U prvom postu sam napisao za goste,a mislio na Rudar joj mene
FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials
Re: FK Sloboda Tuzla
Pa valjda bi ti trebao znati bolje od mene,ja pitam jel istina jel sam cuo da su igraci Rudara dobili 3 crvena 1 u igri 2 za igrace sa klupe,i nepostojeci penal sviran za Slobodu...a ovo za djecu pa to je za Mesanovica nije se ni vratio kako treba vec je cirkus poceo praviti 
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
- Omerbavarac
- Kontakt:
Ma nemam ni ja jos nikakvih informacija. Nisam niti gledao niti slusao utakmicu. Valjda ce se pojaviti neko sa vise informacija.miky_hz je napisao/la:Pa valjda bi ti trebao znati bolje od mene,ja pitam jel istina jel sam cuo da su igraci Rudara dobili 3 crvena 1 u igri 2 za igrace sa klupe,i nepostojeci penal sviran za Slobodu...a ovo za djecu pa to je za Mesanovica nije se ni vratio kako treba vec je cirkus poceo praviti
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
- mrzim_ulizice
- Kontakt:
Utakmica šesnaestine finala Kupa BiH između Rudara i Slobode protekla je u znaku sudije Adnana Pervana, koji je perfidnim i tendencioznim suđenjem riješio pitanje pobjednika.
U 16. minuti iz igre je bez ikakvog razloga isključio igrača Rudara Zlatana Gafurovića, koji je, iritiran javnom opomenom samo dva minuta ranije, od trenera Kape tražio da ga zamijeni jer mu je Pervan zaprijetio da će ga isključiti, što je i učinio čim je Gafurović treneru prenio prijetnje sudije Pervana.
Iako s igračem manje, domaći su bili ravnopravan takmac blijedim Tuzlacima, koji su do vodstva došli u 45.minuti iz poklon penala. Naime, prilikom uklizivanja jednom napadaču Slobode, Hrustanovića je na zemlji lopta pogodila u ruku i Pervan je to okarakterisao kao namjerno igranje rukom i dosudio kazneni udarac kojeg je smireni Kasapović pretvorio u vodeći pogodak. U 48.minuti, nakon jedne nespretne intervencije golmana Bekana, lopta dolazi do agilnog M.Mujića koji prisebnim udarcem pogađa suprotni ugao i postiže konačan rezultat.
U 50.minuti sudija Pervan traži liječničku pomoć zbog navodne ozljede mišića, a pet minuta kasnije pištaljku ustupa četvrtom sudiji Adisu Mulahasanoviću, koji je svojim objektivnim i pravovremenim odlukama smirio strasti i utakmicu bez teškoća priveo kraju.
Isceniranje ozljede Pervan je najvjerovatnije učinio da bi izbjegao slabu ocjenu koju bi mu sigurno izrekao kontrolor Bekir Ferizović iz Travnika i delegat Milorad Lale iz Istočnog Sarajeva, koji je još u poluvremenu rekao da je Gafurović isključen bez razloga i da je kazneni udarac prestrogo dosuđen.
Sudija Pervan Kakanj je napustio u pratnji policije, dok su ostala službena lica otputovala svojim vozilima.
Utakmici u Kaknju prisustvovao je i predsjednik N/FS BiH Sulejman Čolaković, koji je odmah obavijestio članove Komisije za delegiranje o dešavanjima na ovoj utakmici i tendencioznom suđenju Adnana Pervana, koji je naknadno određen da sudi ovu utakmicu umjesto službeno odsutnog Elmira Pilava, koji je od strane Komisije bio delegiran za glavnog sudiju u Kaknju.
