Reprezentacija Njemačke - Elf
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
- anton 1983
- Kontakt:
Re: Reprezentacija Njemacke - Elf
Iskreno ja si razmišljam što je bolje:
Hummels, Schurrle i Reus ili
Merte, Poldi i Muller.
Svaka kombinacija ima svoje prednosti i mane. Koja je bolja ne znam. Prva je Sexualnija, dok je druga iskusnija. Kako god bilo mislim da će low sve to rotirati tokom prvenstva jer ima izbor, te se nemora bojati, ako nekoga od ovih igrača stavi na klupu ili bolje rečeno u prvih 11.
Tvrditi sa 1006-tnom sigurnošču da je jedna kombinacijqa bolja od druge je glupost. Poansa je da je to sve samo drugačije. kao što se zna protiv Njemačke će se repke najvjerojatnije braniti, a tu Muller ima prednost nad Reusom jer on je igrač koji postaje brutala kad ima prostora i kad se hala na kontre...ma uopće mi se neda objašnjavati neke stvari samo poludim kada ljudi umjesto rječi drugačije upotrebljavaju riječ bolje!
Hummels, Schurrle i Reus ili
Merte, Poldi i Muller.
Svaka kombinacija ima svoje prednosti i mane. Koja je bolja ne znam. Prva je Sexualnija, dok je druga iskusnija. Kako god bilo mislim da će low sve to rotirati tokom prvenstva jer ima izbor, te se nemora bojati, ako nekoga od ovih igrača stavi na klupu ili bolje rečeno u prvih 11.
Tvrditi sa 1006-tnom sigurnošču da je jedna kombinacijqa bolja od druge je glupost. Poansa je da je to sve samo drugačije. kao što se zna protiv Njemačke će se repke najvjerojatnije braniti, a tu Muller ima prednost nad Reusom jer on je igrač koji postaje brutala kad ima prostora i kad se hala na kontre...ma uopće mi se neda objašnjavati neke stvari samo poludim kada ljudi umjesto rječi drugačije upotrebljavaju riječ bolje!
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"
pa ako se tako razmišlja onda su i mnogo veći igrači looseri ... npr Kahn 2 finala CL jedno osvojeno, finale WC (izgubio a praktički on ih provukao kroz turnir) ... ok ima logike i to što pišeš o igračkim sposobnostima kad ovako pogledaš Reusa i Gotzea ti igrači imaju sve bolje od Muller osim njuha za gol i rada u odbrani... a dribling, Muller je smotan pa opet nekako prođeHzBvB je napisao/la: @kazal
Ima dva finala polufinale WC- sto proizilazi da je looser
PS: nije Muller nije igrao polufinale 2010 a da je igrao sta bi bilo nezz jer je bio u vrhunskoj formi ....
Što se Reusa tiče ja mislim da će on na ovom Euro-u biti jedno moćno oružje, jer čovjek može nekad ići u sami špic, nekad kao ofanzivniji u veznom redu, s njim postoje različite mogučnosti, a zaista je pokazao da ima tu petlju, da je super fudbaler i da je opasan po gol svake ekipe. Ja bi naravno razmislio na mjestu Lowa, ali iako Reus bude na klupi u prvoj utakmici, postoji mogućnost da uđe, da napravi velike stvari na terenu i tako onda možda već u narednom susretu izbori prvu postavu.
Muller je jedan po potencijalu nevjerovatan igrač i zaista jako zahvalan. Čovjek trči ko lud, borben je, zna loptu podvalit, zna ga zabit i mislim da će u budućnosti biti još veća zvijezda ako ne i jedan od najveći. Samo Muller je trenutno van forme, nije u pravoj formi, a i pored gola u finalu LP, cijelu sezonu njemu fali ono samopouzdanje od prije i nadam se da će se to vratit. Ali naravno ako forma ne bude prava, onda se mora dati šansa Reusu.
