Reprezentacija Njemačke - Elf

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Šta očekujete od Elfa na SP 2022

1) da bude prvak
11
16%
2) polufinale minimum
14
20%
3) proći će grupu i dalje je sve moguće
11
16%
4) ispadaju u grupi ( za švabomrzce)
33
48%

Ukupno glasova: 69

Saurman
Kontakt:

Re: Reprezentacija Njemacke - Elf

Post Postao/la Saurman » 05 jun 2012, 00:07

Covjece dragi jesil svjestan da si jako blizu da odbranis titulu od prosle god . Boli te qrac imat ces 2 titule zaredom glavni si nema sta
Upravo tako zaboli me qrac.
Jesil ti i ostali svjestan koliko je on bezveze igrac
Svjestan sam da je Badstuber prva postava Elfa dok Hummels grije klupu.
Zasto Bayern dovede novog stopera ako ima najboljeg u ligi ?
Dante je došao kao backup.
Pa cak ni u toj pas igri koja mu je jedina vrlina nije bolji od Hummya
Vidio sam Hummya protiv Olympiakos,Marseilla i Švicarske.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 05 jun 2012, 00:14

Vi znate (BvB-ovci), a i većina koja imalo mozga ima, da je Hummels najbolji odbrambeni fudbaler Bundes lige, iza njega su Subotić te Howedes. Nema tu rasprave, par očiju i mozak, to je dovoljno, doduše, nekima i ne.
"Pravi džentlmen nikad ne napušta svoju damu" A. Del Piero
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░ ★3★0★
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
Grazie a Dio non sono un Prescritto!

kanarinac
Kontakt:

Post Postao/la kanarinac » 05 jun 2012, 00:16

nemogu da vjerujem da e raspravljate toliko o tim stvarima pa svi znate da je protiv izraela izveden najaci tim...nojer realno zamjene nema lam kapiten battuber i merte igraju zbog vise iskusntosti i mnogo vise odigranih velikih utakmica humels i realno nije kvalitetan kao njih dvojca boateng igra jer nemaju trenutno bolju opciju na beku....svajni kedira realno isto nemaju zamjene kros i ostali svi nemogu igrat defanzivno ili nemaju tu kvalitetu e sad miler kazu rojs pa ljudi rojs je odigrao dobro jednu sezonu a stariji je od milera a miler sta je vec uradio u svojoj karijeri realno tesko da ce rojs do kraja karijere imat ucinak koji ima dosad miler zato miler je ispred njega mnogo ozil nema se tu sta mnogo pricat podolski zbog kredita od prije ce da igra mada ni surle nije los gomez bi trebao u napadu jer je klose bio zadugo out,,,e ovako djokeri bi mogli bit rojs gotze i surle
Samo Sarajevo

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 05 jun 2012, 00:19

Saurman je napisao/la: Vidio sam Hummya protiv Olympiakos,Marseilla i Švicarske.
Evo ovde pogledaj protiv Brazila, Arsenala i nekoliko puta protiv Bayerna.

[youtube][/youtube]
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 05 jun 2012, 00:22

kanarinac je napisao/la:nemogu da vjerujem da e raspravljate toliko o tim stvarima pa svi znate da je protiv izraela izveden najaci tim...nojer realno zamjene nema lam kapiten battuber i merte igraju zbog vise iskusntosti i mnogo vise odigranih velikih utakmica humels i realno nije kvalitetan kao njih dvojca boateng igra jer nemaju trenutno bolju opciju na beku....svajni kedira realno isto nemaju zamjene kros i ostali svi nemogu igrat defanzivno ili nemaju tu kvalitetu e sad miler kazu rojs pa ljudi rojs je odigrao dobro jednu sezonu a stariji je od milera a miler sta je vec uradio u svojoj karijeri realno tesko da ce rojs do kraja karijere imat ucinak koji ima dosad miler zato miler je ispred njega mnogo ozil nema se tu sta mnogo pricat podolski zbog kredita od prije ce da igra mada ni surle nije los gomez bi trebao u napadu jer je klose bio zadugo out,,,e ovako djokeri bi mogli bit rojs gotze i surle
slika
1974---1975---1976---2001---2013---2020

kanarinac
Kontakt:

Post Postao/la kanarinac » 05 jun 2012, 00:23

Semir bvb je napisao/la:
Saurman je napisao/la: Vidio sam Hummya protiv Olympiakos,Marseilla i Švicarske.
Evo ovde pogledaj protiv Brazila, Arsenala i nekoliko puta protiv Bayerna.