Od predsjednika Rudara Mensura Mušije saznajemo da će nadležnim organima N/FS BiH uputiti protest na suđenje Adnana Pervana, koji je , po njegovom mišljenju, svjesno stao na stranu Tuzlaka i doprinio njihovom prolazu u osmine finala Kupa.
sportsport.ba
pa ovo je sramota ako ovako mora da prolazi utakmice protiv drugoligasa
U 16. minuti iz igre je bez ikakvog razloga isključio igrača Rudara Zlatana Gafurovića, koji je, iritiran javnom opomenom samo dva minuta ranije, od trenera Kape tražio da ga zamijeni jer mu je Pervan zaprijetio da će ga isključiti, što je i učinio čim je Gafurović treneru prenio prijetnje sudije Pervana.
Iako s igračem manje, domaći su bili ravnopravan takmac blijedim Tuzlacima, koji su do vodstva došli u 45.minuti iz poklon penala. Naime, prilikom uklizivanja jednom napadaču Slobode, Hrustanovića je na zemlji lopta pogodila u ruku i Pervan je to okarakterisao kao namjerno igranje rukom i dosudio kazneni udarac kojeg je smireni Kasapović pretvorio u vodeći pogodak. U 48.minuti, nakon jedne nespretne intervencije golmana Bekana, lopta dolazi do agilnog M.Mujića koji prisebnim udarcem pogađa suprotni ugao i postiže konačan rezultat.
U 50.minuti sudija Pervan traži liječničku pomoć zbog navodne ozljede mišića, a pet minuta kasnije pištaljku ustupa četvrtom sudiji Adisu Mulahasanoviću, koji je svojim objektivnim i pravovremenim odlukama smirio strasti i utakmicu bez teškoća priveo kraju.
Isceniranje ozljede Pervan je najvjerovatnije učinio da bi izbjegao slabu ocjenu koju bi mu sigurno izrekao kontrolor Bekir Ferizović iz Travnika i delegat Milorad Lale iz Istočnog Sarajeva, koji je još u poluvremenu rekao da je Gafurović isključen bez razloga i da je kazneni udarac prestrogo dosuđen.
Sudija Pervan Kakanj je napustio u pratnji policije, dok su ostala službena lica otputovala svojim vozilima.
Utakmici u Kaknju prisustvovao je i predsjednik N/FS BiH Sulejman Čolaković, koji je odmah obavijestio članove Komisije za delegiranje o dešavanjima na ovoj utakmici i tendencioznom suđenju Adnana Pervana, koji je naknadno određen da sudi ovu utakmicu umjesto službeno odsutnog Elmira Pilava, koji je od strane Komisije bio delegiran za glavnog sudiju u Kaknju.
Od predsjednika Rudara Mensura Mušije saznajemo da će nadležnim organima N/FS BiH uputiti protest na suđenje Adnana Pervana, koji je , po njegovom mišljenju, svjesno stao na stranu Tuzlaka i doprinio njihovom prolazu u osmine finala Kupa.
sportsport.ba
pa ovo je sramota ako ovako mora da prolazi utakmice protiv drugoligasa
ako smijem da kažem , realnost našeg fudbala , i umešanost politike u njemu ... !!! Nikad prava liga neće ovo biti ... jbg ali tako je
... NAŽALOST ... !!!
...у " ? " " $ " - , $ је & " " " , % & рађају ? .. / "
ti iz Zvezde su Dragan Piksi i Dragan Džajić , ali jbg Green to su savezi, e izbace veliki Juventus u 3 ligu , naš savez kurcu nevalja i pun je korupcije tako da ovde budućnosti za fudbal nema , nijedan klub iz BH lige neće otići u Ligu Šampiona msm u grupnu fazu ili u Evropsku ligu , niakad ... Tako da naša realnost je surova , i moramo se zadovoljiti sa ovim što imamo ... 
E Green kako to ljepo zvuči ... Što se tiče sarajeva , jest da im je falio gol , ali ipak ima tu i neiskustva .. druga stvar Borac i ako osvoji prvenstvo ili ode u evropu svejedno , doguraće najviše do drugog pretkola ... Prvi razlog nema se toliko para , drugi razlog , igrači nemaju iskustva uopšte igranja u evropi , tako da teško a i dajem ruku da će pola igrača prodati , već se priča za Bilbiju da se takmiče Dinamo i Partizan za njega ,Vranješ ode na zimu u Rusiju u TOMSK tako da ... Da će Borac prezimiti u Evropi teško ... Jbg videćemo ostale klubove kako će proći ...
sudija je dao drugi gol, fuj gadite mi se, stvarno sam prije simpatisao slobodu, ali ovo sto radite je kriminal cistiomerbavarac je napisao/la:2:0 za Slobodu. Znam za jedan gol da je postigao Mujic, a za drugi ne znam.