Samo po pitanju stopera nikako ljudi ovde da pogledaju realno i da pogledaju suštinu stvari
Evo sad ovi što kritikuju i prave od Badstubera lošeg igrača, pitam samo kakve to argumente imaju protiv Holgera?
NIKAKVE. Pogotovo nakon ove sezone. Katastrofalni grešaka nije imao. Nekih značajnijih grešaka , primjetniji imao jako malo i najmanje od svojih konkurenata na ovim pozicijama. Utakmice igrao u sva 3 takmičenja. Od svih stopera , on je pravi prototip njemačkog stopera, oštar, bezkompromisan, borben, često dobro postavljanje.
Mislim nije realno onda dokazivat da su neki drugi stoperi više od njega zaslužili mjesto u timu. Hummels je imao sjajnu sezonu, ali Holger već evo 3 godine na visokom nivou igra sjajno (prošla sezona je bila slabija, opet ostanu 2 dobre sezone njegove), Liga prvaka, repka, prvenstvo, kup, skoro da grešaka kod njega nije bilo. E onda treba biti realan pa reči Holger je najbolji. Ali Hummels ima taj potencija, jer znamo njegove igračke sposobnosti da još bude veći igrač, jer znamo da s loptom sve zna. A i Holger i Hummels su mi jači od Mertea.
Samo Mertesacker možda baš na prvenstvu sad bude sjajan i on je igrač koji podere guzove za nacionalni dres i to onda može biti presudno što će ga Low na kraju stavit. Ali na pojedinim pozicijama se Low stvarno mora oslonit na Bauchgefuhl jer izbor igrača je sjajan.
Muller je jedan po potencijalu nevjerovatan igrač i zaista jako zahvalan. Čovjek trči ko lud, borben je, zna loptu podvalit, zna ga zabit i mislim da će u budućnosti biti još veća zvijezda ako ne i jedan od najveći. Samo Muller je trenutno van forme, nije u pravoj formi, a i pored gola u finalu LP, cijelu sezonu njemu fali ono samopouzdanje od prije i nadam se da će se to vratit. Ali naravno ako forma ne bude prava, onda se mora dati šansa Reusu.
Samo po pitanju stopera nikako ljudi ovde da pogledaju realno i da pogledaju suštinu stvari
Evo sad ovi što kritikuju i prave od Badstubera lošeg igrača, pitam samo kakve to argumente imaju protiv Holgera?
NIKAKVE. Pogotovo nakon ove sezone. Katastrofalni grešaka nije imao. Nekih značajnijih grešaka , primjetniji imao jako malo i najmanje od svojih konkurenata na ovim pozicijama. Utakmice igrao u sva 3 takmičenja. Od svih stopera , on je pravi prototip njemačkog stopera, oštar, bezkompromisan, borben, često dobro postavljanje.
Mislim nije realno onda dokazivat da su neki drugi stoperi više od njega zaslužili mjesto u timu. Hummels je imao sjajnu sezonu, ali Holger već evo 3 godine na visokom nivou igra sjajno (prošla sezona je bila slabija, opet ostanu 2 dobre sezone njegove), Liga prvaka, repka, prvenstvo, kup, skoro da grešaka kod njega nije bilo. E onda treba biti realan pa reči Holger je najbolji. Ali Hummels ima taj potencija, jer znamo njegove igračke sposobnosti da još bude veći igrač, jer znamo da s loptom sve zna. A i Holger i Hummels su mi jači od Mertea.
Samo Mertesacker možda baš na prvenstvu sad bude sjajan i on je igrač koji podere guzove za nacionalni dres i to onda može biti presudno što će ga Low na kraju stavit. Ali na pojedinim pozicijama se Low stvarno mora oslonit na Bauchgefuhl jer izbor igrača je sjajan.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Sustina problema uopce nije ko ce biti starter, a ko ne, vec Jeguljino objasnjenje kriterija po kojem je ona donijela svoju odluku. Ko biva internacionalno iskustvo!