[youtube][/youtube]
ma daj ja cu naci za saeta nadarevica sve najbolje intervencije realno dobar je ali nije klada stubera i merte
Samo Sarajevo

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 05 jun 2012, 00:34

Oxygen je napisao/la:Vi znate (BvB-ovci), a i većina koja imalo mozga ima, da je Hummels najbolji odbrambeni fudbaler Bundes lige, iza njega su Subotić te Howedes. Nema tu rasprave, par očiju i mozak, to je dovoljno, doduše, nekima i ne.
+1 Nema se tu sta dodat, samo sto je meni Howedes bolji od Subotica samo bi njih dvojicu zamjenio iza njih slijedi Dante ...
Saurman je napisao/la: Dante je došao kao backup.
Znas kad ce Dante bit backup jedino ako slomi nogu, care moj Boateng il Holger lete iz prve Dante je stopercina ... Nisi ti izgleda gledao Gladbach ove godine ... Momak jede Badstubera jedeeeeeeeeeeeeeee ga jedeeeee ...
Saurman je napisao/la: Svjestan sam da je Badstuber prva postava Elfa dok Hummels grije klupu.
I to sad treba nesto znacit ? Jel to znaci onda da je Negredo bolji igrac od Soldada ? Sigurno nije ali Negredo ide na EP a Soldado ostaje kuci ... Jel to znaci da je Kelly bolji stoper od Ferdinanda ne znaci ali kelly ide na Ep a Rio ostaje kuci ... Jel to znaci da je Fabregas toliko los igrac pa mora grijat klupu ? Ne znaci ali je grije ... Jel znaci da je Balotelli bolji od Dzeke pa da zato igra u prvoj ? Moj Sarma moj kazem nemas ni jedan konkretan argument da je ovaj bolji od Hummelsa ..

Idemo dalje to internacionalno iskustvo mi se popelo na veh qrca ... Jesil Grci imali internacionalnog iskustva kad su osvojili EP, sigurno su oni imali igraca koji si igrali finale lp pa su samo zbog te cinjenice osvojili EP. Bitno jeste ali da sad svaki igra u ekipi to mora imat je smjesno, ako se tako bude gledalo kako ti i svi ovdje ostali pricate onda ce Elf igrat samo sa 11 igraca narednih 5 god i kad ce onda uspjet skupit Hummels, Reus, Howedes to iskustvo ... Ili eto ako cemo tako da je bitno zasto onda nema mjesta za Benija u prvoj postavi ? Ako iko ima tog iskustva on ga ima momak svake god igra u eurotakmicenjima ... Suplja prica bgm cuj iskustvo ? Zasto je ond Gotzea poveo ako je bitno iskustvo ... Kako je Khedira poceo igrat za Elf a nije imao iskustva dajte ba ... Opet napominjem iskustvo bitno jest ali ima tu njih sa iskustvom dovoljno tu su Lahm, Schweini, Klose, Poldi, na neki nacin eto sad i Ozil i khedira, Howedes, i sad tu nema mjesta za Hummlesa i Reusa jer nisu internacionalno iskusni nidje veze majke mi moje ...

Po cemu je to Muller bolji od Reusa ? Jel ima tehniku, jel brzi, jel ima bolji sut, bolji dribling, centar sut ? Imal sta od navedenog nema nist al bas nista i zasto onda igra ? Znaci ispada vaznije ime nego kvalitet, jer kvalitetniji igrac od Reusa sigurno nije ...
BvB Echte Liebe !!!

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 05 jun 2012, 00:35

kanarinac je napisao/la: ma daj ja cu naci za saeta nadarevica sve najbolje intervencije realno dobar je ali nije klada stubera i merte
Jel to stvarno misliš ili se zezaš? :? Mora da se zezaš, de reci da se zezaš... :roll:
kanarinac je napisao/la:e sad miler kazu rojs pa ljudi rojs je odigrao dobro jednu sezonu a stariji je od milera a miler sta je vec uradio u svojoj karijeri realno tesko da ce rojs do kraja karijere imat ucinak koji ima dosad miler zato miler je ispred njega mnogo
Muller 1.Bundesliga 106 utakmica 32 gola - 37 asist.
Reus 1.Bundesliga 97 utakmica 36 gola - 25 asist.

