Newcastle United F.C.

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Otelo

Jeste li zadovoljni dosadasnjim transferima?

1. Da
21
72%
2. Ne
8
28%

Ukupno glasova: 29

Monolog
Moderator
Kontakt:

Re: Newcastle United F.C.

Post Postao/la Monolog » 24 maj 2012, 16:11

Ma ja se nadam da će neko šapnuti Cashleyu, Carru, Pardewu da postoji Musachio iz Villareala. :mrgreen: Taman da se sa Coloccinijem uhoda i da to sve bude ok. Albiol bi se gubio u Engleskoj, u to sam siguran. Veće je fudbalsko ime i od Coloccinija i od Williamsona, al' čovjek nije odigrao ništa otkako nosi dres kraljevskog kluba. Neka hvala, radije bih se ja okren'o nekim drugim, jeftinijim a pouzdanijim likovima. :mrgreen:

Francuska liga je podcijenjena. Odnosno, igrači koji nastupaju u istoj. Poređenja radi, jedan Cabaye koji je bio jedan od 4 najbitnije karike u Lilleu kad su osvojili prvenstvo, dolazi u klub koji je završio u donjem dijelu tabele Premiershipa za samo 4 miliona Eura. :lol: Prije toga Ben Arfa za smiješnu cifru, a Abeid i Marveaux su se ugrabili kao i Amalfitano - kao slobodni igrači. :mrgreen:

Ista stvar je bila sa Njemačkom. Igrači koji napuštaju ligu su podcijenjeni, jer po mišljenju Engleza, u Njemačkoj se ne igra dovoljno dobar, čvrst i lijep fudbal. A onda te demantuju Kompany, De Jong (naglasak na čvrstinu), Cisse, Ba, Džeko (donekle), a prije njih Ballack. Šta se sad dešava? Okreću se Marinu, Podolskom, (Mertesacker je već tu), traži se Beck, priča se o Salihoviću, Kagawi, Hummelsu, Lewandowskom, Ter-Stegenu...Jednostavno, sada je veća mogućnost da vidimo Nijemca (ili onog koji je slavu stekao igrajući u Bundesligi) u Premiershipu, negoli je to bilo prije svega 3-4 sezone. :D
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

raul-zakon
Kontakt:

Post Postao/la raul-zakon » 24 maj 2012, 16:24

Monolog je napisao/la:Ma ja se nadam da će neko šapnuti Cashleyu, Carru, Pardewu da postoji Musachio iz Villareala. :mrgreen: Taman da se sa Coloccinijem uhoda i da to sve bude ok. Albiol bi se gubio u Engleskoj, u to sam siguran. Veće je fudbalsko ime i od Coloccinija i od Williamsona, al' čovjek nije odigrao ništa otkako nosi dres kraljevskog kluba. Neka hvala, radije bih se ja okren'o nekim drugim, jeftinijim a pouzdanijim likovima. :mrgreen:

Francuska liga je podcijenjena. Odnosno, igrači koji nastupaju u istoj. Poređenja radi, jedan Cabaye koji je bio jedan od 4 najbitnije karike u Lilleu kad su osvojili prvenstvo, dolazi u klub koji je završio u donjem dijelu tabele Premiershipa za samo 4 miliona Eura. :lol: Prije toga Ben Arfa za smiješnu cifru, a Abeid i Marveaux su se ugrabili kao i Amalfitano - kao slobodni igrači. :mrgreen:

Ista stvar je bila sa Njemačkom. Igrači koji napuštaju ligu su podcijenjeni, jer po mišljenju Engleza, u Njemačkoj se ne igra dovoljno dobar, čvrst i lijep fudbal. A onda te demantuju Kompany, De Jong (naglasak na čvrstinu), Cisse, Ba, Džeko (donekle), a prije njih Ballack. Šta se sad dešava? Okreću se Marinu, Podolskom, (Mertesacker je već tu), traži se Beck, priča se o Salihoviću, Kagawi, Hummelsu, Lewandowskom, Ter-Stegenu...Jednostavno, sada je veća mogućnost da vidimo Nijemca (ili onog koji je slavu stekao igrajući u Bundesligi) u Premiershipu, negoli je to bilo prije svega 3-4 sezone. :D
Ma Englezi su prenapuhane serronje, ismijavaju sve tuđe i drugačije. Samo njihovo valja.

