahić, Ibričić, Lulić, Maletić, Medunjanin, Misimović, Pjanić, Rahimić, Salihović, Štilić, Zahirović, Džeko, Ibišević i Zec, plus Ognjen Vranješ, zbog pozicije na kojoj igra.

Ovo su igrači koji uvijek trebaju dobiti poziv kada su bitne utakmice (kvalifikacije) u pitanju. Možete vi ubacivati u ovaj spisak još stotine Stevanovića, Kvesića i sličnih, ali ima neki red, a ovi gore nabrojani su davali zadnji atom snage za sveti dres, pa makar i nemali klub, tj. makar neki od njih i ne igrali (Medunjanin), jer posjeduju kvalitet koji nam je potreban.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

maxuz baxuz
Kontakt:

Post Postao/la maxuz baxuz » 05 jun 2012, 06:34

Evo ruke jarane! Odavno nisam procit'o bolji komentar. Slazem se s tobom 100%.

malta071
Kontakt:

Post Postao/la malta071 » 05 jun 2012, 08:16

Da, jos samo ovom gore spisku dodati Hasagica,Muslimovica i Muratovica.Bili su tu kad je bilo najteze...
Samo je jedan, grijeha je vrijedan.

Pauleta
Kontakt:

Post Postao/la Pauleta » 05 jun 2012, 12:48

Virtu4l je napisao/la:Vidim sad bi se neki novi neprovjereni igrači zvali na reprezentativna okupljanja, a prije 20 dana selektor je bio popljuvan kada je malo izmiksao spisak.

Jedini razlog zbog kojeg Stevanovića, Kvesića, Bilbiju i još par talenata treba zvati u A tim je taj da ih kaparišemo da zauvijek ostanu pod zastavom BiH, jer se nikad ne zna koji tim im je najdraži. Idealna prilika za to je Lihtenštajn. Lijepo ubaciš Stevanovića u 88' minuti, vodimo sa par golova razlike (to se valjda podrazumjeva) i mirna Bosna, šta god da se desi sa njegovom karijerom - on je naš, ostao u Vojvodini ili potpisao za Barcelonu - nebitno.

Begović, Šehić, Spahić, Mujdža, Mravac, Papac, Jahić, Ibričić, Lulić, Maletić, Medunjanin, Misimović, Pjanić, Rahimić, Salihović, Štilić, Zahirović, Džeko, Ibišević i Zec, plus Ognjen Vranješ, zbog pozicije na kojoj igra.

Ovo su igrači koji uvijek trebaju dobiti poziv kada su bitne utakmice (kvalifikacije) u pitanju. Možete vi ubacivati u ovaj spisak još stotine Stevanovića, Kvesića i sličnih, ali ima neki red, a ovi gore nabrojani su davali zadnji atom snage za sveti dres, pa makar i nemali klub, tj. makar neki od njih i ne igrali (Medunjanin), jer posjeduju kvalitet koji nam je potreban.
ma koji mravac? pa on nemoze igrati za reprezentaciju romanije. isto vrijedi za maletića i jahića. zec i zahirović nemaju mjesta u reprezentaciji.
Begović, Burić, Stanković
Mujdža, Martić, O.Vranješ, Bičakčić, Bunoza, Šunjić, Zukanović, Kolašinac,
Hajrović, S.Vranješ, M.Vrančić, Miličević, Bešić, Medunjanin, Pjanić, Grahovac, Lulić, Salihović
Džeko, Ibišević, Hodžić, Đurić

sanchi
Kontakt:

Post Postao/la sanchi » 05 jun 2012, 13:32

Virtu4l je napisao/la:Vidim sad bi se neki novi neprovjereni igrači zvali na reprezentativna okupljanja, a prije 20 dana selektor je bio popljuvan kada je malo izmiksao spisak.

Nakon brojnih utakmica nogometne reprezentacije BiH, te brojnih nadanja i strahova, ne/zadovoljstva, čovjek osjeti potrebu da ta ista osjećanja podijeli sa drugim navijačima.

Dakle, nemamo namjeru da ocjenjujemo dosadašnje ne/aktivnosti, ne/ profesionalizam, nepotizam i druge anomalije u i oko Nogometnog Saveza BiH, kao ni dosadašnje selektore, njihov odnos ka reprezentativcima, medijima, navijačima...iako su voljom pomenutih neki talenti završili u kolektivima drugih reprezentacija i postali zvijezde.

Kao fanovi „Repke“ i „Zmajeva“imamo potrebu da postavimo neka pitanja, te na ista dobijemo odgovore od selektora, reprezentativaca i medija. Smatramo da to i zaslužujemo!

Mnogi su mišljenja da smo do sada mogli puno više i puno bolje, ali da nas je naš odnos prema svemu pa i fudbalu spriječio u tome. Kako kaže psiholog E.T. fudbalske i druge sportske utakmice uvijek su predstavljale arenu za nacionalna takmičenja u znanju, vještinama, fizičkoj i umnoj spremnosti.