Cuva Bog Zelju svog!
- Probisvjet
- Kontakt:
17.09.2009.
Nakon sukoba sa trenerom Slobode
Senad Mujić može potražiti novi klub
Napadač Slobode Senad Mujić bit će suspendovan i izbrisan sa liste prvotimaca nakon što je samovoljno napustio trening u utorak te rekao da više neće igrati za ekipu dok je vodi Nermin Hadžiahmetović. Sukob igrača i novog trenera započeo je na utakmici protiv Zvijezde u subotu, kada je Hadžiahmetović na poluvremenu zamijenio Mujića. Na treningu u utorak pale su teške riječi, a uprava je odlučila stati u zaštitu integriteta prvog trenera ekipe.
- Već na prvom narednom sastanku uprave donijet ćemo rješenje o suspenziji Mujića zbog nedoličnog ponašanja. Odbio je otputovati sa ekipom na Kup utakmicu u Kakanj, a pogotovo takve ispade nećemo tolerisati. Na Mujića više ne računamo, što se nas tiče već sutra može pronaći novi klub, ali uz određeno obeštećenje - rekao nam je sportski direktor Slobode Enes Mešanović.
Mujić je ljetos stigao u Slobodu iz Laktaša. U prvih pet kola postigao je dva pogotka, Čeliku i Laktašima.
Nakon sukoba sa trenerom Slobode
Senad Mujić može potražiti novi klub
Napadač Slobode Senad Mujić bit će suspendovan i izbrisan sa liste prvotimaca nakon što je samovoljno napustio trening u utorak te rekao da više neće igrati za ekipu dok je vodi Nermin Hadžiahmetović. Sukob igrača i novog trenera započeo je na utakmici protiv Zvijezde u subotu, kada je Hadžiahmetović na poluvremenu zamijenio Mujića. Na treningu u utorak pale su teške riječi, a uprava je odlučila stati u zaštitu integriteta prvog trenera ekipe.
- Već na prvom narednom sastanku uprave donijet ćemo rješenje o suspenziji Mujića zbog nedoličnog ponašanja. Odbio je otputovati sa ekipom na Kup utakmicu u Kakanj, a pogotovo takve ispade nećemo tolerisati. Na Mujića više ne računamo, što se nas tiče već sutra može pronaći novi klub, ali uz određeno obeštećenje - rekao nam je sportski direktor Slobode Enes Mešanović.
Mujić je ljetos stigao u Slobodu iz Laktaša. U prvih pet kola postigao je dva pogotka, Čeliku i Laktašima.
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.
- ultrasstyle_tz
- Kontakt:
- Omerbavarac
- Kontakt:
Jarane, malo pazi kako se izrazavas. Ocigledno da nisi dovoljno upucen u sve sto se dogadja. Zna se kako je Sloboda prosla prosle sezone, kada su zavrsili na trecem mjestu, tj. mjestu koje vodi u Europu. Gospoda je uskratila to zadovoljstvo svim navijacima Slobode, i kazes da je ovo kriminal sto mi radimo..... Kako saznajem, Sloboda nije imala nikakve veze sa kriminalom sto ti spominjes, nego je sudac uzeo stvari u svoje ruke.... Zato molim te prvo imaj potrebne informacije, pa onda blati neki klub i pljuj po njemu.mirzza je napisao/la:sudija je dao drugi gol, fuj gadite mi se, stvarno sam prije simpatisao slobodu, ali ovo sto radite je kriminal cistiomerbavarac je napisao/la:2:0 za Slobodu. Znam za jedan gol da je postigao Mujic, a za drugi ne znam.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
- Omerbavarac
- Kontakt:
Pa hajde sad svirao ne svirao za njih nema veze. Ako se zna kakva je nasa liga to nije nikakvo cudo. Toliko namjestenih utakmica i toliko gresaka sudija. Sad nakon ove poklonjene pobjede Slobodi, pljujete po njoj i gazite njeno ime. A kad su bile namjestene utakmice drugih BH klubova niko nije po forumima govorio da mu se gadi taj klub i sl. Nije ni meni drago zbog ovakve situacije, ali sta cu kad je tako.