Uzimajući u obzir da Muller igra s nekim najboljim ofanzivnim igračima svijeta (Robbery, Schweini, pa i Gomez) i to u velikom Bayernu za razliku od Gladbacha ili bilo kojeg drugog tima koji nema takve igrače koji će mu pomoć u igri i olakšat ovaj učinak govori puno više od ovog što si it napisao da Reus neće do kraja karijere imat' učinak k'o što Muller ima sad. Pa Reus to već ima čoveče... a sljedeće sezone će ga i ostavit iza sebe...

Mulleru skidam kapu za igre u repki, ali REALNO ima i boljih od njega...recimo Reus. 8-)
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

raul-zakon
Kontakt:

Post Postao/la raul-zakon » 05 jun 2012, 00:38

amerosm je napisao/la:@ damir_bvb

ima zamjena i za Schweinsteigera, a on njegovo ime je: Mats Hummels. ;) ;) Ne zna je si li gledao U-21 EP 2009.godine kada su u paru igrali Khedira i Hummels sto je na kraju bio pun pogodak Hrubescha.
Morate imati na umu da su Nijemci turnirska ekipa i oni najbolje igraju kada je najpotrebnije. Sjetite se samo pripremnih utakmica pred prethodna dva velika takmicenja i kako su Nijemci igrali na tim utakmicama.

Siguran sam da ce protiv Portugala Löw uci sa ziheraskom i provjernom formacijom, jer u svakom drugom scenariju mediji bi ga razapeli. Takodjer je danas izjavio da nista to ne znaci sto je Mertesacker igrao posljednju utakmicu i da nije siguran za Portugal - imam osjecaja da nece do posljednjeg trena otkriti sve karte i da se sa medijima igra macke i misa.

@ raul-zakon

ovo nije za foruma, ali Njemacka je meni licno bukvalno dala sve u zivotu i tamo sam zivio dugi niz godina, pa tako tu drzavu i njene reprezentatvice smatram svojom/svojim i naravno da bih navijao za Bosnu i Hercegovinu.
To je O.K. , respect za to ! 8-)

I meni je u Španiji, tačnije u Madridu, spašen život(otud i ta povezanost sa Realom), ali mi je i pored toga španija tek treća "u srcu", daleeeeko iza moje BiH(moje domovine) i Hrvatske(domovine moje majke). ;)

Da ne bude off.

Jedino Neuer i Ozil u ovoj repki nemaju konkurenciju i jedino oni će 1000% startati svaku utakmicu na EURO...ostali se svi moraju boriti za svoje mjesto u prvih XI. ;)
Ima drugih, ima boljih, ali nebo zna - SAMO TI SI MOJA MALENA ! 4.12.2008 - dan kad je počela čarolija !

Ko kaže da je svijet velik? Ja ga mogu zagrliti s dvije ruke !

* Samo jedan od 18 ljudi vjenča se sa svojom prvom ljubavi.

HALA MADRID !

kanarinac
Kontakt:

Post Postao/la kanarinac » 05 jun 2012, 00:55

Semir bvb je napisao/la:
kanarinac je napisao/la: ma daj ja cu naci za saeta nadarevica sve najbolje intervencije realno dobar je ali nije klada stubera i merte
Jel to stvarno misliš ili se zezaš? :? Mora da se zezaš, de reci da se zezaš... :roll:
kanarinac je napisao/la:e sad miler kazu rojs pa ljudi rojs je odigrao dobro jednu sezonu a stariji je od milera a miler sta je vec uradio u svojoj karijeri realno tesko da ce rojs do kraja karijere imat ucinak koji ima dosad miler zato miler je ispred njega mnogo

Uzimajući u obzir da Muller igra s nekim najboljim ofanzivnim igračima svijeta (Robbery, Schweini, pa i Gomez) i to u velikom Bayernu za razliku od Gladbacha ili bilo kojeg drugog tima koji nema takve igrače koji će mu pomoć u igri i olakšat ovaj učinak govori puno više od ovog što si it napisao da Reus neće do kraja karijere imat' učinak k'o što Muller ima sad. Pa Reus to već ima čoveče... a sljedeće sezone će ga i ostavit iza sebe...