Tako on primjećuje da fudbaleri azijsko-afričkog porijekla u fudbalu i drugim sportovima vide priliku da nemjerljivo zarade, dok velike nacije demonstriraju superiornost i veoma su profesionalni i odgovorni ne tolerišući ispade, ni onima koji su veliki i poznati, koji su zvijezde, jer je kolektiv iznad individualnog.

A, što se tiče naših reprezentativaca, do jučer ih niko nije poznavao, iskreno i odano radio sa njima, tretirao ih kao velike potencijale, buduće najbolje igrače priželjkujući dan kada će oni postati planetarne zvijezde. Ipak, postoji i ona druga strana bh. fudbala, trudom i radom postane li naš reprezentativac poznato ime, odmah mnogi „kvazistručnjaci“ trče da budu u njihovom društvu, da im nude neke humanitarne projekte, zabave, da se predstave kao prijatelji govoreći im kako su oduvijek vjerovali u njihov uspjeh i bilo je samo pitanje dana kada će se to i desiti. A, oni su ustvari do jučer te iste fudbalere nazivali pogrdnim nadimcima, širili neukusne šale, omalovažavali ih i na njihov rad i trud gledali u sumnji.

Fudbaleri sa mahalskom slavom i ono malo rezultata, para i slave prokockaju u par mjeseci u nekim objektima punim dima i alkohola, u društvu djevojaka sumnjivog morala uz turbofolk. Zanemarujući daljnji razvoj i napredovanje, sticanje slave i ostvarenja naših želja, odlaska na velika takmičenja koja nam ni do danas nisu priuštili, jer im je želja bila na nivou polužeđi a ne žudnje.

Poštovani selektore i voljeni „Zmajevi“, da li znate da kod nas imate svoja prava ali i odgovornosti ka nama i naciji, jer poznajemo vaše biografije, vaši smo fanovi, kupujući navijačke rekvizite sa vašm motivom ili motivom kluba/reprezentacije, te putujući po hiljade kilometara da bismo gledali utakmice na kojima igrate mi imamo dionice u svakom vašem bankovnom računu (knjigovodstvenoj i tržišnoj vrijednosti)!

Nažalost, mi smo rijetki koji su smijeli i hrabri da svoje emocije pretoče na papir, te vam bez imalo drskosti i cinizma kažu da ima i drugih koji bolje i značajnije predstavljaju BiH (u nauci, kulturi i umjetnosti), a pri tome ne dobijaju ni trećinu našeg vremena, pažnje, emocija i finansijske podrške.

„Zmajevi“, nedopustivo je da se šećete terenom kao modnom pistom i da šarmirate tinejdžerke, da se okrećete i pozirate fotoreporterima i kamermanima, da čekate kraj utakmice i da se neopravdano žalite na sudijske odluke, teren, sreću, selektora i njegovu postavku. Nedopustivo je da ste fizički nespremni i da niste u formi, te da se namećete među jedanaest koji će započeti utakmicu ili još gore da ne tražite izmjenu, da se ljutite pri izmjeni, a vidljivo je da ste prethodnu noć do jutra partijali!

Selektore, nedopustivo je da prednost imaju oni koji su simpatični Vama i medijima, a ne oni koji su borci na terenu, koji su u svom klubu sve bolji i bolji te oni koji su vazda na raspolaganju „repki“! Nedopustivo je da zakažu svi segmenti igre, a da nam pri tome ne ponudite obrazloženje, jer ste simpatija i razonoda igrača i medija, podobni Savezu, nacionalnim lobijima, bili ste jedan od velikih igrača u svoje vrijeme ili šta već navodite kao obrazloženja.

Očekujemo da odlučnije i odgovornije radite svoj posao, jer imate čast i privilegiju da nosite dres državne reprezentacije, i još ste za to plaćeni. Očekujemo da budete dokazani „Zmajevi“ostavljajući srce na terenu, boreći se i posljednjim atomom snage, a ne da Vaše frustracije, fizička nespremnost, nekultura i bezobrazluk rezultira žutim/ crvenim kartonom...

Također, od medija očekujemo objektivnost i profesionalizam, jer često pred utakmice vlada takva neracionalna euforija i igrači se okivaju u zvijezde, a odmah poslije utakmice i poraza, igrači često bez ozbiljnih argumenata i objašnjenja završavaju u blatu. Zašto? Očekujemo opravdano oblikovanje javnog mnijenja i navijanje, a ne huliganstvo, te uzimanje za uzora najboljeg od najboljih.

Za kraj, ne zaboravite na provjerljive i povjerljive informacije, informacije iz više izvora, ali i ispunjavanje svojih primarnih obaveza, a to je da mediji (obrazuju), informišu i zabave, a ne samo zabave i potcjenjuje (gledaoce/slušaoce) sa „žutilom“.

Sretno „Zmajevi“!!!

A.B., S.B., B.B. i H.B.
adeko

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 05 jun 2012, 13:37

sanchi je napisao/la: Nažalost, mi smo rijetki koji su smijeli i hrabri da svoje emocije pretoče na papir
sanchi je napisao/la:A.B., S.B., B.B. i H.B.
Ovi su mi ubjedljivo najjači.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 28 gostiju.