Al' evo, i to se mijenja lagano, u EPL sve više i više stranaca. Shvatili valjda i oni da njihova zemlja ima fudbalskh talenata ko Slovenija mora... :mrgreen:

Ovo za Albiola-šala, mada, da je u mojim rukama, platio bih Cashleyu da ga vodi. Neviđeni panj.

Musacchio bi bio odlično riješenje. Ne znam kako sam njega zaboravio. Po mom mišljenju sigurno jedan od najboljih mladih stopera Evrope. Big future is ahead of him. 8-). S njim ili Vertonghenom, još jednim krilnim napadačem, jer mi Raylor nikako ne ulijeva povjerenje i još jednim napadačem da bude konkurencija Dembi Ba, koji mi se btw pravo ulijenio u zadnje vrijeme :mrgreen: , eto Njukašau LP ! 8-)
Ima drugih, ima boljih, ali nebo zna - SAMO TI SI MOJA MALENA ! 4.12.2008 - dan kad je počela čarolija !

Ko kaže da je svijet velik? Ja ga mogu zagrliti s dvije ruke !

* Samo jedan od 18 ljudi vjenča se sa svojom prvom ljubavi.

HALA MADRID !

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 24 maj 2012, 17:02

Raylor je svakako back-up bočni (s tim da igra nekad i desnog veznog ili centralnog veznog, al' to samo u slučajevima kada su odsutni Obertan (kao drugi izbor), te Guthrie i Gosling). :mrgreen:

On mora biti tu. 8-) Top u desnoj noGi, odlični centaršutevi, borbenost, na kraju krajeveva, čovjek je u ove 3 godine ipak pokazao koliko zna i umije. :mrgreen:

Mah, Musacchia sam onako naveo. Šanse za njegovim dovođenjem su male; nije se čak ni pričalo o njemu kao mogućem pojačanju, al' volio bih ga vidjeti u dresu Svraka. :mrgreen:

Liga Prvaka za godinu dana? Sumnjam. Ipak će tu biti i jači Liverpool, a vala i Chelsea. Da se kako ustaliti u gornjem dijelu tabele, pa poslije nek' sve ide svojim tokom. :D
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

raul-zakon
Kontakt:

Post Postao/la raul-zakon » 24 maj 2012, 21:14

Monolog je napisao/la:Raylor je svakako back-up bočni (s tim da igra nekad i desnog veznog ili centralnog veznog, al' to samo u slučajevima kada su odsutni Obertan (kao drugi izbor), te Guthrie i Gosling). :mrgreen:

On mora biti tu. 8-) Top u desnoj noGi, odlični centaršutevi, borbenost, na kraju krajeveva, čovjek je u ove 3 godine ipak pokazao koliko zna i umije. :mrgreen:

Mah, Musacchia sam onako naveo. Šanse za njegovim dovođenjem su male; nije se čak ni pričalo o njemu kao mogućem pojačanju, al' volio bih ga vidjeti u dresu Svraka. :mrgreen:

Liga Prvaka za godinu dana? Sumnjam. Ipak će tu biti i jači Liverpool, a vala i Chelsea. Da se kako ustaliti u gornjem dijelu tabele, pa poslije nek' sve ide svojim tokom. :D
Razigravaće Željo i Njukaš opet za LP ! ;)

Mark my words... 8-)
Ima drugih, ima boljih, ali nebo zna - SAMO TI SI MOJA MALENA ! 4.12.2008 - dan kad je počela čarolija !

HALA MADRID !

IlPrincipino
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipino » 25 maj 2012, 12:46

slika

slika

:mrgreen:

http://www.nufc.co.uk/articles/20120523 ... 70_2786263" onclick="window.open(this.href);return false;

;)
C’e una stella al cielo che indica il cammino, forza Juve vincere e’ il tuo destino.
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
It is never too late to be what you might have been. -George Eliot

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 28 maj 2012, 16:44

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 29 maj 2012, 11:13

Nego, Hatem i Cabaye su počeli utakmicu protiv Islanda. 8-)
Cabayea je zamijenio Diarra, dok je umjesto Hatema ušao Giroud. Kako su igrali? Pah, u prvom poluvremenu su bili nikakvi (kao i ostatak ekipe), dok je u 2. to počelo ličiti na nešto (al' tada su zaminenjeni). :mrgreen:
Blanc je pohvalio Ben Arfu za zalaganje i trku. 8-)
Bitno je istaći da je igrao i Debuchy, koji se sve više povezuje sa Newcastleom. Postigao je 1. gol za Francusku. :D