Mulleru skidam kapu za igre u repki, ali REALNO ima i boljih od njega...recimo Reus. 8-)
realno ako mozemo poredit ronalda i milera..onda mozemo poredit i milera i rojsa pa covece shvati da taj rojs odigrao prvu polu sezonu maestralno drugu polsezonu onako reci cemo nije lose i on je sada bolji igrac od milera koji je jabbolji strijelac sp bio kad rojs ni na mapi nije bio covjek koji je igrao dva finala lp a rojs realno njegov najvecu uspjeh u karijeri igranje polufinala njemackog kupa o cemu mi pricamo a ako cemo se vodit tvojom statistikom onda
Helmes 1 bundes liga 94 utakimce 47 gola - 29 asist
Kisling 1 bundes liga 200 utakmica 88gola - 36 asist
Ibisevic 1 bundes liga 133 utakmice 56 gola - 28 asist
i da ne trazim dalje statistike ali po tvojoj statistici ako bi gledali rojs i miler za ove igrace su obicna taraba
Samo Sarajevo

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 05 jun 2012, 00:57

Samo da se Holgi gdje na putu ne ukaze Lewat, ni pake' Pampersa nece biti dovoljno. :lol:

Bespotrebno se prenemazete i stvarate "elklasicno ozracje" na ovom pdf-u. ;)

Jegulja je odlucila, ostalo ostavimo vremenu, ono rijetko slegne ramenima na nasa pitanja.

Svapska igra je postala sablonska, imaju problem s svakom iole tvrdjom ekipom. Vidjecemo, ja sam pesimista.
Der Mann für die entscheidenden Tore.

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 05 jun 2012, 01:02

Kako meni Jegulja fino izgleda u zuto-crnoj boji. :lol:

Zato befaubeovci, nemojte previse kritikovati vaseg potencijalnog trenera.
Mislim da ste svi svjesni da cete jednog dana ostati bez Klopponje. Kud´ ce bolja zamjena. :mrgreen:
raul-zakon je napisao/la: Jedino Neuer i Ozil u ovoj repki nemaju konkurenciju i jedino oni će 1000% startati svaku utakmicu na EURO...ostali se svi moraju boriti za svoje mjesto u prvih XI. ;)
Raulinjo, tako ti rimskih brojeva :D kako Lahma ne svrsta u tu skupinu gdje im je mjesto u pocetnim elf zagarantovano?

Dobro, ti se se dohvatio dobre teme, ub´o si poentu. Nijemci imaju podjednako 20ak dobrih igraca, gdje bi borba za startna mjesta trebala biti jako uzbudljiva.
Medjutim, Jogi nije tog misljenja i ne zeli praviti velike rokade u ekipi (poslije ce se ispostaviti da li je to bila greska i kolika) i zeli graditi reprezentaciju sa vec dokazanom ekipom, bez previse eksperimenata, odnosno, novaljija (novih snaga) koji su u klubovima vise pokazali, nego neke provjerene vedete u timu Elfa.
Vom Jäger zum Gejagten

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 05 jun 2012, 01:11

geronimo je napisao/la:Kako meni Jegulja fino izgleda u zuto-crnoj boji. :lol:

Bo'me i ti nam sijas u toj kombinaciji. :mrgreen:

Uh bojim se da je Jegulja postala drzavni neprijatelj numa 1 u Dortmundu, cak bi i Schroderova intervencija predstavljala pucanj u prazno. :twisted:
Der Mann für die entscheidenden Tore.

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 05 jun 2012, 01:31

Semir bvb je napisao/la:

realno Muller iza sebe ima 2 finala CL, WC 2010, i kvalifikacije za EURO 2012 ... a Reus iza sebe ima Bundesligu xD mislim glupo je uopšte govoriti o tome ako bi umjesto koga treba igrati onda je Podolski ...

raul-zakon
Kontakt:

Post Postao/la raul-zakon » 05 jun 2012, 01:38

geronimo je napisao/la:Kako meni Jegulja fino izgleda u zuto-crnoj boji. :lol:

Mislim da ste svi svjesni da cete jednog dana ostati bez Klopponje. Kud´ ce bolja zamjena. :mrgreen:
raul-zakon je napisao/la: Jedino Neuer i Ozil u ovoj repki nemaju konkurenciju i jedino oni će 1000% startati svaku utakmicu na EURO...ostali se svi moraju boriti za svoje mjesto u prvih XI. ;)
Raulinjo, tako ti rimskih brojeva :D kako Lahma ne svrsta u tu skupinu gdje im je mjesto u pocetnim elf zagarantovano?