Gdje je ono bilo 2010. (Khedira, Ozil, Boateng, etc)? Derpas se prvo fino izasere, e pa sad to pojedi.
Od SP-a 2010., dvije najbriljantije partije Elfa su bile protiv Lala i Brazilaca, a Dortmundovci su odigrali jako dobro te meceve.
Ja jos ne mogu da vjerujem da jedan Merte (pola sezone obiljezeno teskim kiksevima, a druga polovina lezanjem u domu zdravlja) ima prednost pored vec sezonama najboljeg stopera u ligi. Kakve crne zasluge, qurci, placi, mislim da je posrijedi nesto totalno drugo.
Od SP-a 2010., dvije najbriljantije partije Elfa su bile protiv Lala i Brazilaca, a Dortmundovci su odigrali jako dobro te meceve.
Ja jos ne mogu da vjerujem da jedan Merte (pola sezone obiljezeno teskim kiksevima, a druga polovina lezanjem u domu zdravlja) ima prednost pored vec sezonama najboljeg stopera u ligi. Kakve crne zasluge, qurci, placi, mislim da je posrijedi nesto totalno drugo.
Der Mann für die entscheidenden Tore.
Pa jeste tu Merte najdiskutabilniji, jer ovo ti Hare gore objašnjenje za njega stoji. Hummels bi tu morao imat prednost.
Druga stvar je Reus, o njemu bi trebao razmislit, ali ne sumnjam da Jogi o tome razmišlja.
I gledaj Hare , Jogi ide na provjerene snage, na onom SP 2010. godine se nekako iskristalizirao onakav sastav, otpao je Ballack, uletili su drugi igrači, a niti jedan igrač tada nije imao neku brilijantnu sezonu u Evropi.
A sad više Low vjeruje onima koji su se tu već dokazali u repki, pa ide na kontinuitet i jedan od kriterija je onda internacionalno iskustvo. Znači Jogi neće radikalno da mijenja uigran tim, ali opet ne smije u tome pretjerat pa gurat igrače koji trenutno nisu na vrhuncu svoje forme ili se ne nalaze u nekom brilijantnom stanju. Ali vidjet ćemo dalji razvoj do utakmice s Portugalom i postavu koja će istrčat.
Druga stvar je Reus, o njemu bi trebao razmislit, ali ne sumnjam da Jogi o tome razmišlja.
I gledaj Hare , Jogi ide na provjerene snage, na onom SP 2010. godine se nekako iskristalizirao onakav sastav, otpao je Ballack, uletili su drugi igrači, a niti jedan igrač tada nije imao neku brilijantnu sezonu u Evropi.
A sad više Low vjeruje onima koji su se tu već dokazali u repki, pa ide na kontinuitet i jedan od kriterija je onda internacionalno iskustvo. Znači Jogi neće radikalno da mijenja uigran tim, ali opet ne smije u tome pretjerat pa gurat igrače koji trenutno nisu na vrhuncu svoje forme ili se ne nalaze u nekom brilijantnom stanju. Ali vidjet ćemo dalji razvoj do utakmice s Portugalom i postavu koja će istrčat.
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
- Omerbavarac
- Kontakt:
Ovo ako nadjes da sam ja pisao napustam forum za sva vremena.HzBvB je napisao/la: Pa prvi si ti razvio pricu ko film da Muller nije za velikih utakmica na podtemi Bayerna....da se gubi i kako se izgubio u svakoj vaznijoj utakmici , a najvise ste mu zamjerili igru u Finalu LP 2009...
A sad kad je druga tema onda Muller ima iskustvo
De malo razmislite sta pisete...... i nemoj mi ga gledat kroz ovaj gol u LP-finalu, ono je bio nevjerovatno los udarac glavom koji isti nije htio onako izvesti kako je izveo....