jesi ti normalan?omerbavarac je napisao/la:Pa hajde sad svirao ne svirao za njih nema veze. Ako se zna kakva je nasa liga to nije nikakvo cudo. Toliko namjestenih utakmica i toliko gresaka sudija. Sad nakon ove poklonjene pobjede Slobodi, pljujete po njoj i gazite njeno ime. A kad su bile namjestene utakmice drugih BH klubova niko nije po forumima govorio da mu se gadi taj klub i sl. Nije ni meni drago zbog ovakve situacije, ali sta cu kad je tako.
kriminal je jer ste u 3,4 dana doslovno pokrali svoje protivnike, protiv zvijezde najsmjesniji penal (ona grimasa zasluzuje oskara) a ovo protiv nizerazrednog rudara je za zatvora. Da je srece i pravne drzave i sudija bi robijo to sudjenje u korist Slobode (sto li Boze sudi za Slobodu? nako a?)
Dalje sjecam se vase igre prosle godine zabij go i valjaj se po terenu, kuci sudijska pomoc i 3 boda.
Da su vas pokrali za evropu - JESU, da savez treba u zatvor - TREBA, ali da vi trebate ovako vratiti drugima - NE TREBATE, prije ste bili za mene simpatican klub, kuci borben u gostima posten, otvoren, par puta ste uzeli na grbavici dobili aplauz, ali nakon ovog svega samo mogu reci FUJ.
Cuva Bog Zelju svog!
- Omerbavarac
- Kontakt:
Pogledaj drugi post iznad ovog sto si sad napisao......Green XXL je napisao/la:Nijedan post nema gdje govorimo da nam se gadi Sloboda i da pljujemo njeno ime. Ima oonh u kojim govorimo da se sramite, ovo što radite nedonosi BH fudbalu, tačnije nedonosi BH sportu nikakvu budućnost. Ako budemo gledali na to kao i ti, "pa namjestaju i drugi timovi", onda liga ode u helać!
Sad idemo u off topic, ali nema veze!
Po tvojim rijecima, ja sam za namijestanje. Brate, grdno se varas. Ja bih volio da ova nasa liga bude regularna vise nego iko. Volio bih takodjer da sudije dodju do pameti, da sude onako kako se sudi i da svaki tim koji ode na gostovanje ide sa nadom u dobar i pozitivan rezultat. Do takvih stvari dolazi postenim i regularnim sudjenjem. Ja volim svoj klub, kao i ti svoj, i mnogi drugi i naravno da bih zelio da klub za koji ja navijam igra najbolje i na kraju krajeva da osvaja trofeje.
- Omerbavarac
- Kontakt:
Hvala puno. Cijenim tvoje misljenje a takodjer i ovo Fuj. Vidim da navijas za Zelju, za koji ja nikad nisam rekao Fuj ili nekakve ruzne rijeci. Nemam potrebu da se svadjamo ovako bezveze i da bez potreba idemo van teme. Samo kazem sretno tvom klubu, i da nikad ne namjesti utakmicu ili da je pobijedi uz pomoc sudija!!!mirzza je napisao/la:jesi ti normalan?omerbavarac je napisao/la:Pa hajde sad svirao ne svirao za njih nema veze. Ako se zna kakva je nasa liga to nije nikakvo cudo. Toliko namjestenih utakmica i toliko gresaka sudija. Sad nakon ove poklonjene pobjede Slobodi, pljujete po njoj i gazite njeno ime. A kad su bile namjestene utakmice drugih BH klubova niko nije po forumima govorio da mu se gadi taj klub i sl. Nije ni meni drago zbog ovakve situacije, ali sta cu kad je tako.