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 29 maj 2012, 16:43

Čak 53 igrača su na pragu prelaska u Newcastle. :mrgreen: Naravno, ako je vjerovati medijima, jer u posljednjih 6 mjeseci su Pardew i Ashley očijukali sa tolikim brojem igrača. :lol:

Gael Bigirimana bi se možda mogao naći u Newcastleu. Nisam ga gledao (moram priznati), al' smatran je za jednog od najvećih talenata. Igra za Coventry i nije napunio 19 godina. :shock: Šuška se o nekih pola miliona funti. :mrgreen:

Cabaye i Ben Arfa će biti unutar 23 igrača koji će ići na Euro. Veliko priznanje za njih, mora se priznati. Naravno, tu je i Debuchy. 8-)

Krul će svoje mjesto pronaći (vjerovatno) na klupi reprezentacije Holandije, jer tamo je Stekelemburg ipak broj 1. No, za Tima ima vremena, jer su godine na njegovoj strani. 8-)

Nadao sam se da će Santon izboriti to mjesto, posebno sada kada je Criscito suspendovan, al' ništa od toga. Šteta, jer imao je odličnu sezonu.

Leon Best neće igrati za Irsku.

Do kraja sedmice će se objelodaniti koji igrači sigurno napuštaju St. James Park. Iako sam o tome pisao par puta, sada će to biti i zvanično.

Najnovije vijesti povezuju Newcastle sa Fabiom (Manchester Utd). Jbg, isti izvori su povezivali Obertana, pa se na kraju ispostavilo kao istina. Sad, da l' će i ovo biti tako, ostaje nam da vidimo.

I, dogovorena je prijateljska utakmica sa Cardiffom. :D

vedofeelgood
Kontakt:

Post Postao/la vedofeelgood » 01 jun 2012, 21:00

Monolog je napisao/la: Gael Bigirimana bi se možda mogao naći u Newcastleu. Nisam ga gledao (moram priznati), al' smatran je za jednog od najvećih talenata. Igra za Coventry i nije napunio 19 godina. :shock: Šuška se o nekih pola miliona funti. :mrgreen:
Da je on šta valjao Wenger bi ga davno mazno :mrgreen:

Šalim se. Arsenal platio Chamberlaina koji je tad imao 17 godina oko 10 milki, pa ti vidi :roll:
If you do not believe you can do it then you have no chance at all.
Arsene Wenger

Od kolijevke do tabuta JACK WILSHERE vam je babuka !!!

gloryhunter
Kontakt:

Post Postao/la gloryhunter » 02 jun 2012, 20:40

vedofeelgood je napisao/la:
Monolog je napisao/la: Gael Bigirimana bi se možda mogao naći u Newcastleu. Nisam ga gledao (moram priznati), al' smatran je za jednog od najvećih talenata. Igra za Coventry i nije napunio 19 godina. :shock: Šuška se o nekih pola miliona funti. :mrgreen:
Da je on šta valjao Wenger bi ga davno mazno :mrgreen:

Šalim se. Arsenal platio Chamberlaina koji je tad imao 17 godina oko 10 milki, pa ti vidi :roll:
pa nije se za pohvalit da je platio za nedokazanog igraca iz 3 lige 10 milijuna :lol:

vedofeelgood
Kontakt:

Post Postao/la vedofeelgood » 02 jun 2012, 21:03

To sam ti stavio primjera radi. Ne znam gdje ti vidis u mom postu hvaljenje.
If you do not believe you can do it then you have no chance at all.
Arsene Wenger

Od kolijevke do tabuta JACK WILSHERE vam je babuka !!!

raul-zakon
Kontakt:

Post Postao/la raul-zakon » 04 jun 2012, 15:03

Čitam, Njukaš bacio udicu na Mulumbu-a ! :?

HALA MADRID !