Neko je nekad rekao da je misljenje kao gu*ica, jer ga svako ima. Vjeruj mi da ja postujem tvoje postove ali drugi par cipela je sto se sa istim ne slazem.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
Sve ce izaci na vidjelo na kraju Eura-neura
Ako Elf dobro prodje sa vecinom igraca baye u prvom timu mi(BVB-ovci)smo donji,a ako brzo spakuju kofere donji su oni(bavarci)
Naravno mislim na forum i raspravu na istom!!!
Ako Elf dobro prodje sa vecinom igraca baye u prvom timu mi(BVB-ovci)smo donji,a ako brzo spakuju kofere donji su oni(bavarci)
Diskusija zagarantovana....smopiBVB je napisao/la:Sve ce izaci na vidjelo na kraju Eura-neura![]()
Ako Elf dobro prodje sa vecinom igraca baye u prvom timu mi(BVB-ovci)smo donji,a ako brzo spakuju kofere donji su oni(bavarci)Naravno mislim na forum i raspravu na istom!!!
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

A evo kako se Boa priprema pred EURO. Zabavljao se malo s modelom (ženskim naravno
Da li bi još neko ovde da razgovara sa Gina-Lisom Lohfink?
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Zanimljiva pravila Jogija za igrače za vrijeme EURO-a.
Naime žene/cure igrača smiju u hotel dan poslije utakmice, samo se još razmišlja da li ih pustiti da tu i prespavaju.
Alkohol dozvoljen, ali da se ne pretjeruje. Čašica vina ili jedno pivo smiju popit prije spavanja. Low polaže mnogo toga u povjerenje, pa hotelske barove neće obilazit.
Pušenje dozvoljeno (jako zanimljivo
Inače Low je prije bio strastveni pušač, a godinu dana nije zapalio niti jednu cigaretu.
Twitter i Facebook dozvoljeni, s tim da se njemački reprezentativci ne smiju putem društvenih mreža negativno izražavat po pitanju protivnika, sudija, te komentarisat dogovore koji se postižu na timskim sastancima.
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Nije me bilo par dana, a vidim pravo se zahuktalo ovdje.
Prvo sto se moze primjetiti jeste da navijacima BvB-ea itekako krivo sto nemaju svojih igraca medju 11 elfa!!!
Da se dosta diskutovati tu,smatram da Hummels zasluzuje mjesto u pocetnom sastavu,ali isto toliko ga zasluzuje i Badstuber,tako da ostane malo prostora za razmatranje da li Mertesacker zasluzuje???
Ostale pozicije su poprilicno jasne. Lahm-u i Boateng-u su mjesta zabetonirana ovom drugom vise iz razloga sto nema boljeg!!!
Schweini - mi je nekako slijedeci "wakell Kandidat", nije odigrao bas puno utakmica za Bayern,a i povreda je tu. Idealna zamjena za njega bi trebao biti Gundogan,ali da li ce toliko rizikovat Jogi???
Kejdura i Ozil,takodjer ne bi trebali imati vecih problema da budu u 11,Podolski i Muller su malo upitni,mislim da ce Reus i Gotze dobivat svoju priliku.
Sto se tice Muller-a ja licno iako navijam za Bayern nisam neka njegova pristalica i rado bih volio nekog drugog vidjeti na njegovoj poziciji.
Sto se tice napada mislim da je Gomez prvi pick,ali bih itekako volio da se tu ugura Klose,koji je alfa i omega sto se tice napada njemacke repke!!!
I poruka BvB-eovcima,nemojte se ba sikirat ipak ste vi samo jedan mali klub koji je pobijedio Bayern 5 puta zaredom!!!
Prvo sto se moze primjetiti jeste da navijacima BvB-ea itekako krivo sto nemaju svojih igraca medju 11 elfa!!!
Da se dosta diskutovati tu,smatram da Hummels zasluzuje mjesto u pocetnom sastavu,ali isto toliko ga zasluzuje i Badstuber,tako da ostane malo prostora za razmatranje da li Mertesacker zasluzuje???
Ostale pozicije su poprilicno jasne. Lahm-u i Boateng-u su mjesta zabetonirana ovom drugom vise iz razloga sto nema boljeg!!!