Dobro, ti se se dohvatio dobre teme, ub´o si poentu. Nijemci imaju podjednako 20ak dobrih igraca, gdje bi borba za startna mjesta trebala biti jako uzbudljiva.
Medjutim, Jogi nije tog misljenja i ne zeli praviti velike rokade u ekipi (poslije ce se ispostaviti da li je to bila greska i kolika) i zeli graditi reprezentaciju sa vec dokazanom ekipom, bez previse eksperimenata, odnosno, novaljija (novih snaga) koji su u klubovima vise pokazali, nego neke provjerene vedete u timu Elfa.
Yebeš ga, na njega sam totalno zaboravio ! :oops: :mrgreen:

Ma znam da on forsira maltene istih XI( :mrgreen: ) otkako je došao na klupu Elfa, praveći promjene jedino kada mora. Recimo Poldi igra bez obzira na formu i smijem se kladiti u šta hoćeš da će ili Reus ili Gotze izvisiti da bi Poldi našao svoje mjesto u početnom sastavu. ;)

A to ne bi smjelo da bude tako...jbmu život, niste BiH da isti moraju igrati non-stop. Ako imaš po 3 podjednako dobra igrača na manje-više svim pozicijama(nabrojah iznad nedodirljive + Lahm :mrgreen: ) iskoristi to majka mu stara! :)
Ima drugih, ima boljih, ali nebo zna - SAMO TI SI MOJA MALENA ! 4.12.2008 - dan kad je počela čarolija !

Ko kaže da je svijet velik? Ja ga mogu zagrliti s dvije ruke !

* Samo jedan od 18 ljudi vjenča se sa svojom prvom ljubavi.

HALA MADRID !

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 05 jun 2012, 02:02

Nemate vi pojma ni jedan :mrgreen:

Jedino što je nedodirljivo u ovom sastavu Njemačke reprezentacije jeste poljski dvojac ;)
Iskoristite šansu dok još možete i uložite pare na Mira kao prvog strijelca :P

Čuj da igraju neki Rojsi,Gotze, Gomez i ostali amateri pored ove dvojice :? :o :shock: :shock:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 05 jun 2012, 08:04

De nemojte se ljudi ( BvB-ovci ) palit....

Muller- ne moze okrenut kopacke Reus-u ni Gotze-u, ni Podloskom...
Hummels je doktorcina za sve stopere Njemacke....Zna to i Low i cijela Njemacka javnost

Nek igraju ovi looser-i, Sampioni nek griju klupu...

Low su sad bitni samo rezultati...a vidio je da nesto ne stima u zadnjim tekmama...
Sad ocajnicki pokusava da vrati tim koji je harao prije 6 mjeseci...

@kazal
Ima dva finala polufinale WC- sto proizilazi da je looser
@kanarinac
Nebitno je koliko je ko odigrao dobrih sezona....
Nacin na koji igra Reus obecava da on u buducnosti moze ponoviti te sezone...
Muller je previsok za poziciju koju igra....on mi lici na allroundera-čiji skill-ovi nisu na najvisem nivou, dok Reus nema npr igru glavom ali je njegov sut vrhunski, njegova brzina vrhuska, njegov driblik za klasu bolji od Millerovog, njegov pass bolji od Mullerovog...
Zadnja izmjena: HzBvB, dana/u 05 jun 2012, 08:39, ukupno mijenjano 3 puta.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 05 jun 2012, 08:12

HzBvB je napisao/la:
Muller- ne moze okrenut kopacke Reus-u ni Gotze-u, ni Podloskom...
Za razliku od ove dvojice, Muller je vec dokazan igrac kako u Europskim tako i u Svjetskim okvirima. Titula najboljeg mladog igraca proslog SP-a, titula najboljeg strijelca tog istog takmicenja, tri godine igranja u Europskim takmicenjima su dovoljan razlog da Reus i Gotze ne mogu Mulleru okrenuti kopacke.
Svako ima svoje misljenje, ne moras se sloziti, isto kao sto se ja nisam slozio s tvojim misljenjem. :)

Hummels je doktorcina za sve stopere Njemacke....Zna to i Low i cijela Njemacka javnost
I sire.
Low su sad bitni samo rezultati.
Ja kako znam, rezultat je uvijek bio u prvom planu. Pa majka mu stara, na taj turnir se ide da se postigne sto bolji plasman i sto bolji rezultat.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 05 jun 2012, 08:39

@OMERE kljucna rijec na koju ti nisi obratio paznju je Low su najbitniji SAD ( to znaci Euro , i naravno da treba rezultat najbitniji da bude )...htio sam da kazem da nema vise vremena da pokusava s rotiranjem, odbilo mu se od glavu u prijateljskim.Zatim je napravio sto bi svaki trener na svijetu a to je vratio prvih 11 s kojima je imao najvise uspjeha....