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 05 jun 2012, 19:59

Oglasio se Twenteov Douglas. :x Bolje da nije. :mrgreen:
O čemu je riječ? Rekao je da se veći i jači klubovi raspituju za njega (mediji ga povezuju sa Tottenhamom i Chelseaom), tako da su male šanse da će završiti na St. James Parku. Uglavnom, odbio je Ajax (njegove riječi), te će sigurno napustiti Twente kako bi se okušao u Premiershipu. Koji klub će ga dobiti, ostaje nam da vidimo. Nadam se da će malo razmisliti, jer će teško dobiti priliku u Chelseau (Ivanović, Terry, Luiz, Cahil), dok bi u Tottenhamu i Newcastleu to bilo znatno drugačije. No, ukoliko Vertonghen pređe u Tottenham, onda opet i tu pada u drugi plan, tako da... :mrgreen:

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 09 jun 2012, 15:12

Jučer i danas se jedno ime spominje kao moguće pojačanje, te su sve prilike da će to ubrzo biti riješeno (ako je vjerovati 7/8 izvora). :mrgreen: Naime, riječ je o prelasku Vurnona Anite iz Ajaxa, dvadesettrogodišnjem zadnjem veznom koji bi koštao između 5 i 10 miliona funti (sa kojekakvim bonusima).

slika

Također, pojavila se vijest da je Tioteov odlazak moguć i to u Chelsea, a spominje se cifra od 20 miliona funti. Teško mi je povjerovati da će Chelsea potrošiti 150 miliona za pojačanja u ljetnom prijelaznom roku, tako da...

Bertrand
Kontakt:

Post Postao/la Bertrand » 11 jun 2012, 15:54

Graham Carr će prisustvovati današnjoj utakmici Francuske i Engleske kako bi još jednom pogledao Debuchya. Valjda se ovo lijepo završi po Svrakice. :D
Greatness dies
Unsung and lost, invisible to history

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 11 jun 2012, 16:30

Kočnica je visina odštete od 8 miliona funti. Znaš koliko je cjenkanje na snazi kod Ashley i Llambiasa, tako da će oni gledati da to bude nekih 5-6. :lol: Jbg, u posljednje vrijeme se malo toga može pročitati u vezi Debuchyja, što me zabrinjava. Trebali su ga kaparisati prije početka Eura, jer s obzirom da je Sagna povrijeđen, Debuchy će biti prvi izbor na desnom beku. Ukoliko se pokaže (a ne znam zašto ne bi) u najboljem svjetlu, sutradan će ga povezivati sa Bayernom, Cityjem i ostalim koji su u stanju ponuditi mu više negoli Svrake. :mrgreen:

Za Dembu je bio zainteresovan Galatasaray. No, tražio je 70k sedmično, tako da su oni odustali od toga. Sad, da l' će Ashley izaći u susret Dembi kada je plata u pitanju, ostaje nam da vidimo. Mislim da bi se on zadovoljio i šezdesetkom. :mrgreen:

Luuk de Jong se također spominje, al' to su sve špekulacije. Mada, u slučaju odlaska Dembe, vjerujem da bi on bio prvi kome bi se uprava Newcastlea okrenula. Svakako je na meti 2 godine. :lol:

raul-zakon
Kontakt:

Post Postao/la raul-zakon » 12 jun 2012, 15:37

@Monolog. A zašto Svrake ne bi pokušale dovesti Marvina Martina. Čini mi se kao fin igrač. Mislim, znam da tu imaju već sada dosta igrača, ali ovako dobrog igrača je grehota prepustiti nekom drugom... :D

HALA MADRID !

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 12 jun 2012, 16:23

Pa ako Martin može preći u 2 kluba, onda ok. :mrgreen:
Nakon što je Hazard napustio Lille, oni su zamjenu pronašli u Martinu. Dakle, nema od te ljubavi ništa, a svakako je bio preskup za Newcastleov džep. :mrgreen:
Ja se nadam da će doći Debuchy. To bi bila krađa ljeta. 8-)

raul-zakon
Kontakt:

Post Postao/la raul-zakon » 12 jun 2012, 20:30

A ovaj Gebreselassie? :D U prvom kolu i danas uz Pilara ponajbolji češki fudbaler ! Sigurno ne bi puno ni koštao.

Jedino ne znam koliko godina ima? :?

HALA MADRID !

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 12 jun 2012, 20:44

raul-zakon je napisao/la:A ovaj Gebreselassie? :D U prvom kolu i danas uz Pilara ponajbolji češki fudbaler ! Sigurno ne bi puno ni koštao.

Jedino ne znam koliko godina ima? :?
Debuchy :!:
Neće Ashley nikakve maratonce. :lol:

Odgovori

Natrag na “English Premier League”

Trenutno korisnika/ca: StevieG8 i 10 gostiju.