Schweini - mi je nekako slijedeci "wakell Kandidat", nije odigrao bas puno utakmica za Bayern,a i povreda je tu. Idealna zamjena za njega bi trebao biti Gundogan,ali da li ce toliko rizikovat Jogi???
Kejdura i Ozil,takodjer ne bi trebali imati vecih problema da budu u 11,Podolski i Muller su malo upitni,mislim da ce Reus i Gotze dobivat svoju priliku.
Sto se tice Muller-a ja licno iako navijam za Bayern nisam neka njegova pristalica i rado bih volio nekog drugog vidjeti na njegovoj poziciji.
Sto se tice napada mislim da je Gomez prvi pick,ali bih itekako volio da se tu ugura Klose,koji je alfa i omega sto se tice napada njemacke repke!!!
I poruka BvB-eovcima,nemojte se ba sikirat ipak ste vi samo jedan mali klub koji je pobijedio Bayern 5 puta zaredom!!!
Stern des Südens
Bilo kako bilo druze u Elfu....na to ne moze uticati ni Klopp , ni titule , ni dominacija (81 b ) nista....tamo ce neki Low izvesti sastav koji on hoce.....i ja mogu samo reci da mi je zao da iz BvB kako stvari sad stoje nema nikog u prvih 11.Nije mi pretjerano krivo jer ja ne navijam za Njemacku, ali mi je malo glupo....ali eto rezultat ce pokazat da li je Low pogrijesio ili nije....effe_sa je napisao/la:Pa jeste tu Merte najdiskutabilniji, jer ovo ti Hare gore objašnjenje za njega stoji. Hummels bi tu morao imat prednost.
Uprkos svemu ja nikad nebi mijanjao Strudlu za Hummels-a ili Gundogana za Kross-a ili sto je najgore Reusa ili Gotzea za Muller --- a da oni svi kao igraci BvB igraju u prvih 11 !!!
Razlog je prostSvi ovi momci su za klasu bolji indivudualno od ovih koji im mjesto u prvih 11 zauzimaju !
(Kross-a odvadi )
Očekujem ovaj sastav protiv Portugala jedino Podolski može biti upitan, po meni on ima i previše kredita kod Lowa.

1974---1975---1976---2001---2013---2020
23.05.1954.godine u Hamburgu Hannover 96 je demolirao Kaiserslautern rezultatom 5:1 i postao novi prvak Njemacke. Nakon tog dogadjaja su uslijedile pripreme Elf-a za SP koje se igralo u Svicarskoj. Na spisku Herbergera se naslo 5 igraca Kaiserslauterna, a ni jedan igrac Hannovera - svima je poznato kako se na kraju zavrsilo.
Ja sam misljenja da je Löw jednostavno duzan igracima koji su iznijeli teret kvalifikacija ukazati povjerenje protiv Portugala i time iskazati svoju zahvalnost i lojalnost igraca kada je on u pitanju - naravno ostaje da se vidi hoce li biti upravu. Jednostavno gledajuci iz njegove perspektive moze manje izgubiti sa formacijom koju mediji vec danima najavljuju kao pocetnu. Moje licno misljenje je da bi Hummels trebao igrati prije Mertesackera i jedino sto Löwu zamjeram je cinjenica da je Gorsskreutza izostavio sa spiska, jer se takav tip igraca ubio za ovakve protivnike kao sto su Portugal i Holandija.
Inace malo prije sam se posteno ismijao kada je na RTL-u bila tema Boateng i zakljucak njihovog novinara koji je rekao da je od toliko legendi Boateng se ugledao na Matthäussa.

Ja sam misljenja da je Löw jednostavno duzan igracima koji su iznijeli teret kvalifikacija ukazati povjerenje protiv Portugala i time iskazati svoju zahvalnost i lojalnost igraca kada je on u pitanju - naravno ostaje da se vidi hoce li biti upravu. Jednostavno gledajuci iz njegove perspektive moze manje izgubiti sa formacijom koju mediji vec danima najavljuju kao pocetnu. Moje licno misljenje je da bi Hummels trebao igrati prije Mertesackera i jedino sto Löwu zamjeram je cinjenica da je Gorsskreutza izostavio sa spiska, jer se takav tip igraca ubio za ovakve protivnike kao sto su Portugal i Holandija.