Da prividno( kazem prividno jer ako ne bude stimalo protiv Portugala...100% u drugom kolu ce biti 3 izmjene u prvih 11) su se kola slomila na Hummy-u , Reus-u ...sta ja znam mozda jos jednom igracu !

To sto pricate velike utakmice ....kako samo sebi skacete u usta to je nevjerovatno !
Pa prvi si ti razvio pricu ko film da Muller nije za velikih utakmica na podtemi Bayerna....da se gubi i kako se izgubio u svakoj vaznijoj utakmici , a najvise ste mu zamjerili igru u Finalu LP 2009...
A sad kad je druga tema onda Muller ima iskustvo
De malo razmislite sta pisete...... i nemoj mi ga gledat kroz ovaj gol u LP-finalu, ono je bio nevjerovatno los udarac glavom koji isti nije htio onako izvesti kako je izveo....

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 05 jun 2012, 10:14

kanarinac je napisao/la: realno ako mozemo poredit ronalda i milera..onda mozemo poredit i milera i rojsa pa covece shvati da taj rojs odigrao prvu polu sezonu maestralno drugu polsezonu onako reci cemo nije lose i on je sada bolji igrac od milera koji je jabbolji strijelac sp bio kad rojs ni na mapi nije bio covjek koji je igrao dva finala lp a rojs realno njegov najvecu uspjeh u karijeri igranje polufinala njemackog kupa o cemu mi pricamo a ako cemo se vodit tvojom statistikom onda
Helmes 1 bundes liga 94 utakimce 47 gola - 29 asist
Kisling 1 bundes liga 200 utakmica 88gola - 36 asist
Ibisevic 1 bundes liga 133 utakmice 56 gola - 28 asist
i da ne trazim dalje statistike ali po tvojoj statistici ako bi gledali rojs i miler za ove igrace su obicna taraba
Realno nemoj poredit' statistiku napadača i ofanzivnih veznih. Helmes, Kisling i Ibišević si Izraziti napadači, njima je jedini posao davanje golova i oni od toga žive. Da to ne rade ne bi ih niko spominjao. Ovo tvoje poređenje nema logike. To ti je nešto slično kad bih ja poredio Kagawu i Kehla po učinku (gol+asist) ili recimo Ozila i Khediru itd.

Gore navodiš kako je Muller igrao finala, kako je bio najbolji mladi igrač SP-a, a 'vamo pišeš da je Reusu najveći uspjeh 1/2 DFB kupa. Čoveče pa dečko igra u Gladbachu. Logično je da će igrač u Bayernu imat' više uspjeha (titula) i da će ga forsirat' u repki kao recimo sad, kad realno nije u formi, kad nakon SP 2010 nije sastavio 2 dobre utakmice. Dakle, Muller je bljesn'o tih 30 dana juna 2010 i od toga sad živi i na osnovu toga ti tvrdiš da je on bolji od Reusa. Osim tog' SP-a argumenata više ne postoji. Do SP-a 2010 on je veoma obećav'o, međutim sad je već pao u sivilo iz kojeg može izać' jedino ako odigra dobro na EP. Ali kako stvari stoje sljedeće sezone će imat' još manje prostora za igru u Bayernu, ali o tome kad dođe vrijeme.

Zašto je Bayern htio Reusa? Pa zato što Muller stagnira iz sezone u sezone. Tražili su nekog' boljeg koji će svojim dolaskom unaprijedit' igru Bayerna te svojim prisustvom možda probudit' ubuđalog Mullera. Ali eto nije on došao, došao je Shaquiri ili će doć' još neko treći. Ja vjerujem da će Ulli i Karl-Heinz put Međugorja da se mole za Mullera da se trgne na Euru ne bi li bilo kakve vajde od njega sljedeće sezone... Inače će dobivat' sve manje i manje prilike. Evo recimo ove sezone je ušao s klupe u 15 utakmica (liga), a taj broj bi bio još veći da je Schweini bi spreman pa da Kroos nije morao pokrivat' njegovu poziciju i tako ostavit' prazan prostor za Mullera.

Muller ima kredita u repki dok u Bayernu baš i ne. Ako nakon ovog EP-a Njemačka ne ostvari rezultat koji budu zacrtali, Mullerov kredit će bit' nuliran a i Low bi mog'o isprdit', tako da Muller mora popravit' svoju igru u Bayernu i tako tražit' mjesto u ELF-u, a ne da živi od starih rezultata.

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.