kriminal je jer ste u 3,4 dana doslovno pokrali svoje protivnike, protiv zvijezde najsmjesniji penal (ona grimasa zasluzuje oskara) a ovo protiv nizerazrednog rudara je za zatvora. Da je srece i pravne drzave i sudija bi robijo to sudjenje u korist Slobode (sto li Boze sudi za Slobodu? nako a?)
Dalje sjecam se vase igre prosle godine zabij go i valjaj se po terenu, kuci sudijska pomoc i 3 boda.
Da su vas pokrali za evropu - JESU, da savez treba u zatvor - TREBA, ali da vi trebate ovako vratiti drugima - NE TREBATE, prije ste bili za mene simpatican klub, kuci borben u gostima posten, otvoren, par puta ste uzeli na grbavici dobili aplauz, ali nakon ovog svega samo mogu reci FUJ.
I jos da ti odgovorim na ovo prvo pitanje. Hvala dragom Allahu normalan sam.
- Probisvjet
- Kontakt:
Jbg bili smo simpaticni kada smo gubili i nismo namjestali utakmice, a drugi jesu. Sada kada mi namjestamo onda ne valja!
E pa nemojte tako ljudi moji!
E pa nemojte tako ljudi moji!
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.
- Baja_Zvjerka
- Kontakt:
Bezveze dobijena tekma protiv Rudara. Sudijini "pokloni" odlucili su utakmicu. Crveni u 16-oj, penal u 45-oj (5-a minuta produzetka), drugi gol nisam vidio pa ne mogu komentarisati, i sjeckanje igre nakon vodstva.. Sloboda je za nijansu bolja, ali Rudar je imao prednost domaceg terena koji se na kraju nije ispostavio kao prednost, a sto je trebalo biti presudno u odluci o konacnom pobjedniku. Toliko.. 
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
- ultrasstyle_tz
- Kontakt:
Nakon što je Senada Mujića suspendovala i izbacila iz tima zbog nediscipline, uprava Slobode brzo je reagirala i na Tušanj dovela Igora Joksimovića (29). Ovaj igrač ponikao je u Leotaru, a bio je član, između ostalih, i beogradskog Partizana, finskog AC Oulua, ukrajinske Zakarpatije, Psisa iz indonezijskog grada Semeranga, albanskog Škumbinija…. Takođe, za Aleksandra Anđića stigao certifikat iz Bahreina pa se očekuje da bi ovaj igrač mogao potpisati za Slobodu.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!
- antipolitikaa
- Kontakt:
Kakva su ocekivanja protiv naseg Zrinjskog?Vidim i vama ove godine ne cvjetaju ruze,u vas meni se cini previse politike u klubu ,citao sam od neki forumasa,dvije struje,svi bi na vlast,jeb.. ti to ako nema sloge u upravi!
Zabranili ime sveto mi ga vratili,Zrinjski Zrinjski sve do groba mi smo Ultrasi !!!
antipolitikaa je napisao/la:Kakva su ocekivanja protiv naseg Zrinjskog?Vidim i vama ove godine ne cvjetaju ruze,u vas meni se cini previse politike u klubu ,citao sam od neki forumasa,dvije struje,svi bi na vlast,jeb.. ti to ako nema sloge u upravi!
Ma kad bi bod uzeli bilo bi odlično
R.I.P Amna Fazlić
KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001
KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001
- Omerbavarac
- Kontakt:
Sta bod, sa 3 boda sam zadovoljan. Hehehe, zezam se. Bice tesko, Zrinjski je izuzetno jak, ali nismo ni mi bez sansi. Imamo i mi svoje adute. Nadam se dobroj igri, i ABD da ostanu neporazeni. Sretno danas.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.