Inace malo prije sam se posteno ismijao kada je na RTL-u bila tema Boateng i zakljucak njihovog novinara koji je rekao da je od toliko legendi Boateng se ugledao na Matthäussa.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
Druze,sto se tice ove zadnje recenice u tvom postu...Daleko od toga da poredim bayu i BvB po velicini,titulama itd(naravno da je nemoguce) ali da je BvB mali klub mislim da si se tu malo za.ebo,ustari malo vise!proFCB je napisao/la:Nije me bilo par dana, a vidim pravo se zahuktalo ovdje.

U interviju za zvanicnu stranicu DFB-a, Schweinsteiger je izjavio da se osjeca dobro i da je spreman za pocetak EP-a i da je gladan za pobjedama. Takodjer je napomenuo da je na ovakvim turnirima veoma vazno startovati pobjedom i da pored igrackih kvaliteta na terenu moraju biti agresivni i pokazati vrline koje su krasile Njemacki fudbal kroz historiju. Isto tako smatra da je doslo vrijeme da ova generacija nakon tri uspjesna turnira na kojim su bili medju tri najbolje selekcije konacno se popne na najvise postolje, ali da treba razmisljati od utakmice do utakmice, sto je donekle i zvanicni moto Elf-a koji glasi:
Von Spiel zu Spiel zum grossen Ziel.

Kancelakra ce danas posjetiti igrace u njihovom trening kampu gdje ce zajedno vecerati i ona ce odrzati kratak govor i pozeljeti igracima i strucnom stabu sve najbolje za EP. Inace svi igraci se raduju posjeti Kancelarke i prema rijecima Neuera s njom je ugodno razgovarati i kaze da se dosta razumje u fudbal.
Od kako je izabrana kao najmocnija osoba drzave Angela Merkel nije propustila ni jedno veliko takmicenje i uvijek je bila prisutna na utakmicama Njemacke. Schweinsteiger je otkrio sta mu je Merkelova rekla prilikom dodjele medalja na EP-u 2008.
Schweinsteiger: Rekla mi je da vise ne napravim onakvu glupost kao sto je bio slucaj protiv Hrvatske kada sam dobio crveni karton, i naravno sto kaze Kancelarka mora se poslusati.
Na danasnjem treningu nisu ucestvovali Lahm i Khedira. Prvi je odradio regenerativni trening prema planu kondicionog trenera, dok je Khedira imao problema sa misicom na listu i takodjer je trenirao invidualno, no bit ce spreman u potpunosti za okrsaj sa Portugalom i ovo je danas bila samo mjera opreznosti.
Glavni siproFCB je napisao/la:Ni sekunde se nisam zaebo!!!
- legenda reala
- Kontakt:
Jel to se još niste odlučili ko će predvoditi napad Elfa na Euru
Pa koliko vam puta moram ponoviti
Onaj stavlja neke upitnike u formaciji

Pa koliko vam puta moram ponoviti
Onaj stavlja neke upitnike u formaciji
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
80 i kusur miliona navijaca (u ovaj kusur ubrajam nas) zna ko ce predvoditi napad Elf-a i ko ce aBd u Septembru postati najbolji strijelac svih vremena Njemacke reprezentacije, ali ima par izroda iz tabora FCB-a koji prednost daju Gomezu. No siguran sam da ce ih Miro uvjeriti u suprotno vec u Subotu.legenda reala je napisao/la:Jel to se još niste odlučili ko će predvoditi napad Elfa na Euru![]()
![]()
Pa koliko vam puta moram ponoviti![]()
Onaj stavlja neke upitnike u formaciji![]()
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.